Dit geeft toch een ander tintje van een Safari

Moderators: Berdien, Hanmar, Murthul, Warboel, Amaryllis, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34657
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Dit geeft toch een ander tintje van een Safari

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-01-03 22:22

Anderhalf jaar geleden ben ik in Zuid-Afrika in het Krugerpark geweest.
Prachtig was het daar.
Maar nu las ik onderstaand bericht, dat lijkt me toch een vreselijke dood...

Citaat:
Illegale immigranten en menseneters

Voor de Westerse toerist is tijdens een safari in Afrika het zien van een leeuw een hoogtepunt van zijn vakantie. Onbekend is dat immigranten die vanuit het straatarme Mozambique illegaal het iets minder straatarme Zuid-Afrika proberen binnen te komen daar anders over denken. Voor de naar schatting 2000 leeuwen van Kruger Park zijn die immigranten een smakelijk hapje geworden.

Afbeelding De wuivende hand
De 40-jarige Zuidafrikaanse park ranger Neville Edwards beleefde in juli 2000 de minder prettige kant van zijn vak. Hij begeleidde een safari voor twee Franse managers die op zoek waren naar leeuwen. Dat wilde niet echt vlotten. Wel kwam hij een kudde olifanten tegen. Hij zette zijn jeep stil om zijn Franse klanten naar de olifanten te laten kijken. Zijn 20-jarige ervaring zorgde er voor dat hij alert bleef. Zijn ogen speurden de omgeving af. Olifanten staan er om bekend dat ze plotseling kunnen aanvallen. En niemand wil geconfronteerd worden met een charge van deze kolos.

Opeens zag hij een hand wuiven vanuit de bosjes. Toen hij met zijn verrekijker op de hand richtte zag hij dat de hand heen en weer zwaaide doordat jakhalzen zich tegoed deden aan het lijk van een mens. Edwards wist dat hij een door leeuwen gedode immigrant zag. Tot verbazing van zijn Franse klanten scheurde hij weg met zijn jeep, hun eerste wildobservatie in de steek latend. Edwards en zijn twee managers op vakantie waren ook een potentiële prooi geworden voor de menseneters van Kruger Park.

Arm Mozambique
Kruger Park ligt tegen de grens met Mozambique. De illegale immigranten proberen in Zuid-Afrika werk te vinden in de goudmijnen en op de boerderijen. Ze ontvluchten een land dat verarmd is door een lange bevrijdingsoorlog tegen de kolonisator Portugal, een daaropvolgende burgeroorlog en een serie op elkaar volgende droogtes en overstromingen. Een inwoner van Mozambique verdient nog geen 220 dollar per jaar en woont in één van de armste landen ter wereld.

Afbeelding 3000 volt-hek
Om de immigranten en stropers tegen te houden wordt de grens bij Kruger Park afgeschermd met een 3000 volt sterk electrisch hek. De immigranten zijn zo desperaat dat het hek hen niet kan tegenhouden. Via gaten weten ze de grens over te steken om door Kruger Park heen het beloofde land te bereiken. De immigranten volgen daarna een zelden bezochte weg langs de Crocodile River of ze volgen dwars door de bush de lijnen van de electriciteitsmasten.

3000 slachtoffers?
In het Kruger Park patrouilleren 220 rangers zoals Neville Edwards en 600 man grenstroepen. Zij pakken per jaar zo'n 4000 vluchtelingen op. Dat is maar een fractie van het aantal vluchtelingen die door Kruger Park trekken. Sommigen van die vluchtelingen worden het makkelijke slachtoffer van de mensenetende leeuwen. Niet meer dan twee lijken per jaar worden er in het park gevonden. Maar dat kan maar een fractie zijn van het totale aantal gedode immigranten door leeuwen.

De leeuwen zijn in tegenstelling tot de rangers en grenstroepen beter uitgerust om immigranten te vangen. Als de leeuwen maar 2,5 procent van de immigranten pakken die de Zuidafrikanen oppakken dan eten ze per jaar zo'n 100 mensen op. Deze conservatieve schatting houdt in dat de menseneters van Kruger Park sinds 1972 ongeveer 3000 immigranten hebben gedood. Maar waarom zouden 820 mensen met radio's, jeeps en vliegtuigen 40 maal meer immigranten vangen dan de geboren roofdieren?

Afbeelding Kampioenen van Afrika
De leeuwen van Kruger Park zijn met dit aantal gedode mensen de kampioenen van Afrika. Rond 1900 waren de leeuwen van Tsavo in Kenia de kampioenen. Deze leeuwen zonder manen doodden toen 130 mensen bij de aanleg van een spoorweg. Het record stond tot dusverre, voordat de immigrantenkillers van Kruger bekend werden, op naam van leeuwen in zuidelijk Tanzania. Die doodden tussen 1932 en 1947 1500 mensen.

Afschrikking
Tot dusverre hoeven de menseneters van Kruger Park niet voor hun dieet te boeten. De leeuwen worden alleen afgeschoten als ze op heterdaad betrapt worden bij het oppeuzelen van een immigrant. Voor de Zuidafrikanen is de reputatie van de leeuwen bovendien een extra afschrikking om ongewenste immigranten buiten de deur te houden. Niet dat de Mozambiqanen zich echt laten tegen houden. Naast de bittere armoede en ziektes is de leeuw een onbetekende moordenaar op een continent waar alleen al 30 miljoen mensen aan aids leiden.Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?


xdenisex

Berichten: 3235
Geregistreerd: 28-01-02
Woonplaats: zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 22:36

oooh vreselijk!!Leuk naar de leeuwtjes en oliefantjes kijken Verward !

Lijkt me echt wel mooi om te zien maar niet op deze manier getsie!!!

http://www.csunallegra.come2me.nl

Fleda

Berichten: 5633
Geregistreerd: 03-02-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-03 22:41

Gadver! Het zal je maar gebeuren! Maarja...

Homiafortuna

Berichten: 1950
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-03 00:25

In de natuur geldt het recht van de sterktste. Het spijt me te moeten zeggen, dat je daar als mens ook niet moet gaan wandelen. Deze dieren zijn niet voor rede vatbaar, ook al vraag je vriendelijk asiel aan.

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-03 00:31

Triest dat die mensen zo wanhopig zijn dat ze daar doorheen gaan "wandelen".

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Mickey

Berichten: 34657
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-01-03 09:37

Craignethan schreef:
Triest dat die mensen zo wanhopig zijn dat ze daar doorheen gaan "wandelen".
Dat vind ik ook. Dan moet je wel heel graag weg willen... Het is een groot risico wat ze nemen.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-03 09:53

Brrrr. Luguber!

Aan de ene kant wil je het niet weten maar toch lees je dat stuk Scheve mond


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 1234, Anna_Amy, anne7, bryce27, Eepie, Evito_06, Googlebot, irish, Kunga, leestmee, Lenora_C, LeonieL, Mavelle, Mellanca, Naskapower, NibbitLotus, Niika, Rebecca, Samiyah, Seventeen, YellowLeaf en 140 bezoekers