deeltijd/avondopleiding HBO/HBO+/WO

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15415
Geregistreerd: 02-04-02

deeltijd/avondopleiding HBO/HBO+/WO

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-02 11:01

Heeft iemand naast een volledige baan een avond of deeltijd opleiding gevolgd?
Zo ja, beviel dat?

Ik heb dus wel gestudeerd, maar de interesse is totaal weg voor dit vakgebied. Ik wil dus iets anders, meer de sociaal maatschappelijke kant op. Men vindt mij gewoon doodleuk: te jong, te beta en te technisch. Ik heb een beta-opleiding gedaan, en 1 jaar werkervaring (traineeship IT). Dat ik nog jong ben, daar kan ik ook niets aan doen lijkt mij. Soms denken mensen echt dat een beta-persoon een nerd is, totaal niet sociaal onderlegd. Dat is uiteraard onzin, maar het vooroordeel bestaat wel. Daar loop ik dus nu tegen aan.

Ik baal er nog steeds van dat ik een aantal keren ben uitgeloot, ik had tandheelkunde of medicijnen willen studeren.
Eigenlijk trekt de gezondheidszorg mij nog steeds, evenals leraar 3e graads (lagere school/pabo). Ik heb zwemles gegeven aan kinderen in de lagere schoolleeftijd en voor de klas gestaan op een middelbare school. De middelbare school wil ik niet weer, ik heb gewoon meer affiniteit met jongere mensen.

Soms denk ik wel eens, ik ga alsnog tandheelkunde of medicijnen studeren, maar hoe wil je dat betalen?
Eigenlijk wil ik dus gewoon fulltime aan het werk en daarbij een soort van bijscholing doen. Het schijnt dat je je lesbevoegdheid voor de lagere school in 1 jaar kunt halen. Weet iemand hier iets meer van en heeft iemand er ervaring mee?
Een duaal traject lijkt mij ook wel wat, ik kwam laatst ook weer wat tegen voor verpleegkundige niveau 4, direct starten met het minimumloon als salaris. Nu is het probleem dat ik liever geen MBO doe (ik heb immers WO), maar zoiets moet er toch ook wel zijn op HBO-niveau?
ER is dan alleen nog 1 punt waar ik overheen moet stappen, en dat is het gevoel, ik ben verpleegkundige of leer ervoor, maar ik had arts kunnen zijn als dat stomme lotingssysteem er niet was. Herkent iemand zulke gevoelens? Of moet ik gewoon me er overheen zetten en m'n hart volgen?

Heeft iemand iets in deeltijd gevolgd? en beviel dat? Ik wil gewoon iets waar ik meerdere kanten mee op kan, SJD, rechten, of zoiets lijkt mij ook wel wat. Maar de voorwaarde is dus wel inkomen.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 11:12

Hai Germie,
Ik heb een 40 urige werkweek en volg daarnaast de opleiding Personeelsmanagement. Ik werk al wel in het vakgebeid waarvoor ik studeer, dus dat is al meegeomen.

Ik moet bijna elke woensdagavond naar school van 19.00 tot 22.00 uur. Dat is best lang. Ik moet ook eerlijk zeggen dat die avonden niet erg veel toevoegen aan de leerstof. Ik zit dus liever de avond thuis met mijn boeken, een pot thee en de p.c. D

Maar het valt te doen. Je moet even wat zelfdiscipline hebben en zeker vlak voor een tentamen hard aan de slag gaan. Nu ben ik nooit een leerwonder geweest (speelde liever buiten Haha! ) maar het is me toch maar mooi gelukt tot nu toe

Op zoek naar de zon!!!

Kitty

Berichten: 7532
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 11:21

Ik heb mijn studie commerciele economie zojuist afgerond. Daarnaast werk ik veertig uur per week en reed ik drie paarden.
Het is druk maar het is goed te doen.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Myke
Berichten: 839
Geregistreerd: 19-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-02 14:53

Ik studeer zelf deeltijd communicatie. Ik wilde zelf ergotherapie studeren, ben zelfs in het laatste jaar van Atheneum naar de Havo gegaan om hogere inlotingskansen te hebben (mbt cijfers). Heeft niet gewerkt helaas. Ik doe nu ook iets totaal anders, fysiotherapie wilde ik niet doen. Ik ben geen beta, maar goed. Daarna een korte HBO opleiding gedaan, maar dat is het ook niet. Ik ben nu in dat vakgebied werkzaam, 32 uur per week. En op de dinsdag en donderdag avond naar school. Daarnaast ook heel veel projectonderwijs in groepen. Leuk, erg praktijk gericht maar een aanslag op je sociale leven. Je moet elkaar ook in het weekend meeten, etc. Het is druk, maar het is te doen. Op maandag en woensdag rij ik mijn verzorgpaard. Dus ik heb alleen vrijdagmiddag eigenlijk even tijd voor mijzelf. Je moet idd zelfdiscipline hebben, je omgeving moet je ook wel steunen (of je moet er sch*t aan hebben). Ik zit nu in het tweede jaar, het bevalt mij prima. Nog 2, 5 jaar (misschien 3) en dan ben ik gewoon klaar met iets dat mij wel leuk lijkt.
Maar ik weet wat je bedoelt met te hoog opgeleid zijn. Voor de ene baan ben ik niet gekwalificeerd genoeg voor de andere ben je ondergekwalificeerd of te duur...
Ik geloof trouwens wel dat er deeltijdopleidingen of duale opleidingen HBO bestaan voor Verpleegkunde op HBO niveau. Succes met je keuze!

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100958
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-02 00:08

Een collega van mij doet de verkorte opleiding Pabo.
Als je een HBO-diploma hebt, dan kun je deze opleiding in 2 jaar doen i.p.v. 4 jaar.
Ze gaat 2 avonden per week naar school en loopt 1 dag per week stage.
Ze combineert de studie met een fulltime baan, haar vrije dagen offert ze op voor de stagedag.
1x per maand is er een volledige dag onderwijs.
Ook heeft ze veel huiswerk dat ze in de avonduren moet doen.

't Is een oersterke meid met een ijzeren wil, klagen doet ze nooit.
Maar soms zie ik stiekum aan haar oogjes dat het haar toch zwaar valt hoor.
Zelf zou ik het niet willen / kunnen, ze moet er zoveel voor opgeven.....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie