lenzen die scheuren?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15407
Geregistreerd: 02-04-02

lenzen die scheuren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-03 08:20

Ik ben dus nu de maandlenzen van specsavers aan het proberen (die voor extra gevoelige ogen).
Hiervoor had ik die van Ciba vision.
1 nadeel van ciba vision: die voel ik 's avonds vreselijk, ik krijg dan droge ogen. Overdag voel ik ze ook.

Nu die lenzen van specsaver: die voel ik overdag nauwelijks, 's avonds wel droge ogen. Ze zijn ook dunner, waardoor indoen lastiger is dan met die van ciba vision. Dat vind ik nog niet erg.
Maar nu is gisteren m'n eerste lens gescheurd, nog geen 2 weken gebruikt. Verward
Ik heb ze een maand gratis op proef, maar ze mogen toch niet nu al scheuren? Ik moet zaterdag er weer heen, maar twijfel erg of ik ze wel wil.
Ze zijn comfortabeler, maar dsu ook zoveel slapper dat indoen lastiger is. Uitdoen blijft gewoon lastig omdat ik enorm droge ogen heb. Dit was ook al zo met die van ciba vision. Alleen die zijn nooit gescheurd.
Wat als een volgend paar direct voor dezelfde problemen zorgt?

Heeft iemand dit ook al eens gehad? Ik vind het erg vreemd dat ze zomaar scheuren. Heb al jaren dus lenzen, maar nooit scheuren meegemaakt.


Cer

Berichten: 17969
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:02

K ben laatst ook geswitched naar andere (goedkopere) lenzen, die inderdaad ook zachter en comfortabeler zijn dan mn vorige. Dus ik was er wel enthousiast over. Ik had juist minder last van droge ogen maar er is al 2 keer een lens gescheurd. Ik dacht dat het aan mijn lompigheid lag, maar blijkbaar zijn deze lenzen kwetsbaarder? Ze komen gewoon van de opticien, ik weet alleen het merk niet...

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 09:57

Ik heb mijn huidige lenzen (Pearle maandsysteem) al sinds mei '93. Tot 1998 een variant die goed beviel totdat ik in een droge omgeving ging werken, en sindsdien heb ik een variant met een hoger eigen vochtgehalte. En in die 10 jaar tijd heb ik pas één keer gehad dat een lens scheurde en één keer dat er ineens een hap uit was (?). Het lijkt me niet normaal dat een lens al na twee weken scheurt, maar het kan natuurlijk ook net een zwak exemplaar geweest zijn dat jij toevallig in handen kreeg.

Persoonlijk ben ik niet zo weg van de goedkopere lenssoorten. En als je twijfelt, moet je het dus gewoon niet doen. Er bestaan honderden soorten en maten zachte lenzen, als ik jou was zou ik gewoon nog even doorzoeken naar lenzen die wèl goed bij je passen. Ik had het geluk dat mijn opticiën mij uit zichzelf als 'proefkonijn' wilde gebruiken en bij de derde soort was het raak, die heb ik nu nog steeds.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 10:06

ik had vroeger lenzen van pearle. ik ben later overgestapt naar specsavers, die bevielen me stukken beter. in al die tijd heb ik maar 1 lens gehad die gescheurd is, en daar ging ik gewoon te ruw mee om met schoonmaken.

Amor Vincit Omnia

germie

Berichten: 15407
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-03 10:07

Karin, wat betaal jij voor het pearle maandsysteem als ik vragen mag?
Die van mij komen op iets van 13 euro per maand ofzo. Ongeveer 5 euro goedkoper dan die van Ciba Vision. Ik voel die van Specsavers veel minder dan die van Ciba Vision, maar baal van een gescheurde lens. Daardoor twijfel ik ook enigszins. Ik heb geen echt slechte ogen, -1.75 links, -0.50 rechts. Maar heb geen bril o.i.d. omdat dat echt niet staat.
Zonder lenzen vind ik het lastig met autorijden, kan dan geen verkeersbord lezen. Ja, 's morgens wel hoor, maar dan ga ik turen en 's middags heb ik vermoeide ogen. Dus ik zit dan liever niet direct zonder lenzen.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 10:08

Ik heb zo even geen bonnetje bij de hand, maar ik heb toevallig morgen een afspraak bij Pearle, dus dan weet ik wat ik per half jaar kwijt ben. Het staat volgens mij ook ergens in een lenzentopic hier op Bokt, zal straks ff zoeken. Destijds was het 200 gulden voor een half jaar.

[Edit] Hebbes: [AM] Kosten van lenzen

Zie net dat ik 119 euro per half jaar kwijt ben incl. controle en twee grote flessen vloeistof. En uit dat topic blijkt dat mijn lenzen nog vrij goedkoop zijn vergeleken bij de meesten.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-03 12:47

I heb ook het maand-lenzen systeem, bij een hele goede opticien, maar iets duurder dan andere opticiens(€185,- per 6 maanden)

ze hadden eerst een andere leveranciers en dat ging suer met die lenzen, die leverancier wilde toen geen loss lenzen naleveren maar alelen in grote partijen en dus werd het erg duur, hebben ze andere leverancier genomen, met iets andere soort lenzen, in ineens scheuren en lenzen die je overdag soms voelt, en 's avonds droge ogen.

heb andere vloeistof gekregen en iets vochtigere lens, nu gaat het goed, een enkele keer schuert er nog eentje, maa ik heb ook hele lange nagels dus daar kan het ook aan liggen.

Ik mag gelukkig gratis(en onbeperkt) een nieuwe lens halen als er weer eentje kapot is, en krijg ook steeds gratis extra vloeistof mee als die van mij op is, dus ben heel tevreden over mn opticien!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie