Stel je krijgt de kans om te emigreren............

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

 
 

Wat zou jij doen?!

Mijn paard verkoop ik en ga emigreren!
8 (6%)
Mijn paard probeer ik toch mee te nemen en anders ga ik niet!
42 (32%)
Mijn paard probeer ik toch mee te nemen en anders moet ie toch verkocht worden!
28 (21%)
Mijn paard bied ik aan als leasepaard.
10 (7%)
Mijn paard zou ik nooit verkopen, dan emigreer ik wel niet!
30 (22%)
Ik zou het niet weten wat ik moet doen............!
13 (9%)

Totaal aantal stemmen: 131


napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Stel je krijgt de kans om te emigreren............

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 11:56

Stel je krijgt de kans om te emigreren..............maar je paard kan niet mee! Wat zouden jullie dan doen? Zouden jullie je paard achter laten of toch proberen mee te nemen of kiezen om bij je paard in Nederland te blijven?

Ik heb altijd geroepen dat ik mijn paard voor geen goud zou willen weg doen en dat als ik zou kunnen emigreren dat ik alleen zou gaan als hij mee kan. Maar stel nou dat dat niet kan, dat het allemaal zoveel problemen gaat opleveren en zoveel geld gaat kosten wat dan?! Stel nou dat het te heet is in het land waar je eventueel heen kan.....

Het lijkt me een hele moeilijke keuze vooral als de reden van emigratie een leuke baan is of dat je vriend in een ander land een goede baan kan krijgen of heeft..........

Zouden jullie je geluk er van af laten hangen door je paard aan te houdenen niet zo'n stap te nemen of zouden jullie je paard opgeven en je geluk gaan beproeven in het buitenland?!

Ik ben er nog steeds niet helemaal uit en loop hier nou al een paar weken over na te denken...... Ik denk dat ik mijn geluk niet wil laten afhangen van mijn paard die, en dit is niet banketstaaf bedoeld, die ook ineens heel erg ziek kan worden en er dan niet meer is. Dan heb je dus misschien wel een kans in een lifetime laten gaan en heb je nog de verkeerde beslissing genomen! Ik denk dat ik mijn paard in eerste instantie zou willen aanhouden en kijken of ik hem niet toch mee kan nemen en als dat niet lukt en ik zou genoeg verdienen met een nieuwe baan dat ik dan zou proberen hem door iemand betaald te laten rijden, zoiets als een leasepaard. Blijft ie nog wel mijn eigendom maar mag iemand anders er altijd op rijden.

Moeilijk hoor, ben benieuwd naar jullie reacties!


vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 11:59

Dit is voor mij aan een kant een hele makkelijke en aan de andere kant een hele moeilijke vraag... want de kans is er geweest (en kan zich wanneer we willen weer voordoen he Haha! )... maar ik heb iig bewust gekozen om hier te blijven omdat ik geen afstand kan en wil doen van mijn paardjes... mocht het in de verre toekomst zo zijn dat ik alleen Eclipse nog heb dan zou ik zeker overwegen om hem mee te nemen, hij is immers niet zo'n stresskikker als zijn mams. Dus nu geldt optie 5 voor mij, maar wellicht wordt dat ooit optie 2.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:01

Dat is een moeilijke...

Ik denk dat ik eerst alles zou proberen om hem toch mee te krijgen, maar moest dat niet lukken, zou ik voor een optie zoeken zodat ik hem toch nog af en toe kan opzoeken..

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Fitzroy
Berichten: 17277
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:08

Toevallig gaat mijn zus voor een aantal jaren naar Singapore vanwege een baan van haar man en het eerste wat ik vroeg was: hebben ze daar ook stallen Knipoog

Kijk, het ligt eraan wat je daar gaat doen. Als je echt als 'volger' van je vriend/man mee gaat en je hebt daar nog geen baan, dan zou ik zeker proberen mijn paard mee te nemen omdat je dan ook een leuke invulling van je tijd hebt.
Ik ken iemand van wie de man een goede baan in Hongkong kon krijgen en die is toch door het hele proces van quarantaine e.d. heen gegaan zodat zij een zinvolle tijdsbesteding had.
Kostte wel een duit centen en als dressuuramazone was ze ook een absoluut buitenbeentje op de renbaan in Hongkong *LOL*

Het ligt er dus aan wat je daar gaat doen en of je het kunt bekostigen. Je paard aanhouden en hier een bijrijder zoeken zou voor mij geen optie zijn. Je kunt tenslotte van afstand niet zien hoe ze met je paard omgaan, dus dat zou gegarandeerd goed zijn voor slapeloze nachten.
Dan zou ik kiezen voor verkoop.

Ik zou iig mijn beslissing om te emigreren niet laten afhangen van een eigen paard. Je paard kan het ook bij iemand anders prima hebben.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:09

Ik heb 2 dieren en ze zijn veel voor mij dus zonder hun ga ik niet. Ik kon een paar jaar geleden naar Belgie gaan alleen midden in Brussel met een hond en paard was niet echt ideaal. Er waren nog een paar redenen waarom ik niet gegaan ben achteraf heb ik er wel spijt van.

MAAR nog steeds zonder mijn dieren ga ik niet ze betekenen teveel voor mij nu. Ik kan altijd nog gaan.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:12

Ik heb mijn vorige pony verkocht toen ik naar Ierland emigreerde. Het was financieel toen nog niet haalbaar om hem mee te nemen, ook omdat alles verder nogal onzeker was. Mijn pony is er niet minder om geworden... heeft en leuke eigenaar gevonden, die hem nu 7 jaar later nog steeds heeft. Ik ben ook erg biij dat ik naar Ierland vertrokken ben en de nodige levenservaring opgedaan heb. Nu ligt het mischien allemaal wat anders...

Europe is our playground

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:12

Zonder mijn dieren ga ik helemaal nergens heen, nog niet voor een week Haha!.

Tallie1979
Berichten: 20290
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:14

Winnie gaat mee of ik ga gewoon niet..

Zo simpel is het.. Ik ga nooit mijn paard verkopen voor zo iets.. Daar zou ik hem veel te erg voor missen..

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:24

Over een aantal jaar gaan m'n ouders naar Spanje emigreren en eigenlijk wil ik dan toch wel heel graag mee, maar niet als Michelle er nog is.. Ik heb haar vanaf mijn 9de en ben er dus mee opgegroeid, zij is echt mijn alles en ik ga dus niet weg zonder haar (haar meenemen doe ik ook niet gezien de warmte) ze is al een jaartje of 24 en heeft spat dus haar bij iemand anders laten of verkopen doe ik zekerweten niet!
Er kan niet meer mee worden gereden, en ik moet maar zo iemand vinden die haar hetzelfde verzorgd als dat ik doe Tong uitsteken

Nee ik blijf lekker hier, zij heeft mij al die jaren gedragen en heerlijke ritjes bezorgd, dan doe ik haar niet zomaar weg!

wennie

Berichten: 2758
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:32

Fitzroy schreef:
Ik zou iig mijn beslissing om te emigreren niet laten afhangen van een eigen paard. Je paard kan het ook bij iemand anders prima hebben.


Hier ben ik het helemaal mee eens.

17 mensen vinden dit leuk

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:37

Ik heb ook heel serieus overwogen om te gaan emigreren. Had op dat moment ook een paard. Ik ben niet gebleven, maar had besloten dat ik eerst een oplossing voor mijn paard wilde vinden. Hij heeft een tijdje te koop gestaan. Het gekke was dat ik hem helemaal niet kwijt wilde, en ik had de hoop dat ik de ideale baan zou vinden waardoor ik geld zat had en 'm kon houden. Waar dan ook. Uiteindelijk nam het hele verhaal een nogal onverwachte wending, m'n paard is niet meer. En ik zit nog steeds in Nederland. Heb een geweldige baan hier gekregen en had mijn paard waarschijnlijk wel kunnen houden.
Spijt heb ik niet, ik was graag gegaan, maar ik wilde voor mezelf voor mijn paard een zinvolle oplossing vinden. Als ik in Nederland het geld had gehad om 'm te onderhouden (en de zekerheid van de baan die ik nu heb), dan was ik nooit weggegaan. Dan had ik het niet eens overwogen. Maar ik had wel al het mogelijke gedaan om met paard en al te emigreren.
Ik heb geen idee wat ik gedaan zou hebben als... echt niet. Ik was er nog lang niet uit, maar heb in eerste instantie het hele emigreren uitgesteld (lees: op de lange baan, misschien over tien jaar). En nu mijn paard geen handen en voetenbinder meer is heb ik ook niet direct de behoefte in het vliegtuig te stappen. Ik wil nog wel, maar het hoeft niet nu meteen. Ik ben nu heel tevreden en zit op m'n plek. Als ik hier niet meer werk, dan zie ik wel weer verder.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:38

wennie"]
[quote="Fitzroy schreef:
Ik zou iig mijn beslissing om te emigreren niet laten afhangen van een eigen paard. Je paard kan het ook bij iemand anders prima hebben.


Hier ben ik het helemaal mee eens.
[/quote]

Ik niet... Haha! maar dan voornamelijk omdat ik zelf minder gelukkig zou zijn zonder mijn eigen paardjes... (en ook wel een beetje omdat ik van mezelf weet dat ik goed voor mijn paarden zorg... bij een andere eigenaar heb je toch geen garanties hoe goed het wel of niet met je paard gaat... en of het idee van goed van een eventuele nieuwe eigenaar wel zou voldoen aan mijn idee van goed Haha!)

verootjoo

Berichten: 22090
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:46

Ik zou helemaal niet willen emigreren. Ook niet als ik geen paard had. Dan ga ik toch mn familie missen, en mn land en mn taal enzo.

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:47

Ga met vikki mee. Ik ben toen niet naar brussel gegaan omdat ik mijn dieren daar niet de ruimte kon geven die ze nu hebben. Vooral voor de hond was het moeilijker aangezien het appartement midden in de stad en drukte lag niet handig voor een hond. Paard zou buiten de stad komen en ik zou iedere avond heen en weer reizen. Als mijn dieren niet gelukkig zijn ben ik het ook niet.

Dat de dieren het bij een ander ook goed hebben is prima maar ik heb mijn dieren om MIJN plezier en niet die van een ander. Dus ze gaan mee anders niet.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:48

Voor mij zou dat echt helemaal van de omstandigheden afhangen. Naar welk land ga je, wat heb je te besteden, hoe zijn de omstandigheden daar etc etc.

Naar Afrika (gebieden met slaapziekte) zou ik geen paard mee naar toe nemen. Dan verkoop ik ze graag!
Daarnaast moet je ook maar het geld hebben om je paard naar de andere kant van de wereld te verhuizen (en daar te onderhouden). Blijf je binnen Europa, dan wordt het weer een heel ander verhaal.

Vandaar dat ik er voor mezelf nu echt geen antwoord op kan geven Lachen

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Sonja_vR
Berichten: 24027
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 12:52

sja, als ik zou emigreren is het naar ijsland Haha!
dus dan is de enige oplossing
paard verkopen en gaan
want paard komt ijsland niet in

denk ook wel dat ik dat zou doen als die kans zich voor zou doen

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 12:58

Jantien schreef:
Voor mij zou dat echt helemaal van de omstandigheden afhangen. Naar welk land ga je, wat heb je te besteden, hoe zijn de omstandigheden daar etc etc.

Naar Afrika (gebieden met slaapziekte) zou ik geen paard mee naar toe nemen. Dan verkoop ik ze graag!
Daarnaast moet je ook maar het geld hebben om je paard naar de andere kant van de wereld te verhuizen (en daar te onderhouden). Blijf je binnen Europa, dan wordt het weer een heel ander verhaal.


Mja daar heb je wel gelijk in. Engeland zou denk ik niet of weinig problemen opleveren maar stel dat het toch de Maladiven ofzo zou zijn, da's totaal geen optie

holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 13:02

Ik heb geen keuze gemaakt.
Als ik de kans zou krijgen om te emigreren, dan zou ik het zoiezo al niet doen. ik heb het hier prima naar mijn zin. Ik verhuis niet eens naar een andere provincie joh, laat staan van het buitenland.
Of ik mijn paardjes zou verkopen zou ik niet weten. Voor mij heeft het niks met paarden te maken, maar met mezelf. Zou ik daar wel gelukkig kunnen zijn? Ik denk het niet, dus paarden of geen paarden, nee ik emigreer zoiezo niet denk ik.

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-05-04 13:11

holly schreef:
Ik heb geen keuze gemaakt.
Als ik de kans zou krijgen om te emigreren, dan zou ik het zoiezo al niet doen. ik heb het hier prima naar mijn zin. Ik verhuis niet eens naar een andere provincie joh, laat staan van het buitenland.


Ja het is natuurlijk heel persoonlijk of je wel of niet zou willen verhuizen
of emigreren.

Ik ben altijd opgevoed met de wijze woorden van mijn moeder:"Tes, als je de kans krijgt hang dan gewoon je rugzak op je rug en trek de wijde wereld in!" Ik was ook altijd weg of op vakantie, maakte niet uit hoe lang, ik had nooit heimwee. Dus voor mij maakt het inprinciepe niet uit waar ik woon.

Eliane

Berichten: 2409
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 13:40

Ik heb geen eigen paard en kan het dus eigenlijk niet echt weten... maar ga toch lekker mijn mening geven Tong uitsteken

Wat Napoleon zegt heb ik eigenlijk ook altijd al gehad: ik hou van reizen, andere culturen en heb van jongs af an al min of meer gedacht dat ik 'later' ga emigreren. En als die perfecte kans zich dan voordoet denk ik niet dat ik dat van mn paard zou laten afhangen: in eerste instantie probeer je hem natuurlijk mee te nemen maar als het écht niet kan (vanwege dus bv. ziektes of een verbod op invoeren of financieel compleet onhaalbaar, etc) dan zal hij toch weg moeten. Maar goed, dit hangt er dus ook helemaal vanaf wáár je heen wil gaan verhuizen; binnen Europa denk ik dat het wel moet lukken je paard mee te nemen.

Kliko

Berichten: 3026
Geregistreerd: 19-01-04
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 15:40

Als ik geen eigen paard had gehad, was ik in ieder geval voor een jaar naar het buitenland geweest, maar mijn paard gaat natuurlijk wel voor, dus dat gaat niet meer door voor mij! En daar heb ik me bij neergelegd! Lachen

:D M2 + 8 :D

Tessebes

Berichten: 16937
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 16:10

Ik zou nooit buiten Europa willen emigreren en binnen Europa zou ik dus gewoon het paard meenemen.

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 16:52

ik zou absoluut gaan en indien mogelijk mijn paard meenemen. Naar Afrika oid idd niet, precies om wat Jantien zegt, maar dan zoek ik daar wel een ander.

*been there, done that* en heb een geweldige tijd gehad met Chestnut!

mijndario
Berichten: 1857
Geregistreerd: 26-06-03
Woonplaats: Sittard, (Munstergeleen)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 17:41

Ik zou het echt niet weten Scheve mond
Aangezien ik nog niet echt de leeftijd heb om uitmezelf te emigreren Tong uitsteken en als mijn ouders dus wel gaan dan moet ik dus mee, geen mogelijkheid dus...Mijn ouders zouden nuchter zijn en zeggen dat ik hem helaas moet verkopen. Tuurlijk zijn er nog veel andere leuke paarden, maar toch Scheve mond

A Great Pleasure in Life is doing what People say You cannot

Esther

Berichten: 3572
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 18:03

Als ik zou willen/kunnen gaan emigreren zou ik mijn paard verkopen als het niet mogelijk is om hem mee te nemen. Ook andere mensen zorgen goed voor hun paarden, waarom dan niet voor Mega als hij van hun zou zijn? Het zal niet makkelijk zijn, maar je gaat denk ik toch uiteindelijk het paard de schuld geven van hetgeen je niet hebt kunnen doen omdat hij er was. En een paard kan ook bij een ander gelukkig zijn, zal wel kritisch zijn met verkopen iig!

Ben je op zoek naar de handleiding van je paard of hond? Kijk op http://www.handleidingpaard.nl of http://www.handleidinghond.nl
Op zoek naar kvv of gedroogde snacks in de omgeving van Terborg? http://www.kompleetversvoerenzo.nl
Een plek op aarde waar paarden nog paard mogen zijn: http://www.pferdehof-montferland.eu


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: goesju, Googlebot, Patries_ en 28 bezoekers