Als je van jezelf walgt........

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
dikzakkie5
Berichten: 3
Geregistreerd: 07-06-04

Als je van jezelf walgt........

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 07:39

ook ik onder een schuilnaam

Ik heb een giga eetstoornis en walg van mezelf. Het gaat met ups en downs, maar ik kan het beeld van een slanke ik niet uit m'n hoofd zetten.
Maar het lukt niet........... Ik kan niet afvallen door die zware eetstoornis. Ik heb het al 15 jaar.........ik ben er al voor in therapie, maar het niet het idee dat dat DE oplossing is, misschien maar naar iets anders zoeken, want ik MOET hier vanaf !!!!!!

Ik ben niet heel veel te zwaar, maar 10 a 15 kilo's moeten er toch wel af.
Als ik te paard zit walg ik helemaal van mezelf. Vind mezelf een vies vet varken en zou zo vreselijk graag slank willen zijn.

Ik heb hierdoor zwaar depressieve buien, waar ik ook al voor onder behandeling ben, maar vooralsnog voel ik me vreselijk.

Wil met doorzettingsvermogen op dieet, gaat even goed, en dan begint de ellende weer, waardoor ik uiteindelijk alleen maar dikker word. Heb het idee dat iedereen altijd naar me kijkt en me hierom veroordeelt.

Ik vraag geen oplossingen, maar wil even m'n verhaal kwijt geloof ik alleen maar, zit op dit moment diep........ Huilen

Als er mensen zijn die dit kennen, ben ik erg benieuwd wat voor therapieen zijn volgen en waar en wat het inhoudt, want ik moet misschien wat verder zoeken.........


Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 100898
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 08:10

Het klinkt herkenbaar, maar helaas kan ik je ook niet de gouden tip geven.
Ik ben ook al jarenlang te dik.
Vroeger zat ik daar echt mee en ik heb zo ongeveer alles geprobeerd om slanker te worden.
Dat lukte prima....... voor even dan Knipoog
Want na verloop van tijd ging ik toch weer over op mijn oude eetpatroon.

Dit heb ik jarenlang zo volgehouden (lijnen, te veel eten, weer lijnen etc.) totdat ik er letterlijk ziek van werd.
Bij mij is er op een of andere manier een knop omgegaan en sindsdien heb ik ook geen poging meer ondernomen om weer af te vallen.
Kortom: ik heb er vrede mee.

Ik weet dat het beter en mooier zou zijn als ik een flink aantal kilo's kwijt zou raken, maar op een of andere manier lijkt het niet voor mij weggelegd.
Of misschien beter gezegd: ik moet er zoveel voor laten om "het ideale figuur" te krijgen dat ik dat niet (meer) op kan of wil brengen.
Qua denkwereld zit ik dan vrij nuchter (of misschien wel gemakzuchtig Knipoog) in elkaar, ik heb min of meer besloten dat het zo "goed is".
Ik kan niet zeggen dat ik mezelf vol trots bewonder als ik voor de spiegel sta, maar ik heb zeker ook geen afkeer van mezelf.
Ik ben een gelukkig mens, ondanks dat ik niet het ideale figuur bezit.

Jammer genoeg heb ik ook geen kant en klare oplossing voor je voorhanden.
Ik hoop voor je dat je toch een manier kunt vinden om vrede met jezelf te vinden (of door definitief gewicht kwijt te raken, of door jezelf te kunnen accepteren zoals je bent).
Het leven heeft nog zoveel leuke dingen te bieden, dat kan ook zonder maat 36 en evt. met een vetrolletje Knipoog
Geniet van je leven en probeer te genieten van de dingen die je wel hebt en kunt........ sterkte Ach gut

It's not easy being green *** Kermit ***

nickyu

Berichten: 23385
Geregistreerd: 15-03-04
Woonplaats: zeeuwsvlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 08:13

Leren van je zelf te houden ook al ben je zwaarder dikker vetter dan je omgeving (is dat wel zo of denk je dat dat zo is??)

Zeg tegen je zelf dat je mooi bent en ga daar ook in geloven (zeg t dus net zolang tot dat je het gelooft!!) en dan straal je dat ook uit
Je binnen kant is VEEEEEL belangrijker

als je nu 15 kilo zou afvallen vind je je waarschijnlijk nog niet mooi en dan..??word(blijf) je weer depri en ben je nog niet gelukkig
Als je nu een kilo afvalt en je bent depri omdat t niet snel genoeg gaat of
je valt 20 kilo af en je ziet iemand die je nog mooier vind dan ben je weer niet happy en krijg dus weer eetbuien met alle gevolgen van dien!)

Je hebt die eetbuien niet omdat je dik bent, maar omdat je niet gelukkig bent met je zelf en zo blijf je dus lekker in je visuele cirkeltje hangen.

pas als je van je zelf houd zoals je nu bent ,hou je ook van je zelf als je dunner bent en pas als je je zelf accepteerd zoals je bent heb je ook de kracht om evt iets te veranderen (gaat waarschijnlijk dan bijna vanzelf omdat je dan geen depri eetbuien meer hebt)

er zullen altijd mensen die mooier en dikker zijn als jij.

Dus stap 1 hou van je zelf zoals je bent , daarna kan je pas aan andere dingen denken

zakelijke mail nickyskeet@gmail.com -- http://www.nickyskeet.nl
pbs worden niet beantwoord

GEZOCHT westdorpe- verzorger/bijrijder
of te koop/ruil (tegen 1 / 2 span shet wagen) aangeboden E (ca.153cm) pony
reacties aub per mail keetelaar@gmail.com

Delphi2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Frasselt (DE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 08:14

Het komt mij heel bekend voor, ook ik ben helemaal niet tevreden met mezelf en momenteel ben ik zoveel aangekomen dat dat gevoel alleen maar erger is geworden, maar ja de enige die er iets mee kan doen ben ikzelf ik weet alleen nog niet hoe.

Tjee nickyu jij verwoordt het wel heel erg goed!

Je zou eens bij de GGZ in je regio kunnen informeren wat voor therapieen er zijn voor jou probleem, of vraag een doorverwijzing naar een eerste lijsn psycholoog misschien kan die jou verder helpen/doorverwijzen. Sterkte!

nickyu

Berichten: 23385
Geregistreerd: 15-03-04
Woonplaats: zeeuwsvlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 08:44

tja ben der ook geweest ,

Alleen is het mij aangepraat door iemand anders ,als iemand vaak genoeg tegen je zegt dat je lelijk en dik bent (ook al was ik dat toen niet maar daardoor wel geworden) ga je der vanzelf in geloven .
Ik ben begonnen om tegen mij zelf te zeggen dat ik wel mooi was en ben ,

Ik ben nu 30 kilo kwijt (in een tijd spanne van 2 jaar) en ben mooi genoeg voor MIJ! (Heb hier ook niet echt voor gelijnd meer helder nagedacht over eten , iets minder zuiker en zuiker houdende producten iets minder vet , zonder hier continu bij stil te staan !!!)als ik dorst heb drink ik water! de rest is voor de lekkere trek
En eet eigenlijk voor het mooie te weinig!!(waardoor mijn lichaam denkt he voedsel vasthouden dat vet!!je weet maar nooit wanneer de volgende keer is)

Er zou voor het mooie (in de ogen van de rest van de wereld) nog wel 15 kilo afkunnen maar kan dan niet meer genieten van de lekkere dingen (ijsje gebakje vetputje etc)en ben dan dus weer niet happy ,
NU WEL! of ik nou een kilo aankom of afval ("vroeger woog ik mezelf regelmatig , de ene dag woog ik 2 kilo zwaarder dan de andere en dan weer 1 lichter en dan weer 3 zwaarder , daar word je dus helemaal leip van! en dan die onzin verhalen van ik ben 300 gram kwijt, Oh ben je dan net wezen zeiekn???"weet nu niet eens waar die weegschaal staat !!!kan ik er ook niet mee zitten )

Ik ben nu misschien geen supermodel maar dat zou ik ook niet willen.
Ik ben nu happy omdat ik gewoon geniet van het leven en tevreden ben met mezelf of ik nou een onsje meer of minder weeg zal me aan me dikke re*t roesten!

zakelijke mail nickyskeet@gmail.com -- http://www.nickyskeet.nl
pbs worden niet beantwoord

GEZOCHT westdorpe- verzorger/bijrijder
of te koop/ruil (tegen 1 / 2 span shet wagen) aangeboden E (ca.153cm) pony
reacties aub per mail keetelaar@gmail.com

Scum

Berichten: 32107
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 09:13

Ik herken wel iets in je verhaal. Ik vind mezelf ook echt dik. Het steekt dan dat er opmerkingen komen van :"Jij, te dik??"
Maar het is gewoon hoe ik me voel. Ik zie het anders dan zij.

Boyke & Hummer :)

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 09:20

Als je niet het idee hebt dat deze therapie helpt, zou ik zeker naar wat anders zoeken! Er is zoveel mogelijk, en je moet je er wel goed bij voelen. Wat voor therapie heb je nu dan?

Probeer eens naar jezelf te kijken zoals anderen naar je kijken. Stel dat jij moest kiezen tussen 2 vriendinnen. (beetje raar voorbeeld, maar het gaat om het idee) De ene heeft een mooi figuur, maar om dat zo te houden let ze constant op wat ze eet. Ze heeft het altijd over de nieuwste diëten, en gaat liever niet mee uit eten. De andere heeft niet een perfect figuur, maar is een hardstikke vrolijke meid, die gezellig mee gaat om een patatje te halen. Wie van die 2 zou je kiezen?

Je moet niet denken dat mensen je alleen op uiterlijk beoordelen, je innerlijk en uitstraling is zoveel belangrijker. Ik weet dat het erg moeilijk is, maar probeer op een andere manier naar jezelf te kijken. Een zwaarder iemand met een vrolijke uitstraling is zoveel mooier dan een dun iemand met een negatieve uitstraling!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 09:21

als je dan wil afvallen, stel jezelf dan realistische doelen. Als je er meteen 15kilo afwil en het gaat niet snel genoeg, dan zal je dat gebruiken als bewijs van je falen en je alleen maar ellendiger voelen.

Goed trouwens dat je al in therapie zit! Bekijk ook eens de mooie kanten van jezelf. Leg daar eens de nadruk op. Zo heb ik een vrij grote kont en ben ik niet tevreden over mijn buik/bovenbenen, maar mijn schouders vind ik mooi en draag graag haltertruitjes enzo. Nobody's perfect! Ga eens naar de sauna, de laaste keer dat ik er was ben ik anderen eens gaan bekijken, er was misschien één vrouw waarvan ik dacht, nou, die komt in de búúrt van een mooi lijf, voor de rest had iedereen wel zo zijn kwabben/vreemde verhoudingen/etc!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

dikzakkie5
Berichten: 3
Geregistreerd: 07-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 09:25

Delphi2 schreef:
Je zou eens bij de GGZ in je regio kunnen informeren


daar zit ik dus momenteel, maar denk dat ik moet gaan aankloppen bij een gespecialiseerd iets....

Reacties als "ik voel me ook te dik" heb ik niet zoveel aan, ik voel me niet te dik, ik BEN te dik.......
Bovendien KAN ik nu niet afvallen hoe graag ik het ook zou willen, die eetstoornis staat me in de weg........................... Verdrietig Verdrietig Huilen

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 09:29

Jeetje meid, kop op hoor!

Het is zo super cliche maar schoonheid zit echt van binnen!
Ik ben dan misschien niet iemand die mag klagen omdat ik niet dik ben maar ook ik ben niet altijd tevreden. En volgens mij zijn dat maar heel weinig mensen. Dus het maakt eigenlijk niet uit wat je gewicht is, je bent pas tevreden als je jezelf hebt geaccepteerd.
Maar volgens mij zijn er ook maar heel weinig mensen perfect! En zijn die gelukkig? Vaak niet....

Ik heb een aantal vriendinnen die best aan de maat zijn maar ik zie het niet. Wat ik zie zijn vrolijke en lieve mensen die een hart van goud hebben. Zij zijn tevreden met hun lichaam en vanaf het moment dat ze dat vonden werden ze zo ontzettend mooi!

De modellen die in de bladen staan moeten een vreselijk leven leiden om er zo uit te zien. En dan nog gaan alle fotos door de computer en wordt er van alles aan gedaan. Daar kan niemand aan tippen en moet je ook vooral niet naar kijken want dan kijk je naar iets waar niemand aan kan tippen.

Het is waarschijnlijk heel moeilijk om het eten te laten staan maar kun je dan niet gaan sporten? Het is even doorbijten maar na een paar weken voel je je echt een stuk beter! Door het sporten krijg je veel positieve energie. Probeer anders samen met iemand te gaan sporten, dan heb je altijd een stok achter de deur.
En begin vandaag, niet morgen. Vandaag kun je je eigen leven veranderen en gaan genieten van alle mogelijkheden die wij hier hebben, we zijn vrij om te gaan en te staan waar we willen.
Pluk de dag!

Zet em op hoor!!!! Je kunt het echt!!!

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Amy77
Berichten: 11207
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 09:34

Heel herkenbaar jouw woorden..Ik dacht altijd dat ik de enige was die in die exacte taal over zichzelf kon denken.
Mag ik vragen welk soort therapie je hebt?
Volgens mijn omgeving ben ik al jaren obsessief bezig met mijn figuur, lijnen en mezelf meten aan anderen. Ik leer nu in therapie om niet zo streng voor mezelf te zijn, van mezelf te leren houden. Helaas is dat niet zo opgelost en kom je bij de oorzaak terecht waarom je je zo naar voelt, datmoet eerst opgelost worden..Je zult zien dat je daarna stukken beter in je vel zit en je figuur langzamerhand kan gaan accepteren..meestal doordat je dan eindelijk wat rust hebt in je hoofd en een bepaalde acceptatie verdwijnen de enstige vreetbuien en val je vanzelf af. Je moet het niet alleen denken: ik ben mooi, maar ook echt voelen van binnen, daar word je sterker van.
Het is vervelend te horen dat je het idee hebt dat de therapie je niet echt helpt. Misschien heb je de juiste nog niet gevonden? Kan je je niet laten inschrijven op de wachtlijst bij iemand anders?
Nogmaals, probeer niet te streng te zijn voor jezelf, te hoge eisen te stellen aan jezelf, als dat je lukt gaat de rest meestal vanzelf.
Sterkte!

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

nickyu

Berichten: 23385
Geregistreerd: 15-03-04
Woonplaats: zeeuwsvlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 09:46

dikzakkie5 schreef:
daar zit ik dus momenteel, maar denk dat ik moet gaan aankloppen bij een gespecialiseerd iets....

Reacties als "ik voel me ook te dik" heb ik niet zoveel aan, ik voel me niet te dik, ik BEN te dik.......
Bovendien KAN ik nu niet afvallen hoe graag ik het ook zou willen, die eetstoornis staat me in de weg........................... Verdrietig Verdrietig Huilen


jij en nog 10 miljoen mensen in nederland

en wie zegt dat ??? jij ??? je omgeving???? of je arts , want dat is de enige die jou kan zeggen dat je echt te dik ben en er iets aan moet doen!!
maar dan moet je echt wel iets meer dan 15 kilo overgewicht hebben hoor!

en zo lang je zo denkt : ik voel me niet te dik, ik BEN te dik.......
Bovendien KAN ik nu niet afvallen hoe graag ik het ook zou willen, die eetstoornis staat me in de weg...........................

zal er ook niks veranderen !

Als ik dit zo lees denk ik inderdaad dat t tijd is voor een ervaren
arts die jou verder begeleid, eerst je eigen beeld veranderen (happy zijn met je zelf ) dan kom je ook van je eetstornis af !
en dan kan je pas evt afvallen !

vraag je zelf eens af waarom je die eetstornis hebt!?! omdat je te dik bent of omdat je niet happy in je eigen vel zit?

succes

zakelijke mail nickyskeet@gmail.com -- http://www.nickyskeet.nl
pbs worden niet beantwoord

GEZOCHT westdorpe- verzorger/bijrijder
of te koop/ruil (tegen 1 / 2 span shet wagen) aangeboden E (ca.153cm) pony
reacties aub per mail keetelaar@gmail.com

dikzakkie5
Berichten: 3
Geregistreerd: 07-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 09:55

ik weet echt precies wat je bedoelt nickyu !! maar ik ben ook daadwerkelijk te dik........ja, volgens de arts dus.
En afvallen........ik mag nog geen eens proberen af te vallen van de therapeut omdat dat m'n eetstoornis in de hand werkt dus vandaar m'n opmerkingen.

Delphi2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Frasselt (DE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 10:46

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er niet een soort van therapie bestaat waarbij je en probeert van je eetstoornis af te komen en tevens een normaal gezond voedingspatroon aanleert, waarbij je (als je gezond bent) dus ook zou moeten afvallen. Er zijn wel speciale stichtingen voor eetstoornis zoals de Robert Fleury stichting. Ben je nu bij een gespecialiseerde therapeut?

Kijk voor TREC instructrie en trainingen op onze website http://www.trec-training.nl

Hoefschoenmaatje, passervice voor hoefschoenen, stuur PB voor meer info

Vera

Berichten: 12128
Geregistreerd: 10-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 11:04

http://eetstoornis.startkabel.nl/k/eets ... x.php?nr=1

Hier staan ook een aantal forums voor mensen met een eetstoornis. Misschien kun je daar tips vinden en zeker mensen die dezelfde problemen hebben als jij.
Lucht altijd op om te zien dat je echt niet de enige bent..... Ach gut

Let horses whisper in your ear and breathe on your heart

Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 11:16

Heb je een pb gestuurd...

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 11:16

Ik was ook beetje te dik *nu nog trouwens maar ik groei nog * Mijn tip is ga naar dietist, die kan je vakkundig tips geven over eten. Je kan met de dietist praten over jou problemen. jullie kunnen een samenstelling maken, vvan wat je eet, wat je niet ga eten. samen bedenken jullie een goeie streefgewicht..!!! Het helpt echt als je het echt wil
sterkte Ach gut

nickyu

Berichten: 23385
Geregistreerd: 15-03-04
Woonplaats: zeeuwsvlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 12:32

dikzakkie5 schreef:
ik weet echt precies wat je bedoelt nickyu !! maar ik ben ook daadwerkelijk te dik........ja, volgens de arts dus.
En afvallen........ik mag nog geen eens proberen af te vallen van de therapeut omdat dat m'n eetstoornis in de hand werkt dus vandaar m'n opmerkingen.


Oke check ff de sites die die andere al gaven

er zijn verschillende goede therapeuten die je helpen met je zelf image en te gelijker tijd samen met jou je voedings patroon aanpakken !

wat mij wel eens hielp (misschien wel een beetje rotvoor andere mensen
maar je moet t ook niet tegen ze zeggen)is inderdaad bv naar de sauna
of die foto's opzoeken van die dikke amerikanen en dan bedoel ik die heeeeeeele dikke amerikanen die niet eens meer hun bed uitkomen bv
dat helpt je zelf image ook wel

als ik weer s baal van mijn lijf dan kijk ik om me heen en
ik zie (in de winkels op straat op het strand) regelmatig mensen
en als ik die zie lopen (meestal die chagarijnige!) denk ik bij mezelf
o wat ben ik gelukkig met mij zeluff en dat hoeven echt geen dikke mensen te zijn maar ook veel te dunne of met haar wat echt nog rotter zit dan de mijne of mensen met dubbel f cup en rugklachten
jonge mensen met een scoot (waar ik met veel geluk nog net niet in zit)
of met hele foute kleding

(en ik heb een rubens lijfje vol lettekens (van oude operaties)oa op mijn buik en knieen (van het vallen ) met 1 borst en haar wat nog niet wil maar eindelijk een beetje lengte krijgt (lang leve chemo)peesreuma en nog een paar dingetjes)en geen smaak)

EN TOCH BEN IK HAPPY MET MEZELUF !!

het is misschien niet "eerlijk"of netjes tegenover anderen maar zolang ik die bepaalde mensen behandel zoals ik zelf wens behandeld te worden
........als normale volwaardige mensen dus, ik weet dat er ook heeeeel veeeel mensen lopen die blij zijn dat ze mijn lijf niet hebben

misschien lukt t bij jou ook , je zou t kunnen proberen

zakelijke mail nickyskeet@gmail.com -- http://www.nickyskeet.nl
pbs worden niet beantwoord

GEZOCHT westdorpe- verzorger/bijrijder
of te koop/ruil (tegen 1 / 2 span shet wagen) aangeboden E (ca.153cm) pony
reacties aub per mail keetelaar@gmail.com

dikzakkie5
Berichten: 3
Geregistreerd: 07-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 12:36

beste moonchloe, bedankt voor je reactie, maar het gaat niet om gezond eten, ik weet beter dan welke dietist dan ook ondertussen wat gezond voedsel is. Het gaat om de eetstoornis.............

Hermelijn

Berichten: 6664
Geregistreerd: 05-05-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 12:41

Maakt niet uit. Ik denk niet dat je een eetstoornis krijgt of verder ontwikkeld als je gewoon let op je eten. Niet te vet, niet te veel, maar gewoon precies een goed dieet, ontwikkeld met een diëtiste. En goed opletten dat je je eigen grenzen niet overschrijdt.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 12:41

dikzakkie5 schreef:
beste moonchloe, bedankt voor je reactie, maar het gaat niet om gezond eten, ik weet beter dan welke dietist dan ook ondertussen wat gezond voedsel is. Het gaat om de eetstoornis.............


Dietist kan je ook helpen met "regelmatig" te eten Lachen

dikzakkie5
Berichten: 3
Geregistreerd: 07-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-04 12:43

_Scarlet_ schreef:
Maakt niet uit. Ik denk niet dat je een eetstoornis krijgt of verder ontwikkeld als je gewoon let op je eten. .


dat is dus helaas niet waar..........

Hermelijn

Berichten: 6664
Geregistreerd: 05-05-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 12:46

dikzakkie5 schreef:
dat is dus helaas niet waar..........

Ik heb er nooit last van gehad, dus ik weet het niet, maar ik neem aan dat als je je aan het dieet houdt, dat je het dan niet verder ontwikkeld. Ook al zou je de neiging wel hebben, als je sterk genoeg blijft moet het lukken.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 12:52

Als je het patroon eens even bijhield in welke situaties je jezelf vol gaat stoppen dan denk ik dat de eerst stap al gezet is. Ik denk dat jij gaat eten als je je niet gelukkig voelt, en je je verdriet gaat wegeten. Realiseer je dan op het moment dat je zit te eten, dat het eten het probleem niet oplost, je voelt je tijdelijk beter, maar daarna begint de misere weer. En het probleem is dat je er toch weer een paar kilo's aan hebt zitten.

Het feit dat je van jezelf zegt dat je te dik bent, zonder dat er echt een gewicht/lengte bijstaat....in hoeverre is dat ook echt zo? Ik heb een nichtje in de familie die niet aan obesitas leed, maar aan de anorexia lijdt, en dat is pas erg. Aan anorexia kun je dus echt doodgaan, als het geen uitwassen aanneemt zoals in Amerika kun je met een paar kilo meer aardig uit de voeten.

Zet dat dunne slanke fotomodel eens uit je hoofd, en kijk wat er voor jouw haalbaar is. Als er maar een paar kilo afgaat is dat voor jou al de stok achter de deur om door te gaan. Maar probeer het met mate, ga geen poeiertjes of pilletjes innemen om snel af te vallen.

Je suis Charlie.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-04 15:40

Over welke eetstoornis heb je het dan?

En het aanleren van een goed/gezond voedingspatroon is absoluut mogelijk als je een eetstoornis hebt... Dat is o.a. een deel van de therapie die gegeven wordt aan mensen met een eetstoornis...
Als je gezond en verantwoord eet, krijg je volgens mij die eetstoornis ook beter onder controle...

Misschien geen slecht idee om echt gespecialiseerde hulp te gaan zoeken?

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan