woningruil

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

woningruil

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-02 10:06

Iemand ervaring???

Ik wil graag mijn woning in het centrum ruilen met een eengezinswoning in een rustige buurt. Maar heb geen idee of het werkt.
Ik huur van een particulier en de woningen in de buurt waar ik wil wonen zijn van een woningbouwvereniging.
Mijn woning is behoorlijk gewild bij alleenstaanden en stelletjes, dus ik denk dat ik wel een ruiler kan vinden.

Maar hoe pak je zoiets aan? De woningbouwvereniging doet een beetje vaag als ik vraag naar de mogelijkheden. Mijn verhuurder heeft geen bezwaren.

Ik hoor graag ervaringen en evt. tips.

תיקון עולם


Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 10:10

Misschien heb je hier iets aan?

http://www.wetwegwijzer.nl/docs/38.htm#toestemming

In principe (lees: in principe dus) mag een woningbouwvereniging niet weigeren, zolang de nieuwe huurder maar aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bijv. een bepaald minimum inkomen voor dat type woning, en er moet een bepaald minimum aantal inwoners zijn voor het aantal kamers dat je huis telt. Maar dat verschilt per gemeente en per woningbouwvereniging.

Je zit niemand in de weg met woningruil, je ruilt gewoon bewoners van zelfstandige woonruimte tegen elkaar uit dus wat dat betreft zou een verhuurder (dus ook een woningbouwvereniging) gewoon accoord moeten gaan, mits dus aan die voorwaarden voldaan wordt. Als jouw eigen verhuurder al geen bezwaar heeft, dan is dat al één stap in de goede richting.

Op www.woningruil.nl hebben ze trouwens een heel handig match-systeem voor woningruil. Gewoon proberen, wie niet waagt...

En ik ben trouwens ook wel benieuwd naar tips, wie weet bied ik mijn huis ook nog wel eens aan voor woningruil... Heeft iemand nog iets leuks in (omgeving) Arnhem? Je krijgt er woonruimte in Utrecht voor terug! Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-02 10:18

Bedankt voor de tips. Zoiets vertelde de woningbouwvereniging ook, maar legde nadrukkelijk de klemtoon op 'in principe' en vertelde er ook bij dat ik evt bij de kantonrechter een woningruil kan afdwingen.
Door daar al gelijk over te beginnen heb ik het idee dat ze me proberen te ontmoedigen en dat ze er niets in zien. Ze zeiden ook waarom; een particuliere verhuurder kan valse informatie verstrekken over de huurder. De woningbouwverenigingen onderling hebben daar duidelijke afspraken over en daar hebben ze dus meer vertrouwen in.

Wat betreft die site woningruil.nl; Ik heb daar al op gekeken, maar er staat niets voor me bij. Maar ik vermoed dat als ik een advertentie in de krant zet, dat ik wel ruilers kan vinden. Ik heb een woning midden in het centrum voor een lage huurprijs (360 euro incl).

תיקון עולם

Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 10:21

Hoezo valse informatie verstrekken over een huurder? Als jij toch je loonstrookje laat zien en aantoont uit hoeveel personen jouw gezin bestaat, dan ben je toch klaar? Een woningbouwvereniging hoeft ook geen andere gegevens te weten. Ja, of jij aan je vorige huurder netjes op tijd de huur betaalde (soort 'verklaring van goed gedrag'). Maar verder?

Mijn woningbouwvereniging weet echt niet meer van mij dan de dingen die ik hier noem, en meer hoeven ze ook niet te weten. En als een woningbouwvereniging jou als 'nieuwe huurder' aanneemt (dus zonder woningruil), dan weten ze zelfs helemaal niets over jouw verleden als huurder. Dus wat dat betreft vind ik dat ze met een zwak argument komen.

Ik vermoed dat ze het ontmoedigen omdat het ze een hoop administratief gedoe kost. Maar laat jij je niet ontmoedigen, gewoon ervoor gaan!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-02 10:38

Doe ik ook Lachen

Het ging hen erom dat mijn verhuurder me misschien graag kwijt wil, als ik een wanbetaler ben en/of veel overlast veroorzaak en/of zoiets. En dan zal hij valse informatie verstrekken om van me af te zijn. Zoiets Verward
Dat hadden ze al vaker meegemaakt, blabla..
Ik vraag me echt af, of het wel gaat lukken, als ze nu al moeilijk doen terwijl ik alleen maar om informatie heb gevraagd.

תיקון עולם


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amparo, CalipsoLover, Cintaria, dauphine, Evito_06, Froukje_J, Google Web Preview, ingvdh, ja_nee, jesvoltige, Just_bo, maai_ke, Marlon1991, Marrie_L, Naborah, Neverland, Peanutbutter, pretty, SensaHorses, Summerfly, xMartJuH, xU_Blinghx, Yahoo, yza1987 en 185 bezoekers