[NH] natural horsemanship

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

callippo

Berichten: 2517
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 23:15

Bedoel je eigenlijk dat hij in de wei tegen andere paarden vervelend doet, of wanneer jij in de bak aan het rijden bent, waar andere paarden bij zijn?

Misschien heeft het wat te maken met zijn jonge leeftijd en de zware training die hij nu al krijgt. Je schrijft in je profiel dat hij 70/80 cm parcoursen springt? Dat beestje is pas 3, dat is veel te zwaar voor zo'n jonge pony.
En een verandering van stal/weide is voor een paard erg ingrijpend. Misschien heeft hij zijn plaats in de kudde nog niet gevonden en is hij daarom zo aan het 'vechten' tegen de anderen. Dat zal dan vanzelf echt wel over gaan.

Wil je je verdiepen in Natural Horsemanship? Dat is natuurlijk altijd goed. Ik kan niet zeggen of het een oplossing is voor dit specifieke probleem, maar je leert er wel van om zelf te gaan inzien wat er mankeert aan je paardje.


callippo

Berichten: 2517
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 00:07

marahorse schreef:
ze rijd gewoon op haar wei, ze staat al sinds de zomer op die wei....
ff wat er gebeurd als je gaat rijden:
-opstappen (hij schopt naar je been)
-je zit er op steigeren, bokken , rondjes draaien, je eraf willen schuren aan dichtbijzijnde paal
-iemand al is paar gebroken ribben geschopt...


Dit klinkt toch echt als een paardje wat GEEN ZIN heeft om bereden te worden. Kan zijn door eerdere slechte ervaringen, of door overvragen, of andere zaken die haar plezier in het rijden hebben weggenomen.

"Natural Horsemanship" met haar gaan doen zal een hoop problemen kunnen oplossen, al was het maar omdat je dan eens rustig vanaf de grond aan een vertrouwensrelatie kunt gaan werken. Maar dat heeft natuurlijk alleen zin als anderen ook vriendelijker met de pony om gaan.

Rijden er veel verschillende mensen op de pony? Of zijn er vaste verzorgers?

Wat ik je als praktische tip kan meegeven:
lees eens wat boeken over NH, kijk eens rond op internet en ga met haar vanaf de grond oefenen. NH is te breed om in een kort stukje uit te leggen, dus ga lekker zelf op lees-avontuur, er is genoeg te vinden!

Succes ermee!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers