Konijnen in beslag genomen door Dierenbescherming

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Miran

Berichten: 3476
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Konijnen in beslag genomen door Dierenbescherming

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-02 21:34

Ik hoorde het net weer op het nieuws, 134 (geloof ik) konijnen in beslag genomen door de Dierenbescherming bij iemand die ze verwaarloosde. Ze liepen los in huis en veel waren er slecht aan toe, bijtwonden, vlooien en wormen.
Alle konijnen die dit overleven zullen waarschijnlijk geplaatst worden bij de knaagdieropvangadressen in Nederland, dit is tenminste bij vorige in beslag names ook gebeurd (kent iemand het Beemsterverhaal?).

Als ik dit zo hoor, en eens kijk naar mijn eigen rammetje, welke gevonden is op straat en een jaar in de opvang heeft gezeten (en een superkonijn is), snap ik niet waarom mensen nog steeds een konijntje uit een dierenwinkel (of bij kennissen) halen of zelfs zelf een nestje fokken. Ik ben zelf ook ooit zo kortzichtig geweest een nestje te fokken, maar sinds ik weet dat er honderden konijnen in Nederland wachten op een baasje komt er bij mij geen konijn meer in die niet uit een opvang of asiel komt.
Ik heb zelf dan ook veel voor mijn konijnen over, en ben blij dat ik mijn rammetje, toen al 4 jaar oud, een gelukkig leven heb kunnen geven met een lief vriendinnetje.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie