Hernia

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cissi_D

Berichten: 1529
Geregistreerd: 10-01-01

Hernia

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-11-02 15:59

De eigenares van het paard dat ik rijd heeft al een hele tijd problemen met haar rug. Dat vind ik echt super erg voor haar, want zo kan ze niet rijden en dat wil ze natuurlijk hartstikke graag. Vandaar dat ik een berichtje van haar plaats dat ze eerder op een andere site geplaatst heeft. Ik hoop dat jullie haar kunnen helpen.

Hallo, ik ben Claudia, ben 32 jaar.Dit voorjaar ben ik geopereerd aan een hernia nuclei pulposi aan lendewervel 4 en 5. De uitstralende pijn in het been, wat vaak kenmerkend is voor een hernia bleef na de operatie aanhouden. Intussen is er een MRI-scan gemaakt. De uitslag was; een kleine nieuwe hernia en vorming van littekenweefsel op de plek van het operatiegebied. Volgens de neuroloog is er maar een oplossing namelijk injecties om de zenuw te blokkeren. Dat vind ik nogal drastisch en ik zie er erg tegenop.Heeft er iemand ervaring met een dergelijke ingreep, zijn er ook andere opties.Ik zou er graag meer over willen weten. Kun jij mij helpen.


Silvia

Berichten: 2754
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-02 16:32

Wat Claudia zou kunnen doen is op de site van de Alpha Kliniek in Munchen te kijken. Zij kunnen heel veel op ruggebied. Helaas worden behandelingen in Munchen niet vergoed door zorgverzekeraars omdat de soort operaties die zij daar verrichten niet in Nederland worden toegepast, valt daardoor onder het hst. experimenteel dus geen vergoeding Boos!
Dit is de webnaam:
http://www.alphaklinik.nl

Wens Claudia maar heel veel sterkte en succes!

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

pniekepnak
Berichten: 4926
Geregistreerd: 04-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-02 19:52

Zoek eens op 'hernia' bij een zoekmachine, ik denk dat je best wel wat nuttigs kan vinden!

She got home late, she got home late
She drank so hard the bottle ached

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-02 20:41

Niet aan beginnen aan zenuw-blokkades.
Ze hebben geprobeerd om er dat bij mij ook doorheen te krijgen, maar na heel veel te spitten op internet en navraag te doen bij anderen mensen die wel al een zenuw-blokkade gehad hebben blijkt dus dat een zenuw-blokkade selchts van tijdelijke aard is. Klachten (uitstraling) komen vaak gewoon weer terug na jaren, maanden en bij sommige al na dagen.

Tegenwoordig kunnen ze een kleine hernia ook al poliklinisch"verwijderen" m.b.v. laser gaat dat geloof ik. Soms is opereren bij een 2e hernia inderdaad geen optie. Ik zou wel aanraden om voor een second opinion te gaan bij een andere arts. Dat biedt vaak weer nieuwe perspectieven. Sterkte voor haar!

Katja

Berichten: 40770
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-02 11:30

De behandeling van een zenuwblokkade moet altijd weer herhaald worden maar dat is niet zo'n probleem vind ik. In veel gevallen wordt de littekenvorming in de loop van de tijd iets minder en dat kan precies voldoende zijn om je klachten te laten verdwijnen waardoor je in een later stadium geeen nieuwe blokkade nodig hebt. Als dat niet zo is dan lijkt het me zinvol om eens verder te kijken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Dreamer, bamsy, Bridleless, Charaz, DebGizmo, DinkyOmie, Fair, Fu_Qi, germie, GWR, idion, Kirja, Murloc, NienkeV1994, Pearls14, Rivano, tanjaatjuhh en 147 bezoekers