vraagje over iets op internet kopen ...

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jolanda_
Berichten: 4538
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Drenthe

vraagje over iets op internet kopen ...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-04 11:54

HOe doen jullie dat eigenlijk altijd ?! bij een "bedrijf" op internet iets kopen ...
Op afspraak je product ophalen of laten bezorgen ?!
aangetekend verzenden of niet ?!
(vooraf) het bedrag over maken of niet ?!


en geef even wat voor of nadelen ben toch wel even benieuwd !! ...

Deze aarde is onze speelplaats, om te mogen voelen, huilen, lachen en leven.


Amy77
Berichten: 11206
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 13:11

Ik heb alleen nog maar een gsm via internet besteld. Dat was via gsmweb en dat ging helemaal veilig. Het geld moest ik geloof ik bij het postkantoor betalen en in ruil daarvoor kreeg ik mn pakketje mee. Het nadeel was dat ik ipv de beloofde 2 weken de gsm in huis te hebben, het bijna 7 weken heeft geduurd.
Ik zou spullen besteld via internet altijd pas betalen zodra het pakketje bij de PTT ligt, eerlijke ruil vind ik dat. Nu gaat dat geloof ik niet bij bv op marktplaats gekochte dingen, omdat dat particulier is. Als het om een groot bedrag gaat, denk ik toch echt dat ik zou gaan ophalen en dan daar betalen.
Mocht ik hier op bokt gebruik maken van bv DPBconsult, dan maak ik eerst het geld over zodra dat bij haar binnen is dan gaat zij aan de slag.
ik vertrouw de post nl niet zo en je hoort ook rare verhalen over gekochte spullen die nooit aankomen, hetzij dat door PTT komt of door een bedrieger die alleen geld vangt.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 13:15

Ook met rembours kun je besodemietert worden, en TPG geeft je dan echt je geld niet terug.

Bij grotere bedrijven ( gsmweb, play.com) betaal ik gewoon vooraf. Maar met particulieren spreek ik gewoon af het op te halen.

Er zijn op internet genoeg website ( internetopgelicht.nl) waarbij je informatie kan inwinnen over hoe betrouwbaar het bedrijf is waar je wilt kopen.

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 13:38

Ligt eraan of ik al ervaringen met het bedrijf heb. Laat het iig altijd onder rembours versturen. Kun je misschien nog wel besodemetiert worden, maar mijn broertje is een keer zijn gsm kwijtgeraakt doordat een vrachtwagen vol gsm's miraculeus was leeggeroofd (zogenaamd...), dit werd toenertijd niet vergoed, als het onder rembours verstuurd wordt is iig duidelijk dat jij het product nooit meer terug gekregen hebt.

Janski

Berichten: 6497
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 13:58

Ligt er inderdaad aan wat bij bol.com krijg je gewoon een accetgiro da's makkelijk zat bijdivoza en de paardendrogist ook us dat is geen probleem. Particulier vind ik het lastig ik spreek dan het liefst af dat ik een gedeelte vooruit betaal en een gedeelte pas nadat ik het heb ontvangen. dan heb je beiden minder risico

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289

NoaC

Berichten: 5290
Geregistreerd: 27-06-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 14:43

Ligt aan het bedrijf.
Soms vooraf (bij een groot bekend bedrijf) en anders achteraf.

My imaginary friend thinks you have serious problems!

Cathelijne

Berichten: 2411
Geregistreerd: 30-11-01
Woonplaats: Vieux Village sur Mer

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 14:54

Ik heb beide kanten meegemaakt, heb zowel dingen gekocht via internet als gewerkt bij een stichting die on-line dingen verkocht.

Bij mij is het bijna altijd goedgegaan. Het kopen ging vaak via on-line veilingen en daar is het de regel om eerst te betalen. Ook omdat ik vrij specifieke dingen kocht (glaskunst) en alleen maar keek naar advertenties met een foto. Ook heb ik een keer een bestelling gedaan voor autobanden van 250 euro, geen problemen gehad.
De enige keer dat het min of meer mis ging, kocht ik via een vrij bekende website een cd. Het bedrijf bleek echter falliet en werd overgenomen. Daarbij moest eerst de administratie worden bijgewerkt. Na 3 maanden kreeg ik m'n cd alsnog.

Die stichting (verkocht fossielen en edelstenen) waarvoor ik werk(te) had de regel dat 't eerst zou worden verzonden en dat mensen daarna (als het product ze beviel), moesten betalen. Daar stond een termijn voor van 2 weken. Hebben we toen ook nauwelijks problemen mee gehad. Bij de lastige lui was dreigen met een incassobureau al genoeg Schijnheilig
Waar we toe meer problemen mee hadden was de post zelf.... Beschadigd, lege doosjes of helemaal niet aankomen... Hebben toen 1 keer het geld (verzekering) terug gekregen. De ontvanger (Italiaan) had aangifte gedaan van diefstal (doosje kwam aan, inhoud niet)

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 18:54

Ik koop regelmatig reizen, concertkaartjes, boeken en CD's over het internet. Ik betaal altijd met credit card en heb eigenlijk nooit problemen gehad.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

pmarena

Berichten: 34403
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 19:33

Ik koop regelmatig dingetjes via internet , en in de regel betaal je vooraf , nadat de verkoper je betaling heeft ontvangen stuurt diegene je aankoop op MET verzend-verzekering !

Dat vraag ik meestal wel.... mocht het product dan kwijtraken of beschadigen , dan volgt er iig een vergoeding van de TPG.

Als je onder rembours je aankoop laat versturen dan kun je ook alsnog een pakje met zand , troep of een baksteen erin krijgen...dus daar heb je ook niks aan.

Ik verkoop natuurlijk zelf de boomloze zadels en toebehoren via internet ,
en vraag standaard betaling vooraf. Zodra de betaling binnen is (en de bestelde spullen arriveren bij mij) stuur ik de mensen hun al betaalde spullen toe. Ik heb het er al druk zat mee en wil niet na levering nog eens mensen achter hun broek gaan zitten om een betaling gedaan te krijgen , brrrrr het idee alleen al Scheve mond Dat zijn zorgen die ik niet wil en die zo onndig zijn... dus lekker betalen vooraf , simpel zat !

Ik verstuur dan ook onder extra aansprakelijkheid : raakt het pakket kwijt dan krijgt de klant gewoon z'n geld terug (of nieuwe spullen) en hoop ik die vergoeding van de TPG te ontvangen.

Onder rembours versturen wil ik niet

Is duur , niet verzekerd voor kwijtraken , en als de klant ineens besluit om het pakket niet te accepteren dan betaal ik die verzendkosten dubbel omdat het hele spul dan weer retour komt.... heb ik ook al geen trek in Haha!

Bovendien duurt het een eeuwigheid eerdat je die betaling eindelijk eens ontvangt van de TPG. Zo vermogend ben ik niet .... ik heb dat geld nodig om de zadels in te kunnen kopen dus het is niet de bedoeling dat de betalingen van de zadels bij de TPG liggen Lachen

Van te voren betalen en dan verzekerde verzending : da's het best

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

Sani

Berichten: 26634
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-04 19:49

Ik heb mijn digitale camera besteld bij wehkamp, en verder nog een neiuwe beeldschermpje wat ergens uit het zuiden meost komen, was nix over te klagen ....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Googlebot, LisaYaeli, scoebje, Zuchini en 28 bezoekers