Tips voor als je met krukken moet lopen..

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Meys

Berichten: 1363
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-02 10:35

Ik "loop" al ruim 5 jaar op krukken(nu nog 1 trouwens) en ik weet wat je bedoeld...
Lopen met krukken is zo wie zo redelijk zwaar je zult er aan moeten wennen, probeer niet te veel te steunen op de krukken maar hou ze losjes vast(dan heb je nog een goede houvast van de krukken)en langzamer gaan lopen scheelt ook wel wat.
Ik had toendertijd speciale beschermhoesjes voor over mijn handvaten(eerst heb ik het ook met washandjes gedaan hoor) die dingen hielpen wel maar gingen redelijk snel kapot en ze waren niet echt heel goedkoop.
Nu heb ik krukken met een breder handvat zodat je polsen goed gesteund worden, ik weet niet of je nog heel lang op krukken moet lopen maar als dat zo is zou ik die gaan aanvragen bij het ziekenfonds!
Ik heb geen beschermhoesjes meer nodig maar het is bij mij wel zo dat ik er maar hooguit 5 minuten mee kan "lopen" voor de rest zit ik in rolstoel.

Misschien een idee om voor die dag een rolstoel te lenen?
Ik weet niet hoe de grond bij lowlands is en of je echt heel veel moet lopen?
Ik zou dan toch even naar de thuiszorgwinkel gaan en een rolstoel lenen dat bespaard je veel lopen en pijn(weet niet of je dat hebt?)
Er zijn denk ik wel meer rolstoelers die naar zo'n festival(s) gaan dus ik zou het gewoon proberen.

Die rondjes om je armen..die zijn bij mij redelijk wijdt, dus heb er niks omheen zitten en heb er ook geen last van dus daar kan ik je helaas niet aan helpen...misschien proberen om er iets duns(theedoek/zakdoek) erom heen te knopen?

Succes en veel plezier en laat nog even horen hoe en wat je nu hebt gedaan!

Ltje 10-03-2004
Wtje 29-05-2006


Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-02 10:45

Ik deed mijn mouw ertussen (arm dan), mijn handen deden ook superzeer, maar ik hoefde alleen maar van lokaal naar lokaal. Het ergste was mijn rugzak die niet bleef hangen.
Het is gewoon verrekte lastig met krukken. Anders vraag je aan een paar vrienden of ze je op hun nek nemen, kun je het ook beter zien Knipoog

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Meys

Berichten: 1363
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-02 14:00

Je kan zo naar de thuiszorgwinkel gaan en er een "huren" ik geloof dat je een rolstoel of dergelijke een half jaar aan een stuk mag hebben daarna moet je per week een bepaald bedrag gaan betalen...tenminste dat was toen!(ik heb al jaren zelf een rolstoel dus het kan zijn dat er het een en ander veranderd is)
Je krijgt wel een ontzettende tank(rolstoel) mee hoor maar ja beter een tank dan de hele tijd lopen.

Ltje 10-03-2004
Wtje 29-05-2006

Katja

Berichten: 40771
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-02 14:59

Als het blubberig is dan moet je niet proberen om grote afstanden met krukken af te leggen. Trust me, ik heb het geprobeerd. Ik zou ionder daad een rolstoel proberen en neem eventueel je krukken mee. Ik had ook die krukken met brede steunen en vond ze een stuk prettiger dan gewone.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Yahoo en 23 bezoekers