Terug naar school ... voor altijd

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Terug naar school ... voor altijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-03 23:08

Ik ben helemaal hieperdepieper! Van binnen dan hoor, ik heb nog steeds mijn oude emotieloze uiterlijk. En waarom vraag je je af ... nou ja, stel dat je het onderwerp niet had gelezen, dan had je je dat nu vast afgevraagd ... Ik ga weer terug naar school! Nog 6 dagen werken en dan ben ik weer student!

Ongeveer 10 jaar geleden haalde ik mijn HAVO diploma en heb daarna een beetje lopen lanterfanten op 2 verschillende HBO's. Toen besloot ik dat het nu toch echt tijd werd een diploma binnen te slepen en heb me opgegeven voor een 1-jarige HBO opleiding, die ik op mijn sloffen haalde en waar ik dus in 1995 een papiertje van kreeg.

Inmiddels 7 jaar verder voel ik me toch niet meer lekker in het werk wat ik doe. Het was afgelopen zomer zelfs zo erg dat ik er depressief van werd (niet alleen dat hoor, ook andere aspecten speelde mee). Ik heb toen voor mezelf besloten dat er het een en ander moest veranderen in mijn leven ... ik wilde me weer gelukkig voelen. Ik liep op dat moment bij een maatschappelijk werkster die onderkende dat ik niet gelukkig was met mijn werk. "Wat wil je dan?", vroeg ze. Een vraag waarop ik het antwoord niet wist, want ik kon niets, had nergens papieren voor etc. "Maar wat zou je dan willen doen?" Ik wilde iets bereiken ... niet het gevoel hebben dat ik in dezelfde sleur als altijd doorleefde en ik wilde dat mijn leven wat te betekenen had.

Leraar. Ja, daar had ik wel eens aan gedacht, maar dat was gewoon niet haalbaar. "Waarom niet?" Nou, dan zou ik op mijn 27/28ste weer terug naar school moeten en dat kan toch niet? "Waarom niet?" Nou ja, ik ben als werknemer natuurlijk een bepaald levensniveau gewend, huisje, autootje etc. ... dat kan ik toch niet missen? "Waarom niet?" Ja, da's ook wel weer waar, je moet er wat voor overhebben natuurlijk. Maar ik red dat nooit qua geld! "Waarom niet?" Tja, waarom ik niet en waarom lukt duizenden studenten het wel? En zo had mijn maatschappelijk werkster me overtuigd ... de enige die me tot dan toe had tegen gehouden was ik zelf.

Mijn besluit was genomen, ik ging leraar Basisonderwijs worden, iets wat al vaker door mijn hoofd had gespookt, maar me tot dan toe onhaalbaar had geleken. Helaas was ik net wat te laat voor de start van het nieuwe schooljaar, maar gelukkig startte er ook een opleiding in februari. Ik ben me gaan orienteren en uiteindelijk heb ik me in december aangemeld bij de hogeschool InHolland in Rotterdam.

Gisteren was het zover, ik kreeg een brief dat mijn aanmelding was ontvangen en de uitnodiging om aan de introductieweek deel te nemen die 20 januari begint. Op 27 januari gaat de studie echt van start. Oeps ... zo veel vrije dagen had ik niet meer en ik zou eigenlijk de hele maand januari nog werken. Gelukkig heb ik het vandaag met mijn baas kunnen regelen. Nog 6 dagen werken en ik ben student.

En eng dat ik het vind!!! Kijk, aan de ene kant vind ik het te gek om weer te gaan leren, jonge mensen te leren kennen, omgaan met kinderen ... maar aan de andere kant ... heb ik de juiste keuze gemaakt? Iedereen die ik vertelde dat ik deze studie wilde gaan doen zei "Dat is echt iets voor jou!" ... maar eigenlijk heb ik nooit gevraagd waarom. Ben ik wel een goed type voor leraar? Ik ben vrij ... nou, okee, erg introvert ... en moet je niet juist een beetje extrovert zijn als leraar? En zou het wel klikken met mijn jongere medestudenten?

Maar goed, ik laat me niet leiden door mijn angst en onzekerheid, die tijd is voorbij. Ik ga er voor en ik ga zorgen dat ik slaag, niet per se in de opleiding (hoewel dat natuurlijk ook erg belangrijk is), maar voornamelijk in m'n leven. Dit keer heb ik bewust hier voor gekozen. Ik weet dat ik het qua niveau aan kan, ik zal mezelf alleen wat discipline moeten gaan aanleren wat ik voorheen nooit had. In de nacht van 1 januari heb ik het al besloten ... 2003 wordt mijn jaar ... niet meer afwachten of er dingen op me af komen, ik grijp het leven bij de staart en zal er ten volle van gaan genieten!

<wordt ongetwijfeld vervolgd>

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.


batje

Berichten: 10385
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 23:14

Goed zo Martijntje! Haha!

Waarom het typisch iets voor jou is? Omdat je goed kan luisteren, slim en zorgzaam bent. Je bent inderdaad vrij introvert, en dat is iets waar je je echt overheen zal moeten zetten als je voor de klas staat.
Dus is je karakter goed voor het leraar zijn, en zal het leraar zijn goed voor je karakter zijn.

Even doorzetten, maar als dit is wat je wil ga je het zeker helemaal maken! Ik weet dat ik je in elk geval graag als meester had willen hebben Lachen

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 23:17

Nou, heel veel succes dan maar! Als ik het zo lees ben je echt enthousiast, dus gaat vast wel goedkomen!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 23:20

Ik heb er erg veel bewondering voor! Ga je de volledige opleiding doen of een verkorte? Heel veel succes!! Met zoveel wilskracht gaat het je zeker lukken.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

flashyjac
Berichten: 6670
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 23:22

Goed joh dat je deze beslissing hebt kunnen maken! Ik denk dat het wel een goede beslissing is. En wees niet bang of het klikt tussen de medeleerlingen (wat zal dat ineens raar klinken) en jou, want er zit een meisje bij me in de klas van dertig (heeft al enkele studies gedaan en gewerkt) en ik kan hartstikke goed met haar opschieten. Dat leeftijdsverschil doet er echt niet veel meer toe hoor! Ik moest vorig trimester een vak herkansen met allemaal tweedejaars die dus een jaar jonger zijn dan ik. Ik zag er heel erg tegenop, omdat ik het gevoel had dat ik in een kleuterklas zou komen. Hartstikke raar gedacht natuurlijk, want ik heb een klas overgeslagen en ben dus net zou oud (misschien nog wel jonger) dan zij. Toen ik vijf minuten in het klaslokaal zat, viel het dus ook meteen ontzettend mee en het is de leukste klas geweest die ik tot nu toe gehad heb. Leeftijd doet er niet toe. Als iedereen elkaar maar respecteert.. dan heb je een geweldig jaar.
Heel veel plezier en succes toegewenst!

Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-03 23:24

batje"]
Even doorzetten, maar als dit is wat je wil ga je het zeker helemaal maken! Ik weet dat ik je in elk geval graag als meester had willen hebben Lachen
[/quote]
Dank je Lachen
En ik heb ook wel het idee dat ik wat losser zal worden door deze studie.

[quote="Manon 2 schreef:
Ik heb er erg veel bewondering voor! Ga je de volledige opleiding doen of een verkorte? Heel veel succes!! Met zoveel wilskracht gaat het je zeker lukken.

Ik doe de volledige opleiding verkort Haha!
De opleiding is normaal 4 jaar, maar omdat ik meedoe aan de februari instroom doe ik er 3 1/2 jaar over. Een gedeelte van het (reguliere) eerste jaar zal ik dmv. zelfstudie in het tweede jaar moeten inhalen.

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 23:25

Martje, ik gun het je als geen ander. Dat weet je!
Ik hoop ook echt dat je jezelf voor de volle 100% blijft inzetten, dat het goed gaat en dat het financieel allemaal te doen is!
Hou vol... en mocht er wat zijn, vergeet niet dat jij altijd bij mij mag aankloppen!

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-03 23:27

Kleintje schreef:
Martje, ik gun het je als geen ander. Dat weet je!
Ik hoop ook echt dat je jezelf voor de volle 100% blijft inzetten, dat het goed gaat en dat het financieel allemaal te doen is!
Hou vol... en mocht er wat zijn, vergeet niet dat jij altijd bij mij mag aankloppen!

Tnx meisje, zal ik doen ... de school zit immers bij je om de hoek Lachen

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 00:25

Heel veel succes Maxx! In je verhaal klink je erg enthousiast en het is duidelijk dat je goed hebt nagedacht over wat je wilt en wat je leuk vindt. Ik wens je een goede studietijd toe en veel plezier in het onderwijs. Mijn mams is ook juf op een basisschool en mijn zusje (Lautje hier) zit nu in het 3e jaar van de Pabo, ik hoor dus thuis ook veel verhalen. Het basisonderwijs lijkt mij ook erg leuk, maar ik zie mezelf niet echt voor de klas staan... Hoop dat het jou wel gaat bevallen! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 00:46

Petje af voor de beslissing om het roer kompleet om te gooien...het zal vooral financieel aardig gaan tegenvallen. Maar als je bedenkt dat je er veel vakantiedagen voor terugkrijgt, is dat ook wat waard. En ik weet niet tot welke leeftijd je les gaat geven, maar 6 t/m twaalf is nog redelijk te hanteren en te motiveren. Alle succes met je opleiding...

Je suis Charlie.

germie

Berichten: 15414
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 07:45

Ik durf het ook niet. Ik wil graag tandarts wordne, maar ben altijd uitgeloot. Heb wel een WO-studie afgemaakt. Nu moet ik dus op zoek naar ander werk omdat m'n contract niet verlengd wordt. MAar wat? ik ben overal te jong voor, en ze vinden me te onervaren (24, 1.5 jaar werkervaring). ik kan het geld ook echt niet missen, een eigen paard staat nog altijd op het wensenlijstje, en de auto ruil ik niet meer om voor een OV. Daarom zie ik mezelf niet nog eens 5 jaar studeren, maar zou het eigenlijk wel willen als het financieel haalbaar is.
Ik heb mezelf wel beloofd dat als ik weer werk heb, dan ik dan deeltijd rechten ga doen (heb ik ook altijd gezegd dat ik dat nog wil doen), maar fulltime studeren lukt niet meer vrees ik.
Ik snap dus ook niet dat je het lukt, vooral financieel is het voor mij niet haalbaar.
Maarre, je kunt toch in augustus de pabo in 1j aar doen als je een afgeronde hbo of WO hebt? Het kan nu al in 2 jaar als ik me niet vergis.

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 09:59

Nieuwe tijd, nieuwe kansen! Dat gaat helemaal lukken Lachen

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 11:05

Cassidy"]
...het zal vooral financieel aardig gaan tegenvallen.
[/quote]
Ach, ik ben gewend niet zo heel veel geld te hebben, maar ik verwacht dat ik het met mijn studiefinanciering (+ aanvullende lening), mijn bijbaantje en mijn huisgenote (speciaal voor dit doel aangeschaft) wel moet redden.

[quote="germie"]
Ik durf het ook niet. Ik wil graag tandarts wordne, maar ben altijd uitgeloot. Heb wel een WO-studie afgemaakt. Nu moet ik dus op zoek naar ander werk omdat m'n contract niet verlengd wordt. MAar wat? ik ben overal te jong voor, en ze vinden me te onervaren (24, 1.5 jaar werkervaring). ik kan het geld ook echt niet missen, een eigen paard staat nog altijd op het wensenlijstje, en de auto ruil ik niet meer om voor een OV. Daarom zie ik mezelf niet nog eens 5 jaar studeren, maar zou het eigenlijk wel willen als het financieel haalbaar is.
[/quote]
Ik ruil mijn auto ook niet om voor een OV. Ik ga ze naast elkaar gebruiken. OV om naar school te gaan en auto voor het weekend. Dat vind ik inderdaad wel een van de mindere dingen, dat openbaar vervoer. Ik ben ongeveer 1 3/4 uur onderweg, zowel heen als terug, met de auto zou dat een uur schelen, maar dan zijn de kosten weer te hoog.

Het zal een beetje passen en meten worden, maar het is volgens mij wel haalbaar. Alleen heb je niet het geld wat je met werken hebt, maar daar staat wel meer vrije tijd tegenover en dat vind ik toch ook wel erg prettig.

[quote="germie"]
Ik heb mezelf wel beloofd dat als ik weer werk heb, dan ik dan deeltijd rechten ga doen (heb ik ook altijd gezegd dat ik dat nog wil doen), maar fulltime studeren lukt niet meer vrees ik.
Ik snap dus ook niet dat je het lukt, vooral financieel is het voor mij niet haalbaar.
[/quote]
Dat zou ik dus niet kunnen, deeltijd. Ik ben kapot na een dag werken en heb dan echt niet meer de discipline om nog te leren. Mijn hoogste prioriteit is nu de studie, het werken is zoals het woord zegt een bijbaantje. Ik denk dat ik het financieel wel red. In ieder geval overleef ik het wel ... ik heb niet zo veel moeite om me in de schulden te steken om dingen te doen die ik echt wil.

[quote="germie schreef:
Maarre, je kunt toch in augustus de pabo in 1j aar doen als je een afgeronde hbo of WO hebt? Het kan nu al in 2 jaar als ik me niet vergis.

Ik heb geen afgeronde hbo of wo opleiding. Ik heb 2x ingeschreven gestaan bij een hbo ... ik heb de scholen echter weinig van binnen gezien destijds. Maar het kan wel, ook als je bijv. een relevante opleiding (bijv. med. kinderdagverblijf) hebt op bijv. mbo-niveau.

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 11:17

Denk dat je een goede keus gemaakt hebt. Zo te horen ga je nu gewoon op je gevoel af, je gaat iets doen wat je graag wilt. En wat je graag wilt en waar je achter staat dat lukt gewoon Knipoog
Ik heb bijna 4 jaar geleden ongeveer hetzelfde gedaan. Ik deed een opleiding Informatiedienstverlening en -management en na een jaar had ik het eigenlijk helemaal gehad. Maar wist toen niet wat ik wilde. Het enige wat ik wist was dat ik vroeger Nederlands erg leuk vond. Dus heb me aangemeld voor een Lerarenopleiding Nederlands. Omdat ik met Nederlands aan de slag zou kunnen. Dat het een lerarenopleiding was had ik eigenlijk nauwelijks over nagedacht Bloos maar het bevalt me gewoon heel goed.
Ik heb nu 4 stages gehad waarbij ik zelf ook les heb gegeven en het is me heel erg meegevallen. De sfeer in de klassen is over het algemeen veel beter dan in de media wordt aangegeven, het is een wisselwerking tussen jou en de klas. En dat je er nu wat over twijfelt of je wel geschikt bent werkt straks alleen maar in je voordeel. Dat geeft aan dat je er met een open instelling heen gaat en openstaat voor evt tips en kritiek. Gaat helemaal goedkomen, dat je 'al' 27 bent zou ik maar helemaal niet mee zitten, in het HBO is er een grote diversiteit aan leeftijden, en toch zit iedereen er met hetzelfde doel: dat diploma halen.
Heel veel plezier! En een beetje spanning is echt wel gezond hoor! Lachen

Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 11:33

Cody schreef:
En dat je er nu wat over twijfelt of je wel geschikt bent werkt straks alleen maar in je voordeel. Dat geeft aan dat je er met een open instelling heen gaat en openstaat voor evt tips en kritiek.

Hmmm, zo had ik er nog niet tegen aangekeken, maar je hebt helemaal gelijk!
(Behalve dan over mijn leeftijd, want ik ben 'al' 28.) Lachen

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 12:18

Goh, wat leuk Maxx Lachen !
Jij doet tenminste dát, wat ik ook wel zou willen, maar toch niet doe: het roer omgooien en dát gaan doen wat je echt leuk lijkt! Ik wens je veel plezier met je studie!!! En heel misschien ga ik toch ook nog wel eens dát doen wat me erg leuk lijkt Knipoog !)

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 13:21

Maxx schreef:
...en mijn huisgenote (speciaal voor dit doel aangeschaft)...


En dat wist Batje voordat ze bij je kwam wonen? Zou een beetje l*llig zijn als ze het nu via Bokt zou vernemen. Tong uitsteken

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Lautje

Berichten: 989
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Nijverdal

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 13:26

Maxx schreef:
Ben ik wel een goed type voor leraar? Ik ben vrij ... nou, okee, erg introvert ... en moet je niet juist een beetje extrovert zijn als leraar? En zou het wel klikken met mijn jongere medestudenten?


He Maxx, als ik mezelf nu vergelijk met hoe ik was toen ik aan de Pabo begon, ben ik in positieve zin veranderd.
Je hoeft echt niet extrovert te zijn als leraar hoor. Ik bedoel, ik ben ook soms maar een onzeker meisje, maar dat hoeft je helemaal niet in de weg te staan als je voor de klas komt.
Tijdens je opleiding krijg je een aantal vakken waarbij je jezelf heel goed leert kennen en waarbij je steeds een stapje verder gaat, zodat je steeds zekerder wordt. Geloof mij maar. Lachen
Ik ben nu een stuk zekerder dan toen ik was in de eerste en ik vind het alleen maar fijn zo.
Soms denk ik ook weleens 'is lerares zijn wel iets voor mij? zie ik mezelf wel voor de klas? , etc..
Maar dat denk ik vooral in periodes dat ik minder goed in mijn vel zit.
Maar van binnen weet ik dat ik dit heel graag wil!

En jij kunt het ook! Lachen

Ik heb ook wel klasgenoten van 27/28 in de klas zitten en daar kan ik perfect mee samen werken. Dat is het leuke, niemand kijkt anders tegen je aan, omdat je toevallig ouder bent...

Ga je deeltijd of voltijd doen? En hoeveel jaar?

Ik wens je heel veel succes en ik weet zeker dat je het onwijs leuk gaat vinden!

TARA (Amulet X Julio Mariner xx)--> Springen B + 31, Dressuur L2 + 9, SGW L + 10

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 15:29

Hey Maxx, succes zeg! Ik vind dat het wel wat lef en moed nodig heeft om zo het roer om te gooien! Maar je klinkt heel erg positief, en ik weet dat het helemaal goed gaat komen, en denk positief: voor jou zit er gewoon een hele leuke tijd aan te komen! Party!!

*smiley-met-duim-omhoog!* *LOL*

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 15:42

XoNo schreef:
*smiley-met-duim-omhoog!* *LOL*

Deze Afbeelding bedoel je?

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 17:00

Goed man gaat vast helemaal goed komen.
Ik gooi de roer in mijn leven ook helemaal om teminste daar ben ik al mee begonnen.
Wel moeilijk helemaal omdat het zo'n sprong in het diepe is Lachen

reina

Berichten: 584
Geregistreerd: 03-06-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 21:13

Als je deze instelling vol houdt, gaat het zeker lukken. Ook ik geloof (nu de examens nog niet geweest zijn.. Scheve mond ) dat je als je iets echt wilt zeker je doel kunt bereiken!!
Ik meende de laatste tijd sowieso al enige verandering in je uitstraling te bespeuren Haha!
Heel veel succes en vooral heel veel plezier!!

           *Living on the Edge!*
             M1+1 :D

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 21:27

Leuk, zeg! Knap dat je die stap genomen hebt. Je gaat het er vast naar je zin hebben!
En ik denk dat het geen nadeel hoeft te zijn dat je introvert bent, als je zo 'n zelfverzekerde schreeuwerd bent is dat ook niet altijd handig.
Als je net als ik eerst de kat uit de boom kijkt in een nieuwe situatie is dat toch juist goed? Later voor de klas is dat voor die kinderen vast ook prettiger, een rustige juf, worden ze zelf vast ook heel braaf van en dan vragen je collega 's hoe je dat toch voor elkaar krijgt!
Knipoog
En ik denk dat je je leeftijd ook wel mee hebt, want volgens mij luisteren kinderen uit groep 8 toch eerder naar iemand die 15 jaar ouder is dan naar iemand die 5 jaar ouder is (in het algemeen dan, ik zeg niet dat 'jonge juffen' slecht zijn,maar orde houden kost misschien iets meer moeite in hogere klassen)

Succes er mee!!!

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 21:35

Goh, wat goed Maxx, neem je leven maar in eigen handen, jij bent de enige die jouw leven kan leven...

Vorig jaar had ik iets soortgelijks: ik had een heeeeele snelle baan in de energiehandel, met veel geld, veel aanzien en veel... ja, veel wat eigenlijk? De buitenwereld vond het geweldig, ik vond het zelf gewoon "leeg", een baan waarin alleen maar aan geld verdienen werd gedacht. Toen kregen we een commerciele cursus waar we nog meer zouden gaan leren verdienen. De cursusleider had een mooi schema'tje: dromen - denken - durven - doen!

Nou, dat heb ik ter harte genomen! Ik ben uit die snelle baan gestapt en kon bijna gelijk bij hetzelfde bedrijf, maar dan in een echt leuke functie aan de slag. Nu kom ik in het hele bedrijf, ik mag iedereen adviseren en helpen verbeteren, maar die snelle jongens hoef ik niet meer naar de mond te praten. Oh ja, en het salaris bleef gelijk, wat wilde ik nog meer?

Heerlijk, ik ben zo blij dat ik die stap gezet heb! Geen mobiele telefoon meer die midden in de nacht gaat voor wat handel, niet meer naar feestjes met sportwagen-jongetjes, maar gewoon een zinvolle bezigheid en ook nog genoeg tijd voor mijn paarden. Dan maar wat minder "status".

Ga d'r voor Maxx, je hebt een zinvolle baan uitgekozen waarbij je een mooie bijdrage kan leveren aan het op weg helpen van jongere generaties, een maatschappelijk echt nuttig iets ipv een snelle carriere. Mijn bewondering heb je!

Extremely rare and Beyond Compare

Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 22:09

Kinta schreef:
... een rustige juf ...

Grinnik. Daar zijn nog wel een paar operaties voor nodig Haha!

Allemaal bedankt voor jullie reacties, geeft me nog meer het gevoel dat ik de juiste keuze maak.

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Casinolover, Chasingmood, Dewii, FleurSandro, flikkalover, Lauraennala, LieZ_Horses, lindo, lisaxrobby, mirriejj, Niwla, Selina, Smallheal, xxxmh en 138 bezoekers