Bijbaanmogelijkheden: wat is leuk?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Bijbaanmogelijkheden: wat is leuk?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-01-03 21:31

Omdat ik het komende half jaar nauwelijk les heb wil ik wat meer gaan werken, en ik denk niet dat dat gaat lukken met mijn huidige bijbaan.
Ben content-manager bij een website maar dat hou ik gewoon aan omdat er de laatste tijd toch maar weinig binnenkomt.
Nu ben ik aan het struinen geweest op internet en heb toch wat opties gevonden. Maar ik kan niet kiezen. (natuurlijk is het niet na 1 sollicitatie raak, maar wil graag toch goed weten waar ik op schrijf) Wil ongeveer 12 uur per week gaan werken.

1. Kinderopvang, groot recreatiecentrum. Voor woensdagmiddag, vrijdagmiddag en evt de zondag. Je bent vooral met de kinderen bezig maar moet ook af en toe schoonmaken.

2. Middelbare School, docent Nederlands, 2e graads, voor VMBO onderbouw (zit nu in het laatste jaar van die opleiding) 13 uur per week.
Vraag is of ik dit al wel wil, als het goed is sta ik nog jaren voor de klas.
En je staat er nu zelfstandig voor en hebt ook de volle verantwoordelijkheid. Bovendien twijfel ik of ik het met die 13 uur wel redt, omdat er ook flink wat voorbereid en nagekeken moet worden.
Maar ja, het is wel een goede ervaring natuurlijk en het is vlakbij mijn huis. Ik ken de school en daardoor is het wat laagdrempeliger.

3. ANWB meldkamer, inkomende gesprekken aannemen en invoeren in de pc. Zeer wisselende diensten (ook nachtdiensten) en kans dat je toich gebeld wordt als je niet ingepland staat. Goede beheersing van Engelse en Duitse taal vereist. (probleem zie vooral het Duits niet zitten)

4. Schoonmaken op een bungalowpark, maandag 09.30u-14.30 u en vrijdag 09.30-14.30u. Geestelijk licht werk dus, ook wel eens fijn Knipoog
En met die 10 uur per week ben je ook echt klaar, je trekt de deur achter je dicht en gaat naar huis, wordt niet opgeroepen voor extra diensten enz.

5. Commerciele werkzaamheden (per direct) op een reclame-/promotiebureau in Assen. Geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen.

6. Onderwijsassistent Bio/Natuurkunde/Scheikunde in Hoogeveen.
Demonsteren proeven, asstisteren bij practica, administratie bijhouden enz. 13 uur per week. Leuk om toch in het onderwijs (in de klas) actief te zijn maar zelf nog niet de volle verantwoordelijkheid enz te dragen...
Maar ben totaal niet goed in de exacte vakken

7. Rayonmanager Assen voor de Paardengidsagende. Ongeveer 10 uur per week. Bekend met de paardenwereld is vereist. Ook hier geen idee wat ik me erbij voor moet stellen.

Tips? Opmerkingen? Hulp? Huilen


Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100912
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-03 21:46

Poeh he, je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt ! Knipoog

Zelf zou ik voor optie 2 gaan.
Je hebt alles in huis wat gevraagd wordt, en je kunt mooi wat ervaring op doen; leuk voor later !

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-03 22:14

leuke dingen, zeg!!
Afhankelijk van de leeftijd waarmee jij later zou willen werken zou ik voor 1 of 2 kiezen. Dat werk als onderwijsassistent is misschien ook wel wat, maar als je niet goed bent in exacte vakken ...
Die ANWB lijkt me niks.

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-03 22:20

huh ik heb hier net een heel eind gereageerd en nu staat het er neit Boos!.......

Ik zou die van die commerciele werkzaamheden en van die paarden- dinges bellen en als dat wat is lijkt mij dat wel leuk.
Kinderen en schoonmaken lijkt me niks, wel lekker makkelijk.
Lesgeven kan je je hele leven nog (wat je zelf al zegt) en je bent er waarschijnlijk langer mee bezig.
OA niet doen als je exacte vakken neit liggen, OA's hebben het niet makkelijk over het algemeen, bij ons werden ze nogal als nerd/dombo gezien....... En zo zie ik jou niet Haha!
ANWB meldkamer.... mmmm dat toch op geroepen kunnen worden staat me niet zo erg aan.

Succes met kiezen!

:evaw:

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-03 23:58

Ik zou lekker gaan schoonmaken op dat bungalowpark Pling Geestelijk licht werk, en aangezien het maar om 10 uur in de week gaat ook niet geestelijk afstompend. Even navragen wat het verdient, ikzelf heb bijvoorbeeld geen flauw benul van het gemiddelde uurloon als interieurverzorg(st)er (laten we het een mooie naam geven *LOL*)).

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

MarkKH
Berichten: 551
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 09:57

Ik zou kiezen voor de commerciele functie of die paardenagenda! Lijkt me leuk en afwisselend en net wat je zegt voor de klas kan je de rest van je leven nog. Dus als je nu leuk werk wilt doen en daarbij nog wat nuttige ervaring mee wil krijgen lijken me daar deze functies het beste voor!

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 12:25

Pfff, moeilijke keuze, ik zou het ook niet weten.
Ik denk aleen dat ik niet voor dat bungalowpark zou gaan. De werkdruk ligt meestal ontzettend hoog (waardoor het dus ook niet altijd geestelijk licht werk is), en het verdient ook niet zo denderend.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bonnyyyyyy, Enphalu, Googlebot, jadeken, julius_juut, Mirranda, Niello, only18, PrinceAmos, Schuur_, VivianHesen, yarrah en 91 bezoekers