(AR) Opstandige shetlander voor de kar ?!

Moderators: Dyonne, SayaJones, Apple, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Omar

Berichten: 175
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Leiden

(AR) Opstandige shetlander voor de kar ?!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-07-04 22:42

De titel zegt het eigenlijk al, ik heb op het moment dus een zeer opstandige shetlander.
IK rijdt nu met mijn Omar sinds half januari voor de kar, ik heb hem zelf beleerd, eerst rustig aan het tuig laten wennen, leren slepen etc... Alles rustig aan en alles liep voorspoedig. Ik heb dan ook afgelopen maanden best redelijk vaak met de kar gereden en dat ging altijd goed.
En nu ben ik dus sinds de paarden op het land staan op een ander stuk land aan het rijden, maar meneer is zo opstandig als wat. Als ik naar links wil en hem linksom stuur, draait hij zijn hoofd wel naar links maar loopt vervolgens rechts weg. En als je dan je zweep rechts aanlegd zodat ie niet wegloopt, wordt ie helemaal druk Verward En heeft ie de neiging er als een speer vandoor te gaan, met het gevolg dat ik 'm wat meer inhoudt in z'n mond, met gevolg dat hij nog drukker gaat doen, het is er nu al twee keer toe gekomen dat hij ging steigeren. En dit heeft ie echt nog nooit gedaan Daar is het de pony ook niet naar, want hij is echt heel lief en rustig, en steigert dus echt nooit. Maar hij wordt ook echt kwaad als ik een tik uitdeel.
Nu lijkt het dus meer op een opstandige bui ofzo.. en uiteindelijk geeft ie het ook wel weer gauw op, weet alleen niet wat ik nu het best kan doen, doorgaan, net zolang totie als het ware weer in het gareel loopt, of gewoon een tijdje het laten liggen en me met iets anders bezig houden.

Hoop dat jullie me advies kunnen geven,
Groetjes maartje


Omar

Berichten: 175
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-04 18:15

Bedankt voor de info.. Hier heb ik zeker wat aan denk ik. Maar m'n buitenteugel gebruik ik wel gewoon. En inderdaad heb ik nog geen les, ben wel bezig met zoeken naar iemand die me menlessen kan geven.
Maar mag ik hieruit afleiden dat jullie vinden dat ik dus gewoon door moet gaan met mennen, en het niet een tijdje links moet laten liggen?

groetjes maartje

Omar

Berichten: 175
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-04 22:16

ja hij heeft genoeg ruimte tussen de bomen, dus dat zit wel goed.
Maar heb op het moment ook wel het idee, dat hij zo doet omdat ik iets niet goed doe, ga dus maar op zoek naar een ervaren persoon die me les kan geven


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Ipsilonka en 3 bezoekers