Bokt.nl • Je eerste autorijles. ...
Pagina 1 van de 1

Je eerste autorijles. ...

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 17:17
door flair
Ik heb dus binnenkort (volgende week waarschijnlijk) mijn eerste autorijles, en ik vind het doooodeng.

Vertel.. jullie ervaringen. Moest je meteen drukke wegen op, hoe ging dat?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 17:22
door MariekeR
Ik kan alleen vertellen wat ik gezien heb Tong uitsteken
M'n zus reed gelijk de tuin in *LOL* Een beetje slingerende start. Maar het is allemaal goed afgelopen hoor Schijnheilig Ze heeft haar theorie-examen gister gehaald en gaat binnenkort voor haar praktijk.
Zal straks even aan haar vragen hoe de eerste les was.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 17:22
door Siempie
Nee ik hoefde niet meteen de drukke weg op. We gingen eerst naar een rustige weg en daar leerde ze mij gas te geven. Het remmen+ schakelen ging deed zij in 1ste instantie zelf maar aan het einde van les
moest ik ook remmen. De eerst keer is echt kennismaken met de auto en een beetje sturen. Een tip: trek gympen aan dan voel je goed het gas opkomen.
Succes!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 17:23
door Marjolein
ik ging eerst op een parkeerterrein rijden dat was erg fijn. en daarna gewoon een hoofdweg op. dat lijkt heel eng maar is juist makkelijk je hebt altijd voorrang en geen weggetjes van rechts enzo. je kan mooi leren je gas te bedienen en te remmen. beetje wegwijs worden met je auto. verder moet je je niet al te druk maken want een heleboel mensen hebben hun rijbewijs dus zo moeilijk zal t niet wezen toch Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 17:29
door Liek_
Ik ben gelijk de snelweg opgegaan (kon niet anders) maar ik hoefde alleen gas te geven en sturen. Daarna rustig aan leren schakelen van 1 naar 2 en zo tot ik het kon!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 18:20
door Maaike
ik heb inmiddels 13 (??) lessen gehad. Eerst een intest gedaan aangezien ik t versneld wil doen (en nu ook doe) en dan moeten ze kijken hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Die intest was dus ook mn eerste les. Gewoon in een rustig straatje, weinig verkeer, geen kinderen buiten. Best te doen, in t begin vond ik t vooral erg spannend, straks zag ik niet alles! maar dat valt achteraf allemaal erg mee. Begin t steeds leuker te vinden tegenwoordig. Alleen dat achteruitrijden is niet echt leuk, bochtje achteruit enzo. Heb ook al 80km/u gereden, gaaf joh!! ben benieuwd wanneer ik de snelweg op mag gaan Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 18:38
door Barb
nee joh je eerste les is niet eng, ik vond het geweldig en vond het
jammer dat ik niet meteen weg mocht scheuren Haha!
we gingen een rustige weg in een woonwijk opzoeken en daar
werd me het schakelen en het remmen bijgebracht, voor je
het weet is het uurtje om.
Waarschijnlijk begint die week daarna het echte werk *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-06-02 19:26
door Jurga
Ik moest echt meteen de eerste les alles zelf doen. Gas, remmen, schakelen iew echt doodeng. Heb mijn tweede rijles al 100 km-uur gereden en dat vond ik al heel wat. Eerste rijles was wel beginnen op het rustige industrieterrein hoor, maar later ook de weg al op. Dwars door dorp whaagh.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-02 09:04
door akerna
nijn eerste les begon ik op een vrij rustige hobbelweg (bij carola in de straat) en gelijk alles doen, remmen gas geven en schakelen. daarna ook direct heel ugchelen,hoe soeren enzo door gescheurd. ook direct 80 km.
in het begin vond ik het nog wel wat eng, maar het scheelde alwel dat ik weleens in een tractor rondscheurde dus.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-02 09:12
door Shaienne
Ik ben gewoon voor ons huis begonnen. Ik reed zo weg, terwijl ik nog nooit had auto gereden. Ik hoefde alleen gas te geven en te sturen, de instructeur schakelde in het begin. Na een half uurtje mocht ik ook zelf schakelen. Het scheelde wel dat ik al kon schakelen, omdat ik altijd schakelbrommers heb gereden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-02 11:32
door liberty
ik ben begonnen op een industieterrein. Best rustig was het daar Tong uitsteken. Schakelen leerde we apart op een terrein. Ik deed zo'n snelcursus, dan moest je eerst een dag alleen maar bochtjes rijden en schakelen Frusty Niks aan dus, zo'n hele dag!!

Ik heb er 4 keer overgedaan om mijn rijbewijs te halen Haha!

Veel succes he!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-02 12:03
door daniel79
Ik heb eerst met m'n pa een paar keer in de polder geoefenend Tong uitsteken , oke het mag niet Schijnheilig , maar heeft me bij m'n echte rijlessen toch een hoop poen bespaard..

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-02 13:08
door flair
akerna schreef:
nijn eerste les begon ik op een vrij rustige hobbelweg (bij carola in de straat) en gelijk alles doen, remmen gas geven en schakelen. daarna ook direct heel ugchelen,hoe soeren enzo door gescheurd. ook direct 80 km.
in het begin vond ik het nog wel wat eng, maar het scheelde alwel dat ik weleens in een tractor rondscheurde dus.


Ik denk dat ik daar maar ga lessen, het is daar zooo rustig vergeleken bij hier. Maar goed hier is het weer rustig vergeleken bij Amsterdam.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-06-02 18:03
door Kinta
Eerste rijles is juist leuk! Hij legt wat uit over de auto enzo. Ik moest naar een industrieterrein waar ik leerde sturen en de pedalen bedienen en toen moest ik zelf naar huis rijden!! Vond ik heel eng toen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-02 12:56
door carola
akerna schreef:
nijn eerste les begon ik op een vrij rustige hobbelweg (bij carola in de straat) en gelijk alles doen, remmen gas geven en schakelen. daarna ook direct heel ugchelen,hoe soeren enzo door gescheurd. ook direct 80 km.


Vandáár dat alle tuinen in de straat vernield waren, alle lantaarnpalen krom waren en er veel geparkeerde auto's deuken hadden.... Haha! Knipoog

Maar goed, ik kon al rijden, en reed dus zo weg. Ik heb m'n rijbewijs dan ook heel snel gehaald, en zoals je weet ben ik sinds 2 dagen zelfs de trotse bezitster van het E rijbewijs!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-02 13:00
door orri
Ik heb eerst 1 dag op zo'n oefenterrein gereden, ik vond vooral harder dan 30 km erg hard in het begin op de echte weg...
pffff ik reed dan ook direct 's avonds. Zodra je het gevoel voor de auto hebt dan is het allemaal stuk makkelijker.
Ik ben op een gegeven moment gestopt en wil ooit weer eens verder Haha!