Verstandskiezen vraagje

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Verstandskiezen vraagje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-04 15:30

Ik kom net terug van de tandarts af.. en ik heb gelukkig geen gaatjes maar moet wel alle 4!!! mn verstandskiezen laten trekken..

Weet iemand of dit onder algehele narcose kan?Dat je zeg maar gewoon helemaal van de wereld af bent en dat je daarna gewoon je 4 kiezen mist?
Want om er nou 2 x heen te moeten,vind ik helemaal niks..en dan moet ik 2x pijn lijden.. Dan maar 1x goed is mijn idee Schijnheilig Maar kan dit?

Wie weet of dit kan?En heeft er ervaring mee?? Verward

SGFotographics.

Paarden Fotografie


sjokkemeule

Berichten: 1012
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Geesteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:35

Doen ze niet onder al gehel verdoving. Ze trekken in 2 of meerdere keren. Want als ze beide kanten verdoven krijg je slik- en ademhalingsproblemen. Ik had bijna geen last.

suc 7-1

Assumption is the mother of all fockups...

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:37

Poeh.... ik heb er 1 laten trekken en dat was al een complete marteling, want hij kon er niet goed bij, en de verdoving werkte niet zo goed. De volgende zou ik op een andere manier laten doen...

Nienke

Berichten: 3205
Geregistreerd: 01-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:39

Volgens mij kán het wel onder narcose, dan moet je naar het ziekenhuis....maar dat zou je speciaal moeten vragen. Meestal gaat het idd in 2 keer...

Look. A petrol station, the natural home territory of the Ford GT. And there it is, at the watering hole, drinking its fill. For the forty-seventh time today.

Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:39

Ik had absoluut geen last. Alleen van de zenuwen.
Ik mocht 3 maal heen, want ze lagen bij mij echt helemaal verkeerd. Schuin, gekanteld en weggewandeld ofzo.
1 maal linksonder
1 maal rechtsonder
1 maal allebei de bovenkant
Ik had het advies gekregen vooraf al pijnstillers te nemen, en dat was OP ZICH een goed idee, ware het niet dat ik allergisch was voor de pijnstillers en enorme BUIKPIJN had...
Geen last van mijn mond, alleen een dikke stijve wang.
Succes! (of sterkte?)


Nienke

Berichten: 3205
Geregistreerd: 01-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:41

Volgens mij kán het wel onder narcose, dan moet je naar het ziekenhuis....maar dat zou je speciaal moeten vragen. Meestal gaat het idd in 2 keer...

Look. A petrol station, the natural home territory of the Ford GT. And there it is, at the watering hole, drinking its fill. For the forty-seventh time today.

Anoeska

Berichten: 5656
Geregistreerd: 01-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:42

Het probleem is dat het trekken van de kiezen eigenlijk niet zoveel pijn doet (bij mij tenminste) dus om dar nou volledig voor onder narcose te gaan is niet echt nodig. De verdovingsprikjes doen heel even (gemeen) zeer, maar da's in een paar seconde over.

Mijn verstandskiezen zijn er ook alle 4 uit. Maar ik moet er niet aan denken dat ze er 4 tegelijk getrokkken zouden hebben. Ik was van 2 al een hele tijd echt niet lekker (ziek, koorts, pijn).

Succes!!

"God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to work both at the same time."

obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-04 15:43

Ja nou ja..Als ik bel zal ik het eens vragen.. Scheve mond Wil het liefste wel onder algehele verdoving..Ik weet dat ze het doen maar tja..Hoe regel je dat?

SGFotographics.

Paarden Fotografie

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:46

Zo erg was het niet hoor Knipoog
Ik heb er ook 4 moeten laten verwijderen, in 2x. Een pretje is anders, maar als het niet nodig is, zou ik er niet voor onder algehele narcose gaan. Dat heeft namelijk nog een heleboel andere nare bijwerkingen. Wat dat betreft zou ik zeggen: dat is het niet waard.
Tuurlijk is het niet leuk en de meesten zullen je spookverhalen vertellen, maar om nou te zeggen dat het een ramp is... Neuh. Als ik m'n poot gebroken heb en dat moet gezet worden, dan wil ik GRAAAAG onder narcose, maar daar heb je ook wel wat meer pijn aan. Dit is echt met een weekje over, valt reuze mee.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Titsia

Berichten: 3033
Geregistreerd: 07-05-03
Woonplaats: Neerijse (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 15:54

Weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België wordt je toch wel helemaal verdoofd, zou de mijne ook moeten laten verwijderen, gewoon omdat ze er niet goed door komen... Maar de pijn achteraf (wat ik gehoord heb) viel helemaal niet zo mee. Waarschijnlijk ook omdat je helemaal verdoofd wordt..

Als je faalt, ben je misschien teleurgesteld, maar je bent gedoemd als je het niet probeert.
RIP San Giorgio 24/03/2008-30/11/2009

Gracy

Berichten: 1939
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Buitenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 16:06

Volgens mij het is 2x nodig want dan kun je blijven eten aan 1 kant.

Ik had behoorlijk tandarts angst maar na het trekken van mijn verstandkiezen onderaan, heb ik minder problemen om naar de chirrug te gaan.
De plaatselijk verdoving is zo gebeurd en het trekken duurde nog geen 5 min! Het meeste tijd was wachten totdat mijn wang, mond enzo voldoende verdoofd was.
Daarna geven ze verzorgings instructies mee en een recept voor pijnstillers.
Ik had zelf nauwelijks last van de laatste keer, dat ik ging dezelfde dag gewoon naar mijn werk. Het duurde een paar uur voordat ik normaal kon praten... *LOL*

Maak je niet zo onnodig druk, het valt achteraf reuze mee! Knipoog Ach gut

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 16:20

In NL worden verstandskiezen niet snel onder algehele narcose getrokken. Ik ken één geval: een oud-huisgenootje van mij. Een normale verdoving bij de tandarts had bij haar nooit effect en daarom hebben ze haar in het ziekenhuis onder narcose van haar verstandskiezen verlost.

Ik heb zelf mijn bovenste verstandskiezen (een voor een, dus niet links & rechts tegelijk) bij mijn tandarts laten trekken. Dat viel heel erg mee: ze waren volledig door, de verdoving was niet anders dan bij het vullen van een gaatje en ik heb geen pijn achteraf gehad. Zat zelfs volkomen rustig in de tandartsstoel en dat is wel eens anders geweest. Knipoog

Bij mijn onderste verstandskiezen was het een ander verhaal. Die waren op een gegeven moment half door en op de foto's was te zien dat eentje op zijn kant lag, met de wortels naar achteren. Dat zou dus sowieso kaakchirurgenwerk worden. Voor mijn vertrek naar Australië (6 jaar geleden) had ik nog nergens last van, maar eenmaal daar kreeg ik al snel last. Na een paar maanden (de kiespijn bleef soms weken weg en kwam dan ineens weer terug) ben ik toch maar naar een kaakchirurg gegaan, in een hypermoderne tandkliniek in Brisbane. Die mensen daar waren ook nog eens gespecialiseerd in mensen met angst voor de tandarts - perfect voor mij dus! Haha!

Anyway, in Australië mocht ik volledig onder narcose (of ja, een 'roesje' heet dat). Die kaakchirurg durfde het bij mij niet eens aan met een normale verdoving Haha!. Tijdens de behandeling stond er anderhalf uur lang iemand naast mij een soort narcosevloeistof in mijn aderen te pompen, een vloeistof die je bewustzijn verandert. Je kunt wel aangeven of je pijn hebt en of het allemaal gaat - je kunt dus gewoon antwoorden als je iets wordt gevraagd - maar zodra ze de naald uit je hand trekken en je 'komt bij', dan weet je daar niets meer van. En ik schijn ook nog eens Engels gesproken te hebben tijdens de hele operatie. Haha!

Resultaat was een mond vol hechtingen en ik mocht een paar dagen alleen vloeibaar voedsel (yoghurt e.d.) maar ik had nergens last van! Geen dikke pijnlijke wangen, geen keel die dicht zat (terwijl ze toch links en rechts tegelijk verwijderd zijn) - helemaal niets! Lachen

Ik denk dat het niet zozeer is dat je na de ene methode last hebt en na de andere niet. Ik ken mensen die met dikke blauwe wangen van de kaakchirurg kwamen en er nog dagen last van bleven houden, en ik ken mensen die een paar uur later al nergens meer last van hadden. Verschilt denk ik van persoon tot persoon. En ook bestaan er hele goede pijnstillers. Ik kreeg van mijn tandarts destijds Sanalgin voorgeschreven, vrij sterke pijnstillers met paracetamol. Ik gebruik ze nog wel eens bij erge hoofdpijn. Wat ik in Brisbane voorgeschreven kreeg, dat weet ik niet meer.

Als je al angstig bent bij de tandarts helpt dat natuurlijk ook niet mee. Dan kunnen honderd mensen zeggen dat je je 'niet druk moet maken' en dat het 'wel meevalt', maar daar heb jij weinig aan. Zo simpel ligt dat niet bij mensen die angst hebben voor de tandarts. Je kunt dan alleen maar hopen op een begripvolle tandarts of kaakchirurg die je rustig benadert en je angst serieus neemt. Lachen

Maar om op je vraag terug te komen: vier tegelijk verwijderen, daar heb ik nog nooit van gehoord. Volgens mij is dat ook erg gevaarlijk omdat door de verdoving je keel dicht kan gaan zitten als je links en rechts tegelijk verwijdert. Of ja, dat was vroeger zo, weet niet of dat tegenwoordig anders kan. Bij mij kon het dus wel, maar ik werd ook niet in mijn mond verdoofd. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-04 19:58

mmmm Dan hoop ik dat ik er 1tje tref die wel aardig is dan... Ik zie gewoon best wel tegen dat trekken op..Maar dta zag ik ook tegen boren en dat viel achteraf ook best mee.... Maar net wat hier boven ook gezegd word.. Je hoort van iedereen v die spookverhalen enzo.. Nou ja..Zal volgende week is een afspraak maken...Het had al veel langer terug gemoeten eigenlijk maar nu zijn ze allemaal door,op 1tje na dan.. Ik moet nu dus ook van mn tandarts..Anders gaan mn voortanden echt scheef staan..

SGFotographics.

Paarden Fotografie

Janski

Berichten: 6497
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 20:19

heb er vier laten trekken ... was paisch en het was een fluitje vn een cent!!
Ik heb heerlijk misbruik gemaakt van drie dagen vrij omdat het een frama hoort te zijn.. Een feestje is het niet het voelt best even rottig maar las je tandarts goed trekt is het behalve vevelend niet heel erg pijnlijk.

Ik was ook bang gemakt over opgezwollen gezichten martelende tandartsen, grote spuiten, grijptangen..en bloedspatters op het plafond maar laat je niet gek maken..

het is een kwestie van even de kiezen op elkaar.... spreekwoordelijk gezien dan

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 20:30

Algehele narcose doen ze eigenlijk niet aan in Nderland omdat je voor een ingreep van 15 min bijna een halve dag een bed bezet houd.Dus of je moet je via je tandarts laten verwijzen naar bijzondere tandheelkunde (heeft een wachtlijst van ongeveer 1 tot 2 jaar)voor extreem bange gevallen.
of je moet niet geestelijk in orde zijn zodat je de uitleg niet goed snapt en je bij angst/ woede een gevaar kunt zijn voor ons of voor jezelf.

Anders heb je om het bot te zeggen gewoon pech want dan is er geen 1 zorgverzekeraar die het wil vergoeden en als je dus voor een halve dag aan ok en andere kosten zelf moet betalen in het ziekenhuis wil je maar wat graag zo een verdoving.

De prikjes vallen over het algemeen mee.
het trekken ook merk je weinig tot niets van.
de ramnp begint als de verdoving is uitgewerkt dus neem zakken ijs mee naar de kaakchirurg en begin meteen met koelen dan voorkom je al gauw 50% van de klachten.

'voor de verdoving is uitgewerkt een dubbele pijnstiller slikken en dan gaat het wel.
ben je echt heel bang (zoals ik ondanks dat ik tandartsassistente ben) vraag dan om verdovingsvloeistof in een spray.
Dat doe ik altijd en hoewel ze dat eigenlijk voor kids tot een jaar of 10 gebruiken mocht ik het ook onder veel gelach *LOL*
met een spray verdoven ze oppervlakkig je tandvlees zodat je de naald niet voelt je voelt wel dat ze de vloeistof er inspuiten maar wat meer dan prikken is dat ook niet

obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-04 20:32

Thanxx... Hahahha riant..Zo denk ik er ook over ja..Ben niet zo'n fan van de tandarts...Vind m wel aardig maar verder Moet naar het ziekenhuis bellen voor een afspraak..Mn tandarts trekt ze nl. niet zelf.. Ach heeft mn vader weer een goeie smoes om even een middagje vrij te nemen *LOL* Knipoog

SGFotographics.

Paarden Fotografie

obelix

Berichten: 11573
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-06-04 20:35

Nimber schreef:
De prikjes vallen over het algemeen mee.
het trekken ook merk je weinig tot niets van.
de ramnp begint als de verdoving is uitgewerkt dus neem zakken ijs mee naar de kaakchirurg en begin meteen met koelen dan voorkom je al gauw 50% van de klachten.

'voor de verdoving is uitgewerkt een dubbele pijnstiller slikken en dan gaat het wel.
ben je echt heel bang (zoals ik ondanks dat ik tandartsassistente ben) vraag dan om verdovingsvloeistof in een spray.
Dat doe ik altijd en hoewel ze dat eigenlijk voor kids tot een jaar of 10 gebruiken mocht ik het ook onder veel gelach *LOL*
met een spray verdoven ze oppervlakkig je tandvlees zodat je de naald niet voelt je voelt wel dat ze de vloeistof er inspuiten maar wat meer dan prikken is dat ook niet


Thanxx.. Zal er aan denken als ik er heen moet... OK dan!
Die van het ijs is wel een goeie tip ja..
Mmzzz ..Ik hou jullie op de hoogte van wanneer ik moet enzo Tong uitsteken

SGFotographics.

Paarden Fotografie

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 20:40

Ik ken trouwens wél iemand die 5 (!) verstandskiezen in 1x heeft laten verwijderen. Er was nog een complicatie waardoor die kiezen eruit moesten (of iig 1, wsch die vijfde, die zat heel vervelend), sowieso onder narcose, dus hebben ze gelijk de rest er ook uit gehaald. Bij deze persoon waren ze nog lang niet allemaal door, hij was 14 toen 't gebeurde en dan zijn die kiezen nog ver verstopt meestal.
Maar da's dus een heel ongebruikelijke situatie. En echt: 't valt hartstikke mee!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 20:44

Toch typisch dat ze in Australië dan wel dat soort 'narcoses' aanbieden die ik heb gehad. Want daar houd je dus echt niet een hele dag een bed bezet: mijn behandeling duurde anderhalf uur - gewoon ter plekke in de kliniek - en daarna mocht ik gewoon naar 'huis'. Ik moest alleen een paar dagen later nog even terugkomen voor controle. En het mooiste was nog dat mijn verzekering alles heeft vergoed! Ik was standaard verzekerd voor de helft van het bedrag dat het uiteindelijk heeft gekost, maar ze hebben uit zichzelf het hele bedrag tot op de laatste cent uitbetaald, zonder problemen. Lachen

Wat Nimber uitlegt over extreem angstige mensen en mensen die geestelijk niet in orde zijn, dat klopt. Dat heeft mijn tandarts mij ook wel eens verteld. Maar blijkbaar kom je in NL dus ook voor algehele narcose in aanmerking als je op de een of andere manier verkeerd reageert op een normale verdoving, zoals mijn oud-huisgenootje. Zij was ook erg blij dat ze in het ziekenhuis geholpen kon worden en niets heeft meegekregen van de hele behandeling. Haha!

En wat die angst betreft: ik ben niet bang voor pijn (liet vroeger zelfs zonder verdoving boren) maar waar die angst dan wel vandaan komt? Geen flauw idee, voor mij is het niet te beredeneren. Ben iig blij dat ik inmiddels van al mijn verstandskiezen verlost ben! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

KozieZ

Berichten: 7741
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 20:58

Bij mij raadde de kaakchirurg aan om 2 ingevoren hamburgers of zo mee te nemen, dat blijft langer koud. Dat hebben we dus gedaan. Tanden eruit en met aan iedere kant een hamburger gingen we naar huis. Het heeft eigenlijk geen pijn gedaan. Alleen de eerste keer dat ik de pijnstiller moest pakken. Die waren namelijk in bruispoedervorm en dat deed ongeveer 1,5 sec. pijn. Dat was het wel. Mijn bovenste 2 zijn gewoon door de tandarts getrokken en ook daar heb ik geen last van gehad. Het kan ook gewoon meevallen. Van te voren was ik heel zenuwachtig en bang dat het pijn zou doen. Gelukkig was dat dus niet zo!

Sterkte in ieder geval!


Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 21:08

Ka: ik laat altijd zonder verdoving boren. Je voelt er in principe niks van (ik tenminste en natuurlijk als het geen wortelkanaalbehandeling is), het is gewoon een rotgeluid. Daar heb je met verstandskiezen ook geen last van. Groene doek over je kop, en je bent klaar voor je er erg in hebt.
Ben nu trouwens ook 'graag' bij de tandarts. Je gebit is een schaars goed en daar ben ik dus nu zuinig op (was ik vroeger niet zo precies in). Mijn vader heeft een aantal operaties gehad waarbij hij een implantaat heeft gekregen (die dus vast zit op het bot). Dat lijkt mij voorlopig nog een hele erge ramp. Liever een beetje pijn dan een voor een je tanden en kiezen (vooral kiezen) te moeten verliezen aan paradontose. Dus van mij mag hij boren, trekken (niet teveel natuurlijk, anders hou ik nog niks over) en doen, als ik maar tot mijn 80e met mijn eigen gebit kan doen Lachen

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 21:13

Ik heb niet alle verhalen gelezen, maar ik heb zelf 4 kiezen moeten laten trekken bij de tandarts.. (*heb geen angst voor de tandarts maar wel voor de naalden Haha!*) Toen ik "kon" bewijzen dat ik echt niet durfde moest ik naar de kaakchirug, het is fijn want je merkt er niks van, je krijgt geen opgezette mond, wangen.. maar er zijn ook wel wat nadelen erbij, je moet halfnaakt de ziekenhuis door *naar mijn gevoel Haha!* Je gaat meestal overgeven omdat de helft van de bloed naar maag gaat en je er meestal misselijk van wordt, en je eerst MOET eten voordat je de ziekenhuis verlaat. Nou dat is mijn ervaring Knipoog *en je mag pas onder algehele narcose gaan als je echt niet kan bij tandarts.* Ohja je moet meestal minstens 2/3 weken wachten tot je aan de beurt bent ( ik moest 5 weken wachten)

liberty

Berichten: 17221
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 21:25


FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Rinoa

Berichten: 5528
Geregistreerd: 28-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 21:33

Lekker, ik mag maandag voor de 1e twee. Ze moeten bij mij ook allemaal. Zie er echt tegenop!!! Het enge vind ik nog dat er nog maar eentje door is, de rest zit nog verborgen ergens onder mijn tandvlees. In mijn onderkaak is er nog geen een door, en ik vind het zo eng. Ik ben nl ook tandartsassistente geweest (bijbaantje, heb geen diploma ofzo) en mensen waar de onderverstandskiezen getrokken moesten worden werden altijd doorverwezen naar de kaakchirurg. Alleen ik weer niet. En daar zit ik dus ze vreselijk voor te flippen. Ik bedoel...wel heel toevallig dat IEDEREEN naar de kaakchirurg moet voor zijn onderkiezen en ikke niet...

Maar ja, weet waar ik het voor doe. Ik heb geen ruimte, en ik wil wel dat mijn tanden netjes recht blijven staan.

:D

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 21:38

Dat was bij mij ook een argument. Onder waren ze wel door, maar zat mijn kaak zodanig vol dat het tandvlees niet terugtrok. Boven waren ze nog niet eens door en konden ze ook niet netjes op de foto gezet worden door de tandarts. Hij wees me sowieso door naar de kaakchirurg vanwege de foto. Zo'n mooi panorama van je tandjes, dat is precieser dan een klein stukje met een kiesje erop. Het kan er ook aan liggen dat ik al de nodige beugels had gehad en er voor mijn tanden en kiezen op dat moment al niet genoeg ruimte was. Mijn verstandskiezen boven zaten gezellig tussen de wortels van mijn andere kies.
Onder was trouwens 'no sweat'. De eerste was er in een piep en een zucht uit, de ander heeft hij echt op gebeuld, terwijl die al door was. De bovenkiezen heeft hij er ook zo uitgewipt.
Achteraf ben ik echt heel blij dat ik het gedaan heb, geen scheve tanden, geen gaatjes. Beetje vervelend direct na de operatie, maar daar heb je daarna echt geen last meer van. En een trauma heb ik er ook niet aan overgehouden Knipoog (sterker nog: ik zou zo weer gaan, maar dat hoeft gelukkig niet)

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Inga, BingBot, Jamiie, Jessy_luna, KnoLLyBoLLy, Lieshorses, Monica72, Nirvana_, Zirkonia en 76 bezoekers