Uitspraken voetbal

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Wat moet er gebeuren bij wrede uitspaken van het publiek richting veld en over algemeen?

Wedstrijd direct stil leggen en aflassen
11 (50%)
wedstrijd zonder supporters
7 (31%)
gewoon doorspelen
4 (18%)

Totaal aantal stemmen: 22


Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Uitspraken voetbal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 18:46

De uitspraken ik ben het eens met Ronald Koeman, het taalgebruik richting spelers en over het algemeen zoals: "Alle joden aan het gas" zijn verruit absurd deze mensen moeten ze opsluiten dat zijn geen uitspraken meer. En dit zeg ik niet omdat ik voor ajax ben maar dat geld ook voor uitspraken van ajax supporters naar psv spelers of dergelijke. Nu mijn vraag wat jullie vinden dat er gedaan moet worden als maatregel.

Dennis v m (l) bowena_84 4-ever


Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 18:50

Van de Ajax site:

Citaat:
Ajax eist ingrijpen bij spreekkoren

Amsterdam, 15 september 2004
Ronald Koeman overwoog afgelopen zondag met zijn team van het veld te stappen tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Gedurende grote gedeelten van de wedstrijd waren er namelijk kwetsende en discriminerende spreekkoren te horen.

Er zijn regels opgesteld door KNVB, de clubs, politie en justitie om deze spreekkoren te bestrijden. Als er sprake is van langdurige, massale, kwetsende en/of discriminerende spreekkoren moeten deze worden tegengegaan. Bij de eerste keer legt de scheidsrechter het spel neer en zal de stadionspeaker het publiek waarschuwen.
Als dat niet het beoogde effect heeft, moet het spel tien minuten worden stilgelegd en richten beide aanvoerders een dwingende oproep aan het publiek. Als ook dat niet tot het gewenste resultaat leidt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt door de scheidsrechter.

Afgezien van deze voetbalregels kan de burgemeester, als hoofd van de politie, ook ingrijpen door vakken te ontruimen of de wedstrijd te staken. Dit als er sprake is van een strafbaar feit zoals discriminerende spreekkoren. De burgemeester van Den Haag had vooraf aangegeven op dit punt niets te zullen tolereren.

Echter, afgelopen zondag is in het geheel niet ingegrepen. Ajax-trainer Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij in de toekomst van het veld zal stappen als het Ajax weer gebeurt en niet gehandeld wordt zoals in de regels staat omschreven. Koeman doet dit uiteraard in overleg met de aanvoerder en spelers van Ajax. Het bestuur en de directie van de club staan in deze keuze volledig achter Koeman. Daarom heeft Ajax om strikte naleving van de regels gevraagd. Deze strikte toepassing geldt uiteraard ook indien het eventueel zou gaan om spreekkoren van Ajax-supporters.

Ajax doet daarom een dringende oproep aan alle supporters om de eigen club aan te moedigen, in plaats van de tegenstanders te kwetsen of te discrimineren. Laat het niet zover komen dat Ajax, of een tegenstander van Ajax, gedwongen wordt van het veld te lopen omdat de spelers niet meer in staat zijn te voetballen. Dan verliezen we allemaal!
Ik hoop echt dat Ronald Koeman de daad bij het woord voegt en zijn belofte nakomt, mocht het weer gebeuren.

Druif_01

Berichten: 7081
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 18:52

zoiezo de supporters die zich daar schuldig aan maken de toegang tot de andere wedstrijden ontzeggen. Het hangt er vanaf hoe erg de leuzen zijn, maar zoals de afgelopen wedstrijd van ajax vind ik veel te ver gegaan, daar hadden ze allang van het veld moeten gaan en het spel dus stop leggen, ik dacht altijd dat sport voor het plezier was, maar er beginnen zich steeds vreemdere dingen te ontwikkelen bij het voetbal

Sometimes there's justice. Sometimes there's just us

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 19:04

dat is vaak het probleem het zijn er zoveel dat je niet kan zien wie wat zegt.

Dennis v m (l) bowena_84 4-ever

toscana

Berichten: 1120
Geregistreerd: 08-08-04
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 20:57

Zou het eerst stilleggen.. helpt dat niet? Gewoon stoppen.. en als duidelijk is dat het de supporters van een bepaalde club zijn die club de wedstrijd op papier met 3-0 laten verliezen. Kijken na hoevel keer hat gedonder op houd.

Ps. voor Dennis : The only real car, is a Jaguar

*Maak mij niet gek dat kan ik zelf veel beter*

Elliot
Berichten: 6441
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:02

Ik heb gekozen voor "gewoon doorspelen".

En, nu niet gelijk allemaal over me heen vallen, maar: de meeste spreekkoren zijn vaak grappig, en ik vind het gezeik over Sylvie Meis ook zwaar overtrokken, zoiets gebeurd tijdens elke wedstrijd, maar nu verspeelt Ajax er punten door en is het ineens een hot item. Waarom horen weniemand over de vuurwerkgeluiden die tijdens Feyenoord-FC Twente door een deel van het publiek gemaakt werden?? Hier hoor je helemaal niemand over, en dat lijkt me allemaal even kwetsend...

Maar, spreekkoren als "Hamas, Hamas, Joden aan het gas" moeten inderdaad niet kunnen, maar ik vind ook dat Ajax niet mag zeuren als ze voor Jood uitgescholden worden, laat ze er eerst maar eens voor zorgen dat hun eigen supporter zich geen Jood meer noemen, aangezien 95% geen idee heeft waarom ze eigenlijk met allemaal Davidsterren en Israëlische vlaggen rondlopen...


o0Steffie0o

Berichten: 4578
Geregistreerd: 26-01-04
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:09

Ynzo schreef:
Maar, spreekkoren als "Hamas, Hamas, Joden aan het gas" moeten inderdaad niet kunnen, maar ik vind ook dat Ajax niet mag zeuren als ze voor Jood uitgescholden worden, laat ze er eerst maar eens voor zorgen dat hun eigen supporter zich geen Jood meer noemen, aangezien 95% geen idee heeft waarom ze eigenlijk met allemaal Davidsterren en Israëlische vlaggen rondlopen...


daar heb je gelijk in.. niet dat ik me heel erg druk kan maken om dat sylvie gedoe maar de uitspraken zoals jij al zegt vind ik een stuk erger.
Hebben die mensen dan totaal geen besef meer van wat ze zeggen?
Voetbal wordt er naar mijn mening niet leuker op, als het zo doorgaat zullen er wedstrijden zonder supporters gespeeld moeten worden.
En zo wordt het voor iedereen verpest...

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 22:15

Ben ik het niet mee eens tuurlijk zijn ajax supoporters het zelf schuld dat ze zichzelf joden noemen. Maar dit soort uitspraken kunnen niet, daar is teveel voor gebeurd. Hoeveel mensen zal dit nou kwetsen nou in ieder geval alle joden in nederland, daarnaast alle mensen die in een concentratie kamp hebben gezeten en nog eens de mensen waarvan een bekende in een concentratie kamp heeft gezeten en nooit terug gezien is.
En zo'n uitspraken komen helemaal niet elke wedstrijd voor, dit wordt persoonlijk en normaal is het niet persoons gericht. Ik zeg niet dat ajax supporters niets fout doen want dat van Beverwijk kan ook niet, TOEN al hadden er maatregelen getroffen moeten worden.

Dennis v m (l) bowena_84 4-ever

o0Steffie0o

Berichten: 4578
Geregistreerd: 26-01-04
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:18

Maar beseffen ze dan niet dat ze het zo voor zichzelf verpesten?
en dan heb ik het over alle supporters die dit doen..

Elliot
Berichten: 6441
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:25

Nou, sorry hoor, maar zulk soort spreekkoren komen wel degelijk elke wedstrijd voor... Je dacht toch niet dat "Sylvie is de prutsmuts van Amsterdam" voor het eerst gezongen is hè dit weekend??

En, in hoeveel wedstrijden er wel niet "Mark van Bommel breek je been" gezongen is en dergelijke...


lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:29

Jeetje Ynzo, maakt het uit door wie en wanneer het gezongen werd?

Het gaat gewoon veel te ver allemaal. Al die poedersuiker een levenslang stadionverbod. Punt.

תיקון עולם

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:32

Als je het over die spreekkoren hebt met mensen dan:
- vindt niemand het leuk,
- doet niemand er aan mee,
- wacht eens, niemand zou het ook maar in zijn hersens halen om eraan mee te doen,
- vindt iedereen het kwalijk en
- is iedereen het ermee eens dat het afgelopen moet zijn.

Maar,

- elke wedstrijd weer klinken de kreten uit duizenden keeltjes.

De mensen die daar in het stadion zo'n grote mond hebben, zijn gewone mensen met gewone banen, die wonen in een gewoon huis in een gewone straat. Ze zijn helemaal niet zo bijzonder, het zijn er alleen heel erg veel en dat laatste is nou juist het ergste.

Romkabouter

Berichten: 21721
Geregistreerd: 25-06-02
Woonplaats: Donkerbroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 23:02

Ik mis de optie "Voetbal afschaffen"

Mijn woorden zijn mijn woorden en mijn mening. Deze graag alleen mij aanrekenen en niet mijn geliefden/vrienden/kennissen of een combi daarvan!

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 23:17

Romkabouter lol
Het is dus wel de eerste keer dat ze het geroepn hebben.
En steffie ze begrijpen het wel maar hebben zoiets van er wordt toch niks aan gedaan dus waarom stoppen. Ze hebben er alleen maar lol in. Breek je been kan ook niet maar dat heeft niks te maken met wat er buiten het voetbal zich afspeelt en dat ander dus wel dat is prive heel iets anders dus. Maar even goed het kan allemaal niet. Sorry als het aanvallend klinkt maar nou gaan mensen alsof doen ajax alleen dat in het nieuws heeft gebracht omdat ze gelijk gespeelt hebben, onzin.

Dennis v m (l) bowena_84 4-ever

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 23:28

Wat mij betreft mogen ze alle wedstrijden zonder publiek spelen. Afschaffen hoeft dan niet, de overlast hou je zo ook binnen de perken.

Goh, wat zou dat rustig worden (en bakken met geld schelen) ....Haha!

Je suis Charlie.

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 09:17

Ik vind dat er inderdaad op een gegeven moment gestopt moet worden met de wedstrijd. Als kan dat ook een pijnlijk iets zijn. Zoals Ajax met 3-2 voor stond, en Ado kansen kreeg om gelijk te maken, is een vervelend punt om de wedstrijd stil te leggen.

Aan de andere kant. De wedstrijd wordt stilgelegd en de partij van de "stoorzenders" verliest. Hoe vaker het voorkomt, hoe minder punten ze binnen halen, hoe minder geld ze krijgen.
En reken maar dat de burgemeester van Den Haag zich er dan ook mee gaat bemoeien, want er wordt bijvoorbeeld een heel nieuw stadion gebouwd voor ado. Lekker als ze geen geld verdienen.
Ik vind dat een club verantwoordelijk is voor zijn aanhang. Zeker in eigen stadion. Dan maar met harde hand aanpakken, en als club eisen dat er bijvoorbeeld meer politie bij een wedstrijd moet zijn.
(blijf dan zelf echter wel een eindje van het Zuiderpark vandaan als je het niet erg vind...)
Houdt het niet op, dan wordt de club op een gegeven moment gewoon uit de competitie gezet wat mij betreft.

Net zoals ik overigens vindt dat AS Roma zijn startgeld lekker weer in mag leveren, en uit de Champions Leage gegooid mag worden. Helaas pindakaas, moet je je achterban maar beter in de gaten houden!

I can see clearly now... lala lala!

Guess001
Berichten: 5160
Geregistreerd: 09-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 09:18

Die mediagekte is het domste wat je kan doen!!! Scheve mond
Nu denken die stomme supportertjes nog dat ze wat bereikt hebben ook! Scheve mond

Bovendien is het heel hypocriet: nu roepen de ADO supporter wat over Silvie, maar wat denk je dat de eigen AJAX supporters hebben geroepen?
Ze hadden een tijd geleden een spandoek gemaakt met daarop iets van:
Silvie, jij wilt Rafael zijn p*k, maar wij willen dat hij goed speelt, of iets dergelijks.......
En nu word er opeens wel gezeurd!

Geef die gastjes gewoon allemaal niet zoveel eer van hun werk.
Zulke voetbal hooligans nemen zichzelf veel te serieus helaas! Scheve mond

Nadir

Berichten: 11219
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 09:34

Cassidy schreef:
Wat mij betreft mogen ze alle wedstrijden zonder publiek spelen. Afschaffen hoeft dan niet, de overlast hou je zo ook binnen de perken.

Goh, wat zou dat rustig worden (en bakken met geld schelen) ....Haha!

Wedstrijden zonder publiek... Denk niet dat dat zal gebeuren... Het publiek maakt juist de sfeer... In dit geval wel een negatieve sfeer, maar daar zal dan iets aan moeten veranderen...

En wat denk je dat al die kaartjes opleveren aan geld...
Denk je echt dat ze dat mis willen lopen... *LOL*

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

Carolinef

Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 10:33

mijn mening is dat zowel de spelers (en aanhang) en de supporters weer even moeten worden bijgebracht waar t hele spel om draait;

niet om salarissen die de normale werkende mens hooguit eens zou kunenn krijgen dmv het winenn van de postcodeloterij; niet om het lopen in de duurste merk kleding, onderdeel uitmaken van jet-set en links en rechts nog meer poen bij elkaar te verdienen en voor de fans natuurlijk om het spel en de club zelf, met de geschiedenis en saamhorigheidsgevoel en dan bedoel ik niet t gevoel van; we hakkuh alle ajaxieden kapot.

die leusden zijn ok tot op n bepaalde hoogte, ik bedoel elke club heeft zijn eigen clublied en daar mag best wel n grapje inzitten, maar de meest vreselijke ziektes en geschiedenisgebeurtenissen die zijn geweest daarin op te halen.......nee kan dus echt niet.

het is op dit moment al weer n "meevaller"dat de hagenezen en amsterdammers niet naar de wedstrijd zijn gegaan met de bedoeling om elkaar even af te matten, maar eigenlijk is dat al te gek voor woorden.

dat Sylvie meis gedoe; ja vette pech voor haar maar ze krijgt zo natuurlijk wel terug hoe ze zichzelf neerzet in de media, ik bedoel je kan geen boekje openslaan of ze staat er met r sierraden gedoe, t is voorpagina nieuws als ze gaat trouwen en er komen alleen maar onzinnige dingen uit r mond, zoals bij zoveel van die voetbal huppeltrutjes, dat mijn mening

ze moeten als t aan mij ligt dus beginnen bij te schaafen in t hoogste niveau; als al die belachelijke slarissen s zouden worden verminderd en dat geld wat ze dan al besparen eens zouden storten naar al die doelen die t wel echt nodig hebben.
want zeg nou eerlijk zo veel geld krijgen voor t schoppen tegen n balletje, belachelijk! Verward

Ubie (Brusvein) Haakon (Hisco) en Indigo (Ismo) onze 3 Fjorden musketiers!!!
http://www.bokt.nl/markt/ad/17225/rober ... o-boek-pre

remi

Berichten: 1587
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Heenvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 12:42

Cassidy schreef:
Wat mij betreft mogen ze alle wedstrijden zonder publiek spelen. Afschaffen hoeft dan niet, de overlast hou je zo ook binnen de perken.

Goh, wat zou dat rustig worden (en bakken met geld schelen) ....Haha!Maar op deze manier straf je ook de mensen die wel gewoon voor het voetbal komen.
Wat ik nog steeds niet begrijp is dat ze mensen met een stadionverbod niet gewoon een meldingsplicht bij de politie geven, dit gebeurt in Engeland ook. Nu is het zo dat mensen met een stadionverbod gewoon een seizoenkaart van iemand anders lenen en nog steeds gewoon naar het voetbal kunnen gaan en een hoop verpesten voor de "echte"fans.

Zidane Lichte tour + 6 Inter1 +1
Snowpuppe's W-double-you Z2+14 verkocht naar Amerika
Da Vinci ZZ-LICHT +36 ZZ-zwaar+3

Viggie

Berichten: 44
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Europe

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 17:28

Ik vind dat het aan de situatie ligt.
Sommige scheidsrechters staken al als ze blinde homo of hondenlul worden genoemd. Als een speler dat doet, oké, gele kaart, maar als supporters dat eens roepen, en verder geen bedreigingen mee maken, tja... Het zijn natuurlijke vijanden van elkaar hè?!
Wat ze over Silvie Meis riepen is niet leuk voor haar, maar goed... Dat soort situaties zijn gewoon pijnlijk.
Zonder publiek en voetbal afschaffen vind ik onzin; zet er gewoon een leuke scheids op; die zijn er genoeg hoor, die wie wel tegen een geintje kunnen, en niet voor de wedstrijd al gefrustreerd rondlopen. Dat scheelt heel veel. En als het dan nog gebeurt, tja, dan halen ze die losers maar uit het stadion. Maar ik vind tegenwoordig van een heel aantal scheidsen dat ze gewoon te veel eigendunk hebben, en het daardoor (misschien onbewust) zelf uitlokken.
Maar ja; het blijft natuurlijk zonde dat die dingen gebeuren.

Je kunt maar beter alles eruit gooien...
Alles?
Nee, toch niet...

Nadir

Berichten: 11219
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 17:34

Viggie schreef:
Zonder publiek en voetbal afschaffen vind ik onzin; zet er gewoon een leuke scheids op; die zijn er genoeg hoor, die wie wel tegen een geintje kunnen, en niet voor de wedstrijd al gefrustreerd rondlopen. Dat scheelt heel veel. En als het dan nog gebeurt, tja, dan halen ze die losers maar uit het stadion. Maar ik vind tegenwoordig van een heel aantal scheidsen dat ze gewoon te veel eigendunk hebben, en het daardoor (misschien onbewust) zelf uitlokken.

Hoe wil jij er achter komen waar dat soort uitspraken vandaan komen? Wie dat geroepen hebben? In een stadion zitten zoveel mensen, het is toch niet de bedoeling dat ze elk rijtje afgaan om te kijken wie ze er uit moeten schoppen? Verward

Verder vind ik niet dat de houding van de scheidsrechter een excuses is om hem voor hondelul of wat dan ook uit te maken... Ik kan me niet voorstellen dat het hier gaat om het uitlokken van een reactie... Scheve mond

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

toscana

Berichten: 1120
Geregistreerd: 08-08-04
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 18:06

Wat betreft het roepen van: Joden, Joden naar Ajax.. ik heb daar geen probleem mee. Als je je als club/supporters zelf assosieert met joden door israelische vlaggen op te hangen en zichzelf in spreekkoren superjoden te noemen moet je niet piepen als de supporters van de tegenpartij joden, joden roepen. Dingen als Hamas, Hamas alle... zijn natuurlijk wat anders. Dat kan absoluut niet!! Maar denk niet dat er iemand in de Achterhoek wakker ligt als De Graafschap door de supporters van de tegenpartij voor boeren word uitgemaakt.. zij zijn tenslotte de superboeren volgens hun zelf.

*Maak mij niet gek dat kan ik zelf veel beter*

Justy

Berichten: 31650
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Heers (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 18:59

Spelen zonder publiek. Jammer voor de mensen die hun mond houden, maar een handjevol verpest het voor de rest, dat ze maar fijn Canal+ nemen allemaal en lekker thuis gaan zitten yellen. Spelers kunnen er ook niks aan doen dat hun publiek zich zo gedraagt, het is een illusie om te denken dat die daar ook maar iets tegen kunnen doen.
Wat de centen betreft: Dan gaan ze maar fijn oud papier ophalen ofzo... Clown

Eponaquest introductieworkshops op 1 & 2 april en op 20 & 21 mei
/3 Sunny & Amie /3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _CS_, Anne_91, Area51, Benthhh, Berdien, CathyTBP, dees_daan, Dewii, Emoe, Eske_B, Faruba, Googlebot, heidy_wilco, Jara, JewEmm, LouLouB, Macyy, MaritB, nano, NienkeV1994, Paulusjuh, rienne, SavannahNx, Steeph, Tiffany, xLauLaUx, xxCYNNxx en 163 bezoekers