Wat kan wel of niet op televisie voor kinderen?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Wat kan wel of niet op televisie voor kinderen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-02 16:00

Mijn dochter is nu 8 jaar en ik ben echt wel strict wat betreft televisie. Zo kijkt ze naar Discovery channel, Disney Channel, Cartoon Network en Nickolodion (ofzo). Ik denk dat de grootste reden voor geweld door kinderen komt door de televisie en video-games. Tenminste, daar kwam ik achter toen ik een rapport moest doen voor school toen ik voor een politie opleiding ging in College.

Hoe denken jullie daar nu over? Of ben ik overprotecting?

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!


Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 16:11

Ik ben het met je eens, ik heb dan zelf wel geen kinderen maar als ik de TV progamma┬┤s waar ik naar keek vergelijk met wat er nu op TV is vind ik dat geen verbetering.

Baileys

Berichten: 544
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Koudekerke

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 16:21

Ik kocht pas een videotekenfilm voor mijn bijna 3jarige dochter. Daar kwamen zinnen in voor als: hou je bek en rotwijf.
Niet geschikt voor kleine kindjes imo.

Wie de kudde volgt
loopt altijd in de stront

Laika

Berichten: 3208
Geregistreerd: 05-02-02
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 16:24

Ik ben het er niet mee eens. Ik geloof er niet in dat geweld op die manier aan kinderen over gebracht wordt. Wat wel belangrijk is dat kinderen het verschil kennen tussen realiteit en televisie. Mijn kinderen hebben altijd overal naar mogen kijken, en ook allerlei bloederige videogames gespeeld, maar zijn dus alles behalve geweldadig. Zolang ze het verschil met de realiteit maar kennen. Als je een geweldadige tekenfilm laat zien moet je ook de tv aanlaten als het nieuws komt met oorlogsnieuws met de daarbij vaak onsmakelijke beelden. Zolang het verschil maar duidelijk is is er volgens mij niets aan de hand. Maar het ene kind is natuurlijk het andere niet.

If your feet smell and your nose runs - you're built upside down.

JessicaG

Berichten: 1413
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-02 21:14

Ik denk wel dat het bij sommige kinderen een nadelige invloed kan hebben, maar niet bij allemaal. Volgens mij is het ene kind er veel gevoeliger voor als het andere kind. Ik merk wel dat de laatste tijd er in tekenfilms minder netjes gesproken word als bijvoorbeeld 10 jaar terug toen ik nog veel tekenfilms keek. Natuurlijk verandert taal in de loop der tijd, maar het lijkt wel of er in sommige series meer 'straattaal' gebruikt wordt. Ik kan me niet herinneren dat dat vroeger ook zo was, of het moet me gewoon niet opgevallen zijn.

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-09-02 04:39

Ik merkte de laatste tijd al dat zoals Disney films dat de taal wel duidelijk verschild van de films jaren geleden. Ik moet zeggen dat vroeger het toch heel anders was hoor. Zo hadden meeste kinderen toch behoorlijk respect voor hun ouders wat nu niet meer zo vaak is. Als je zo eens hoort hoe kinderen hun ouders behandelen, ala! Zo is er weer twee jongens die hun vader vermoord hebben zonder enige reden. Geweld is volgens mij niet aangeboren hoor maar wordt aangeleerd door televisie, games en ook natuurlijk de directe omgeving waar kinderen worden opgevoed. Ik blijf er natuurlijk bij dat het meestal komt door de media. En ja, het zal wel het ene kind bij de andere zijn.

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-02 07:52

Animalplanet kei leuk!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-02 11:20

Het is wel zo dat wat kinderen veel zien, gaan ze normaal vinden. er zijn wel degelijk progamma's met grof woordgebruik en gedrag dat ze ook normaal gaan vinden. Ik ben niet zo'n "alles moet kunnen" persoon. Ik zou om die redenen mijn kinderen wel een beetje proberen af te schermen voor dergelijke programa's. En dan vind ik programma's over seks nog niet eens zo erg in vergelijking met geweld.

De hond is de betere mens

Suzanne F.

Berichten: 27340
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-02 11:25

Ik vind ook dat er veel te veel geweld en sex te vroeg op de avond is. Die kinderen kunnen dat gewoon kijken!! Vind dat niet kunnen.

Maar het is moeilijk om dat te filteren want ik ag laatst een programma midden op de dag waar al heftige sexscenes in voor kwamen. Je kan je kinderen niet overal vor behoeden.

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

Karin

Berichten: 61791
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-02 11:27

Wat dat betreft zijn ze in de VS wel erg hypocriet, vind ik. Kids worden bij wijze van spreken 24 uur per dag met geweld geconfronteerd, op tv en via de computer, en dat is blijkbaar normaal. Terwijl alles waar sex bij komt kijken zo ver mogelijk uit hun buurt wordt gehouden *censuuuuuur*. Typisch hoor. Persoonlijk vind ik sex veel natuurlijker dan geweld.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Laika

Berichten: 3208
Geregistreerd: 05-02-02
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-02 16:52

Ik ben het gedeeltelijk met diamondcheckers eens. Respect is vaak ver te zoeken, maar komt dat niet door de opvoeding? Veel kids worden tegenwoordig grootgebracht in een gezin met werkende ouders. Daar is niets mis mee, maar ik persoonlijk vind toch dat als het kind uit school komt, dat er een ouder klaar moet staan om het op te vangen. Luisteren naar de verhalen van overdag. Niet zoals het vaak gaat, na school naar een buitenschoolse opvang, en 'savonds zijn zowel pa als ma te moe om nog iets met ze te ondernemen. Tenslotte moet het huishoudelijk werk ook nog eens gedaan worden. Kinderen worden maar voor de buis of achter de computer gezet om ze zoet te houden. Lekker bezig zijn met de kids is er in veel gevallen niet meer bij. Dan vraag ik me af wanneer er tijd is om ze met respect om te laten gaan. Overigens is respect een twee richting verkeer. Je kan geen respect verwachten voor iemand die je zelf niet respecteerd. In ieder geval heb ik met de mijne nooit problemen gehad. En ja die hebben ook de nodige schuttingtaal geleerd, is het niet van de tv dan pikken ze dat op straat wel op.

If your feet smell and your nose runs - you're built upside down.

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-02 22:50

Ik vind de Amerikanen dus geen hyprocriets. Zoals ik al eerder vermelde krijgt mijn dochter maar weinig geweld te zien op de televisie. Buiten dat is er overal geweld en geweld komt ook op de buis in iedereens huis, maakt dus niet uit in welk land je zit.
Waar ik het wel mee eens ben is dat de Amerikanen zo moeilijk doen over sex. Ik vind dus dat je kind het nodige mag weten op een bepaalde leeftijd. Hier in Thief River Falls vind je bijna geen porn films. Maar dat is dan in ons dorpje. Is ook weer anders in Las Vegas! Vind het dus reuze veilig want dan hoeft mijn kind dat niet te zien. Als je hier in topless wilt gaan lopen gaan ze al lopen schreeuwen. Vind dit ook heel ver gezocht. En ja, veel kinderen komen thuis na school en er is niemand om hen op te vangen. Geweld komt ook door de situatie thuis en de nabije omgeving. Om niet te spreken over peer-pressure!

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 26 bezoekers