Wie stelt me even gerust...?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Wie stelt me even gerust...?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 10:54

Mijn ouders zitten op dit moment in Tampa, Florida (USA). Augustus is in Florida orkanenmaand, niets aan de hand doorgaans; ze komen dichtbij, maar niet in die mate dat we meer dan harde wind hadden (op de hele lijn Miami-Tampa). Tampa heeft al 80 jaar geen orkaan meer 'over zich heen gehad'.

Dinsdag is Bonnie vrij dicht bij Tampa geweest; zojuist heeft Charley Key West bereikt (eilandjes onderaan Florida). 2 orkanen zo kort achter elkaar is sinds 1906 niet meer voorgekomen. Bonnie viel mee, maar van Charley verwachten ze dat hij uit gaat groeien tot een orkaan uit de zwaarste klasse. De Keys zijn volledige geëvacueerd, evenals het schiereiland bij Miami waar pap en mam vandaag naar toe zouden gaan (nu gaan ze morgen, als Charley vertrokken is). Voor heel Florida is de noodtoestand uitgeroepen en zijn miljoenen mensen aan het wegtrekken.

En laat het nu zo zijn dat Charley in een rechte lijn op Tampa afstevend... Daar verwachten ze 'm geloof ik vanavond (Amerikaanse tijd). In Tampa word nog niet (verplicht) geëvacueerd, wel gaan een hoop bewoners er weg. Het hotel heeft gistermiddag alle gasten verteld hun best te zullen doen 'het zo goed als mogelijk in goede banen te leiden', voor zover ik begrepen heb is van het hotel (bijna) niemand vertrokken...

Mam zei dat ik maar moest bellen als er hier wat op het nieuws over gezegt werd, zij zouden mij bellen als ze geëvacueerd zouden worden, en anders wanneer ze morgen naar dat schiereilandje vertrekken. Voor het eerst in mijn hele leven maak ik me enorm veel zorgen over mijn ouders en mijn broertjes...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.


Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 11:00

Ik heb het vanmorgen op de radio gehoord (radio 1) ze waren inderdaad mensen aan het evacueren, maar waar precies weet ik niet.

:evaw:

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 11:02

Voor ons is dat heel vreemd en bedreigend, die orkanen. En ook in Amerika nemen ze ze gelukkig wel heel serieus, maar je kunt in je achterhoofd proberen te houden dat ze daar wel heel veel ervaring ermee hebben. Ze weten dus hoe ze huizen/hotels af moeten dekken, waar je veilig zit tijdens een orkaan etc etc.
Ik weet zeker dat je ouders en broertjes in goede handen zijn hoor. Als er op dat punt problemen verwacht werden (en zij kunnen dat echt goed inschatten daar) dan waren ze al lang tot evacuatie overgegaan.

Ik hoop dat die gedachte je een heel klein beetje gerust kan stellen.

Dioxide

Berichten: 6308
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Brabo in Zuid-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 11:04

Even heel goed CNN.com of op TV in de gaten houden.
Ik hoop dat alles goed blijft gaan Lachen

We'll ride the spiral to the ending and may just go where no one has been - Tool - Lateralus

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 11:12

Ik zit op m'n werk Frusty Niet dat er bijster veel uit mijn handen komt, maar goed. Als ik thuis kom zet ik CNN aan, nu beperk ik me tot CNN.com.

En Sonja, wat je zegt is gewoon waar, dus ja, dat is een geruststelling. Ik weet 't, heb er zelf ook vaak zat in augustus gezeten. Maar het is zo moeilijk om dat te onthouden... Ik lees gewoon de berichtjes 20 keer Knipoog Gerust zal ik er zeker niet op worden, dat word ik pas zodra Charley Tampa voorbij is, maar het helpt...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 11:16

Is ook logisch meis, en eerlijk gezegd zou ik het ook aardig benauwd hebben als m'n ouders daar nu zouden zitten. Maar als je 't zo nuchter mogelijk bekijkt, kan het misschien een geruststelling zijn.
Je hebt er zelf gezeten, dus dan weet je wat de voorbereidingen zijn: schuilkelders ed staan klaar, er zijn dekens, eten, drinken etc. Ramen en deuren worden afgetimmerd, evt. bomen die gevaar op kunnen leveren worden preventief omgehaald etc etc.
Komt wel goed meis, morgen om deze tijd heb je ze al weer aan de telefoon gehad en kan iedereen al weer lachen om de sterke verhalen eromheen.

Niet te druk proberen te maken hoor!

Knuffie!

Tessebes

Berichten: 16931
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 11:18

Als daar vaak orkanen zijn, dus zullen ze heus wel schuilmogelijkheden hebben. Verder lees ik op nu.nl dat de stad geevacueerd is. Ik neem aan dat ze je ouders daar niet als enige achterlaten. Knipoog
Maak je nou maar niet druk. Wanneer heb je je ouders voor het laatst gesproken?

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 11:21

Klopt, ik heb er zelf vaak zat gezeten, maar ze zijn nooit echt boven Tampa geweest (80 jaar dus al niet meer). Dus voorbereidingen heb ik zelf nooit meegemaakt/gezien, weet wel wat en dat ze 't doen. Geloof dat het de laatste keer was dat ik mee ben geweest ('99), toen is ie vrij dicht bij Tampa geweest, maar nog steeds niet dicht genoeg om voorbereidingen te gaan treffen. Buiten de normale flinke wind hebben we toen - voor Nederlandse begrippen - noodweer gehad.

Over Bonnie maakte ik me ook geen zorgen, maar Charley... Van de ene kant hoop ik dat mam me over een uur of 2 a 3 belt, van de andere kant hoop ik helemaal niets te horen...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 11:24

Tessebes schreef:
Als daar vaak orkanen zijn, dus zullen ze heus wel schuilmogelijkheden hebben. Verder lees ik op nu.nl dat de stad geevacueerd is. Ik neem aan dat ze je ouders daar niet als enige achterlaten. Knipoog
Maak je nou maar niet druk. Wanneer heb je je ouders voor het laatst gesproken?


Gisteravond, voor hun om *denkt even na* 2 PM. En ik lees 't nu net ook, ik ga toch ff bellen... Dan bel ik ze maar wakker, vette pech voor hun.

Fijn, voicemail... *zucht* Tessa, jij kent mijn ouders duidelijk niet Clown Ze zullen inderdaad wel meemoeten, maar reken maar dat mijn paps er helemaal niet blij mee is Lachen Mam zei gisteravond al: 'zie je pap al in die bunker zitten, vloekend en scheldend?' Schijnheilig
Laatst bijgewerkt door Sylvia op 13-08-04 11:27, in het totaal 1 keer bewerkt

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Janski

Berichten: 6497
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 11:26

Reken er maar op dat ze het zekere voor het onzekere nemen daar. Het zal heus goedkomen. Ik begrijp dat je je druk maakt hoor meid maar het meest waarschijnlijk is dat je ouders met een spannend verhaal terug komen van die vankantie.
Wij kennen orkanen alleen van beelden op TV dus je weet ook nit echt wat je je erbij moet voorstellen. Kan me dus goed indeken dat je met visioenen van rondvliegende auto's in je hoofd zit maar ze zullen echt wel op tijd weg zijn. Wat boven al is gezegd ze kunnen precies in de gaten houden hoe de orkaan zich beweegt dus ze weten ook vrij goed wanneer hij ergens zal aankomen en kunnen op tijd mensen evacueren.

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 19:29

Update: ze zitten niet meer in Tampa, maar al bijna de hele week in Orlando. De voorspelling was (en is nog steeds) dat ie tussen 2PM en 5PM recht over Orlando komt; nu ongeveer dus.

Orlando is niet geëvacueerd, ze gingen er vanmiddag vanuit dat het een categorie 2 zou worden; hij is echter uitgegroeid tot een categorie 4 volgens CNN...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 19:32

Ai dat klinkt serieus! Sterkte maar iig! Ik hoop dat je goed nieuws krijgt!

FennekeR

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 19:49

Sterkte en ik hoop dat je straks een goed bericht van je ouders krijgt.
Heb je een afspraak om elkaar op een bepaald tijdstip te bellen?
Indien nodig zullen de autoriteiten toch wel op tijd evacueren?
Ze hebben wel wat ervaring.

I haven't lost my mind, it's backed up on disk somewhere.

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 20:12

Nu evacueren heeft geen zin meer, te laat.

Mam belde me net. Ze hadden om 2PM binnen moeten zijn, dan mocht er niemand meer op straat zijn. Hadden ze niet gehaald, was 2:30 PM geworden. Ze waren net binnen toen er een stortbui met flinke rukwinden losbarste. Toen ze belde (kwartiertje terug) was het weer wat rustiger. Alleen is me totaal niet meer duidelijk wanneer Charley over Orlando heen gaat. CNN en de plaatselijke zenders zeggen dat het om 8PM het ergst zal zijn, maar tegelijkertijd zeggen ze dat Cherley tussen 2 en 5 pm aankomt; ze zullen 'de gewone storm' daar wel mee bedoelen.

Pap was even in het winkeltje van het hotel brood en water gaan halen want ze kregen vanavond niets te eten Lachen De receptie sprak iedere 15 minuten een bericht in. Mam is alleen aan het twijfelen of ze morgen terug naar dat schiereiland kunnen, de reden dat dat (net als de Keys) geëvacueerd was was vanwege zeer groot overstromingsgevaar.

Ze belt me als er iets gebeurd, en ik heb gezegt dat ik zelf nog even bel voordat ik ga slapen. Denk dat ik mijn wekker op 3 uur zet, dan moet 'het ergste' toch wel voorbij zijn.

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

FennekeR

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 20:41

Sterkte in ieder geval en probeer nog wat te slapen.
Heb je de indruk dat je ouders zelf ongerust zijn?
Zij kunnen het ter plekke beter inschatten en maak jij je misschien onterecht zo heel erg ongerust.

I haven't lost my mind, it's backed up on disk somewhere.

Janski

Berichten: 6497
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 20:45

Klinkt als een goed plan, het zal vast goedkomen, een orkaan is wel erg heftig maar weer heel anders dan bijvoorbeeld een tornado die gewoon alles opslokt wat ie tegenkomt. Als ze maar binnenblijven dan zal het ergste over een paar uur voorbij zijn.
Succes!!

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289

MarijeR

Berichten: 23907
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-04 21:09

Veel sterkte, ik hoop dat je ouders regelmatig even laten weten hoe het gaat.

Ik ken een aantal mensen met paarden daar in de buurt en in het laatste bericht schreef Mary dat het bij haar (Deleon Springs) al aardig tekeer gaat Scheve mond
Uit voorzorg dat er wat met de stallen gebeurt, heeft ze op alle paarden met een watervaste stift haar telefoonnummer geschreven en op een aantal plaatsen lijsten hangen met hoeveel paarden/honden/katten en mensen daar horen te zijn.

Ik hoop maar dat het mee gaat vallen... Scheve mond

De paarden: Dream Team Miniature Horses World & European Champion Miniature Horses
Fotografie: Wildlife Fotografie

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-04 21:15

Ah jakkes...

Ik was me even niet helemaal bewust van het verschil tussen een tornado en een orkaan Bloos! Ze gebruiken op CNN geloof ik ook 'hurricane' en 'tornado' door elkaar Scheve mond

Mijn ouders ongerust? Nee, die indruk had ik niet. Paps zat vanmiddag ook nog enthousiast aan de telefoon te razen hoe belachelijk het was dat alles dicht was Lachen Maar goed, ik heb al tegen meer mensen gezegt dat er een straat verder een bom kan ontploffen, en nog zeggen ze 'niets aan de hand'...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Caira
Berichten: 23625
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-04 11:36

Weet je al iets pervinco?

Kido

Berichten: 5156
Geregistreerd: 04-08-03
Woonplaats: Ergens op deze aardbol.....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-04 12:12

en en en ?

Als tranen een trap konden bouwen en herinneringen een brug.
Dan klommen we de hemel in en brachten we jullie gezond mee terug.

Whisper en Shadow Together forever

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-04 12:30

Ik heb pap en mam niet meer gesproken, heb vannacht om 3 uur gebeld: telefoon ging over, en ineens werd de verbinding verbroken. Daarna ben ik weer in slaap gevallen Bloos!

Ik heb van MarijeR een site gekregen waar ik erg veel aan heb gehad, meer dan aan CNN.com en CNN Television. CNN.com blijft vrij oppervlakkig, Television heeft het alleen maar over de OS... Rolleyes

Gezien de kracht van Charley (cat. 4) was er relatief weinig schade in Orlando. Hoop gewonden, en 3 doden: 1 in Sarasota, een jong meisje (hebben we niet) en een man in Fort Meyers die even buiten een sigaretje ging roken (sukkel...). Geen toeristen dus Lachen Maar of ze het er heelhuids vanaf hebben gebracht (incluus spullen) weet ik nog niet.

De reden voor het wegvallen van de telefoonverbinding heb ik inmiddels ook al van die site kunnen plukken: niet om 8PM, maar om 9PM - toen ik dus belde - was Charley het hevigst in Orlando.

Vanavond nog maar eens proberen te bellen...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-04 14:06

Die idioten zijn naar buiten gegaan om foto's te maken, incluus de rest van het hotel Rolleyes Er lagen een aantal bomen in het zwembad, in de omgeving veel bomen omgevallen en een fiks aantal huizen naar de Filistijnen; hotel heeft (behalve de bomen in het zwembad) weinig tot geen schade.

Ze vertrekken nu naar Sanibel Island, als het goed is is de brug weer open. Ik hoop dat ze rijdend bij het hotel kunnen komen, op Sanibel Island zijn de straten nl ondergelopen, bomen omgewaaid en is de electricteit naar de knoppen...

Foto's volgen iig Lachen

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

ellenlouise
Berichten: 3775
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: In het groene hart van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-04 14:25

Gelukkig zijn je ouders nog heel. Het was in elk geval een vakantie om nooit te vergeten denk ik zo Knipoog

Trouwens, is het niet zo dat Charly onverwacht een andere route heeft genomen en juist niet naar Tampa ging?

Yessy

Berichten: 22274
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-04 15:04

Ik zag het op het nieuws, en las het in de krant enzo, echt niet fijn... Fijn dat het verder goed is afgelopen, ik zou echt doodsangsten uitstaan...

Toevallig ben ik zelf net tussen Alex en Charlie doorgekomen, ik ben 3,5 week in het gebied geweest waar Alex dwars doorheen ging (Outer Banks), maar 2 dagen ervoor waren we net naar Orlando gegaan, en nu 4 dagen nadat we daar wegwaren (weer thuis nu) raast Charlie daar overheen...

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-04 15:13

Zo lijkt me supereng zeg!
En wat MarijeR vertelt over die paarden, dat lijkt me helemaal eng als je er zelf zit en je hebt ook nog een stal vol paarden daar Scheve mond

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MissBambi en 29 bezoekers