verhuizen & reiskostenvergoeding werkgever

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

verhuizen & reiskostenvergoeding werkgever

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-02 23:57

Ik zit bijna tegen het einde van mijn baan. Als ik hier klaar ben verhuis ik tijdelijk weer naar mijn ouders. Ik heb mijn kamer dus opgezegd. Het probleem zit hem eigenlijk in mijn laatste 2 werkweken. Mijn ouders wonen zo'n 100 km van Nijmegen, het is een dik uur rijden met de auto. Ik ga het liefste in die 2 weken naar mijn ouders, en dan cross ik wel op neer. Eerlijk gezegd kan me dat niet zo veel schelen. Ik heb dit met mijn leidinggevende overlegd, maar zij wuift dat meteen een beetje weg ihkv "joh, dat is zo'n gedoe, kun je niet bij iemand logeren voor die korte tijd?" Ik heb het vrijdag weer aangegeven dat ik dat eigenlijk niet zo prettig vind, en toen reageerde ze een beetje op dezelfde manier. Gaf me de tip om bij een andere collega na te vragen, "want die heeft een broer in die verhuurbusiness en misschien heeft die wel even wat voor je".

Ik vind dat gewoon heel vervelend. Ik heb het niet zo naar mijn zin hier en wil gewoon zo snel mogelijk weg. Ik heb geen zin om 2 weken op de lip van een ander te zitten (mijn vrienden wonen allemaal op kamers of zijn starters in kleine appartementjes) en ga ook niet 2 weken in een kale kamer kamperen. Ik heb geen hekel aan autorijden dus wat mij betreft cross ik gewoon heen en weer.

Op zich is dat natuurlijk mijn eigen probleem, maar er zitten uiteraard redelijk hoge reiskosten aan verbonden. Is het reeel om mijn werkgever gewoon om een reiskostenvergoeding te vragen voor die 2 weken (en die komt voor deze afstand als ik de richtlijnen volg op ong. 50 euro per dag), en zo ja hoe pak ik dit aan? (maw, hoe ontkracht ik haar alternatieven)

Ik heb eerder al aangegeven eigenlijk graag voortijdig te stoppen (ik heb een detacheringscontract) maar ben vanwege interne personeelsproblemen bereid zelfs iets langer te blijven. (ik zit nu in mijn eentje op een functie van 1,4 fte, en dit blijft gezien de stand van zaken bij de sollicitatie zeker zo lang ik er nog zit) Ik vind het dus van de kant vd werkgever eerlijk gezegd ook een beetje geven en nemen.

iemand hier goed in? (Sonja??)

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl


ruiterinrust
Berichten: 1012
Geregistreerd: 20-04-02
Woonplaats: ugchelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 00:13

Mijn simpele verstand zegt dat ze het regelen van de slaapplaats voor 2 weken ziet als haar geste(advies) namens het bedrijf. Maw als je dan tegen mijn advies in zo eigenwijs(of eigenzinnig Tong uitsteken) wil zijn op en neer te hoppen kan je fluiten naar je extra reiskosten. Als jij hen "matst" mag daar wat tegenover staan natuurlijk, maar mijn gevoel (mannelijke intuitie) zegt dat het er niet in gaat zitten. Het is en blijft jouw probleem en keuze natuurlijk het forensen, maar als je er nog twee weken bent daarna zou ik het in ieder geval wel vragen onder het motto: nee heb je ja kun je krijgen.

"Idealisten houden het oog op de toekomst gericht: als zij één blik in het verleden sloegen waren zij geen idealisten meer."
- Eric van der Steen

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-02 00:20

Ze regelt geen slaapplaats, ze zegt tegen mij dat ik het maar moet regelen (dat vind ik wat anders) onder het motto dat dat veel prettiger voor mij is. Ik heb nog helemaal niet gesproken over een vergoeding eerlijk gezegd, maar ze voelt de bui vast hangen.

Uiteraard is logeren of huren op mijn rekening goedkoper voor het bedrijf dan een reiskostenvergoeding betalen...
Laatst bijgewerkt door Zep op 25-08-02 00:36, in het totaal 1 keer bewerkt

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

ruiterinrust
Berichten: 1012
Geregistreerd: 20-04-02
Woonplaats: ugchelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 00:26

ja maar ik zie het geven van dit advies als een teken van nou we staan niet te springen te betalen voor jou op en neer gehop. Maw zoek maar een slaapadresje hier ipv te rekenen op meer reiskostenvergoeding. Volgens mij is het theoretisch jouw probleem dan zit je alleen met het matswerk van jou wat ze dan niet echt compenseren..........maar succes iig

"Idealisten houden het oog op de toekomst gericht: als zij één blik in het verleden sloegen waren zij geen idealisten meer."
- Eric van der Steen

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 00:44

Je werkt in de it met een soort ver reizen toeslag? Dan moet je de extra km gewoon op je declaratieform invullen. Namelijk: je wordt gedetacheerd met als werkveld heel nederland. Je kan je woon en werk dus niet op elkaar afstemmen. Als ik nu verhuis naar groningen, dan krijg ik ook die onkosten vergoed. Maar, in jou geval, en als je niet in de it zit, dan kan ik me voorstellen dat ze er niet mee accord gaan. Vele bedrijven kennen regels, dat als je verder weg gaat wonen van je werk, hiervoor geen extra vergoedingen wordt afgegeven, anders als normaal.

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Fitzroy
Berichten: 17293
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 04:30

Bij ons is het zo, dat als je verder weg gaat wonen van je werk je ofwel een verhuisplicht opgelegd krijgt omdat je te ver woont, ofwel je kiest er zelf voor en dan is de maximum reiskostenvergoeding van toepassing.

In jouw geval geldt het laatste en bij ons is de max. reiskostenvergoeding iets van 40 euro per maand, geen vetpot dus.
Wat zegt jullie CAO (als die er is) hierover?

Gevoelsmatig zeg ik dat je niet voor een vergoeding in aanmerking komt.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 08:24

ik zou zeggen dat is een kwestie van onderhandelen. logeren is geen optie vind ik, een hotel zou wel een mogelijkheid zijn.

E50,- per dag, voor 2 weken, voor een werknemer op 1,4 fte. ja ik vind het reeel dat je die reiskostenvergoeding krijgt of dat hotel.

Amor Vincit Omnia

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 08:38

Dit is puur een kwestie van gunnen. Op basis van de regels een vergoeding eisen zal nu waarschijnlijk niet meer lukken. Onderhandelen omdat je wat langer blijft is wel een mogelijkheid. Maar ga dan voor de helft en niet voor het hele bedrag.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 08:52

50 euro vind ik wel veel voor 200 km per dag. Ik heb 4 jaar geleden 200 km per dag moeten rijden voor mijn werk. Was toen 600 gulden kwijt aan dieselkosten. Nu zal dat ongeveer 800 gulden zijn.

50 euro is toch 110 gulden, dus 550 gulden per week. De meeste bedrijven hebben geen boodschap aan het feit dat je zo ver weg gaat wonen. Ik kreeg toen 100 gulden reiskostenvergoeding per maand. Je kunt om de maximale reiskostenvergoeding gaan vragen. Als ze je welwillend zijn krijg je een gunstige km-vergoeding.

Het heen en weer reizen is wel zwaar maar voor 2 weken is dit wel te doen. Je zult beter uitrusten als je s'avonds in je eigen omgeving bent dan in een vreemde omgeving.

Ik verwacht niet als je al weggaat dat ze wat voor je zullen doen. Wel kun je onderhandelen over het feit dat je 1.4ft werkt en dat ze er bij gebaat zijn dat je deze zware baan tot het eind toe uitwerkt. Je dit graag ook netjes wil afwerken maar dat je ze vraagt om een redelijke brandstofvergoeding. De kosten delen. Als ze de helft betalen zit je toch al beter. Als je aan het eind van de week de benzinebonnetjes mag overhandigen en de helft terugkrijgt heb je al heel wat.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-02 09:48

Het gaat mij ook niet zo zeer om die 50 euro. Die is overigens gebaseerd op een vergoeding van E 0,28/km, dat was het enige dat zo te vinden was in de arbeidsvoorwaarden. Ik ben gedetacheerd via een uitzendbureau, het uitzendbureau volgt in al dit soort dingen (ook toeslagen voor overwerk e.d.) gewoon de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar ik werk.

Als ik al mijn daadwerkelijke kosten terugkrijg ben ik best tevreden. Ik vind ook de manier hoe ze er mee omgaat een beetje vervelend. Ik heb al eerder aangegeven dat ik om diverse redenen graag per 1 september zou stoppen. Omdat vervolgens mijn collega die in vaste dienst zat vertrokken is en ik gebleven en ben ik veel meer uren gaan maken dan ik eigenlijk wil. Intussen was al wel de procedure voor mijn kamer etc. in gang gezet, ik heb daar ook een opzegtermijn op. Ik heb dat toen direct al aangegeven, maar "dat zouden we dan wel zien".

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 10:02

Dan zou ik in een gesprek gewoon aangeven dat je die 2 weken wel nog wilt werken maar dat je voordat je wist dat dat nodig was, je kamer al had opgezegd. Vandaar dat je de echt kosten vergoed wilt hebben. En die vallen dan best mee waarschijnlijk.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 10:39

Als je werkgever het uitzendbureau is dan moet je voor deze onderhandelingen eigenlijk bij hen zijn. Ik heb mijn uitzendkrachten voor dergelijke zaken altijd terugverwezen naar het uitzendbureau. Als werkgever betaal je een behoorlijke extra toeslag voor het UZB, daar staat dan wel tegenover dat zij verder al dergelijke zaken afhandelen.
Je kunt ook zeker bij je UZB aankloppen. Jij hebt hen een grote dienst bewezen door een klant van hen zeer tevreden te stellen over je functioneren. Om dat ook in de laatste 14 dagen zo te houden en om jou iets extra's te gunnen voor je grote inzet kunnen ze je beste een extra toelage toekennen.

daniel79

Berichten: 933
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: Bussum

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 12:31

Ik zou zeker proberen om die reiskostenvergoeding te krijgen, als je 'm zou kunnen krijgen is het zeker een goede regeling, veel bedrijven hanteren die E0,28/km (wettelijk maximum trouwens) alleen voor zakelijke kilometers, niet voor woon-werkverkeer. Ik rijd ca 190km/dag, tank voor ca E40 diesel per week, dus ik zou echt in m'n handen krijpen met dat bedrag. In jou geval kun je het denk ik mooi zien als extraatje voor de uren die je erbij krijgt door het reizen.

Maar dan nog de vraag hoe je het moet brengen...Ik zou het gewoon zeggen, krijg je weer zo'n ontkennend of vaag antwoord, meteen je uitzendbureau verwittigen en werk van laten maken. Ik vrees alleen voor je dat je uiteindelijk genoegen moet nemen met minder dan die E50/dag, er zal ongetwijfeld een maximum zijn wat het bedrijf hanteerd voor woon-werkverkeer...

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 101549
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-02 21:21

Naar mijn idee geldt er voor woon/werkverkeer een maximale onbelaste vergoeding van 130 euro per maand.
Deze toeslag is wettelijk gezien het hoogst onbelastbare bedrag dat uitgekeerd kan worden, en dan alleen voor een afstand vanaf 20 km. (enkele afstand woon - werk).
De reiskosten van x-cent per kilometer geldt normaal gesproken niet voor woon-werkverkeer.
Tenzij je natuurlijk andere afspraken hebt gemaakt, dat staat er dan los van.
Zelf maak ik elke dag ca. 100 km., en krijg ook alleen die 130 euro uitgekeerd.
Het openbaar vervoer kun je belastingtechnisch geloof ik wel voor de volle 100% declareren.

Tsja, wat is wijsheid in dit geval ?
Allereerst zou ik even uitzoeken wat er precies op papier staat over vergoedingen woon-werkverkeer, het uitzendburo kan je hier vast bij helpen.
Als je max. recht hebt op 130 euro per maand, dan heb je het meteen over een veel lager bedrag.
Is het dan nog de moeite waard om er een discussie aan te wagen ?

Als er op papier niets geregeld is, dan zal het waarschijnlijk een kwestie van coulance zijn.
Als ik het goed begrijp is de relatie met het bedrijf waar je werkt maar zo-zo, die zullen zich misschien verweren met "van ons hoef je niet te verhuizen, en toen we je aangenomen hebben woonde je in de buurt".
Daar is natuurlijk ook iets voor te zeggen.
Je kunt er ook nog voor kiezen om "de onderhandelingen" te voeren met het uitzendburo, die zijn uiteindelijk je werkgever.

Succes !

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-02 10:16

Is het echt belangrijk voor je om die 2 weken nog uit te werken?

Als ze niet jouw tegemoet willen komen, waarom dan zelf wel tot het uiterste gaan? Ik zou een gunstige regeling met het bedrijf afspreken, gaan ze daar niet op in, ja jammer maar dan stop ik nu. Je bent uitzendkracht en daar wordt niet altijd netjes mee omgesprongen. Hebben ze je niet meer nodig kun je ook meteen opstappen.

Ja ik ben hard hoor, ik kom ze nog tegemoet om 2 weken te blijven, zij mij niet, dan is het voorbij, punt uit.

Als ook het uitzendbureau jouw niet uit een potje reiskosten willen betalen is het ook maar eenrichting verkeer. Ze verdienen genoeg aan je en zij zijn er ook bij gebaat dat ze als UZB hun klant tevreden stellen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 20 bezoekers