Ouders makkelijk over alcoholgebruik kinderen

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34643
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Ouders makkelijk over alcoholgebruik kinderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-12-02 17:27

Citaat:
'Ouders makkelijk over alcoholgebruik kinderen'
Als kinderen alcohol mogen drinken, zijn hun ouders betrekkelijk tolerant over de hoeveelheid die ze mogen consumeren.

Dat zegt de Stichting Alcoholpreventie (STAP), die het NIPO opdracht gaf onderzoek te doen naar alcoholgebruik onder kinderen.

'Overal drinken'
Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat van de 14-jarige kinderen 11% van de ouders altijd en overal mag drinken. Vanaf 15 jaar mag ruim 30% dat. Van de 15-jarige kinderen zegt ruim eenvijfde dat ze wel eens vijf of meer glazen per gelegenheid mogen drinken.

Waarschuwing
Voor het onderzoek werden in november bijna vierhonderd kinderen van 11 tot en met 15 jaar ondervraagd. Daaruit blijkt verder dat 40% van de ouders hun kinderen regelmatig waarschuwt voor de gevolgen van alcoholgebruik. De andere ouders doen dat soms of nooit.

Feestdagen
Vier op de vijf kinderen heeft tijdens een 'bijzondere gelegenheid', zoals Kerstmis, wel eens een slokje alcohol mogen nuttigen. Een heel glas is voor de meesten (71%) echter tot hun dertiende niet toegestaan.

Regioverschil
Ouders in het noorden en oosten van het land zijn strenger dan ouders in het zuiden en westen. Bijna 60% van de kinderen uit het noorden en oosten mogen van hun ouders nog geen alcohol drinken. In het zuiden is dat bijna 40% en in het westen 28%.


De meeste kinderen geven aan dat hun ouders weten dat ze drinken, maar minder ingelicht zijn ze over de hoeveelheid waarin dat gebeurt. Van de 14- en 15-jarigen die alcohol drinken zegt ruim een kwart dat hun ouders (waarschijnlijk) niet weten hoeveel dat is.

©RTLNieuws.nlEn wat vinden jullie nu normaal wat kinderen en alcohol betrefd? Daar ben ik eigenlijk wel eens nieuwsgierig naar.

Take time to do what makes your soul happy.

[RIJ-ITP] Wil jij ook een likje?


flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-02 18:01

Ik vind dat mensen onder de 16 niet mogen drinken, maar goed hou het maar eens tegen..
Ik dronk ookal toen ik 14 was af en toe een mixje, mijn ouders wisten dit niet. Ik werd ook gewaarschuwt voor drank, en ik ben er ook bijna altijd verstandig mee omgegaan op enkele keren na. Nu ben ik 18 en ik drink nu ongeveer 2 jaar zo`n 4 glazen in de maand. Op mijn 15e dronk ik elk weekend, en niet weinig ook, ik kijk nu zelfs neer op de mensen van die leeftijd die drinken...

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

DaphneL

Berichten: 3618
Geregistreerd: 16-06-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-02 18:09

Nouja, ik ben dan wel geen volwassene maarja Knipoog
Ik mag geen alcohol drinken van m'n ouders, ik heb 1√ó een breezer op, dat was op vakantie, en waar m'n ouders bij waren.. Met nieuwjaar mag ik 1 slokje champagne, maar dat lust ik toch niet Lachen
Iemand uit mijn klas (net zo oud dus) mag drinken wat ze wil, is op vakantie (in ik geloof Salou) meerdere keren dronken teruggekomen, mijn ouders zouden dat echt niet pikken, dan kom ik heel de vakantie niet meer bij de tent weg volgens mij Verward Ik vind eigenlijk dat mensen onder de 15 niet mogen drinken, tegenwoordig gaan mensen vanaf hun 15e echt 'uit' volgens mij, dan hou je het moeilijk tegen..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 42 bezoekers