[NH] Paard verzet geen stap...

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

TiPe

Berichten: 48
Geregistreerd: 08-03-02
Woonplaats: Groningen

[NH] Paard verzet geen stap...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-03 10:13

Tijdens de join-up training (freestyle, een soort longeren maar dan zonder touw) stopt het paard (merrie, 10 jaar) en verzet geen stap meer.. Uitvallen naar het paard helpt niet, met de zweep knallen werkt niet.. uit pure wanhoop maar een keer een tik gegeven.. sluit zich volledig af.. staat wel de hele tijd te smakken.. en loopt perfect achter je aan als je gaat lopen.. probeer je haar weer voor je uit te laten lopen (de freestyle training) dan gaat ze stil staan. Achteruit lopen (backup) doet ze prima. Enig idee wat het kan zijn en hoe je dit paardvriendelijk kan oplossen ? Paard vertoond geen teken van agressie staat smakkend en met vriendelijke ogen ... maar.... stil.....__________
voor deze keer heb ik de titel veranderd. volgende keer zelf eerst lezen en rondkijken voordat je iets post!
BVD

Pecos Bill was the best, The best in the West.


TiPe

Berichten: 48
Geregistreerd: 08-03-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-03-03 09:34

Doen het gelukkig allemaal onder begeleiding met iemand die er veel ervaring mee heeft, en onze join up is meer gericht op Klaus Hempfling (met alle mixed van Mounty en parelli enz die daarbij kunnen helpen..) Volgens mij is er geen methode voor ieder paard onder iedere stuatie geschikt dus blijft het voorzichtig aftasten en vooral goed kijken.... Zo kan ik mijn paard perfect trainen maar als ik hetzelfde (je gaat dingen automatisch doen wat natuurlijk ook de bedoeling is) doe bij het andere paard snapt ze er niets van.
De oplossing was eenvoudig.... tenminste we weten nu waar het aan licht.. Stom maar waar.. ze was (is) hengstig... Volgens de trainer, en daar ben ik het wel mee eens.. heeft ze nogal last van de hormonen.. en heeft ze de natuurlijke eigenschap om als je je als leider gedraagt... stil te gaan staan... klaar voor de dekking.. nu moet ik zeggen dat me dat te ver gaat (grapje) dus laten we het voorlopig maar bij knuffellen (poetsen) eventueel opzadelen, aansingelen en weer afzadelen.. vierkant stellen enzo.. aanraking vind ze GEWELDIG ! bedankt voor jullie (verontruste) reacties..

Pecos Bill was the best, The best in the West.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers