Conservatorium

Moderators: Leo, Dani, Muurp, Murthul

 
 
Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Conservatorium

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-04 17:36

Ruim twee jaar geleden heb ik auditie gedaan voor het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Ik ben toegelaten en heb het toen uiteindelijk niet doorgezet.
Ik heb er heel goed over nagedacht en besloten dat zingen niet zo'n passie voor me was dat ik er echt mijn beroep van wilde maken.
Een toekomst als zanglerares zag ik niet echt zitten en de kans dat je wel leuke opdrachten krijgt is gewoon heel klein. En dan vaak ook nog voor een minimaal salaris.
Nu, een paar jaar verder dus, heb ik op zich niet echt spijt van mijn besluit, maar het zit wel vaak in mijn achterhoofd. Helemaal omdat ik vaak van mensen te horen krijg dat het zo zonde is en stom dat ik het heb afgewezen, want hoe groot is die kans nou dat je wordt toegelaten..

Toen had ik zoiets, ik vind het super om te doen, maar echt een beroep, nee en het is zo keihard werken zonder goede perspectieven. Bovendien kon dus nu iemand anders, die misschien wel echt zo gedreven was, mijn plek krijgen.
Het is nl op een conservatorium zo (volgens mij geldt voor elke kunstacademie) dat je er ieder jaar niet zeker van bent dat je door kunt.
Als blijkt dat jij in een jaar niet ver genoeg gevorderd bent, dan kunnen ze besluiten dat het geen zin heeft om de opleiding voort te zetten. Ieder jaar is dus een examen, wat in feite ook weer een auditie is.

Echt spijt heb ik dus niet, maar het had me wel echt geweldig geleken! Ik ben nl wel heel vaak met zingen bezig en doe ook vaak mee met theaterdingen (van oa mijn studentenvereniging) als het zich voordoet.

Zijn er mensen die conservatorium hebben gedaan, of juist die keuze hebben gemaakt om het niet te doen?

[Edit]Typo[/Edit]

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik


doghorselove

Berichten: 35
Geregistreerd: 18-04-04
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 17:46

Nee maar ik wil na de middel bare naar het coservatorium

Mijn avatar betekent: hond

Andersom
Berichten: 5452
Geregistreerd: 20-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 18:23

mijn vriendin wil graag naar het conservatorium. ze heeft een klas oovergedaan en zit nu in het laatste jaar. enige reden dat ze het uiteindelijk niet doet is dat haar vooropleiding te laag was. ze doet nu wel iets in die richting geloof ik, daar heeft ze auditie voor gedaan.

moet zeggen dat ik het nooit zou doen. wat je zelf al zegt, die onzekerheid, misschien geen leuk werk, weinig salaris. aan de andere kant: je doet voor de rest van je leven iets dat je echt leuk vind, dat kunnen sommige mensen met een goedbetaalde baan niet zeggen!

Little_Sun

Berichten: 1165
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 18:32

Ik heb ook bewust niet gekozen voor een conservatorium (piano). Ik heb er weleens gekeken of het wat was voor mij, maar ik wil gewoon geen toekomst waar muziek mijn beroep is. Dit is ook mijn laatste jaar op de muziekschool, volgend jaar ga ik studeren en stop ik met lessen, misschien dat ik het over een tijdje wel weer op pak. Ik zelf ben al niet zo fanatiek, en ik wil het gewoon als hobby houden. Verder is de kans dat je echt een leuk, goed betaald, vast beroep krijgt volgens mij best klein.

Justy

Berichten: 31650
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Heers (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 19:18

Ik ben vorig jaar op een open dag geweest in Maastricht, maar ik schrok zo van de prospectus dat ik bijna meteen weer naar buiten ben gelopen... Ik heb al die theoretische kennis niet, dat zou eerst op zijn minst een jaar muziekschool worden. Als ik daar de motivatie ooit voor kan vinden probeer ik het misschien nog wel maar voorlopig ben ik even genezen...

Eponaquest introductieworkshops op 1 & 2 april en op 20 & 21 mei
/3 Sunny & Amie /3

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 19:51

Mijn man heeft 't niet gedaan.
Hij zou het dan voor orgel doen met als bijvak piano.
Hij had het zéker gekund. Maar als organist kan je je brood niet verdienen of je moet wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel goed zijn.
Pianist gaat beter maar ook dat is lastig. Daarbij ben je in de weekenden + 's avonds weg terwijl ik dan juist thuis zou zijn. Met bijzondere dagen (kerst e.d.) heb jij het stikke druk.
Muziek is een way - of - life daar moet je tegen kunnen.

Een vriend van ons heeft 't wel gedaan. Maar heeft nu geen werk. Ja wel wat als muziekant, maar daar kan hij niet van eten....
Ik ben blij dat harmen het niet heeft gedaan.

Als je écht de kunde hebt en de inzet dan kom je er ook zonder conservatorium Dat is mijn mening.

Marco Borsato heeft ook geen conservatorium Knipoog ik noem maar even wat.
Die is eigenlijk kok.....

:evaw:

Martenique
Berichten: 1606
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 19:58

Vriendin kan er heen VWO en muziekdiploma's t/m D van klarinet, maar ook zij wil het niet vanwege de beroepsperspectieven ze is nu ook saxofoon gaan spelen om door te kunnen gaan met muziek les, ze is echt heel muzikaal oefent nooit en spaalt zo alles, met saxofoon speelt ze vanaf het begin al 1e of 2de stem en kwam de eerste keer zonder 1 keer geoefend te hebben, ja ze had weleens die van der moeder gepakt..

Astrida

Berichten: 147
Geregistreerd: 14-02-03
Woonplaats: Enkhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 21:02

Ben met mijn zoon Roy in januari naar een opendag geweest van het conservatorium in Amsterdam ,aan de van Baerlestraat.
We keken onze ogen en oren uit daar...Roy denkt erover om na de Havo,een opleiding te volgen (trombone) aan het conservatorium.

Vriendschap is een mengsel van liefde en begrip.

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 22:08

Ik heb verschillende kennissen en vrienden die het conservatorium doen/gedaan hebben en het zijn allemaal mensen die werkelijk enórm gedreven zijn. Mij is in elk geval wel duidelijk dat je het zonder een op en top goede motivatie niet redt.

Eén van de afgestudeerde (inmiddels zeer verre) kennissen speelt nu bij een van de grote orkesten, één speelt in een redelijk succesvolle jazzband en doet er nog vanalles naast, weer een ander is van plan les te gaan geven op een conservatorium naast de andere dingen die hij met zijn (gitaar)muziek wil doen en van de rest weet ik eigenlijk niet wat ze allemaal doen of willen gaan doen.

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-04 22:12

Iedereen zegt wel ongeveer hetzelfde en dat bevestigt mijn keuze alleen maar.
Zo'n enorme passie en gedrevenheid heb ik niet denk ik, al is het wel een van de dingen waar ik echt graag ver mee zou willen komen. Maar alleen succesvol en niet maar een beetje..

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

SAKKIA

Berichten: 16647
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 22:14

Tja ik ken enorm veel mensen die conservatorium hebben gedaan en ik ga helemaal met de eerste zin van Gwen mee.

Ik heb er ook over gedacht, maar ik heb de discipline gewoon niet, vind het heel erg jammer.

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 08:41

Harmen is toevallig net weer gebeld (door een volslagen onbekende (via via)) of hij 15 mei piano wil spelen bij een CD opname + concert

:evaw:

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 08:58

Allebei mijn ouders hebben conservatorium gedaan, en mijn vader geeft er nog steeds les.
Mijn moeder doet nog weinig meer met haar opleiding, maar heeft er nog steeds wel profijt van. Ze heeft iig een HBO (alleen het diploma, zonder richting zegt al wat over je opleidingsniveau op je CV). Ze heeft bijvoorbeeld wel muziektherapie gegeven aan geestelijk gehandicapten, en speelt nu nog in een trio met 2 vriendinnen waar ze een leuk zakcentje mee verdient (niet om van te kunnen leven hoor!).

Mijn vader echter heeft gewoon jarenlang in een orkest gespeeld, en is daarnaast gaan lesgeven, nu speelt hij "alleen nog wat hij interessant vindt", heeft de gelegenheid tournees te organiseren voor het orkest, organiseert het jaarlijkse trombone-festival dat ERGENS ter wereld wordt gehouden, elk jaar op een andere plek. Geeft masterclasses in China, amerika etc. Heeft zelf een jaar op de uniersiteit in Amerika les gegeven.

Oftewel, hij doet naast spelen ook veel netwerken. En hij is natuurlijk wel jarenlang gedreven geweest.

Ik wil hiermee aangeven dat je dus niet alleen muzikant hoeft te worden na het conservatorium.
Wat ik wel van hem weet als docent, is dat mensen die niet echt gedreven zijn er meteen tussenuit gepikt worden, en dat hij daar ook niet echt zijn best voor gaat doen.

Als je het geweldig genoeg vindt om er tenminste 4 jaar heel gediciplineerd (schrijf je dat zo?) en gedreven mee bezig te zijn zou ik het doen. Daarna kun je altijd verder zien. (en dat je er nogsteeds spijt van hebt zegt al een boel, maar je moet veel opzij willen en kunnen zetten!)

En bedenk wel de wijze woorden van mijn papa: Als je van je hobby je beroep maakt, moet je wel een nieuwe hobby zoeken!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-04 15:40

Wijze woorden inderdaad miepmiep Lachen

Ik denk ook wel dat mijn besluit de juiste is, maar het is gewoon jammer dat er niet echt een minder tijdrovend alternatief is.

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 15:50

mijn moeder heeft het conservatorium gedaan voor orgel/piano, zo'n 22 jaar geleden, maar ze werd onverwachts zwanger van mij en moest dus stoppen

ze baalt daar soms nogsteeds van volgens mij!
als je de kans hebt en je wil het graag, dan moet je er voor gaan anders heb je later spijt!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 16:00

Hey Dorée!

1 vriend van mij, zit nu op het conservatorium (slagwerk), en 2 vrienden gaan er heen aankomend schooljaar (ene trompet en de ander bas).

Ze zijn alle dre zeer gedreven en zijn alleen maar met muziek maken bezig. Het is het enigste wat ze interesseerd.

Alleen die jongen die bas gaat studeren, heeft wel enorm getwijfeld. Ik speel samen met hem in 2 amateur orkesten. Het is heel erg leuk en dat vind hij ook. We spelen gewone populaire muziek en af en toe ook wel eens een zwaarder nummer, maar het meeste gewoon van die nummers die makkelijk weg te spelen zijn.
Op het conservatorium krijgt hij natuurlijk veel zwaardere muziek, alleen maar... Hij weet niet of hij dat echt leuk vind, maar hij gaat het wel proberen.
Hij wil later graag dirigent worden van een amateurorkest, maarja dan moet hij wel de hele studie gedaan hebben.

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-04 16:06

Renske20 schreef:
als je de kans hebt en je wil het graag, dan moet je er voor gaan anders heb je later spijt!


Kans was er en ik wilde het ook graag. Was alleen gewoon bang dat het me niet zou brengen wat ik uiteindelijk zocht. Wat dat precies is weet ik ook niet, maar je hebt er zo'n instabiele toekomst mee.

Ach, misschien doe ik volgend jaar mee aan Idols Clown

no way! Haha!

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

essiedepessie

Berichten: 2628
Geregistreerd: 04-03-02
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 17:19

Mijn kans lag ook klaar, en wilde het ook graag.. maar wilde dan graag voor arrangeur doorleren, wat dan zou betekenen dat ik eerst vier jaar de reguliere piano opleiding zou moeten doen en dan nog 2 jaar specialiseren..
dan heb je daarna nog de kans dat je net niet goed genoeg bent, en dat je er geen werk in kan vinden, en daar zit je dan met je dure lange opleiding waar je zoveel werk in hebt gestoken,

Ondanks dit vind ik het nog steeds wel jammer.. maar het was beter zo.

Anything less than I love you is lying, Morris 2007-2010

www.facebook.com/fotosessie

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 19:16

Een hele goeie en al een vriendin waar ik heel lang bevriend mee ben wou ook consevatorium doen. Zingen was echt haar lust en haar leven. Dat was wel grappig, want je kan het vergelijken wat ik met paarden heb, heeft zij met zingen.

Zij gaf zich op voor het consevatorium. Zij heeft Gymnasium gedaan en haar ouders waren het niet mee eens dat ze ineens naar een HBo opleiding ging. Toch doorgezet. Ze werd aangenomen op het consevatorium en moest nog een keuring ondergaan mbt haar stembanden. Daar werd ze afgewezen. Zo zielig ... Er zaten zogenaamde bobbeltjes ofzo erop, en wanneer ze fanatiek zou blijven zingen, en echt haar werk van zou kunnen maken, zou ze er in een mum van tijd schor door raken. Echt zielig, ze zingt nu altijd nog gewoon door. Een dijk van een stem, maar een echte carriere zal er niet in zitten voor haar...

:){

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-04 19:27

Oei dat is wel echt heel erg rot! Ik ken dat idd van die bobbeltjes. Heb het voor zover ik weet, zelf niet, maar een vriendin van mij heeft dat idd ook, zingt verder niet, maar is wel heel snel schor.
Ik heb die hele keuring niet eens gedaan, daarvoor ben ik er te vroeg mee gestopt.

(ik heb trouwens ook gymnasium gedaan en mijn ouders vonden mijn keuze voor conservatorium ook niet echt toejuichbaar, maar niet omdat het een hbo-opleiding is, meer omdat ze gewoon weten dat het keihard werken is en een enorm doorzettingsvermogen eist)

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

Eliane

Berichten: 2409
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-04 21:03

miepmiep schreef:
En bedenk wel de wijze woorden van mijn papa: Als je van je hobby je beroep maakt, moet je wel een nieuwe hobby zoeken!

En dit was voor mij ook 1 vd belangrijkste redenen om het niet te doen... Dorée's eerste bericht kwam op mij ontzettend herkenbaar over, alleen was het bij met dans. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als met muziek, maar dansen is voor mij net zo goed een way of life en het wel/niet conservatorium-dilemma is ook hetzelfde.

Ik dans al van jongs af aan, in allerlei stijlen: klassiek ballet, tapdance, modern ballet, jazz, streetdance, stijldansen, etc. Ik werd bij mijn school 'geselecteerd' en het was de bedoeling om naar het conservatorium te gaan. Uiteindelijk heb ik verschillende audities gedaan en ben o.a. aangenomen geweest bij de vooropleiding van het conservatorium in London. En heb het toch niet gedaan... Met verschillende redenen: alle andere hobbies worden vrijwel onmogelijk, het is dan niet meer puur voor de lol, slechte baankansen, én fysiek godsonmogelijk zwaar. Ik ben er blij om dat ik het niet heb gedaan, vooral omdat ik nu zoveel gezondheidsproblemen heb dat ik het nooit af had kunnen maken en bovendien heb ik nu een veel 'breder' leven dan alleen dansen, maar het kriebelt nog steeds... Echt *spijt* is het niet, maar op momenten vind ik het wel ongelofelijk jammer, mis ik het gigantisch en lijkt het me de hemel om er écht de hele dag mee bezig te kunnen zijn...
Dansen is ook nog steeds (naast muziek) mijn aller-aller-allergrootste passie, ik doe het altijd en overal, en ben absoluut van plan om het op alle mogelijke manieren door te zetten: het zit gewoon in mn bloed... En heel misschien ga ik volgend jaar alsnog een tijdje een opleiding erin volgen...

Om echt het conservatorium te doen moet je gewoon gigantisch gedreven zijn en bereid om *álles* ervoor opzij te zetten.. Maar ik zie het zo: als het echt ín je zit komt het er toch wel uit, en dat kan gelukig ook als je een andere opleiding doet Lachen

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-04 12:16

Zullen we samen een groepje oprichten Eliane? Haha!
Kunnen we daar onze frustraties en muzikale uitspattingen in kwijt.
Dan zing ik en doe jij er danspasjes op! Haha!

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

Eliane

Berichten: 2409
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-04 13:00

Jaaaaa, briljant idee Haha! Het BAFF: bokt-anti-frustraties-front *LOL* Wie doet er mee?

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-04 22:31

We moeten idd nog wel wat meer mensen hebben voor de muziekvoorziening!
Is er een gitarist, een bassit (liefst iemand die contrabas kan) een drummer etc?
We moeten natuurlijk ook achtergrondzangers en dansers hebben.... best een organisatie!

Wat voor soort muziek gaan we doen? Ik ben voor soul-funk-jazz Haha!

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-04 10:06

Mijn man heeft conservatorium gedaan. De discipline en gedrevenheid die je er voor moet hebben zijn enorm. Muziek is zijn leven, altijd muziek in zijn hoofd, altijd met muziek bezig. In zijn vrije tijd knutselt hij aan zijn instrumenten en maakt hij muziek of arrangementen.

Tijd voor een andere hobby is er niet. Nou ja,... hij heeft erg veel plezier aan mij en mijn paard. Paarden zijn een beetje zijn hobby geworden. Hij rijdt niet maar gaat altijd met me mee naar les/concours etc. en helpt me als ik een probleem tegen kom in het rijden. En natuurlijk kom ik [niet te vaak Lachen] kijken bij optredens en uitvoeringen. Ook proberen we onze beide interesses te combineren. Dat lukte heel erg goed in Sevilla het land van de paarden en flamengo.

De passie die hij heeft voor de muziek gaat wel veel en veel verder dan mijn passie voor paarden. Ik moet er niet aan denken om de hele dag door alleen maar met paarden bezig te zijn. Het is idd een way of life. Op de middagen/avonden geeft hij les, in de week-einden zijn er optredens, concerten, uitvoeringen en examens. Gelukkig heb ik mijn eigen dingen en ben ik ook altijd druk met mijn paard.

Alleenstaande paardenmeisjes kan ik het wel aanraden om wat te gaan beginnen met een muzicus!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _classic, Dees90, enamorada, Googlebot, Haarbal, littletash, Nini1992, Sar, Vossy en 147 bezoekers