Pensioenregeling

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Pensioenregeling

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-02 12:01

Is het normaal dat deze pas op je 25e beginnen?

Ik werk hier nu een jaar, heb nu een vast contract (eerst 1 x jaarcontract).

En het lijkt me handig om nu vast te beginnen met pensioenopbouw.
Maar hier begint de regeling vanaf 25 jaar en ik ben 22.
Kan ik ergens anders zelf instappen?

Ik weet hier niets van, maar er is vast iemand op bokt die mij een handje kan helpen.

Alvast bedankt.

:evaw:


Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 12:06

Een vergelijkbare vraag heb ik ook gesteld aan mijn collega van de week... Misschien dat je een verzekering af kunt sluiten ofzo (aanvullend dus)

Ik ben ook wel erg benieuwd naar de mogelijkheden... dusseuh... barst maar los beste mensen Haha!

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

germie

Berichten: 15462
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 12:07

Ik heb 4 maanden in het onderwijs gezeten, gewoon pensioen gekregen/gespaard via het abp

Nu bij ene andere werkgever pas vanaf je 25-ste, dus ook voor mij nog niet mogelijk. Ik ben nergens anders ingestapt, volgens mij is dat ook niet mogelijk Verward Ik heb er toen anmelijk naar gevraagd.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 12:42

Wij hadden laatst zo'n snelle pensioenjongen op bezoek...lachen!
De jongeman liet ons zien hoe groot ons inkomen zou zijn als we nu niet extra gaan sparen en hoe het zou schelen als we nu extra gaan sparen.

Nou, zonder extra bij te betalen kunnen we dan heus nog wel rondkomen. Als je eenmaal op pensioengerechtigde leeftijd bent, heb je immers niet zo heel veel meer nodig om van te leven. De kinderen zijn het huis al uit, je huis is dan wel een keer of bijna afbetaald, je hebt minder behoefte op je lam te zuipen aan de bar op zaterdagavond, je eet minder, je voelt je minder genoopt om modetrends te volgen en die dure grote auto gebruik je ook niet zo veel meer....
Al met al scheelt dat veel meer dan je vanaf nu kan sparen aan extra uitkering. Dus ik heb me rot gelachen en weet nu helemaal zeker dat ik er niet over in hoef te zitten. Nu extra sparen brengt me dan geen grotere rijkdom, het is imo een wassen neus.

Vanaf je 25ste een stukje via je loon opzij zetten. That is the way to go...daar hoef je niet voreger mee te beginnen....dat levert maar zo weinig extra op, bespaar je zelf die moeite van het uitvogelen maar...

Karin

Berichten: 61813
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 12:44

Toevallig had ik het daar met een collega over vorige week, op welke leeftijd je begint met pensioen opbouwen. Ik ging eens terugrekenen en idd, bij mij begon dat ook in de maand dat ik 25 werd. Toen viel ik onder de CAO voor de uitgeverijen en nu weer, geen idee of dat er specifiek mee te maken heeft.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 16:01

Met de nieuwe flexwet is het mogelijk om eerder te beginnen met je opbouw van je pensioen. Dit stelt jou ook in staat, afhankelijk van wat voor een pensioentype jij wil kiezen, om eerder te stoppen met werken of juiste te genieten van een hoger pensioen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die op de traditionele manier een pensioen opbouwen. Dit was meestal een bepaalde pensioenpremie afdracht van 8% van je bruto (basis) maandsalaris (minimaal 4%). Op de einddatum zou je dan 70% van je laatstverdiende loon krijgen. Tegenwoordig gaat het allemaal via een spaarplan vorm die in waarde toe neemt afhankelijk van je inleg en de prestatie van de door jou gekozen beleggingstype. Deze is ook aftrekbaar van de belasting trouwens.

Wil je ongeveer uitkomen op 70% van je laatst verdiende loon, dan moet je denken aan een inleg van 8% van je inkomen. Ik zelf doe 12%, maar daarin zit ook ANW hiaat, levensverzekering enz enz. en het allerbelangrijkste WAO-Gat!

Ga maar eens praten met een financieel adviseur zoals een hypotheek shop ofzo. Volgens mij kan je informatie opvragen bij de Nationale Nederlanden (NN), daar loopt die van mij ook. De financiele adviseur van bijvoorbeeld de hypotheker, kan je precies alles uitleggen en adviseren wat voor jou het beste is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Wel doen, want hoe eerder je er mee begint hoe beter!!!! Kijk niet naar hoe de beurs nu is sec, want ook deze dip staat niet na 30 jaar meer bij iedereen haarscherp in het geheugen.

Mocht op mijn einddatum, wanneer ik 57 jaar ben, niet voldoende rendement in de pot zitten, dan kan ik er voor kiezen om een jaartje later met pensioen te gaan, in overleg met NN en je werkgever.

Kortom, ja, je kan het zeker zelf regelen. Jammer dat jullie niet een moderne PZ hebben bij jullie bedrijf. Een beetje toko moet dit soort dingen goed op orde hebben vind ik!

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-02 16:13

een beetje toko wel misschien. Maar een bedrijf met 2 afdelingen en in totaal (incl administratie) 13 mensen is niet echt groot. En heeft niet iemand die hier gespecialiseerd in is.
Ik ga het iig met de 'big boss' overleggen.

:evaw:

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-02 16:53

Je hoeft niemand te hebben die hierin gespecialiseerd is, dat besteed je uit als bedrijf. Daar heb je specialisten voor nodig. Ons bedrijf besteed dat ook uit, en die is 2000 man groot. En voor de big boss maakt het niet uit denk ik.

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-09-02 16:58

Wij hebben Teijlingen als adviseur en via Teijlingen zitten we bij Nationale Nederlanden. Ik denk dat ik dan Teijlingen moet bellen, dat ga ik dus ff overleggen met de directeur.

:evaw:


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie