zenuw ontsteking??

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sharlyn
Berichten: 434
Geregistreerd: 29-04-04

zenuw ontsteking??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-04 22:08

help!!

Ik ben afgelopen maandag naar de tandarts geweest voor halfjaarlijkse controle en nou ontdekte die beste man een gaatje tussen mn kiezen. Scheve mond (Hoe ik dat voor elkaar krijg weet ik zelf ook niet) Omdat het gaatje al vrij diep was (nooit iets van gemerkt) wou hij het meteen "even" uitboren en vullen. Kreeg meteen een aanval van knikknieen en zweethanden, was nl nog nooit geboord en had geen idee wat me te wachten stond. Verward Nou het boren voelde echt niet fijn maar was wel even vol te houden.
Toen het klaar was zei hij: het was een vrij diep gaatje en het zou wel even pijnlijk blijven omdat de zenuw is geirriteert door het boren.
Als je er last van blijft houden moet je meteen bellen want dan heb je een zenuwontsteking. Ieeuw !!! Lips are sealed Nou het is nu dus 2 dagen geleden en ik vraag me af hoelang een tand/kies normaal gevoelig blijft na het boren??
Ik kan nl echt niet kauwen met die kies (doet pijn) maar is dat normaal of niet?? was nl mijn eerste gaatje.
Wie heeft er ervaring met gaatjes/tandarts en kan mij vertellen of dat normaal is? Wat tandartsen betreft ben ik echt een enorme scheiterd Bloos! en ga dus liever niet nog een keer, maar ja een zenuwontsteking is ook niet geweldig.
Wie weet wat de tandarts zou doen bij een zenuwontsteking? de boel weer open boren en dan met spuiten zitten poeren??

Nou hopelijk zijn hier bokkers met gaatjes/boor/vul/zenuwontsteking ervaringen die mij kunnen vertellen wat ik nu het beste kan doen.
Alvast bedankt, OK dan! Ik wacht jullie reactie /ervaringen vol spanning af *LOL*


ShadowFax

Berichten: 2214
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: die mauie stad achtâh de dùine

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 22:35

Ik neem aan dat je kies een witte vulling heeft gekregen? Die vullingen kunnen namelijk nogal "krimpen", niet voor het menselijk oog zichtbaar natuurlijk, en dat veroorzaakt o.a. die gevoeligheid. Ten tweede is alles binnen in de kies natuurlijk van slag, weefsels zijn aangedaan etc.... dus het kan best zijn dat je nog een tijdje last hebt van die kies. Soms kan dat wel een half jaar duren.

Als je een zenuw ontstoken is, dan merk je dit direct, je vergaat namelijk van de pijn Tong uitsteken Dit is alleen zo als het een acute zenuwontsteking is. Het kan ook zijn dat langzaamaan de zenuw dood gaat en dan merk je er nauwelijks wat van. (snappie Knipoog )

Laten we nu even ervan uit gaan dat het een acute ontsteking is... waarschijnlijk doet het dan zo'n pijn, dat eten echt niet lukt. De pijn straalt uit naar je hele kaak... de pijn is gewoon niet te houden.
(ik wil je niet bang maken, maar mocht het zo zijn, dan herken je het direct).
Als je dus enorme pijn hebt, call de tandarts... alle patienten worden aan de kant gezet voor jou, jij bent namelijk een spoedgeval Tong uitsteken
Hij maakt de vulling opnieuw open.... (uiteraard onder verdoving).... gaat opzoek naar de wortelkanalen en maakt deze d.m.v. vijltjes goed schoon... daarna wordt er met een soort chloor gespoeld, om alles te ontsmetten... dan maken ze een rontgenfoto om te kijken of ze de kanalen tot aan de wortelpunt schoon hebben gemaakt. Vervolgens wordt er een rubber stiftje in gestopt, vulling opnieuw erin en klaar is kees.
De dagen erna kan je nog wat last hebben... je kan dan een asperientje innemen.
Je moet er rekening mee houden dat deze kies "dood" is. Het levende wortelkanaal is eruit gehaald, de kies krijgt dus geen bloed etc. uiteindelijk zal de kies wat donkerder van kleur worden.

oke, is het nog een beetje te begrijpen Haha!
Nogmaals, ga je nu niet op zitten vreten, het valt best mee... maar hou die pijn in de gaten, zodra het niet meer uit te houden is, bel je tandarts. Niet ermee blijven rondlopen.
Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het wel Knipoog

Live the dream... ride an icelandic horse <3

Sharlyn
Berichten: 434
Geregistreerd: 29-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-04 22:53

He kijk,
hier heb ik wat aan, dank je wel!! OK dan!
denk dat ik dus iedergeval dit weekend even uitzie, in de hoop dat het minder wordt.
Mijn vriend vind me een koppig kreng Bloos! (en bedankt) maar ik hoop dat het dus gewoon over gaat!!
Heb je toevallig ook ervaring met spuiten in je mond? voor het geval dat... je weet maar nooit.

Voel me best wel een mietje nu, spuiten/naalden doen me normaal weinig, maar NIET IN MN MOND!! Schijnheilig vooral niet na al die gruwelverhalen. Of valt het wel mee?? Verward

ShadowFax

Berichten: 2214
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: die mauie stad achtâh de dùine

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 23:23

hmmmm Haha! Het pijn doen tijdens een verdoving kan verschillende oorzaken hebben.... ten eerste, waar wordt de verdoving gezet... op bepaalde plaatsen doet het meer pijn. Ten tweede hangt het er vanaf hoe de tandarts de verdoving zet.... plaatst hij de spuit terwijl je uitademt.... hoe snel spuit hij de vloeistof het weefsel in.... etc etc. Dus... in welke tand of kies had je dat gaatje?

Bij mij is er ooit een wortelkanaalbehandeling gedaan in een van mijn grote voortanden... was een acute zenuwontsteking en ik verging van de pijn... was ZOOO blij dat de tandarts me kon helpen... je denk dan echt niet meer "ohjee, die naald is zo lang..." "bleeeeeh, die spuit is ZOOOOO groot".... Haha!

Als je echt bang bent voor de pijn van de spuit, kan de tandarts de plek waar hij de naald in je tandvlees steekt, ook voorverdoven. Het inbrengen van de naald is dan minder gevoelig.

Live the dream... ride an icelandic horse <3

Caira

Berichten: 23975
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 07:52

Hier een spuitenpanicus! Ik heb dus wel mijn wortelkanaalbehandeling zonder spuit gehad! Op dat moment verging ik zo van de pijn van die zenuw dat ik de hele behandeling een eitje vond! Volgende keer ( zullen we het niet doen) gewoon weer zonder verdoving hoor!

http://www.anamcaracoaching.nl
instructie en coaching
Klassieke dressuur, grondwerk, werken aan de hand [o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie