Hoe zijn jullie getrouwd? Jurk? Familie? Feest?

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Hoe zijn jullie getrouwd? Jurk? Familie? Feest?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-02 19:09

nou heb ik 5,5 jaar verkering met mijn vriend, en hij wil graag trouwen...eerst wou ik dat niet, waarom trouw beloven in de wetenschap dat 1/3 huwelijken weer gaat scheiden en nog misschien wel 1/3 ongelukkig wordt....

maar aangezien ik hem nooit meer kwijt wil en hij graag wil trouwen en we wonenn toch al samen dus dan uit elkaar gaan heeft wel evenveel impact als dat we getrouwd zijn....

maar goed ik ben dus geen jurken type, zeker geen witte, misschien paars ofzo, maar ik ga echt geen 3000 euro eraan uitgeven....ja ik ben best wel een krent, (geef mn geld liever uit aan paarden)ik heb ook geen zin in een diner na afloop met alle neven en achterneven etc. á la 5000 gulden of meer :?

maar al we op de fiets naar het gemeentye huis gaan, dus zonder gedoe trouwen, is mijn familie ooik weer beledigd....

hoe hebben jullie het gedaan, ik wil wel iets met haflingers doen, maar niet zo'n maagedelijke bruiloft want zo zit ik gewoon niet in elkaar...gewoon simpel, niet te duur en uitgebreid, of kwets je dan je neven en nichten enzo?

ik denk eraan om alleen naaste familie en kennissen uit te nodigen, dan nog een klein feestje op een partyboot ofzo...hebben jullie nog ideeen?

[edit:BartVB]Titel, was 'trouwuh...'[/edit]


Cowgirl

Berichten: 21055
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 19:17

Ik ben wel niet getrouwd maar volgend jaar gaat een collegaatje trouwen van me.
Zij wil ook niet te veel poespas.
Ze heeft dan wel een jurk gekocht en ik heb van haar gehoord dat je voor 800 euro een hele leuke kunt kopen. Je kunt natuurlijk ook in een sjieke zaak iets mooi's kopen of als je wilt een 2e hands trouwjurk.
Zij trouwt in een auto maar jij kunt bv een koets huren met 2 haflingers ervoor.
Ze geeft ook alleen een receptie en gaat daarna met de naaste familie en een paar goede vrienden uiteten.


ps ik ben ook geen jurk type maar als ik ooit ga trouwen ga ik zeker wat passen, wie wet hoe mooi je er dan uitziet Party!!

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Mickey

Berichten: 34707
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 19:26

Mijn schoonzusje is laatst ook getrouwd.
Alleen vrienden en de directe gezinnen waar bruid en bruidegom uit kwamen waren er bij.
Gemeentehuis, thuis een kopje koffie met gebak en daarna zijn we uit eten gegaan. Het was heel gezellig. En bruid en bruidegom hadden ook geen traditionele kleding aan. Gewoon in kleren die zij leuk vonden, en lekker vonden zitten.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Re: trouwuh...

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 20:01

missnynke schreef:
maar aangezien ik hem nooit meer kwijt wil en hij graag wil trouwen en we wonenn toch al samen dus dan uit elkaar gaan heeft wel evenveel impact als dat we getrouwd zijn....

Wil je eigenlijk wel trouwen? Klinkt als dat hij het liever wil dan jij maar dat jij het gevoel hebt dat je geen keus hebt. Slecht uitgangspunt voor een huwelijk lijkt mij...
In principe heb je gelijk dat het nu ongeveer evenveel impact zou hebben als jullie nu uit elkaar zijn ipv als je getrouwd bent. Maar dan moet je niet in gemeenschap van goederen trouwen en geen kinderen krijgen, dan is de impact namelijk al tig keer groter.
Denk er maar eens goed over na of je echt wel wilt, misschien klinkt het allemaal wat negatief van mijn kant, maar als je nagaat dat 80% van de getrouwden, die bij de 1/3 horen die weer gaan scheiden, er 100% achter stond en trouwen het meest romantische vond wat er maar te bedenken was, dan kun je je voorstellen dat de kans dat een huwelijk mislukt als je er niet 100% achter staat nog veel groter is...

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 20:34

iK sluit me aan bij Cody
En bovendien je kunt je trouwjurk ook HUREN, dat is nog goedkoper en je kan een hele mooie jurk uitzoeken Lachen
Succes bij je keuze!

Het leven is een gebakje!

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 20:53

Owh jah ik snap je helemaal!
Ik wil best trouwen..maar moet al dat gedoe er dan ook omheen?
Ik trouw het liefst met niemand erbij behalve mn vriend.Maar ja helaas zit dat er niet in, zeker niet als je vriend een grote familie heeft.
Overgens vind ik het maar irritant dat iedereen gelijk denkt dat je een megafeest geeft en iedereen is uitgenodigt.Ik dacht het toch niet!!
Maar ja misschien ben ik wel gewoon een saaie aso Haha!

Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.

BBL

Berichten: 288
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 22:00

Ben laatst op een themabruiloft geweest: geheel in boerenstijl (moet je natuurlijk wel van houden). Spijkerbroeken aan en 'n net shirt erop en dan te paard naar het stadhuis. Receptie in een boerderij (omgebouwde stal) en buiten in het weiland een hele gezellige BBQ...
Erg leuk om een keer mee te maken, maar ik zou het zelf niet zo gauw doen, ben er niet helemaal het type voor. Natuurlijk zijn er ook andere thema's...

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-02 23:19

Wij zijn gewoon getrouwd in spijkerbroek, beetje mooi t-shirt erbij en klaar. Daarna gelijk naar huis met de hele familie, kopje koffie en een borreltje. En om half 12 s'morgens zaten m'n man en ik in de trein naar Harlingen, de rest mocht thuis doorfeesten.

Ik had echt zoiets van : we trouwen voor onszelf en niet voor de familie. Iedereen die wou, die was erbij, we wilden geen kado's, geen feest en we zijn hem mooi met z'n tweeen gesmeerd ! Haha!

Als ik dit aan mensen vertel zeggen de meeste dat ze het zo ook hadden willen doen, maar ja, de familie he ....

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 01:03

Ons bruiloftsfeest is helemaal door de familie geregeld.
We mochten een week van te voren niet meer bij mijn ouders op het erf komen.
In de wei stond een hele grote feesttent en voor alles was gezorgd.
Mijn zwager is banketbakker en hij had een groet bruidstaart gemaakt van 6 verdiepingen , m´n vriendin heeft een restaurant/hotel en had voor de tap/drank/glazen gezorgd, een oom die slager is had een BBQ verzorgd, m´n andere ooms (groenteboer, visboer, kaashandelaar, catering) hadden een koud/warm buffet verzorgd, er was een goede band en m´n nichtjes deden de bediening.
Het was een ontzettend gaaf feest wat pas om 07:00 was afgelopen Gaaaap
Het heeft ons dus geen cent gekost, na aftrek van de kosten van de jurk, pak, kaarten en bloemen hielden we zelfs nog een paar duizend gulden over Haha!

M´n jurk was trouwens donkergroen ipv wit.

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-02 05:38

cody: 't is niet dat ik er niet achter sta, maar wij wonen al samen en volgens mij veranderd er niet zoveel dan wnneer je samenwoont. het is een hoop gedonder, zonder dat wou ik vandaag nog wel trouwen!
jenna: idd zo bedoel ik het
bbl: dat is een goed idee! ideaal!

Marijke

Berichten: 516
Geregistreerd: 16-02-01
Woonplaats: Bommelerwaard (Gld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 10:29

Hoi,

Mijn vriend sinds 12½ jaar wordt op vrijdag 6 september a.s. mijn (v)echtgenoot Haha! Bloos }> Knipoog

Ook ik ben absoluut geen jurken-tiepje en houd helemaal niet van al die poespas, ik vind het hartstikke leuk om andere mensen in het zonnetje te zetten voor een speciale gelegenheid, maar zelf in het middelpunt van de belangstelling staan.... aarggghhh krijg het er al een beetje benauwd van als ik er aan denk.

Ik heb ook altijd geroepen dat ik op maandagochtend in m'n spijkerbroek wel even naar het gemeentehuis zou gaan en dan later wel een keer een feestje ga geven voor familie en vrienden.

Maar... vorig jaar zomer is door een auto-ongeluk een jongen van 27 uit onze naaste familie om het leven gekomen en mede daarom hebben wij samen besloten dat je juist de belangrijke momenten in je leven (zoals je bruiloft!!) met je naasten (familie en goede vrienden) moet vieren ook al kun je niet altijd met ze door één deur Schijnheilig Lachen

Maar dat terzijde, de keuze hoe en of je trouwt ligt nog altijd in eerste instantie bij jullie 2-en!!

Ik moet wel zeggen dat ik het nu allemaal wel heel leuk en spannend ga vinden, terwijl ik dus normaliter een vrij nuchter type ben en verre van romantisch en zweverig.

Ik trouw niet in een jurk, maar in een broek...!!! ik wou er ook niet te veel geld aan uitgeven (paardenmensen gaan liever naar de ruitershop!!). Ik ben toch om moeder en beste vriendin en tevens mijn getuige tevreden te stellen naar een trouwjurkenzaak gegaan, op zo'n manier van zucht, steun het is dat jullie het willen, maar ik trouw toch in m'n rijbroek!! Haha! Clown Vingers aflikken

Wat ik nooit had gedacht is dat ik het echt helemaal GEWELDIG vond, ik heb vijf jurken gepast en daarna een broekpak, waar ik me meteen helemaal lekker in voelde. Ik moet wel zeggen ik had een steengoede verkoopster en dus volledig onverwacht een hele leuke ervaring!

Wij trouwen in besloten kring (alleen familie en getuigen) op Slot Loevestein, waar we eerst een fotoreportage hebben inclusief uiteraard Minne (ons Friese paard). Daarna hebben we op Slot Loevestein bruidstaart en koffie en een warm/koud en dessertbuffet. Daarna gaan we naar een partycentrum waar we al onze vrienden hebben uitgenodigd voor ons trouwfeest.

Ben reuzebenieuwd hoe het gaat lopen allemaal. Ik heb wel samen met mijn vriend alles een beetje in eigen hand gehouden qua organisatie, juist omdat we het simpel wilde hebben zonder al te veel poespas!

Maar moet toch eerlijk zeggen dat het allemaal erg leuk is om te doen hoor, tenslotte trouw je maar 1 keer, althans dat is het cliché! Laten we het er maar op houden dat je in ieder geval maar 1 keer voor de 1e keer trouwt!!

Veel succes met je beslissing en hoe jullie het ook gaan doen heel veel plezier met de voorbereidingen en uiteraard heel veel geluk samen!!

Groetjes Marijke

*tok, tok, tok* Rare jongens die romeinen...????(Obelix)

duikpaardje

Berichten: 1319
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: lekkerkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 14:47

wij zijn getrouwd op de dag dat we precies 10 jaar samen waren, waarvan we al 8 jaar samenwoonden. wij houden niet van stijve bruiloften en aangezien we nogal gek zijn op warme oorden en daar ook 1 of 2 keer per jaar naar toegaan hebben we besloten een caribische bruiloft te houden.
wij hadden een gele amerikaanse taxi en de rest in zo'n gele schoolbus gepropt.
etentje met getuigen en naaste familie en 's-avonds een spetterend feest.
bij binnenkomst geen koffie met gebak maar rumpunch en de hele avond caribische hapjes en drankjes.
een goede band met tropische muziek en we hebben de dag & avond van ons leven gehad. ikzelf loop nooit in een jurk en daarom vond ik het juist leuk om die dag in een hele mooie jurk te lopen.
we waren dus wel een bergje met geld kwijt, maar we zijn nog steeds blij dat we het zo gedaan hebben en dat onze ouders er ook nog van hebben kunnen genieten, we zijn inmiddels al weer 4 1/2 jaar verder.

Zeg maar nee, dan heb je er 2 : Tommy en Dexter, onze fjordenkanjers !
Fjord, het meest veelzijdige stukje vlees !

Meys

Berichten: 1363
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 16:48

Wij gaan volgend jaar 21 maart trouwen en eerlijk gezegd hou ik ook niet van al die poespas maar wil toch wel een echte bruiloft(je gaat er toch vanuit dat je maar 1 keer trouwt)
De jurk wordt door de schoonmoeder van mijn broer gemaakt zodat ik echt een jurk heb die bij me past(geen tierlantijntjes enzo) de trouwauto is al in ons bezit(Mustang coupe uit 1966)
We geven alleen een feest, geen receptie omdat ik dat nogal stijfjes vindt.
Feest met een swingende band en wat warme/koude hapjes.
Fotograaf is een vriendin(scheelt veel geld maar daarvoor hebben we het niet gedaan) haar vriend maakt de trouwkaarten> we willen iets anders dan anders en dat gaat wel goed komen denk ik.
Al met al (hopen we) wordt het een zeer los(niet stijf) en gezellig feestje....we moeten helaas nog 7 maanden en 6 dagen wachten...

Je kan het trouwens zo duur/goedkoop maken als je zelf wilt...heb laatst in een blad(weet natuurlijk niet meer welke) gelezen dat de een een bruiloft had van zo'n 30000euro en de ander was zo rond de 500 euro kwijt ...het is maar wat je wilt natuurlijk!

Ltje 10-03-2004
Wtje 29-05-2006

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 17:17

Ik ben wel getrouwd in een jurk Party!! Geen echte trouwjurk maar een gala jurk van knalrode zijde. Ik heb er werkelijk van genoten in de schitterende jurk en vooral alle poespas er omheen voor de assecoires en lingerie. Wij hebben bij het trouwen alleen veel aandacht besteed aan de dingen die we zelf leuk vonden en voor de familie hebben we het een beetje karig gehouden. Je trouwt toch voor jezelf!
Mijn jurk was niet eens zo gek duur. Avondjurken en galajurken vallen in een heel andere prijsklasse dan witte trouwjurken. Dat was een gelukje want ik wilde absoluut niet in het wit Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 17:23

Meys schreef:
Wij gaan volgend jaar 21 maart trouwen

Knipoog heeeeeee, op die dag ben ik 12 jaar getrouwd Lovers
De eerste dag van de lente.

Meys

Berichten: 1363
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-02 19:58

klopt de begin van de lente...ik word(en jij was) een lente bruidje Lachen

Ltje 10-03-2004
Wtje 29-05-2006

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-02 11:10

Ook ik ga 21 maart trouwen.
We zijn al vollop bezig om alles te regelen want je moet een hele hoop vroeg geregeld hebben.

Ik heb een nieuwe jurk gekocht. Wilde eerst huren maar ik zag er echt niets moois tussen, ik wilde uitgebreide keus hebben.
Ik heb nu een spiksplinternieuwe jurk gekocht, mooi, merk en met alles erop en eraan 1000 euro, en dan heb ik het ook over de schoenen en lingerie erbij + dingen voor in mijn haar.
Ik heb de jurk al zo goed als weer verkocht aan een tweedehandszaak in bruidskleding. Het ligt er alleen aan of er geen vlekken in de jurk komen, rode wijn ofzo, want dan nemen ze hem niet van me over.
Ze hebben een prijs van 500 euro voor alleen de jurk genoemd. Het staat al zwart op wit.
Dus... voor dat geld heb ik een fantastische jurk naar mijn smaak mogen uitzoeken.

Verder geven wij ook geen receptie. Wij gaan trouwen, foto's maken, dan wat drinken met de familie, getuigen en ceremoniemeesters, dan dineren en 's avonds feest.

Wij vragen alleen directe familie en onze vrienden. Bijna geen tante's, ooms, neven en nichten. Die zien we toch zelden en het heeft voor ons geen meerwaarde als die er zijn.

Verder hebben we een kennis die tegen een leuk tarief foto's maakt, kunnen we van de baas van mijn zwager zijn nieuwe auto lenen als trouwauto (spiksplinternieuwe mooie Lexus), hebben we een collega van mijn vriend als dj (werkt bij de radio dus die weet wel hoe hij met alle knopjes om moet gaan) en hebben we een fantastische zaal!

We barsten nog van de ideeën, alles wordt beetje bij beetje uitgewerkt.
Het duurt nu nog 7 maanden en 1 dag, maar dat het een superfeest gaat worden dat is nu al duidelijk!

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie