Opsteker voor Tallie 1979 (Chantal) ivm RSI

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Opsteker voor Tallie 1979 (Chantal) ivm RSI

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-02 16:32

Beste Bokkers,

Tallie1979 (Chantal) is op dit moment heel erg verdrietig omdat ze vandaag te horen heeft gekregen dat ze vanwege RSI fase I voorlopig niet meer mag paardrijden (maar nog wel mag werken) .

Zoals jullie wel kunnen begrijpen is dit natuurlijk, als groot paardenfan, heel erg om te horen Huilen en ik wilde jullie bokkers vragen om haar een beetje op te vrolijken en een leuk, opbeurend berichtje te plaatsen }>

BTW Tallie zit op dit moment niet achter de pc! Alle info van bokkers over RSI is ook welkom

Tallie ik wens je veel sterkte en het gaat allemaal weer goed komen hoor

Liefs en groetjes,
Annemieke Kusje
Laatst bijgewerkt door AnneOmie op 18-11-02 16:57, in het totaal 1 keer bewerkt

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 16:37

Bah, RSI zodat je èn niet kan bokken èn niet mag paardrijden, dat zijn nou juist de twee leukste dingen
Wens haar maar veel beterschap!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 16:40

Hier wat adviesjes en tipjes ihkv "hoe kom je er weer vanaf":

Advies:

 Houdt voortdurend rekening met de "wees trots op jezelf" houding.
 Doe regelmatig rek- en strekoefeningen. (zie bijlage)
 Wissel het zitten zonder rugleuning af met zitten met rugleuning. Zorg daarbij steeds voor een juiste houding.
 Consulteer, in overleg met de arts, een houdingstherapeut zoals Mensendieck en Caesar.Bijlage:
Toelichting ergonomische eisen kantoormeubilair

In de ergonomische normen NEN 1812 en NEN 2449 en de Nederlandse Praktijkrichting NPR 1813 wordt ingegaan op ergonomisch kantoormeubilair.

Ergonomische criteria voor kantoorwerkstoelen
De kantoorstoel moet:
 in hoogte verstelbaar zijn minimaal van 40 tot 53 centimeter
 draaibaar zijn en voorzien van wielen
 stabiel zijn (onderstel geleund op 5 punten)
 een hoge rugleuning hebben, die het rechtop zitten bevordert
 een rugleuning hebben, voorzien van een horizontale welving in de lendenstreek
 een rugleuning hebben die in hoogte verstelbaar is
 armleuningen hebben die niet hinderen, dat wil zeggen die niet te ver naar voren komen en die in hoogte verstelbaar zijn
 bij voorkeur voorzien van een instelbare zitdiepte

Ergonomische criteria kantoorwerktafel
De kantoorwerktafel moet:
 geheel vlak zijn
 voldoende breed zijn, minimaal 120 cm
 voldoende vrije been- en voetruimte bieden (minimaal 60 cm diep) met een zo dun mogelijk bovenblad (niet dikker dan 5 cm inclusief draagconstructie)
 zo diep zijn dat, afhankelijk van het beeldscherm, voldoende kijkafstand kan worden gehouden. Dit betekent meestal een minimale diepte van 80 cm, maar bij voorkeur van 90 cm aan te houden
 voorzien zijn van een licht getint, doch niet reflecterend bovenblad
 in hoogte verstelbaar zijn minimaal van 62 tot 82 cm

Ergonomische criteria voetensteun
De voetensteun moet:
 een oppervlakte hebben van 45 cm breed en 35 cm hoog
 aan de voorzijde maximaal 5 cm hoog zijn
 een hoogte vanaf voorzijde hebben die oplopend is tot minimaal 11 cm
 een instelbare hellingshoek hebben tussen de 5° en 15°
Polsen

- Loswerken
Zit rechtop, voeten plat op de grond. Strengel je vingers in elkaar, de ellebogen iets van elkaar. De handpalmen houden contact, terwijl je 10 maal cirkels draait vanuit je polsen. Neem 5 seconden rust en herhaal deze beweging nogmaals 10 maal, maar nu andersom.

- Oefening
Steun met beide hele onderarmen op het bureau, houdt de handpalmen naar boven en maak gespannen vuisten. Buig in het polsgewricht door de handpalmen naar je toe te bewegen (palmair flexie). Herhaal dit net zolang tot er een warm gevoel ontstaat in de spieren van de onderarmen. Neem 10 seconden rust en herhaal deze oefening.

- Let op!
Houdt de onderarmen plat op het bureau. Adem uit bij de buiging in de pols, adem in bij de beweging terug.

- Stretchen
Plaats de handpalmen tegen elkaar voor de borst. Je ellebogen wijzen naar buiten, vingers omhoog. Duw nu de handen naar beneden, terwijl de handpalmen tegen elkaar blijven. De stretch die aan de binnenzijde van de onderarmen ontstaat 15 seconden aanhouden. Herhaal dit 2 maal
Polsen

- Loswerken
Zit rechtop, voeten plat op de grond. Laat je armen langs de stoel naar beneden hangen. Draai met je schouders klein rondjes 10 maal voorwaarts en 10 maal achterwaarts. Voer de beweging rustig uit. Neem 5 seconden rust en herhaal nogmaals.

- Oefening
Je armen hangen iets gebogen in de ellebogen langs je stoel naar beneden. Maak vuisten en breng je armen zijwaarts op tot schouderhoogte. De handrug wijst naar boven. Je armen blijven iets gebogen in de ellebogen bij het terugbrengen naar beneden. Herhaal dit net zolang tot er een warm gevoel ontstaat in de schouderspieren. Neem 10 seconden rust en herhaal deze oefening.

- Let op!
Houdt de schouders gedurende de gehele armbeweging laag. Adem uit tijdens het zijwaarts heffen van je armen, bij de beweging terug adem je in.

- Stretchen
Strek een arm voor de borst langs, handpalm naar beneden. Pak met je andere hand de elleboog van je gestrekte arm vast. Trek je arm tegen je borst aan, terwijl je de schouder van je gestrekte arm laag uitduwt. De stretch die ontstaat op de schouderspier 15 seconden vasthouden (niet veren). Herhaal dit 2 maal per arm.

Benen-kuiten

Deze oefening zorgt voor contourverbetering van je kuitspieren. De stretch brengt de kuitspieren weer op lengte.

Loswerken
Ga naast je bureau staan. Maak rustige wandelpassen op de plaats. Til je knie een stukje op, zwaai je armen gebogen in de ellebogen langs je lichaam. Doe dit 30 seconden, neem 5 seconden rust en herhaal dit nogmaals.

Oefening
Plaats je stoel onder je bureau. Pak met beiden handen de rugleuning vast. Duw jezelf uit op de tenen en rol de voeten langzaam af. Herhaal dit net zo lang tot er een warm gevoel ontstaat in je kuitspieren. Neem 10 seconden rust en herhaal deze oefening.

Let op!
Eenmaal op je tenen en afrollen van de voeten duurt 4 seconden. Adem uit tijdens het uitduwen, adem in tijdens de beweging terug.

Stretchen
Plaats een voet met de hak aan de grond +/- 75 cm. achter je neer. Het voorste been is licht gebogen in de knie. Duw je heupen rustig iets naar voren. De stretch die ontstaat in je kuitspier 15 seconden vasthouden. Herhaal dit 2 maal per been.
Benen - bovenbenen en bilspieren

Het verstevigen van de bovenbenen en de bilspieren

Loswerken
Ga naast je bureau staan. Til been voor been, gebogen in je knie, op tot horizontaal. Na 20 knieheffingen 5 seconden rust nemen en nogmaals herhalen.

Oefening
Plaats je stoel met de rugleuning tegen het bureau. Ga op +/- 20 cm van je stoel staan, met je rug naar de stoel toe. Voeten naast elkaar. De oefening bestaat uit het net doen alsof je op je stoel wilt gaan zitten, maar je blijft vlak boven de stoelzitting hangen. Breng je armen gestrekt naar voren bij het door de knieen buigen. Je knieen mogen niet voorbij de neus van je schoen komen. Doe deze oefening 20 maal, neem 10 seconden rust en herhaal deze oefening.

Let op!
Houdt de rug recht. Breng je heupen/billen ver achterwaarts bij de zitbeweging. Adem uit tijdens de zitbeweging, adem in bij het omhoog komen.

Stretchen
Leg één voet op je stoel, de beiden benen zijn nagenoeg gestrekt. Leun met rechte rug voorover naar je been op de stoel. De stretch die nu ontstaat aan de achterzijde van je bovenbeen 15 seconden vasthouden. Herhaal dit 2 maal per been.
Buik- en rechte buikspieren

De oefening verstevigt de rechte buikspieren. De stretch brengt de buikspieren op lengte en zorgt voor ontspanning.

Loswerken
Ga naast het bureau staan. Plaats je voeten naast elkaar, knieen iets gebogen. Maak hupjes op de plaats. Beide voeten komen los van de grond. Doe dit 20 maal, neem 5 seconden rust en herhaal nogmaals.

Oefening
Plaats de stoel met de rugleuning tegen het bureau, kom in rugligging op de grond met de onderbenen op de stoelzitting (heupen en knieen 90 graden gebogen). Plaats je handen gekruist voor de borst, op de schouders. Hoofd op, kin op de borst. Lift in 2 seconden de schouders van de grond. Bij het terugrollen kin op de borst houden. Herhaal deze oefening net zolang tot er een warm gevoel ontstaat in de buikspieren. Neem 10 seconden rust en herhaal deze oefening.

Let op!
Houd je hoofd op tijdens de gehele oefening. Adem uit tijdens het liften van de schouders van de grond, adem in bij het terugrollen.

Stretchen
Zit rechtop '(op de rand van het bureau), voeten naast elkaar. Rek je buikspieren op door je handen naar boven toe uit te strekken. De stretch die ontstaat in de buikspieren 15 seconden vasthouden. Herhaal dit 2 maal.

Adriana

Berichten: 11102
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Haselau

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 16:42

Tja nu zal je het idd even zonder bokt en het paard rijden moeten doen Frusty , misschien kan je een leuk boek kopen, als je daar van houdt.
Of andere dingen met je paard gaan doen, wat je wel mag doen.

Veel beterschap!

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-02 16:52

Bedankt alvast voor jullie leuke reacties!

Weten jullie ook of een arbo arts daadwerkelijk van je kan eisen dat je niet meer in je vrije tijd gaat paardrijden Verward Ze mag nog wel werken met pc maar niet meer paardrijden of skieen ofzo.... RSI wordt toch veroorzaakt door de werksituatie... mogen ze dan over je privé tijd zeggen dat je dus niet meer mag paardrijden Verward Is paardrijden daadwerkelijk zo schadelijk als je RSI beginfase hebt Verward

Het lijkt me echt verschrikkelijk om te horen dat je niet meer mag paardrijden..... niet meer mogen werken, okay Schijnheilig maar paardrijden Nee hoor , het is allebei even erg als je hoort dat je RSI hebt Huilen

Ik geloof dat Tallie morgen toch gaat werken en ze zal stiekem wel even op bokt kijken denk ik Verward Tsja niet meer mogen bokken is denk ik net zo'n straf als niet meer mogen paardrijden Schijnheilig

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

Vivian
Berichten: 2827
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Ijsselmonde

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 16:53

Ik hoop dat je wat heb aan de teks van Lovely!
Veel strekte hoor en natuurlijk beterschap!

Profiel update!!
Nu met horoscoop,loesje,songteksen en nog véél meer! Party!!

dimmelim

Berichten: 2687
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 17:00

http://rsi-center.com/html/NL/

Misschien hier eens wat informatie vragen. Het klinkt mij nogal raar in de oren. Ik zou zeker ergens een second opinion vragen.

skipperfan

Berichten: 10877
Geregistreerd: 23-07-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 17:00

Sterkte!!
En veel Beterschaps!!

Laar

Berichten: 6654
Geregistreerd: 24-02-02
Woonplaats: Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 17:06

Ja idd beterschap , hoop dat je gauw weer mag rijden ,
wat lief dat jullie zo aan d`r denkenPrima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 17:26

Workpace op de pc. Heel intensief trainen met aangepaste progamma van een specialist.Manueel therapie. Kappen met een laptop. Fysio enz enz. (ik heb fase 2)

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 17:31

Als je workpace niet kunt vinden, kijk dan eens op beeldschermtachograaf.nl.

Net als AnneOmie vind ik het nogal vreemd. RSI bestrijden doe je toch mede door te zorgen dat je afwisselend beweegt? Laat ik nou altijd al denken dat juist het gezond bezig zijn en veel verschillend bewegen met paarden verzorgen en rijden, hetgeen is dat mij van de RSI afhoudt??

stitch

Berichten: 3774
Geregistreerd: 14-08-02
Woonplaats: oviedo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 19:13

beterschap, en vraag es aan je doctor of je wel OOIT nog es mag paardrijden of niet, hopen van wel.

nogmaals, beterschap

ynzo: En, de spannende liefdesverhalen à la As the world turns heb ik ook wel beleefd op m'n terugreis door onder andere Rusland, Polen en Frankrijk

Avanti

Berichten: 13393
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 21:06

Wat rot voor je Chantal, hopelijk word je heel snel weer beter en kan je weer lekker gaan rijden, beterschap meid!

dimmelim

Berichten: 2687
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-02 22:07

En beterschap natuurlijk!

Misschien kun je de vraag of de arbo-arts dat kan maken ook hier voorleggen:

RSI-Forum
Nederlandse lijst van de RSI Patiëntenvereniging.
Dutch mailinglist for people with RSI of the Dutch RSI support group. Low volume, in Dutch. Managed by Bas Krommenhoek (rsiforum@dds.nl.

To subscribe:
Send an empty e-mail message to rsi-forum-subscribe@yahoogroups.com.
Submissions to:
rsi-forum@yahoogroups.com.


(Echt superslim trouwens een mailinglijst voor mensen met RSI, zo komen ze natuurlijk nooit bij die computer vandaan.....)

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-02 09:11

dimmelim schreef:

(Echt superslim trouwens een mailinglijst voor mensen met RSI, zo komen ze natuurlijk nooit bij die computer vandaan.....)


Ja inderdaad Haha! Knipoog

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

germie

Berichten: 15409
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 09:16

Vjolgens mij mag je met RSI juist wel sporten, gewoon omdat je de spieren dan anders belast. Werken achter de PC is dan funest, paardrijden een totaal andere houding. Als ik een keer last van m'n polsen of schouder heb(heb ik namelijk ook wel eens), dan is dat zo weer over als ik even iets anders ga doen, en met paardrijden heb ik er nog nooit last van gehad.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100862
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 09:28

Balen zeg.....
Heel veel sterkte Tallie !

Tallie1979
Berichten: 20289
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 09:52

Annemiek, Thanx!! Haha!

Oke, luister allemaal!!

Ik was gisteren des duivels!! }> Echt vreselijk boos.. Maar, inmiddels heb ik doordat ik met iemand heb gepraat al veel duidelijkheid in het geheel gekregen..

Ik blijf gewoon paardrijden.. Ik weet niet waar die idioot zijn doctoraal heeft gehaald, maar zelfs mijn chef is het ermee eens dat het niet reeel is.. Verder ga ik gewoon skieen.. Want ook dat doe ik niet met mijn handen! De reden waarom paardrijden niet meer mag?? "Het hobbelt zo" Issie gek ofzo??

Verder heb ik besloten om me niet ziek te melden hierom, behalve als het echt niet te doen is.. Heel veel pauzes nemen en heel veel paardjes poetsen.. Haha! Haha!

Gisteren hadden ze bij de stal waar ik regelmatig kom een verrassing voor me.. Lachen Een nieuwe hengst van bijna 2 Lovers "Mijn nieuwe project" Haha! Een mooie arabische voshengst met de naam Festival. Lovers Die overigens nu naast mijn andere liefde Hayyan staat..

Oftwel: Ik ben heel erg opgevrolijkt sinds gisterenmiddag.. Haha! Mede doordat Ella en Peter dus Festival als mijn verassing hadden.. Lovers

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:04

Hier een bericht van een mede-slachtoffer. Ook ik heb RSI, maar dan fase 2/3... Ik ben dus verder 'heen' dan Tallie, maar aangezien RSI een verzamelnaam is voor allerhande klachten die te maken hebben met repeterende bewegingen, kunnen mijn klachten heel anders zijn dan die van Tallie!

Ik heb sinds december 1998 / januari 1999 RSI, waarbij de mate waarin ik last heb van klachten erg wisselt. In mei 2000 ben ik begonnen met fysiotherapie vanwege een golf-elleboog (ook een vorm van RSI, evenals een tennisarm bijvoorbeeld). Eind 2001 ben ik daar mee gestopt omdat ik toen klachtvrij was. Dit jaar ging het weer goed mis, ben toen weer begonnen met fysio wat in het begin goed hielp, maar in augustus was het echt fout. Ben toen voor het eerst twee weken thuisgebleven en ook naar de arbo-arts gegaan.
Zowel mijn fysiotherapeute als de arbo-arts vonden juist dat sporten goed is voor mensen met RSI omdat je over het algemeen grote bewegingen maakt. Paardrijden en alles erom heen (uitmesten, poetsen), was ook geen bezwaar, sterker nog, omdat je zo goed rechtop moet zitten en met je houding bezig bent, vonden ze het juist een goede sport.
Zelf had ik ook gemerkt dat mijn klachten verdwijnen als ik met Meagan bezig ben. Dat heeft twee oorzaken. Enerzijds de puur grotere fysiologische inspanning van je lichaam waardoor je meer zuurstof door je lichaam laat gaan, dus ook door de beknelde spieren die daardoor weer meer geprikkeld worden. Anderzijds doordat je je ook geestelijk ontspant en daardoor ook weer lichamelijk beter ontspant. Naar collega's voelt dat soms beroerd: je kunt niet werken, maar lekker rijden en sporten weer wel!
Ik merk zelf dat mijn klachten ook vanuit mijn nek en schouders komen, en dat wanneer Meagan een drammerige bui heeft en ik er veel aan te rijden heb (met name veel opvangen van voren, ze heeft een enorme drang naar voren, zie dat maar eens weg te rijden), ik sneller last heb van met name mijn schouders. Er zit dus wel ergens een wisselwerking, maar over het algemeen helpt het rijden echt enorm!
Longeren doe ik niet, dat doet mijn echtgenoot altijd. Ik krijg dan enorm snel last van mijn schouders en armen.

Inmiddels heb ik een werkplek-onderzoek gehad en bleek dat mijn bureau 8 cm te hoog stond. Omdat het bureau niet in hoogte verstelbaar is, moet ik mijn stoel weer te hoog zetten voor mijn beenlengte (dus een voetenbankje) en zit ik, als ik niet achter de PC zit weer in een verkeerde houding voor schrijf-/leeswerk. Als het goed is, krijg ik binnenkort een lager bureau. Verder moet ik mijn computer-activiteiten reduceren en daar zit voor mij een grote bottle-neck. Ik ben namelijk bibliothecaris/documentalist binnen een IT-bedrijf en zit de helft van de tijd alleen. Alles komt dus op mij neer, en aanvragen van klanten kan ik niet altijd laten liggen tot ik weer 'mag' computeren, zeker niet als het salesvragen betreft. Ik luister dus goed naar mijn lichaam en doe meer als het goed gaat en minder als het niet goed gaat!

Fysio heb ik op dit moment niet, wel denk ik over Ceasar-therapie om vooral mijn hoofd- en schouderhouding te verbeteren.

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-02 10:19

Hi Tallie

Ben blij dat je weer wat opgevrolijkt bent Goed zo! Niet zomaar opgeven hoor want het gaat allemaal weer goedkomen!!

Zo'n leuke verrassing als Festival willen we trouwens allemaal wel Knipoog Haha!

Iedereen alvast heel erg bedankt voor jullie reacties en adviezen

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

Tallie1979
Berichten: 20289
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:19

Ik vind het toch wel prettig om te lezen dat ik niet de enige ben die het heeft..

Die "aardige" meneer wist mij gisteren wel te vertellen dat ik RSI in fase 1/2 heb.. Mogelijk dus minder erg dan Abby, maar ik weet niet hoe het bij haar moet voelen.. Bij mij gaat de pijn al niet meer weg, wat dus inhoud dat ik er nooit meer vanaf ga komen.. Huilen

Maar, ik ben geen opgever.. Ik heb al tegen mijn baas gezegd dat als hij ooit het lef gaat hebben om mij het paardrijden te verbieden dat hij dan een probleem heeft, omdat ik dan een andere baan ga zoeken.. En dat is nou net iets waar hij heel erg bang voor is, aangezien er voor mij geen backup is.. *LOL* Vandaar dat hij nu dus ook zegt dat ik gewoon moet blijven rijden.. Het watje.. *LOL* Enne, ik heb gevraagd om een andere stoel.. Een werkplek onderzoek krijg ik echter niet, want dat vind hij te duur..

En ik moet naar een fysio.. Lachen Lekker in de tijd van de baas uiteraard.. *LOL*

Tallie1979
Berichten: 20289
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:24

AnneOmie schreef:
Zo'n leuke verrassing als Festival willen we trouwens allemaal wel Knipoog Haha!


Tja.. En weet je.. Hij gaat nooit meer weg.. Lovers Festival gaat voor altijd blijven.. Haha! Dus als ik er energie in ga steken dan is het niet voor niets.. Haha!

Niet dat de energie in Hayyan voor niets is geweest, maar hij word helaas wel verkocht.. Verdrietig Hoewel het misschien niet naar Griekenland is.. Want ze hebben nog steeds niets binnen..

Tallie1979
Berichten: 20289
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:30

Ahh, ik zie net dat het Vestival moet zijn en niet Festival Haha! Enne, dit is em:

Afbeelding

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:30

Citaat:
Enne, ik heb gevraagd om een andere stoel.. Een werkplek onderzoek krijg ik echter niet, want dat vind hij te duur..


Als jij naar de arbo-arts gaat, en dat zul je denk ik nu geregeld doen, toch? dan kun je hem / haar vragen of een dergelijk onderzoek handig kan zijn voor jouw situatie. 9 van de 10 keer blijkt je houding en wijze van typen / muizen etc. ook mee te spelen.

Nooit meer pijnvrij hoeft niet per sé. Bij ons zijn mensen van heel ver weer terug gekomen, het blijft een zwakke plek, dat wel, maar het kan echt overgaan!

Tallie1979
Berichten: 20289
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-02 10:41

Ik weet niet of het geregeld gaat gebeuren nu.. Verward Ik neem aan van wel.. .. Even afwachten maar..