Inschrijven of niet? (lang)

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

 
 
assie

Berichten: 7791
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Inschrijven of niet? (lang)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-04 12:15

Ik ben ingeloot voor de studie diergeneeskunde in Utrecht. "O joepie Party!! " denken alle mensen. Alleen ik dus niet. Ik heb me ingeschreven, omdat het moest van mijn ouders, niet omdat ik het zelf zo graag wilde. Ik had erg weinig kans ingeloot te worden en ging er dus ook vanuit dat dit niet zou gaan gebeuren, zodat ik lekker een jaar naar Nieuw Zeeland kon. Helaas dus toch ingeloot.

De afgelopen 3,5 week heb ik lang en heel veel nagedacht. Voordelen en nadelen tegen elkaar afgewogen en tot de conclusie gekomen dat ik gewoon niet in Utrecht wil studeren.
Voordelen van Utrecht waren: ben toch al ingeloot, kan meteen beginnen. Lekker in Nederland, heb er al contacten om een kamer te vinden en de stad lijkt me ook wel leuk.
Een erg sterk nadeel was voor mij: je moet je meteen specialiseren (en dat wil ik niet, ik leef nog te veel met het James Herriot beeld Knipoog lekker onrealistisch, ik weet het.) Bovendien ben ik totaal niet gemotiveerd, dan is het toch alleen maar geld weggooien.

Daarom had ik bedacht dat ik dan dit jaar gewoon niet naar Utrecht ga, ga reizen, levenservaring opdoen, en dan volgend jaar in België ga beginnen, dit omdat je daar niet persee hoeft te specialiseren.

Nouja, na veel wikken en wegen en heel veel gesprekken mijn besluit genomen en jee, wat een rust voelde ik ineens. Dat was eergisteren.

Ik vertelde het aan mijn ouders en o, wat werden die kwaad. De hele familie is nu ineens tegen me lijkt het wel. Pap stond erop dat ik het formulier invulde en luisterde niet eens naar mijn argumentatie. Hij leek wel een grammofoonplaat. Hij bleef steeds hetzelfde zeggen, zonder ook maar te lúisteren! En dan vroeg hij: wat vind jij er zelf dan van? (=om een mening vragen) Dan geef ik mijn mening en dan zegt hij "FOUT". Dan kan hij toch net zo goed niet om mijn mening vragen Boos! .
Ook kwetste hij me heel erg door te zeggen dat ik compleet gestoord was (als ik deze kans zou laten lopen) en dat ik echt dringend professionele hulp nodig had. Dat kwam echt heel hard aan Verdrietig .

Het kwam er kort gezegd op nee dat ik maar gewoon dat inschrijfformulier moest ondertekenen en dat hij dan wel zou zorgen dat ik op school kwam en het dat jaar zou uitproberen. Maar de dingen die hij zei om dat duidelijk te maken deden echt pijn.

Vandaag belde opa op (naar zijn zeggen niet uit opdracht van, maar daar twijfel ik aan) met ongeveer dezelfde mededeling, maar dan wat vriendelijk. Probeer het een jaar uit, ook al vind je het niet leuk, gewoon DOEN.

Mijn ouders zijn echt boos (en teleurgesteld) en ze zullen ook vast wel van me houden hoor en het voor mijn bestwil doen. En niet willen dat ik stomme fouten maak door het verkeerde (in hun ogen) te kiezen. Maar zij kunnen niet in mijn hoofd kijken en zeggen wat ik wil op dit moment. Het is een poedersuiker-gevoel dat de hele familie je ineens met de nek aankijkt Verdrietig Alleen maar omdat je een beslissing neemt die in je eigen ogen goed is. Opgroeien gaat toch met vallen en opstaan. Misschien kom ik er wel achter dat ik idd de verkeerde keuze heb gemaakt, maar dat is dan toch mijn keuze, mijn pech en mijn leven dat dan verkloot is?

Misschien is dit ook alleen wel allemaal omdat ik gewoon bang ben (dat zeggen zij ook) maar dat is denk ik niet zo. Ja tuurlijk, ik vind al dat nieuwe doodeng, maar dat is niet de hoofdreden voor mijn besluit.

Wat wel nog een (hele stomme) reden voor mijn besluit is, is dat ik niet naar de introductie kan, omdat ik dan leidster ben voor een kinderkamp, wat ik vorig jaar al heb beloofd en waar ze me echt niet bij kunnen missen en dat durf ik idd niet af te zeggen. Dan mis ik dus de introductie, als ik al zou gaan, en dan durf ik het idd niet.

Al met al, lang, onsamenhangend verhaal, maar het komt er dus op neer dat mijn ouders me weer aan het twijfelen hebben gemaakt, dat ik van mezelf baal en dat ik het écht niet meer weet en het eventjes kwijt moest. Verdrietig Gelukkig heb ik mijn vriendje nog die me troost Ach gut


Caira
Berichten: 23663
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:19

Tsja wat wil je van ons weten? onze mening?? De mijne: naar Utrecht gaan ( en nee ben niet opgebeld door jouw ouders!) maar ik vind dat je een geweldige kans laat lopen. Idd probeer het gewoon een jaar, rondreizen kan daarna ook altijd nog!

batje

Berichten: 10386
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:22

Ik denk: niet gaan.
Er zijn zo veel mensen die dit willen, maar niet kunnen. Zou zonde zijn als er een plek wordt ingenomen door iemand die er eigenlijk geen trek in heeft.
Maar goed, dan moet je dus wel je ouders overtuigen als je (financieel) afhankelijk van ze bent..

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

assie

Berichten: 7791
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-04 12:23

Ik weet niet wat ik wil weten of horen. Wilde het gewoon even kwijt. En moet zeggen het alleen al typen was al opluchtend en verhelderend.
Denk eigenlijk dat ik misschien wel vooral mezelf voor de gek houd. Maar misschien ook niet. *argh* Die twijfels... ik word er gek van.

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:24

Ik kan me voorstellen dat je familie graag wil dat jij geneeskunde gaat studeren, tenslotte, wie krijgt die kans nou? Zij willen dat jij alle kansen die je krijgt optimaal benut.

Anderzijds, je bent nu 18 en verantwoordelijk voor je eigen beslissingen (vind ik). Het kan best een domme beslissing van jou zijn, maar jij moet nu je eigen fouten gaan maken en er mee leren leven als je er spijt van krijgt. Maar goed, voor hetzelfde geld is dit de beste beslissing die je ooit in je leven neemt en kom je er komend jaar achter wat je echt wil met je leven.

Benadruk in een volgend gesprek dat jij het gewoon nu niet wil, dat het jouw beslissing is en dat zij daar respect voor kunnen/moeten hebben.

Anderzijds, als jij gewoon niet wilt, dan houdt het op.

Caira
Berichten: 23663
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:24

Als jij voor januari stopt met een studie dan krijg je je collegegeld terug.

assie

Berichten: 7791
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-04 12:28

MargaV: Dat vond ik dus het erge. Ik zei rustig en duidelijk wat ik wilde en niet. En daar werd niet naar geluisterd. En respect, dat hadden ze al helemaal niet. Mijn vriendje die vindt het verschrikkelijk dat ik niet ga studeren, dat heeft hij ook heel duidelijk gezegd. Eén keer. We weten elkaars standpunt en accepteren dat ook. Ik vind het zó erg dat mijn ouders dat niet gewoon kunnen en dus gaan schelden.
Kreeg haast de neiging om alleen al daarom niet te gaan studeren.

Lame

Berichten: 3570
Geregistreerd: 25-06-04
Woonplaats: Noorden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:33

Ik vind de reactie van je ouders een beetje overtrokken.. waarschijnlijk omdat ik dat vanuit huis niet gewend ben. Mijn eerste reactie is dan ook.. gewoon doen wat je hart te ingeeft..

Aan de andere kant, het is natuurlijk wel een grote kans. En je bent nog lekker jong. Je kan een hoop ervaring op doen in Utrecht en daarna heb je (geloof mij) nog alle tijd om wat van de wereld te zien. Het studentenleven kan je gaan proeven en dat is iets wat je (achteraf) vast niet had willen missen..

Waarschijnlijk (mocht je het wel gaan doen) valt het je 100% mee omdat je er nu zo tegenop ziet. Probeer er nog maar eens over te denken en neem dan in alle rust je beslissing en blijf daar bij. Mocht het dan Nee zijn, laat je dan niet overhalen tot een Ja. Dat geeft alleen maar gezeur!
Succes.....en laat je ons weten hoe het afloopt?

Exit13

Berichten: 7748
Geregistreerd: 29-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:33

Doe het niet... Er zijn zoveel mensen die het wel graag willen (zoals ik) maar die al 1 of 2 x uigeloot zijn. Geef die een kans en ga volgend jaar lekker naar belgië als je dat wil. Ik zelf wil daar echt niet heen.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei!

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 12:34

Maar het is denk ik ook wel moeilijk voor je ouders. Geef ze effe de tijd, maar als jij zeker bent van je zaak, houdt dan stand.

Je moet inderdaad wel voor oppassen dat een gedeelte van het niet-willen voortkomt uit het per-se-wel-willen van je ouders. Als je ouders compleet achter je zouden staan, ongeacht je beslissing, wat zou je dan doen?

assie

Berichten: 7791
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-04 13:03

Ik had een 'nee' besloten. In de volle overtuiging dat mijn ouders me zouden steunen. Nu ze dat niet doen ben ik weer heel erg gaan twijfelen. Dit stuk hierboven typen gaf voor mij veel duidelijkheid.
Achja, ik heb nog zo'n 24 uur om te twijfelen en piekeren Nagelbijten / Gniffelen Ga straks gewoon voor die brievenbus staan huppelen.

Overigens, als ik nee kies, dan krijg ik ook geen geld meer van mijn ouders, dan krijg ik helemaal niets.

lieke2
Berichten: 1610
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:15

Is het niet een mogelijkheid om eens met iemand van de opleiding te praten, een soort van decaan ofzo? ik kan me je twijfels heel goed voorstellen, ben zelf pas laat tot mijn keuze gekomen. Besef wel dat je in principe een keuze moet maken voor je leven. Wat mij goed gedaan heeft, is een jaar iets anders doen (bij mij was het een jaar werken) daarna was ik erg gemotiveerd om weer te gaan studeren. Als je er niet helemaal achter staat, is het moeilijk om zeker zo'n studie vol te houden.
Aan de andere kant: hoeveel mensen krijgen deze kans! Misschien moet je inderdaad gewoon het eerste jaar proberen. Als je jezelf deze kans geeft, moet je ook zo reeel zijn om die vakantie week af te zeggen, hoe moeilijk ook. Je kiest dan immers voor je eigen toekomst, hoe hard dit voor sommige ook is!
Veel succes met je keuze!

(ik zou het een jaar proberen, mocht het totaal niets zijn, kan je alsnog een jaar weggaan....)

Vandaag is morgen voorbij....

Als je veel doet, kan je veel doen
Als je niks doet, doe je vaak niks

Tijd om te leren/werken? Ban jezelf!

Delphi2

Berichten: 2730
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Frasselt (DE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:18

Reizen kan je je hele leven nog. Over de verschillen en de kwaliteiten van Utrecht of Belgie kan ik niet oordelen, dus dat doe ik ook niet. En niet naar de introductie kunnen vind ik echt een stomme smoes.

Kijk voor TREC instructrie en trainingen op onze website http://www.trec-training.nl

Hoefschoenmaatje, passervice voor hoefschoenen, stuur PB voor meer info

verootjoo

Berichten: 22168
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:20

Kun je niet kiezen voor een andere studie dan Lachen. Ik denk nl dat je als je niet gemotiveerd bent, het niet eens red tot de kerstvakantie. Diergeneeskunde is een hele zware studie, waar je veel motivatie voor nodig hebt. En idd, er zijn er zoveel die wél die motivatie hebben, maar het niet kunnen.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:25

Het is natuurlijk zo dat je altijd nog kan reizen. Maar het is ook zo dat als jij al niet 100% gemotiveerd aan zo'n zware studie begint, je grote kans hebt dat je al voor het eind van het 1e jaar afhaakt. En dat is natuurlijk ook zonde.
Als jou ouders niets meer voor je willen betalen, hoe sta je er dan financieel voor (mbt reizen en evt studie), kun je het dan allemaal bolwerken?
Ik weet dat er vaak wordt gezegd dat de studie in belgie van lager nivo is. Wij hebben echter vorig jaar een stagiair uit Belgie gehad (wel een nederlandse hoor) en dat is ons prima bevallen.
Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat beslissen. Hoe komt het trouwens dat je ouders zo fel zijn gebrand dat je die opleiding gaat doe? Is het iets wat je altijd hebt gewild, of ligt er nog iets anders achter (dat ze je te jong vinden voor een rondreis ofzo)

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:27

In het begin is het al fout gegaan, jij wou niet, maar toch vond je het correct dat je ingeschreven werd; je zou er toch niet ingelood worden... Je ouders zijn daarom erg trots op je, want jij, jij zal het wel even maken daar in Utrecht!!! Hetis nu een enorme teleurstelling voor ze!

Ik zal niet gaan, je wil dit niet, dus niet doen. Maar aan de andere kant... Weet ik uit ervaring dat wanneer je een tijd er tussen uit gaat, dat school ineens weer naar school moet, erg zwaar is! Maar Belgie moet je toch ook voor ingelood worden? Dus dan ben je nog niet zeker van een studie. Je hebt nou iig al iets...

Lastig dit...

:){

germie

Berichten: 15455
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:38

Als ik diergeneeskunde zou studeren, dan lijkt Utrecht mij leuker dan bijvoorbeeld Gent.
In Belgie moet je aan het einde van je jaar in alle vakken examen doen. In Nederland mag je per vak een tentamen doen. Dat lijkt mij veel makkelijker (soms heb je wel regeltjes dat je een vak max. 3 keer mag doen, maar dat is wel te doen). Wel is het zo dat in Belgie studeren veel goedkoper is, het collegegeld is lager.
Als ja later toch graag dierenarts wilt worden, dan zou ik het wel nu doen. Een jaar reizen kan ook nog na je studie, en misschien wel tijdens je studie (studie een jaar opschorten, stage?). Ik zou er dsu wel voor gaan als je dierenarts wilt worden.

Wil je dat niet, dan zou ik het ook niet doen, je houdt wel een plaats vast voor iemand die misshcien meer gemotiveerd is (ben zelf 2 keer uitgeloot voor tandheelkunde, en doe nu iets totaal anders, dus weet hoe mensen zich voelen als ze wel willen maar niet mogen).

Wat voor studie wil je dus eigenlijk na je reis gaan doen? Is dat diergeneeskunde, dan het reizen laten rusten. Is dat iets anders, dan eerst gaan reizen.
Laatst bijgewerkt door germie op 10-08-04 13:40, in het totaal 2 keer bewerkt

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

assie

Berichten: 7791
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-04 13:38

Voor België hoef je niet ingeloot te worden naar mijn weten. Maar zoals hierboven al ergens staat, ik ben te laks geweest om dat te gaan uitzoeken, puur omdat ik er vanuit ging niet ingeloot te worden (en te lui was).
Ja, ik weet ook dat de intro een hele zwakke smoes is, staat er ook bij, maar ik kan me er achter verschuilen (=stom).

Mijn ouders zijn er zo fel op, omdat ik het idd mijn hele leven (in hun ogen) erover heb gehad dierenarts te worden. Dat is echter niet zo. Ja, ik heb het heel lang geroepen, vaak meegekeken bij een dierenarts hier in de buurt en er van gedroomd dierenarts te zijn.
Maar dat was vóór ik erachter kwam dat je niet meer dierenarts kunt worden zoals die dierenarts waar ik bij meekeek. Je kunt geen eigen praktijk meer starten en daar én groot én klein vee doen. Nee, je moet specialiseren en dat trekt me gewoon helemaaaaaal niet. Ik ben iemand die van afwisseling houdt, die veel afwisseling moet hebben, als dat niet kan, vind ik dat hele beroep niet meer leuk. En wil ik er dus ook niet voor werken.

Ik heb een jaar gedacht dat ik dan graag naar de HAS wil, maar na een paar meeloopdagen bleek dat het ook helemaal niet te zijn voor mij. Veel te veel statistiek en manager worden is ook niets voor mij.
AOC/MAS dan, maarja, dat is weer zo laag voor iemand die op het gym heeft gezeten. Dat doe ik met 2 vingers in mijn neus en is ook niet motiverend. Bovendien is daar haast geen werk in te vinden. Hoewel het wel is wat ik leuk zou vinden, lekker met beesten werken, beetje "stom werk" doen.
Met andere woorden, ik heb gewoon geen alternatief.

En mijn ouders zien me al achter de kassa bij de ALDI zitten (wat natuurlijk onzin is, want dan zou het altijd nog bij AH zijn Knipoog ) alleen omdat ik dit ene jaar nog niet wil studeren, maar op zoek wil naar mezelf.
Pff, dit is te moeilijk om allemaal te verwoorden. Het is ook nog heel sneu voor mijn vriend, die logeert hier nu een week en dat moest heel gezellig worden, in plaats daarvan gebruiken mijn ouders hem als praatpaal en zeiken ze mij de hele tijd af tegenover hem.
Waarom is groot worden niet makkelijk Verdrietig

Lame

Berichten: 3570
Geregistreerd: 25-06-04
Woonplaats: Noorden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 13:54

Ik vind het onvoorstelbaar dat je ouders jouw chanteren met geld! Belachelijk en dat moet je ook niet laten meewegen in je beslissing..

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 14:00

De introductie kan je echt wel missen, dus dat is het probleem niet.
Ik heb in Belgie gezeten, en zit nu een jaar in Utrecht, en als ik eerlijk ben: jij gaat enoooooooorm veel spijt krijgen als je in Belgie zit. Zeker als je nu al zegt dat je te laks bent om op te zoeken hoe het in Belgie zit. Belgie is 100 000 x zwaarder als utrecht, en vergeet niet dat daar ook maar iets van 10% het red om (ooit) in het tweede jaar terecht te komen.
Als je niet voor Utrecht kiest, dan kun je maar beter een heel andere studie kiezen, want Belgie is vrijwel onmogelijk. Vooral met de instelling zoals in je vorige berichtjes. En tja... ik kan het weten, en ben dolgelukkig dat ik nu in Utrecht zit.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

marel

Berichten: 681
Geregistreerd: 03-12-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 14:02

Volgens mij weet je best wat je wilt, en dat wist je al voordat je überhaupt jezelf ging inschrijven voor de studie. Zoals ik het lees/begrijp heb je je eigenlijk ingeschreven voor je ouders, omdat zij studeren zo promoten. Je nam het risico omdat de kans volgens jou nihil was om ingeloot te worden. Dus eigenlijk hoopte je dat ook, want dan had je een goed excuus om jouw eigen plannen te verwezenlijken (namelijk reizen, wereld ontdekken?). Helaas loopt het anders nu, maar je bent pas 18 jaar met een heel leven voor de boeg, doe wat nu voor JOU goed voelt. Ik weet hoe lastig het is als je ouders zo'n een enorm hoge druk op je leggen, en je ze eigenlijk het liefste tevreden wilt stellen. Het zal zeker niet makkelijk worden als je kiest je eigen weg te volgen, maar dat hoort wel bij het opgroeien. Ook je ouders moeten dat leren dat hun dochter haar eigen keuzes gaat maken, ook al zouden zij het totaal anders doen. Laat je eigen ideeën niet varen voor een ander, probeer bij jezelf te blijven ondanks dat de meningen van mensen uit je omgeving je aan het wankelen brengen. Uiteindelijk wil iederen die om jou geeft het beste voor je, als gelukkige dierenarts, of bij wijze van als gelukkige schoonmaakster. Je stelt niemand teleur als je voor jezelf kiest, ook al voelt dat soms zo. Maar échte teleurstelling ontstaat juist als je kiest voor iets waar je niet geheel achter staat.
Sterkte en veel wijsheid toegewenst!

Het kan misschien dienen als troost dat, in al onze rampspoed en onheil, hij die iets verliest en er wijsheid uit put, een winnaar is.

Cowgirl

Berichten: 20144
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 14:06

Citaat:
Idd probeer het gewoon een jaar, rondreizen kan daarna ook altijd nog!
_________________


Je kunt het ook gewoon omdraaien.

Ik vind ook dat je ouders je keuze moeten respecteren. Het is jou leven.
Dat je van kleins af aan al schreeuwde dat je DA wilde worden heeft niks met je keuzes van nu te maken. Intresses veranderen.

Ik schreeuwde altijd dat ik nooit in de kas wilde werken...3 maal raden wat ik 7 jaar lang gedaan heb.

Als ik jou was zou ik voor die reis gaan(en nee niet omdat ik straks zelf ga) je komt jezelf tegen, beleeft een hoop en wie weet als je terug komt ga je wat anders studeren of gewoon werken.

Het is jou leven, jij moet doen wat je zelf goed vindt.

assie

Berichten: 7791
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-04 14:11

Hihi, die kreet: rondreizen kan altijd nog, die heb ik vaak gehoord. En iedere keer zei ik: ja, studeren ook toch?

Maar goed... mijn eigen stukje, helemaal bovenin heeft me stiekem eigenlijk overtuigd om me gewoon in te schrijven, ik kan binnen 5 dagen ook alweer weg zijn als ik het niet leuk vind, bij wijze van spreken dan.
Ben benieuwd of ik het met mijn totale gebrek aan discipline überhaupt ga redden, maar dat zie ik vanzelf dan wel weer.

Al moet ik zeggen dat ik het met de punten van Cowgirl en marel ook heel erg eens ben.

Zo vervelend dat dit gewoon de beslissing is die de rest van mijn leven gaat bepalen Scheve mond

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 14:13

Als je er een tijdje tussenuit wil, moet je dat gewoon doen! Studeren kan daarna ook nog. Bovendien ben jij degene die het moet doen en niet je ouders/vriend.
Ik kan me voorstellen dat je ouders je in de buurt willen houden, maar kleine meisjes worden nou eenmaal groot Knipoog En dat ze dan met geld hun zin willen doordrijven, vind ik eigenlijk not done.
Je vriend zou er ook best van balen als je verder weg zit, maar aan de andere kant is het goed om jezelf te ontwikkelen.

In Gent doen ze idd niet aan inloten, maar daar hebben ze een soort afval race. Aan het eind van de jaren worden er examens gehouden (8 weken lang geloof ik, elke week 1) en in de eerste 2 jaar vallen er vrij veel af.

Verder is het zo dat je er vrij makkelijk aan een kamer kan komen, in de zomer zijn er een flink aantal straten waar er bordjes buiten hangen dat er een kamer vrij is.

Als je meer wilt weten: ik heb een vriendin die daar studeert.

Exit13

Berichten: 7748
Geregistreerd: 29-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-04 14:52

assie schreef:
AOC/MAS dan, maarja, dat is weer zo laag voor iemand die op het gym heeft gezeten. Dat doe ik met 2 vingers in mijn neus en is ook niet motiverend. Bovendien is daar haast geen werk in te vinden. Hoewel het wel is wat ik leuk zou vinden, lekker met beesten werken, beetje "stom werk" doen.


Ik heb ook een vwo diploma en werk nu tijdelijk als vaste medewerker in een dierenpension. Als vakantiebaantje is het heel leuk, maar echt, als je er vast werkt is saai. Dat 'stomme werk' gaat namelijk heel erg vervelen. Zeker met een vwo-diploma. Het is niet arrogant bedoeld, maar je bent gewoon een heel andere manier van werken/leren gewend enzo.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _CS_, amandananana, Barramundi, Bibi77, BingBot, doo1988, ellen05, Flowery, GerdaR, goesju, Googlebot, Gordy18, HarmanyL, JosWB, Kiwi64, Laura02, Lukasje, mariskalaan, marjan19, Mereltje, moonsparkle, Sannert, Star123456, tesseke, Vjestagirl, zuperzmoker en 151 bezoekers