in het land der blinden.... ik moet een bril

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 56565
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

in het land der blinden.... ik moet een bril

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-03 17:39

Eigenlijk sinds ik cassiere ben heb ik last van ontzettend vermoeide ogen. Daarnaast heb ik natuurlijk het al om bekende migraine probleem.
Ik heb een leesbril, maar het scherm van mijn kassa staat te ver weg, en met die bril zie ik dan dus helemaal geen klap Haha!

Ik heb een geschiedenis met mijn ogen, vanaf mijn 4e tot mijn 12e moest ik zeer regelmatig voor controle naar de oogarts, aangezien ik in het gelukkige bezit was van een lui oog Scheve mond
Ook gezellig een oog afplakken dus, en dan verplicht lezen...

Toen ik 12 was kreeg ik het nieuws dat het niet beter zou worden dan dat het was, en ik hoefde niet meer terug te komen. Niet veel later begon de migraine.
Diverse keren de link gelegd tussen mijn ogen en de migraine, maar steeds werd er niets gevonden.
Jaren heb ik aangetobt, en doe dat nog steeds.
Ik besloot een simpel leesbrilletje van het kruitvat aan te schaffen om mijn ogen tijdens mijn PC uren wat te ontlasten. Dit hielp, mijn ogen kregen meer rust, maar de migraine werd niet minder.
Vandaag niet naar de huisarts, niet naar de oogarts, maar gewoon eens naar de opticien....
En daar kwam ik met een heel dubbel gevoel vandaan.
Ik weet het niet zeker meer, maar er ligt iets in mijn herinnering dat toen ik 12 was mijn linker (slechte) oog 85% was, en mijn rechter 95%. Nou, dat is nu anders.
Mijn linkeroog is 30%, mijn rechter 90%.
De voorkant van mijn oog zeg maar is goed, maar het netvlies niet. Je kan het als ware zien als een fotocamera. Ik kan wel foto's maken, maar het rolletje is kapot, en daardoor kan ik de foto's niet opslaan.
De opticien was het niet met mijn leesbril eens. Leesbrillen waren voor mensen boven de 40, en tja, dat ben ik voorlopig nog niet.
Daarbij werkte hij, zonder dat ik het wist, averechts. Ik ben niet verziend, ik ben bijziend. Doordat mijn linkeroog dus nauwelijks iets doet, moet mijn rechteroog sterker worden, echter, die bril verwend mijn oog ipv dat hij het sterker maakt. Die mag ik dus niet meer op. Zit nu zonder bril achter de pc, en dat is behoorlijk wennen.
Maandag moet ik terug voor een nog een meting, omdat mijn ogen nu alweer vrij vermoeid waren.
Diverse muntjes vallen nu ineens op hun plaats. Iedereen zegt altijd dat ik zo boos kijk, en inderdaad, ik zit altijd met mijn ogen te knijpen omdat ik ze niet kan ontspannen, aangezien ik dan minder zie.
Voor mijn linkeroog komt alleen glas, niet met een sterkte ofzo, die doet eigenlijk niks meer. Hier ben ik wel van geschrokken.
Heb 2 montuurtjes uitgezocht waar ik maandag uit kies, en tja, dan wordt ik 4 oog.
Het klinkt voor mij allemaal zo logisch nu, en ergens ben ik er kwaad om en vol onbegrip dat zoiets er nooit eerder uit is gekomen. Dit is geen onzin verhaal, deze man wist zeer goed waar hij het over had en heeft allerlei tests gedaan.
Ik hoop dat we eindelijk het lek richting migraine hebben gevonden, en dat lek met een bril kunnen dichten. Dit zal de tijd echter uit moeten wijzen, tot die tijd kunnen we enkel hopen....

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!


Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 18:24

Ik hoop dat het helpt tegen je migraines, Stef. Maar ik denk dat het je zowiezo wel zal bevallen. Toen ik net een bril had was ik net een wandelende wasmiddel reclame ... "Oh, wat een mooie kleuren! Wat een helderheid!".

Scheelt ook nog dat ik er een stuk beter uit zie met een bril ... jammer alleen dat dat niet gold voor de andere mensen die ik toen ineens helder zag Knipoog

Wel een leuk montuurtje kiezen he! Nerd

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 37523
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 18:29

Idd hopen dat het helpt!
BTW misschien handig toch nog even bij een andere opticien binnen te lopen? Just to be sure? 't is natuurlijk nogal een verandering en zo'n meting kost over het algemeen niets, toch?

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Kytha

Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 18:35

Inderdaad hopen dat die bril helpt.
zelf heb ik sinds een paar dagen ook een bril, verschrikkelijk vind ik het.
Toen ik geboren werd, dachten ze ook dat ik een lui oog had, na 3 jaar kwamen ze er echter achter dat het staar was, te laat om te opereren.

Succes!

Wie steeds achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 18:37

Helemaal met Bart eens.
Een 2e opinion is nooit weg.

En in ieder geval succes met het uitzoeken van een leuk montuur!
Denkend aan jouw gezicht misstaat een bril je vast niet hoor! Lachen
Sterkte met je ogen en ik duim voor je dat je dat de migraine afneemt en zelfs uiteindelijk wegblijft.

Mickey

Berichten: 34647
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 19:45

Ik zou zeker bij een andere opticien ook gaan kijken. Ik heb heel veel verschil gemerkt tussen de diverse opticiens.
Ik heb sinds anderhalf jaar een bril voor auto rijden en veraf en dergelijke.

Maar sinds kort heb ik zachte lenzen. Heerlijk gewoon, ik ben echt een heel stuk minder moe en zie de hele dag door als scherp zonder een bril op mijn neus.

Succes met het uitzoeken van een leuke bril!

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?

wodan

Berichten: 2341
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 20:04

Ik kreeg ook last van mijn ogen toen ik achter de kassa zat. En daarbij ook hoofdpijn als ik er de hele dag achter zat. Nu heb ik ander werk met computers en heb dan ook een lees bril aangeschaft.Dit vooral ivm de velle beeldschermen en 'savonds als mijn ogen vermoeid raken met autorijden, tv kijken computeren en lezen. Bij mij werkt het wel. Ik heb bijna geen last meer van hoofdpijn en zie het een stukje scherper in het donker.

Wodan en ik onderweg in de M2

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 20:05

Die wasmiddel reclame, die is herkenbaar. Mijn moeder heeft er nog steeds problemen mee (lachstuipen vooral). Altijd vroeg ik wat er in vredesnaam op de wegwijzerborden stond, toen we terugreden (ik met bril op) las ik alles hardop voor, inclusief afstanden. Alsof zij dat nog niet gezien had! Ik kreeg er toen in het begin overigens juist wel koppijn van. Vandaar dat ik dat ding alleen maar in de klas opzette. 4 jaar geleden over gegaan op lenzen, en my goodness, dat was echt geweldig. Nu zie ik zonder echt niets meer, waar ik het vroeger altijd zonder deed. Ook geen koppijn meer.
Eerst zat ik bij een Groeneveld opticien, maar dat was dus echt niets met lenzen, wat een tang van een wijf! Tegenwoordig zit ik bij een Oogmerk specialist. Dat is echt geweldig, ik (en mijn vader, vanaf zijn 6e brildrager) hebben niets dan lof voor alle oogmerk-specialisten die wij bezocht hebben (ik ééntje, hij gaat er al zo'n 20 jaar heen). Het is duurder dan bijvoorbeeld Pearle ofzo, maar echt top, je komt er vandaan en je hebt géén vragen meer, heb je die wel, even bellen en opgelost. Perfecte service en ze kijken verder dan gewoon een standaard onderzoekje, bijna altijd standaard bij jonge kinderen (toen ik 7 was ogentest gehad kwam uit dat ik kleurenblind was, niet helemaal, maar rood en groen onderscheiden gaat moeizaam) kijken ze hoe je ogen zijn, oogbol, druk, zicht, etc etc. En nu laatst ook voor mijn lenzen, alles gemeten. Echt, ik wíl niet anders meer! Als ik in het buitenland woon zou ik er ook 2x per jaar voor terug naar NL gaan, gewoon om er zeker van te zijn dat het perfect is!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 22:04

Er gaat een wereld voor je open als je hem opzet,

nog niet aan lenzen gedacht?

LadyMadonna

Berichten: 56565
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-03 22:37

lenzen zouden eventueel een 2e fase zijn. De lichtste sterkte van lenzen is voor mij om te beginnen (geen brildrager nu) nog te sterk

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-03 22:58

Oh ik weet nog toen ik een bril kreeg. Ik zag geen muur meer maar tegels! En geen groen veld maar grassprietjes! Geweldig! Nerd
Oogproblemen kunnen idd de oorzaak zijn van migraine. Ik hoop voor je dat het helpt. Ik had vroeger ook altijd migraine en het is vreselijk. Niet te vergelijken met 'gewone' hoofdpijn. Gelukkig ben ik van mijn migraine af (niet door bril oid, weet nog steeds niet waarom met het was ineens helemaal over) dus het zou erg fijn zijn als dit voor jou de oplossing is. Lachen

Ethelate

Berichten: 19886
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-03 00:14

Ik zou zeer voor een 2 opinion gaan!
De schoolarts zei tegen mij dat ik gewoon wat minder zag, (moest met zo'n rondje aanwijzen waar de opening zat, en ik draaide net zolang tot de goed zei )
Maar omdat ik steeds dichter bij de tv ging zitten moest ik maar eens naar de opticien...
die meten me ogen en ik zou net een bril moeten...
Toch naar de oogarts gegaan en die meette het dubbele...

dus ik kreeg een bril...
en na 8 jaar zo'n ding op me neus, ben ik overgestapt op lenzen (harde) en wil echt geen bril meer! Haha!

Hopelijk helpt de bril goed, en geen migraine meer!

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Kirsten

Berichten: 4508
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-03 00:19

Wat grappig.. Ik ben ok migraine patient en liep ook maar te tobben... En inderdaad werd nooit wat gevonden. Donderdag maar naar een opticen geweest. En ja hoor... Brilletje zou niet gek zijn. Heb dus donderdag een bril uitgekozen! Hoop dat het een hoop scheelt. Ik begrijp nu ook waarom mensen zeiden dat ik zo chagerijnig en kwaad keek.... Stef ik begrijp je volkomen!

Duitse Herder Kennel vom Haus Eelerberg, Correct gefokte Duitse Herders.
http://www.vomhauseelerberg.com
Sinds 01/09/2012 trotste mama van Kaya

sunshine

Berichten: 11465
Geregistreerd: 08-11-01
Woonplaats: Diessen (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-03 00:26

Ik heb nu lenzen want van een bril krijg ik hoofdpijn...je voelt lenzen dus ook helemaal niet zitten en een bril wel vind ik.

Maaruh iig veel succes en hopen dat het werkt!

Wie helpt mij mee Blacky te vinden? Hij zou in Drenthe hebben gestaan!
Pandijks Orion 17-05-1990 ...The day when I stop loving you, is the day when I close my eyes, forever..ik mis je nog steeds iedere dag ;(

Maaike

Berichten: 11577
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-03 15:11

Cody schreef:
Oh ik weet nog toen ik een bril kreeg. Ik zag geen muur meer maar tegels! En geen groen veld maar grassprietjes! Geweldig! Nerd


jaaa dat had ik dus ook Was echt ontzettend blij met mn bril (kreeg mn eerste bril in groep 7). Soms zit ik wel eens te twijfelen of ik lenzen zou nemen, maar dat doe ik lekekr niet want ik vind mn bril zo leuk *LOL* *LOL* *LOL*

Nou stef ik ben iig benieuwd hoe t je staat, vast niet verkeerd! En hopen dat t helpt..

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-03 15:25

Ik heb sinds groep 3 al een bril... En iedere keer als ik hoofdpijn kreeg ging ik weer naar de opticien (nou ja eerst oogarts, daarna opticien) en dan bleek dat ie weer sterker moest. Nu heb ik sinds 2 jaar (zachte)lenzen, zit ook nog een cilinder in, en ik vind het ideaal, geen last meer van regendruppels op mijn bril enz. Haha!

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Hedi, Charat, Cheetahfan, Dobby91, elske_, flash40, Ginger1991, GoogleAdsense, Googlebot, Jessol, ladyisabelle, Laj1, Leverage, litilaura, Maaikevdk, NF_Daphne, Niniane, stijntilla, SunnyHorse, vevina, wendyh, xelle, Yahoo, Zuchini en 176 bezoekers