Welke studie?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Welke studie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-01-03 15:12

Hoi,

Ik zit nu in 6VWO en ben eigenlijk wel van plan om dit jaar gewoon m'n examen te halen.
Ik heb alleen geen idee wat ik wil gaan studeren. Ik heb een pakket waarmee ik bijna alles kan gaan studeren wat ik wil, N&G (wiskundeB1, natuurkunde1, scheikunde1 en biologie) met economie1 en M&O (management en organisatie). Verder zit inhet voor iedereen verplichtte deel nog nederlands, engels,duits1, frans1 en maatschappijleer.
Ik heb aan paard en management, geneeskunde, ergotherapie, bestuurs-en organisatiewetenschappen en nog wel wat dingen gedacht. Maar het is het toch allemaal niet echt. Toch begint de tijd wel te dringen, en moet ik eindelijk wel eens een keuze gaan maken.
Dus bij deze even de vraag of iemand dit probleem kent, wat heb je dan gedaan? of dat iemand misschien nog een geweldig leuke sutdie weet. HBO of universiteit is trouwens beide een optie en ook de stad maakt niet zoveel uit.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 15:17

Ik dacht dat ik het wist, twijfelde op het laatste moment en werk nu al bijna zo'n 2 jaar. In maart ga ik iig een halfjaartje (hoop ik, niets is zeker) in Portugal werken en daarna begin ik aan mijn studie Diergeneeskunde, waar weet ik nog niet, maar ik hoop toch Utrecht, en anders zie ik het wel weer. Begin nu alweer te twijfelen, vind het best eng om dan opeens minder geld te krijgen elke maand en er toch mezelf met paard van te willen onderhouden. Misschien word ik ook wel huisvrouw, met een leuke vent met 'n baan ofzo, ben ik er gelijk vanaf en dan kan ik zélfs nog gaan studeren als ik daar behoefte aan heb...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Fabienne1
Berichten: 2496
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 15:47

Misschien is het verstandig om een beroepskeuzetest te doen. Dat heb ik ook gedaan toen ik het niet meer wist. Er komt dan ook naar voren wat jij als persoon het beste bij jou past. Ik heb er wel veel aan gehad.
Ik zou in ieder geval de open dagen van de opleidingen die je het meest aanspreken gaan bezoeken. Ik heb toen 30 folders thuis laten sturen en zo steeds wat af laten vallen.

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 16:42

Ik studeer fysiotherapie en wil me na deze opleinding gaan specialiseren in paarden. Maar je moet echt ook interesse hebben in mensen anders werkt het niet...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

Natascha

Berichten: 6391
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 16:58

beroepskeuzetesten zeggen niet alles. Ook ik wist niet wat ik moest gaan doen na mijn gymnasium. De beroepskeuzetest kwam op journalist of vertaler (ik had veel talen in m'n pakket). Was al afgewezen bij de kunstacademie en ben toen maar tolk vertaler gaan studeren. Dat bleek niks voor mij te zijn en dat ben ik na 2 jaar gestopt en ben gaan werken. Ben in de IT terecht gekomen en werk daar nog steeds. Ik doe nu wel een opleiding natuurlijke diergeneeskunde bij de Silverlinde erbij en werk nu voor halve dagen. Ik zou als ik jou was de open dagen van de opleidingen die jou leuk lijken gaan bezoeken en spreken met mensen die de opleiding doen. Een jaartje gaan werken kan natuurlijk ook geen kwaad Knipoog

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 17:00

Je moet gewoon zorgen dat je echt een goede beroepskeuzetest gaat doen, die zijn wel aardig duur, maar dan heb je ook wat.

Jannelientje

Berichten: 317
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Goirle

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-03 23:12

Ik heb ook nog geen idee wat ik wil. Veel studies lijken me wel wat, maar geen enkele studie lijkt het percies te klikken.
Wil ik misschien te veel?
Bestaat er wel een ideale en passende studie?

Denk niet aan het probleem maar aan de oplossing!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 14:18

Is een jaar werken, of reizen (of een combi) niet iets?
Dan weet je vaak beter wat je wil, gewoon omdat je jezelf beter kent, of iig weet wat je niet wilt!

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

lieke2
Berichten: 1610
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 15:11

geen enkele studie zal perfect zijn, er is inderdaad altijd wel wat. maar ook bij mij heeft een beroepskeuzetest geholpen, plus wat extra tijd door gewoon een jaartje te werken. door de test kom je in een keer heel veel meer studies tegen dan waar je ooit van gehoord hebt. ik heb destijds (was alweer in 1995 denk ik) de beroepskeuzetest via het arbeidsbureau kunnen doen, anders kon ik het niet betalen (was toen om en nabij de 800 gulden). veel succes! enne, neem er de tijd voor om tot de juiste keuze te komen, anders ben je toch niet genoeg gemotiveerd en kan je het net zo goed niet doen!

Vandaag is morgen voorbij....

Als je veel doet, kan je veel doen
Als je niks doet, doe je vaak niks

Tijd om te leren/werken? Ban jezelf!

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-03 17:07

Jannelientje schreef:
Ik heb ook nog geen idee wat ik wil. Veel studies lijken me wel wat, maar geen enkele studie lijkt het percies te klikken.
Wil ik misschien te veel?
Bestaat er wel een ideale en passende studie?


Dit klinkt dus gewoon heel bekend voor mij, ik heb ook al verschillende keren het idee gehad, van nu heb ik echt een studie gevonden die wat voor mij is. Maar na er een tijdje over nagedacht te hebben, open dag bezocht te hebben bleek het toch weer niets te zijn.
Er zijn gewoon geweldig veel studies die me wel leuk lijken, maar het toch niet echt zijn. Ik kan ook eindeloos veel folders en dingen bekijken maar kom er gewoon niet uit. Misschien dan toch maar een keer zo'n beroepskeuze test, maar daar heb ik eigenlijk ook niet zo geweldig veel vertrouwen in. Ook een jaar werken/reizen heb ik al aan zitten denken, maar goed of ik dan daarna nog zin heb om alsnog aan een studie te beginnen Verward
Ik heb iig wel besloten om als ik het nog niet weet, me gewoon niet in te schrijven en niet dan maar een studie te gaan doen die het toch niet is.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

missy_m

Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-03 18:18

Ik zit nu ook in VWO6 met profiel N&G met frans2. Ik heb eigenlijk ook nog niet echt een idee wat ik hierna wil doen. Ik ben nu een heleboel foldertjes aan het doorlezen (ja daar ben ik al een jaar mee bezig Schijnheilig ...) en ik probeer zoveel mogelijk meeloopdagen te doen. Ik ga binnenkort meelopen bij Biomedische Wetenschappen en Gezondheidswetenschappen. Ik heb van de decaan een groot boekwerk met alle mogelijke studies in Ned. gekregen en wat ook handig is, is om daar gewoon de studies in weg te strepen waar je echt niets in ziet. Uiteindelijk krijg je een steeds kleiner lijstje en dan kun je het beste bij alle studies even kijken... (ja ik kan het mooi vertellen, maar zelf doen is een 2e Haha! ) Suc6 ermee!

Don't hate me cause you ain't me!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Froemel, Furrow, Yahoo en 29 bezoekers