Wie studeert via de LOI?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Wie studeert via de LOI?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-04 14:43

Is er hier iemand die een opleiding of cursus via de LOI volgt en wat zijn jullie ervaringen en meningen over de LOI?
Als je een opleiding via de LOI doet, nemen mensen je dan wel aan of vinden ze het beter als je een opleiding op school hebt gevolgd?


Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 14:51

Ik zit bij NTI, net zo goed als LOI alleen een stuk goedkoper. Wat de diploma's betreft. Officiele diploma's bij NTI zijn dezelfde diploma's als die je op school krijgt hoor, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ik doe een opleiding (commercieel medewerker) zonder officieel examen, puur voor de kennis dus (dit doe ik naast mijn andere school nog Knipoog ). Ilona doet echter ook bij NTI een cursus PDB en een cursus MBA (naast haar werkweek) en ze heeft de afgelopen paar dagen haar examens gehad waarvoor ze ook een officieel diploma krijgt Lachen.

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 14:56

Hmmm... ik doe een HBO-opleiding via het NTI, dat is " ongeveer hetzelfde".
Maar ik heb al een full-time baan op HBO-niveau, ik werk al weer ruim 4 jaar bij een bank Lachen
Dus over de werk-kansen kan ik je weinig vertellen.
Het getuigt in ieder geval wel van doorzettingsvermogen en discipline als je thuis (zelfstudie) zo'n opleiding helemaal afrondt Knipoog dus dat is wel een pluspunt als je gaat solliciteren.
Bij de HBO-opleiding die ik doe, geeft het NTI ook baangarantie.

Maar goed ik heb al een leuke baan, ik wil nu gewoon voor mezelf dat HBO papiertje halen, en STEL dat ik eens ander werk wil gaan doen... altijd handig!

Bij het NTI kun je huiswerkopdrachten opsturen per post of via internet als je dat hebt, en dat komt dan gecorrigeerd van de docenten retour. Volgens mij is er bij de LOI hetzelfde soort systeem.

Kan in ieder geval wel vertellen dat thuis een HBO-opleiding doen, in je eigen tijd, naast je 40-urige werkweek, en het dagelijks paardrijden *LOL*, best wel pittig is Haha!
Laatst bijgewerkt door Sylhouet op 17-06-04 14:57, in het totaal 1 keer bewerkt

Check http://www.vivalaveluwe.nl : onze Bed & Breakfast en Vakantiewoning op unieke locatie midden in het bos op de Veluwe! Veel wild rondom ons terrein, en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ook ideaal voor natuurfotografen! Open vanaf maart 2015 :).

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-04 14:57

Ik hoorde allemaal slechte verhalen over de NTI dat ik me daar eigelijk niet in verdiept heb. Maar die slechte verhalen zijn dus niet waar? Als je zelf voor je de opleiding start gewoon alles netjes uitzoekt moet het gewoon goed gaan? Dan kan ik het bij hun ook eens gaan uitzoeken, want bij de LOI heb ik nog niet kunnen vinden wat ik wil, misschien hebben ze daar meer aanbod Knipoog

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 14:58

Ik doe nu een half jaar deze opleiding, heb de eerste examens ook al achter de rug, over 2 weekjes mag ik weer voor de bijl Haha!
maar ik heb nog geen slechte ervaringen!

Check http://www.vivalaveluwe.nl : onze Bed & Breakfast en Vakantiewoning op unieke locatie midden in het bos op de Veluwe! Veel wild rondom ons terrein, en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ook ideaal voor natuurfotografen! Open vanaf maart 2015 :).

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:01

grandeur schreef:
Bij de HBO-opleiding die ik doe, geeft het NTI ook baangarantie.


Baangarantie stelt weinig voor eerlijk gezegd.. dat gaat via een uitzendbureau dus daar geloof ik niet echt in.
Mijn vader is juist een hele tijd terug ontevreden geweest over het LOI. Ilona en ik hebben niets dan positieve ervaringen over het NTI, in tegendeel juist tot wat jij gehoord hebt. Ik ben echt heel tevreden met hoe alles geregeld wordt. Op tijd betalingen, huiswerkresultaten zijn supersnel terug, en de boeken zijn goed informatief!
Enigste nadeel is dat ik post blijf krijgen of ik nog een nieuwe cursus wil volgen Knipoog.

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-04 15:03

Hier een aantal stukjes over de NTI:

'' Het bleek helemaal geen volwaardig diploma te zijn wat de mensen behaald hadden. Toen ze gingen solliciteren met de diploma van de NTI werd de opleiding nergens als volwaardig erkend en zaten die mensen dus met de gebakken peren. Een vriendin van mij had ook een examen bij de nti gedaan en die kreeg een heel vaag bericht thuis met de mededeling dat ze was afgewezen''

''Van NTI heb ik gehoord dat de diploma niet erkend wordt en de kwaliteit schijnt ook minder te zijn! ''

(over huiswerkopdrachten;)
''Bij het NTI overigens, schijnt dat ze helemaal nergens op reageren.''

''ik vind de lesstof die het NTI geeft inhoudelijk erg slecht! ''

''Heb ff helemaal geen goed woord over voor NTI. Wilde daar een opleiding gaan doen en had me daarvoor aangemeld. Het enige wat ik vervolgens van ze ontving waren acceptgiro's en later steeds minder vriendelijke aanmaningen met een dreigende ondertoon.

Op mijn mailtjes werd niet gerageerd, nou ja, ze kwamen niet verder als " uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord" waarna bleek dat zij iets anders onder spoedig verstaan dan ik want na vier weken en vele aanmaningen verder,was er nog steeds geen antwoord.

Uiteindelijk kwam er 3 maanden nadat ik zou beginnen met mijn opleiding een mail dat er een foutje was gemaakt en het pakket nooit verzonden was. Dit zouden ze mij opnieuw toesturen. Vervolgens is het hele gedoe opnieuw begonnen. Geen pakket wel aanmaningen en zelfs een brief van een incasso buro.

Wat een flut bedrijf zeg. En lekker motiverend...besluit je iets te gaan doen, krijg je dit...Ze kunnnen mijn rug op met hun achterlijke brieven en met hun opleiding. Ik steek er geen energie meer in en reageer helemaal niet meer op ze''


Dit las ik dus op het internet, vandaar dat ik dacht, laat die maar zitten?

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:06

Zulke mailtjes kan ik vast ook te voorschijn toveren over het LOI hoor Lachen. Ach er zijn altijd mensen die menen een bedrijf onderuit te halen, en natuurlijk gaat bij elk bedrijf wel eens iets fout, ook bij het LOI. Als ik jou was zou ik het serieus nog eens overwegen want het NTI is echt stukken goedkoper! Je moet wel even kijken want niet elk diploma is een officieel diploma, maar de diploma's die officieel zijn, zijn net zo officieel dan eentje van een 'echte' school hoor! Lachen

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-04 15:08

Maar ze zijn er wel eerlijk in welk diploma officieel is en welke niet?
Ik zit nu op hun page de opleidingen te kijken, zo te zien hebben ze wel meer opleidingen, ik weet alleen nog niet helemaal wat ik wil.

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:19

Ik wilde een opleiding gaan doen via de LOI maar ik zag op de tv dat die diploma's dus niet worden herkend. Dus dan zou ik slagen met zo'n opleiding en dan achteraf heb ik er eigenlijk niets aan.... op de kennis die ik heb na dan.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:25

Hangt ervanaf welke opleiding. Ik doe bij het LOI een cursus PDB, dit is dus echt een cursus en geen opleiding. Ik kan dus wel zeggen dat ik mijn diploma boekhouden gehaald heb, maar dit staat niet gelijk aan een opleiding.

Een vriend van me doet PDB bij de NTI, ik ben daar eerlijk gezegt niet over te spreken... Hij wel. Maar goed, hij doet het echt voor zichzelf, volgens mij ook geen examen gedaan. Huiswerk ed stuurt hij niet op. Ik heb zelf wel huiswerk opgestuurd, ben nog steeds bezig met het laatste deel overigens. Maar ik vind de de LOI over het algemeen erg rap de opgaves nakijkt en ook zeer snel op mails en vragen antwoord...

Ik ben iig erg tevreden over hetgeen ik van de LOI ken!

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

basje01
Berichten: 323
Geregistreerd: 07-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:36

Pervinco schreef:
Maar ik vind de de LOI over het algemeen erg rap de opgaves nakijkt en ook zeer snel op mails en vragen antwoord...

Ik ben iig erg tevreden over hetgeen ik van de LOI ken!


Ik ben ook zeer tevreden over de LOI.

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:47

Ik wilde HBO en dan Engels gaan doen.... Maar daar heb ik dan verder helemaal niets aan
Baal daar wel van want ik moet dit naast mn 40 urige werkweek en 2 paarden gaan doen.... dus een universiteit of avondopleiding zit er echt niet in. Ik kan op mn werk wel veel leren dus..... Scheve mond

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 15:50

Huiswerk wordt bij mij soms zelfs binnen een paar uur nagekeken ook Lachen. Bij de een duurt het wat langer dan bij de ander. Ach zolang het maar nagekeken wordt vind ik alles best Lachen. Ik denk dat het toch persoonlijk is wat je kiest. Beide bedrijven zullen hun ups en downs hebben. Wat ik wel weet is dat de LOI altijd een stuk groter was dan de NTI, maar dit is in de afgelopen jaren wel een heel stuk veranderd!

Inge_83

Berichten: 2115
Geregistreerd: 25-04-03
Woonplaats: Goes

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 16:01

Ik ben sinds een tijdje bezig met de opleiding spw3 kinderopvang bij het nti en ben er zeer tevreden over.
Ik krijg snel alles terug wat ik aan huiswerk opgestuurd heb en als ik mail met een vraag (over wat dan ook) krijg ik altijd snel antwoord (ik doe wel via email dus weet niet hoe t is als t met de post gaat).
De te leren/maken stof vind ik gewoon duidelijk en overzichtelijk.
Ik vind het ook niet duur en heb over een paar jaar toch een officieel mbo-diploma.
Het vereist wel dicipline om alles zelf te doen maar dat is bij alle zelfstudies zo.

Dance like no one is watching. Sing like no one is listening. Live like there is no tomorrow.

Amy77
Berichten: 11207
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 20:05

Ik heb zowel als bij LOI als bij NTI een cursus gevolgd..LOI was ik 16, als pensionhouder. Dit deed ik naast mijn school en bijbaantje..heel stom 4 maanden voor 'examen' gestopt. Ik had daar de discipline niet voor op die leeftijd. Toen de tijd kreeg ik mijn huiswerk ook nooit terug, maar dat zal inmiddels al wel wat verbeterd zijn nu er meer van die thuisopleidingen bestaan.
Ik volg nu een opleiding schrijven bij de NTI, gewoon voor de lol en met een soort van certificaat staat het toch mooier op je cv. Ik had alleen binnen een jaar klaar moeten zijn en dat is mij niet gelukt. Had dat meerdere malen gemeld bij het NTI dat ik het niet zou halen, was geen probleem zeiden ze. Je kan immers er zolang over doen als je zelf wilt..niet dus, de cursus is afgelopen en ben nooit opgeroepen voor examen, ook niet na meerdere telefoontjes. Het ligt niet alleen aan het NTI hoor, ik zelf heb er ook een zooitje van gemaakt, had meer moeten drammen en communiceren. Veel mensen hebben er wel baat bij, maar bij mij ontbreekt dedisipline gewoon.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 20:51

Kimberly, NTI regelt die examens niet (LOI ook niet). Je moet je daar zelfstandig voor aanmelden bij de Associatie voor Praktijkexamens.

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-04 21:07

Ik ben idd ook goed tevreden over NTI. Als je de infoboeken doorkijkt, staat er heel duidelijk omschreven wat DIPLOMA'S zijn, en wat geen officiele diploma's zijn. Ook welke niveau's je kunt volgen en wat overal de eisen voor zijn. Nee hoor, dat je na een tijd zonder diploma zit is imo eigen schuld, want ze vermelden alles duidelijk.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

spokie79

Berichten: 3010
Geregistreerd: 06-08-03
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 08:05

Ik ben tevreden over het LOI. Mijn eertse HBO-opleiding heb ik via hun gedaan en altijd goed begeleid door de docenten. Het wordt goed uitgelegd en je krijgt toch een soort band met ze al zei het schriftelijk. Je moet alleen wel zelf de discipline hebben om te leren. Heb je dat niet dan heb je niemand die je achter je broek zit.
EN de stages die ik moest lopen moet je zelf regelen. Opleiding is ook erg praktijkgericht.

Quincylady

Berichten: 168
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 08:17

Ik doe ook een opleiding via het LOI. Ben er ook tervreden over. Heb je vragen over je leerstof dan kun je ze altijd bellen of e-mailen.

Eefje & Breitling R.......Mijn schatten voor eeuwig
Profiel Bijgewerkt!

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-04 07:03

Ik heb net dus een studie aangevraagd. Ik ga beginnen met een cursus en als dat bevalt en ik hou het vol dan ga ik een langere opleiding volgen.

Ik ga nu engels voor gevordere doen. En als dat bevalt wil ik HBO management richting gaan doen. Welke weet ik nog niet precies... Maar goed voorlopig tijs zat om er over na te denken.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: enzino, Googlebot en 46 bezoekers