Gebroken kaak = babyvoeding eten.

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mjetterd, Giolli, Sica, ynskek

 
 
ILOVETARO
Berichten: 202
Geregistreerd: 07-10-05
Woonplaats: Zoetermeer

Gebroken kaak = babyvoeding eten.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-05 17:33

Hooi ,


Het begon allemaal een paar maanden geleden,

Het was echt zomers weer, 9 uur s`ochtends fietste ik met een vriendin (Danielle) naar school, ik was helemaal wit gekleed, witte broek, & wit t-shirt. Achter ons fietste een jongen die maar zat te puchen, dus ik wou hem er langs laten gaan, dus ik ging iets de kant van Danielle op, maar wat doet Danielle, zij stuurt mijn kant op. Ik kom met mijn trapper in haar spaken terecht, Danielle kon op tijd afstappen/springen, maar ik niet, ik vloog over het stuur, en kwam met een klap op me kaak terecht,ik voelde dat me kaak niet goed stond en riep tegen Danielle, ik kan me kaak niet meer bewegen! maar ik stond weer rustig op, en Danielle kijkt me aan, en begint histirisch te gillen, ik schrok me rot ik zeg Danielle wat is er !!! Zegt ze Candiceeee ! , ondertussen waren er al allemaal mensen uit hun auto etc. gestapt om me te helpen, wat bleek dus, ik zat helemaal onder het bloed, en me hele kin lag open, al me toen nog witte kleding was nu root geworden, maar het gekke was, ik had helemaal geen pijn niks, en toen ik verder liep, voelde ik dat mijn knie ook niet in orde was, ik ging maar even op de stoeprand zitten, alle mensen die ondertussen om me heen stonden, wouden de ambulance etc bellen, maar dat vond ik echt niet nodig, ik dacht ik ben toch maar gevallen ! niks aan de hand. Danielle belde me moeder, en ik bedankte alle mensen die me geholpen hadden. Me moeder kwam aan met de auto en begon toch te gillen ! ik zeg wat is er mam ? moet je kijken zegt ze ! ik dus in de auto in de autospiegel kijken, ik schrok me dood, :| heel me gezicht onder het bloed..ik zei dat Danielle maar naar school moest gaan en ik heb mijn fiets in een achtertuin van iemand gezet.


Me moeder en ik reden meteen door naar de dokter. We mochten gelijk doorlopen. De dokter gaf me een paar prikken (verdoving) in mijn kin, en ik kreeg 10 hectingen in mijn kin. Ook onderzocht hij mijn knie. Hij zij dat het waarschijnlijk zwaar gekneust was, ik kreeg een rekverband om en mocht 4 weken niet meer paardrijden of wat dan ook, hij zei ook dat we naar het ziekenhuis moesten, voor foto`s van mijn kaak.

Aangekomen in het ziekenhuis, moesten we een uur wachten totdat ik geholpen werd. Toen werden er foto`s van mijn kaak gemaakt. 15 min. later kwam een assisent naar de wachtkamer en hij zei, ja er is niks aan de hand, ze stelt zich aan, mijn moeder zegt zo tegen hem :maar ze zegt toch dat er wat is , dat verzint ze toch niet, zegt hij : jaa er is echt niet, dus ik zou maar gaan twijfelen aan u dochter, ik was echt diep ik schok, ik kon niet meer eten ! dat zegt toch wat !


Me moeder bracht me naar huis, en ging weer naar haar werk, een uur later belt ze dat ze me komt ophalen. Ze werkt namelijk bij een tandarts, en ze had het verhaal aan hem vertelt en hij wou nog extra foto`s maken, omdat hij mij geloofde, dat er echt iets was !.

Daar aangekomen werden er 4 keer foto`s gemaakt, zij konden ook niets zien, behalve een heel klein scheurtje. Ze zeiden dat ik maar beter naar de kaakchirug in het rode kruis, in den haag kon gaan. Daar ging ik dus ook meteen heen.

Daar maakte ze nog een keer een foto, en wat bleek, het kopje waar je kaak aan vast zit was helemaal gebroken. Ze hoefde het gelukkig niet te openreren, omdat ik een beugel had, want wat was het nou, ze gingen 80 elastiekjes in mijn mond plaatsen zodat het kon genezen. Er werden zoveel elastiekjes in mijn mond geplaatst todat ik mijn kaak niet meer kon openen. En tjaa wat doe je dan ? ik kon amper praten (probeer een met je tanden op elkaar te praten zo is dat dus !) Laat staan eten ! , dus ik vroeg en hoe moet dat met eten... ik schrok me dood, ik moest babyvoeding door een rietje eten !, heel stom want ik kon ook het rietje niet in me mond stoppen dus gewoon tegen me tanden, nahh het was echt te raar voor woorden!

s`ochtends : een pak fruitmilck ofzo drinken VIESS !
s`middags : een Breaker
s`avonds : soep, en babyhapje

dit is niet echt veel, maar meer kreeg ik niet binnen, je moet zo hard zuigen aan zo`n rietje om iets binnen te krijgen, dat je snel geen zin meer hebt om te eten . Dat was ook wel te zien in 3 weken was ik 6 kilo afgevallen .

Na 3 weken mochten alle elastiekjes weg wat was ik blij ! toen ik thuis kwam, pakte ik een botherham en deed er smeerkaas op (zonder korsten die waren nog te hard) en sneed het in kleine stukjes ... ZOOOO LEKKER WAS DAT ! echt om te genieten, ik hou niet zo van smeerkaas maar ik was zo blij met NORMAAL voedsel


Nadat mijn knie was genezen, moest ik weer op de fiets, een drama ! ik durfde echt niet meer ! dus ben ik vaak met de bus gegaan, gelukkig is dat nu weer over.

Maar ik wou even mijn verhaal kwijt, omdat je dus niet altijd de dokters kunt vertrouwen dat blijkt dus duidelijk uit mijn verhaal !

wie heeft dit ook meegemaakt, of wat er op lijkt ?


X

Candice !


Mer1980

Berichten: 15607
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 17:39

Tjee wat een verhaal, maargoed dat je moeder zo allert was om het door te zetten!!!! poeh zeg wel schrikken. Ik heb het gelukkig niet meegemaakt.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Grietzz

Berichten: 1838
Geregistreerd: 25-10-04
Woonplaats: Ede

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 17:41

Damn wat een verhaal..
Dokters?! Pff praat me er niet van!
Mij net gebeurd.. In 't ziekenhuis wordt gezegd: Nee, je hebt niks. Je moet maar gewoon doorlopen.
Nu 2 weken, 5 artsen en 3 röntgenfoto's later: Ik heb 3 banden in m'n voet gescheurd. resultaat: 5 weken gips.
Maar nee, ik had niks hoor..

jestop
Berichten: 685
Geregistreerd: 19-02-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 17:41

wow, hoeveel was je afgevallen? Kon je nog wel praten?

ILOVETARO
Berichten: 202
Geregistreerd: 07-10-05
Woonplaats: Zoetermeer

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-05 17:51

@ Grietzz : Zo dat is ook zo`n raar verhaal ...

@ Topaas :
6 kilo in 3 weken, en ik kon wel praten maar ik kon me moeilijk vertaanbaarmaken

ILOVETARO
Berichten: 202
Geregistreerd: 07-10-05
Woonplaats: Zoetermeer

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-05 17:52

verstaanbaar maken

Urielle

Berichten: 49616
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: Rilland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 17:58

Goed dat je hebt doorgezet (of je moeder dan )
Ben al een paar keer weggestuurd door het ziekenhuis zonder foto's te maken, dat het alleen maar wat gekneusd was. Heb van een van die ongelukken (anderhalf jaar geleden) nog steeds last, stelletje mafkezen in het ziekenhuis!

May the odds be ever in your favor.
Wrangler 22-04-2003 * 02-11-2015
Nieuwe liefde Efuri <3

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 18:20

Jeetje wat een verhaal.

Urielle, ik heb mijn enkel gekneusd (en dat is nu 2 jaar geleden) en het heeft 5 dagen in gips gezeten. En nu na 2 jaar heb ik er nog last van

Urielle

Berichten: 49616
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: Rilland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 18:30

Tof, NOT. Van een kneuzing zou je toch echt geen last meer moeten hebben???

Bij mij gaat het om een schoudergewricht na het omslaan met een paard. Zodra ik mijn schouder optil schiet er iets verkeerd, dan kan ik heel mijn schouder niet meer bewegen. Dus als iemand weet wat dat voor iets is?
Mijn enkel zwelt ook op na inspanning maar dat komt omdat ik, ook al na onder een paard te belanden, de banden gescheurd heb dus die zijn iets korter nu, daar is volgens mij niks meer aan te doen.

May the odds be ever in your favor.
Wrangler 22-04-2003 * 02-11-2015
Nieuwe liefde Efuri <3

Patty14
Berichten: 6625
Geregistreerd: 08-05-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 18:32

Ik haat sommige dokters!! Toen ik mijn schouder had gebroken wisten ze dat al en gingen er nog aan draaien en doen! Dat is echt niet grappig.
Jeetje wat een verhaal van jou. Mooi dat het nu weer goed gaat met je. Ben je in die tussen tijd wel naar school geweest?

ILOVETARO
Berichten: 202
Geregistreerd: 07-10-05
Woonplaats: Zoetermeer

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-05 18:42

@ iedereen : Zo jeetje, ik ben dus helemaal niet de enige ! ik vond het al zo gek, ik werd echt behandeld alsof ik achterlijk was ! niet normaal gewoon ! jaa er is echt niet, dus ik zou maar gaan twijfelen aan u dochter, zei hij. Wat een banketstaaf

Gelukkig heb ik geen last meer van mijn knie etc. maar mijn kaak is niet meer als dat het eerst was het zit wel goed,maar ook weer niet maar beter kan het niet zegt de kaakchirurg, omdat er toch iets kapot was. Ook het gekke is, mijn litteken doet heel pijn als ik hem aanraak .. geen iedee waarom, ik ben een week geleden dus teruggegaan naar de dokter en ik heb een zalfje gekregen, helpt echt niet !

@calimerofoxy: Ik ben de eerste dagen niet naar school gegaan, daarna wel gewoon, me moeder bracht me elke ochtend, en ging met de bus terug. maar heel veel vrienden/vriendinnen hebben me opgezocht, aangezien Danielle het nieuws aan iedereen op school het had verspreid . Dus dat was wel aardig, iedereen had een kaart, en het stomme was , ze hadden allemaal chocola meegenomen dit vind ik echt zoo lekker, maarja ik kon het niet eten, toen mijn kaak weer in orde was heb ik het met alle plezier gegeten !

Sok

Berichten: 15054
Geregistreerd: 02-12-03
Woonplaats: 't Noorden

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 18:46

dit heeft mn moeder ook gehad!
die stopte gewoon van alles in de blender
alles gehakseld en wat verdund met water, en dan met een rietje alles opzuigen
zo kon ze wel gewoon normaal voedsel blijven eten
misschien wel een goed idee?

'In het land der blinden is eenoog koning'

Orange

Berichten: 387
Geregistreerd: 02-10-04
Woonplaats: Texel

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 19:07

Ik heb mn kaak ook gebroken gehad, maar toen was ik 1,5 dus daar weet ik niks meer van. Ik had mn kaak op 3 plaatsen gebroken en hij werd met hechtdraaad aan mn jukbeenderen vastgehecht geloof ik, ik kon idd ook aleen door een rietje(tegen mn tanden aan) drinken en omdat ik toen zo jong was moest ik ook aan het infuus. Nu zie je er niks meer van

Urielle schreef:
Bij mij gaat het om een schoudergewricht na het omslaan met een paard. Zodra ik mijn schouder optil schiet er iets verkeerd, dan kan ik heel mijn schouder niet meer bewegen. Dus als iemand weet wat dat voor iets is?
Mijn enkel zwelt ook op na inspanning maar dat komt omdat ik, ook al na onder een paard te belanden, de banden gescheurd heb dus die zijn iets korter nu, daar is volgens mij niks meer aan te doen.


Ik had ook een soortgelijk iets, de dokter kon niet zeggen wat het was maar ik was te stijf en/of misschien een onstoken gewricht o.i.d en ik moest mijn schouder,rug en nekspieren gaan trainen, en een maand aan de ontstekingsremmer(naproxen ofzo) dat heb ik een paar weken gedaan toen was ik het zat maar ik had er geen last meer van. Ik ben nu op turne/gymen gegaan en werk me een paar keer in de week helemaal los, (wel een half uur rek- en strekoefeningen en nogvanalles) en nu heb ik er helemaal geen last meer van. Ik geloof dat mijn spieren/gewrichten te eenzijdig belast waren . De dokter wist het ook niet precies maar zoals het nu gaat gaat het geod.

Love, Live, Laugh

ILOVETARO
Berichten: 202
Geregistreerd: 07-10-05
Woonplaats: Zoetermeer

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-05 21:42

@Mietje : whaha jaah daar had ik ook nog een optie in, maar ik hou dus echt niet van gepureerd eten door elkaar, dus ik wou er absoluut niet aan .. domme ik achteraf had ik niet zo koppig moeten zijn en gewooon eten die handel !


@Orange: Jeetje 3 plaatsen :| en dan ook nog zo klein .. niet normaal ! hoelang heb je in het ziekenhuis gelegen ? en hoe was het gebeurd ?


x

Candice

muppetmayo

Berichten: 3122
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Gebroken kaak = babyvoeding eten.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 22:41

Jeetje dat is echt niet fijn zeg...

Ik heb 6 jaar rondgelopen met pijn in mijn knieën. Volgens de dokter stelde ik me aan.
Ben vorig jaar eindelijk naar een orthopeed gegaan, die een mri maakte. Bleek ik een gescheurde meniscus te hebben waar ik al 6 jaar mee liep. Rechts is nu opgelost, links mag ik binnenkort een mri van maken.

Onderschriftloos....

Elsemieke
Berichten: 6198
Geregistreerd: 26-03-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 22:49

Lijkt me nou niet echt fijn, zo'n kaak. Ik heb het ook wel eens gehad dat als je een tijdje niet meer 'normaal' hebt gegeten (denk aan op vakantie zijn geweest ofzo) dat je dan weer blij bent met gewone aardappels! Heerlijk is dat gevoel.
Gelukkig is alles weer goed met je kaak.

_Inga
Berichten: 2794
Geregistreerd: 12-01-05
Woonplaats: Sappemeer

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-05 22:54

Hier hetzelfde

mijn zusje had met zeiltraining een spier gescheurd.. Wat is het advies van de dokter? Smeermaar in met tijgerbalsem.. Nu duurt het dus nog langer voordat ze weet volop in training kan..

En vanochtend nog: Mijn moeder kreeg tijdens tennis een zweepslag.. Dus op internet kijken wat ze moest doen, 48 uur rust, koelen, en inzwachtelen.. Toen belde ze de fysiotherapeut op, Die vertelde hetzelfde.. Toen belde ze naar de dokter om een afspraak te maken.."Ja mevrouw eigenlijk doen wij nooit wat aan een zweepslag, maar u kunt terecht om half vier" Vijf minuten later belt ze terug "ik heb nog even overlegd met de huisarts en die vind het volstrekt onnodig om het te laten inzwachtelen..Het werkt juist tegen"

Hij is dusnu ingezwachteld

Armaris

Berichten: 9535
Geregistreerd: 17-02-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 00:11

Heb ik ook al voorgehad,sommige dokters zijn echt onbetrouwbaar:
Ik was 11maand toen ik hersensvliesontsteking kreeg,echter,ik had geen vlekken.Moeder ging 3x naar kinderspecialist en die zei dat ze haar aanstelde,ik had ondertussen stuipen gehad waar ik door ben geraakt TOT ze naar een doodgewone huisarts ging en die zei dat ze met mij direct naar de spoed moest.Ik viel in coma in haar armen toen we in de spoed aankwamen(5dagen),de dagen erna waren vechten tussen leven en dood,BDE ervaring gehad,die rotziekte had alles vernietigd(moest leren praten,kruipen,....)en dat allemaal dankzij zo'n rotdokter

Geld verdienen op een gemakkelijke manier? Dat kan zeker!
Qassa werkt snel en gemakkelijk :)

Supertje

Berichten: 7047
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 00:34

Ik heb ook eens mijn kaak gebroken, moest ook met een rietje eten, vreselijk! Ik brak mijn kaak door een klap van een paard in mijn gezicht (Paard werd lastig gevallen door een hond, ik viel er af, en paard sloeg nog eens naar de hond maar raakte mij). Ik brak ook gelijk mijn neus en mijn jukbeen was gescheurd.

Ik heb weleens 2 middenhandsbeentjes gebroken door een val, naar de HA, hand was enorm dik, maar hij zei dat het flink gekneusd was. Na een paar weken was het nog dik en erg pijnlijk, dus weer naar de HA. Toch maar foto's gemaakt en toen bleek dat ze gebroken waren, maar ook alweer redelijk aan elkaar vast zaten, wel helemaal scheef. En zo zitten ze nu nog. Ze konden het opnieuw breken, maar daar had ik niet zo'n zin in....

Run free Jordy.... 1997 - 2021

Djesseka

Berichten: 3465
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Hillegom

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 13:07

Jeetje.. Lekker dan

In mei vorig jaar is het gewricht van mijn pink gebroken. Er is een stuk afgeslagen door een ongelukje met een paard. In het ziekenhuis zeiden ze echter dat het gekneusd was en na 1,5 gipsspalk moest ik maar gaan oefenen (terwijl elke gek kon zien dat het niet goed zat).

Ik ben nu 1,5 jaar, 3 fysio's, 5 artsen en een operatie verder en nog zit het niet goed. De breuk is gevonden en geheeld, maar er is iets misgegaan. Daarbij het ik PD in m'n hand gekregen (waar de artsen verder niks aan kunnen doen, hoor) en nu zit ik met een vinger die niks kan en ongelofelijk veel pijn in m'n lijf en medicijnen waar ik ziek van word..

Gekneusd.. Yeah, right!

    Zolang je maar jezelf was, jezelf bent, jezelf blijft.
    Voor altijd.

bigiick
Berichten: 164
Geregistreerd: 21-10-05
Woonplaats: Vlaardingen

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 13:28

heej twee jaar geleden toen ik dus tien was zouden we bij mij thuisgaanbarbequen s'avonds met heel de family.
Dus ik me er hellemaal op verheugd enalles totdat ik even wat aan me moeder moest vragen die even buiten beszig was en ik stond toen bij de voordeur en had me handen aan de voordeur en wij hebben een voordeur met een ijzerenrand eraan en toen deed me broertje de deur dicht waar mijn handen dus tussen zaten.
Ik hellemaal gillen en janken enalles want ik had onwijs veel pijn.
Toen kwam me moeder via de achterdeur naar binnen en deed de voordeur open ik hield me hand er vandaan en schrok toen heelerg me vingers hingen er heel raar bij en heel de grond zat odner het bloed ik met me moeder naar de wasbak lopen en me vader dedokter bellen heel de wasbak onder het bloed en toen gingen we naar de dokter de dokter zei dat me vingers waarschijnlijk gebroken zouden zijn dus die hadons doorgesturud anar het ziekenhuis komen we daar aan moeten we eerst bijna drie uur wachten voordat we aan de beurt waren nou toen we aan de beurt waren kreeg ik de dokter die bij me moeder een paar jaar geleden ook het verkeerden been wou oppereren en in het gips wou doen echt een klootzak gewoon sorry voor het woord hoor.
wij foto's maken waar die vent hellemaal niet naarhad gekeken en gewoon me vingers vol had gestoptmet watten terwijl heel me vel en vlees erzowatafwas en er verband omheengegaan nou wij de volgendedagnaar de dokter die alles eraftrok AU en weer naar t ziekenhuisbwaar ze er gips omheen deden want het was gewoon gebroken

Heb niks boeiends telullen!

Armaris

Berichten: 9535
Geregistreerd: 17-02-05

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 13:33

Euhm bigiick,wil je even je taal aanpassen op bokt?Dit is echt onleesbaar

Geld verdienen op een gemakkelijke manier? Dat kan zeker!
Qassa werkt snel en gemakkelijk :)

bigiick
Berichten: 164
Geregistreerd: 21-10-05
Woonplaats: Vlaardingen

Re: Gebroken kaak = babyvoeding eten.

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 16:46

Hallo .....

Twee jaar geleden zouden wij S'avonds met heel de familie gaan barbequen.

Dus ik me er hellemaal op verheugd en alles tot dat ik even wat aan me moeder moest vragen ,, die even buiten beszig was.

Ik stond toen bij de voordeur en had ook me hand vast aan de voordeur.

Alleen toen gooide me broertje de deur dicht.
En wij hebben een voordeur met een ijzeren rand ,, dat doet dus heel erg pijn.

Ik ging toen echt supper hard gillen en huilen want ik had echt super veel pijn.

Me moeder hoorde me gillen en huilen dus die kwam naar binnen gerend(via de achterdeur)en die deed de voordeur open.

Toen ik me hand van de deur vandaan hield lag er allemaal bloed op de grond en hele stukken vlees zaten los.

Ik naar de wasbak lopen en me vader de dokter bellen (de hele wasbak lag zowat onder het bloed )

Toen we bij de dokter aankwamen werden we meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis omdat onze dokter dacht dat het gebroken zou zijn.

Aangekomen in het zziekenhuis moesten we bijna drie uur wachten voordat we aan de beurt waren.

Toen we eindelijk aan de beurt waren gingen we foto's maken ,, nou ik kreeg een dokter die een jaar daarvoor me moeder moest opperen aan de benen ,, hij wou 't verkeerdenbeen in het gips doen en oppereren.

Dus wij hellemaal zenuwachtig van hopelijk doet die bij ons niet zoiets doms.

Maarja hij deed tog wat heel ergs fout we hadden foto's laten maken in het ziekenhuis , waar hij dus hellemaal niet een keer naar gekeken heeft.(stomstomstom)

Hij zei dus O dat is gekneusd en deed er allemaal watten op en daarna verband omheen(beetje dom om op me vingers/hand allemaal watten te leggen als zowat heel me vel/vlees los hing en hellemaal bloeden enzo)

Dus wij moesten de volgende dag weer naar de dokter toe die toen dus het verband eraf hield en alle watten eraf trok.(O wat deed dat veel pijn zeg)

Daarna moesten we van de dokter weer terug naar het ziekenhuis omdast het gebroken was.........

HOPELIJK KUNNEN JULLIE HET NU LEZEN (IK WEET NOOIT WAAR A\ANHALINGS TEKENS MOETEN DUS DIE HEB IK OOK NIET GEBRUIKT)

Heb niks boeiends telullen!

Amy77
Berichten: 11262
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Re: Gebroken kaak = babyvoeding eten.

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-05 22:07

Auw, at lijkt me dat pijnlijk zeg. Maargoed dat je moeder zo alert was en dat je toch onderzocht bent.

Dat dokters niet altijd goed luisteren aar klachten bevestigd mijn verhaal wel, althans die van mn zusje. Zal het in het kort even vertellen.

Ze had altijd pijn in de buik, veel flauwvallen, overgeven etc. Na paar keer onderzocht te zijn, bleek ze galstenen te hebben. Operatie gehad en ze kreeg steeds meer pijn en nu was het gene flauwvallen meer, maar bewusteloos vallen en daarin blijven hangen paar minuten. Steeds naar het ziekenhuis, naar de arts die haar geopereerd had. Die heeft haar lettterlijk gezegd : Je moet je niet zo aanstellen, neem maar paar paracetamollejes, uit je bloed komt niets, dus het gaat wel over. Ze heeft echo's en scans geeisd bij andere arts en die kreeg ze. Iets kleins te zien, maar arts zei, kan niet want ik heb haar galblaas verwijderd, dus ze zou een extra orgaan hebben oid.

Mn zusje is toen nadat de arts niet naar haar pijn luisterde naar een ander ziekenhuis gegaan waar ze een ERCP kreeg. Daar kwam uit dat ze in dat andere ziekenhuis vergeten waren een operatieklem uit haar buik te halen, wat de pijn veroorzaakte en opgezette en onstoken organen. Na ERCP weer naar huis en diezelfde avond belandde ze weer in het AMC, helemaal mis. In coma gelegen, beademd paar dagen lang, intensive care etc. Artsen vertelden mn ouders en mij de familie erbij te halen, omdat we afscheid moesten gaan nemen van haar, want de kans was erg groot dat ze de avond niet meer zou halen. Dat door een medische fout en niet gehoord worden door je arts!! Alvleesklieronsteking, lever onstoken etcetc.
Paar dagen later kwam ze bij, wat de artsen nooit verwacht hadden en voorspelden dat ze zeker half jaar in het AMC moest blijven, maar mn zusje is stekr en was met 2 maanden weer thuis.

Rest van haar leven blijft ze hier zeer gevoelig voor, hele buik is een landkaart van de operaties en heeft haar 2 studies mee moeten stoppen omdat het niet meer ging. Nu zijn we nog bezig met een zaak, zodat ze een excuses krijgt van desbetreffende arts en ziekenhuis en schadevergoeding om haar school af te betalen..

Oops, ik zei nog wel een kort verhaal, niet dus.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Orange

Berichten: 387
Geregistreerd: 02-10-04
Woonplaats: Texel

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-05 18:47

Citaat:


@Orange: Jeetje 3 plaatsen :| en dan ook nog zo klein .. niet normaal ! hoelang heb je in het ziekenhuis gelegen ? en hoe was het gebeurd ?Ik had geloof ik 2weken in het ziekenhuis gelegen.
Op vakantie, was ik uit mn kamer onstnapt en ging ik naar de trap (waar een traphekje voor zat) en toen liet ik mn speelgoed onder het traphekje
doorvallen en ben er zelf ook onderdoor gevallen. toen viel ik met mn kop op een salontafel (gelukkig) anders had ik het niet gehaald. Dus geluk bij een ongeluk nog.

Love, Live, Laugh


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Kmbrly, Suky, Zira1994 en 24 bezoekers