Beslissing genomen... (lang verhaal)

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

 
 
Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Beslissing genomen... (lang verhaal)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-04 21:23

Nou ja eigenlijk al 2 week geleden. Maar afgelopen morgen hebben we op het ziekenhuis alles doorgepraat en ik sta nu officieel op de wachtlijst.

Okee misschien even voor mensen die hier niks van snappen: Ik ben geboren met een hartafwijking, op me 4de ben ik hieraan geopereert en eigenlijk ging alles met de medicijnen die ik altijd had super goed. Tot vorig jaar voorjaar.
Ik heb ook een extra zenuwbaan over me hartlopen die me hart soms extra prikkels geeft en tot hartkloppingen overgaat. Meestal van rond de 140per minuut dan. Ook opzich nog niet zo'n probleem, er zijn zat mensen die af en toe hartkloppingen hebben. En door de medicijnen die ik altijd had, had ik nooit echt veel klachten. Nou ja tot vorig voorjaar dus. Ik kreeg opeens hele vreemde hartkloppingen, waar ik echt beroerd van werd. Ben nog een paar keer met die hartkloppingen op de Eerste Hulp geweest, maar dan was het meestal alweer over als ik aankwam dus konden ze niet echt veel doen. Omdat ik steeds vaker hartkloppingen kreeg heb ik een kastje omgehad die 24uur je hartslag opneemt zodat de dokters het later kunnen aflezen. Bij toeval kreeg ik op dat moment dus weer die hartkloppingen. De volgende dag netjes dat kastje ingeleverd en nog geen week later hangt mijn dokter aan de telefoon dat ik echt zo spoedig mogelijk langs moet komen. Dus ik heen, zonder dat ik wist wat er aan de hand was. De hartkloppingen die ik bleek te hebben waren ontzettend gevaarlijke, die een hartstilstand konden uitlokken Scheve mond Nou dan wordt je wel even met je neus op de feiten gedrukt en dan ga ik je denken wat je dan moet doen. Ik besloot het eerst een tijd aan te zien, zo vaak had ik die hartkloppingen niet en opzich ging alles nog wel goed.
Tot de zomer van vorig jaar. Ik had die hartkloppingen minstens 3x per week, van mijn moeder mocht ik niks meer doen want ze was bang dat ik er dood bij neer zou vallen. Toen maar weer richting ziekenhuis, mijn magnesium was toen ook laag dus dat hebben ze eerst opgehoogd. Geen reactie, toen gingen ze denken aan een nieuw soort magnesiuem. Hiervoor moest ik in het ziekenhuis worden opgenomen, want terwijl ze dat gingen instellen kon ik best hartkloppingen krijgen (dit was eind augustus). Na een week in het ziekenhuis geweest te zijn was de magnesium goed en werd ik weer vrij gelaten. Een heerlijk gevoel!!
Alleen 2 dagen later ging het mis, ik liep in de stad en kreeg weer hartkloppingen. Ik naar het ziekenhuis (had ik beloofd bij het verlaten). Ik werd binnen gebracht met een hartslag van 230 slagen per minuut (bij 260 ben je dood Scheve mond ). Toen kwamen we tot de conclusie dat dit niet verder kon en werd ik op andere medicijnen overgezet. Medicijnen die die gevaarlijke hartkloppingen onderdrukken. De gevaarlijke hartkloppingen heb ik sindsdien niet meer gehad, maar de "gewone" des te meer. Sinds die dag dat ik die andere medicijnen heb gekregen heb ik eigenlijk elke dag hartkloppingen. De dagen dat ik geen hartkloppingen zijn, komen bijna niet voor. Mijn leven is hierdoor een ontzettende puinhoop geworden. Kan eigenlijk niet meer naar school, op Nicole rijden kan niet meer (alleen beetje stappen en heel klein beetje draven), uitgaan zit er niet meer in, kleren kopen gaat niet meer, eigenlijk alle dingen die een meid van 21 doet kan ik niet meer doen. Daarnaast heb ik van die nieuwe medicijnen ontzettend veel negatieve bijwerkingen, zo is me schildklier functie veranderd, mijn longblaasjes worden langzaam aangetast, heb bloedarmoede en nog veel meer rottigheid.
Er is eigenlijk nog maar 1 oplossing, namelijk dat ze die zenuw die de hele tijd die hartkloppingen veroorzaakt door gaan branden met een laser. De kans dat het lukt bij een normaal hart is 95%, maar mijn hart zit nogal abnormaal inelkaar en daarom is de kans dat het lukt zeer klein. Maar er is een kans en ik kan zo niet verder dus ik moet die kans aangrijpen. Vandaag heb ik dus op het ziekenhuis ter kennen gegeven dat ze het maar moeten proberen, NEE heb ik JA kan ik (hopelijk krijgen). Ik ben opzich wel opgelucht dat het gaat gebeuren, maar ik ben aan de andere kant ook heel erg bang. Bang dat het niet lukt, bang dat ze het verkeerde doorbranden en ik de rest van me leven met een pacemaker zit opgescheept. Bang voor alles...
Een van de beste chirurgen van Nederland gaat het proberen (met nog een heel team) dus ik ben opzich wel in erg goede handen, alleen het blijft gewoon heel erg spannend!!!!!

Afgelopen middag ben ik maar even naar Nicole gegaan om alles een beetje van me af te zetten. Nicole was gelukkig heel erg vrolijk en die had wel even zin om het zonnetje in te gaan Lachen. Ik dacht, kom laat ik haar eens even lekker gaan longeren. Alleen dat ging anders, ik kreeg namelijk WEER hartkloppingen Boos! Dus Nicole maar losgelaten in de buitenbak zodat ze lekker kon rennen en spingen. Ik ging midden in de bak in het zand zitten. Na een klein kwartiertje kwam Nicole vrolijk op me afgestapt en ging naast me staan. Even haar snuitje tegen me wang aan en daarna bleef ze super stil bij me staan (alsof ze wist dat er wat aan de hand was). Op zulke momenten kan ik tegenwoordig wel huilen van geluk, zulke momenten zijn er niet zoveel maar ik heb ze zo nodig.

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.


Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:24

Weet niet goed wat ik moet zeggen, wat vreselijk. Heel veel sterkte!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

liberty

Berichten: 17221
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:26

Jeetje zeg....

Ik wens je heel veel sterkte toe.

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Kido

Berichten: 5156
Geregistreerd: 04-08-03
Woonplaats: Ergens op deze aardbol.....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:28

Jeetje meid wat een schok,
En nu wanneer word je geopereert?
STERKTE!

Als tranen een trap konden bouwen en herinneringen een brug.
Dan klommen we de hemel in en brachten we jullie gezond mee terug.

Whisper en Shadow Together forever

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:31

Zo wordt je wel erg met je neus op de feiten gedrukt zeg.
Jaren gaat het goed en zo gaat het niet meer.
Ik wil je iig heel veel sterkte wensen!
Als je je adres geeft als je het ziekenhuis ingaat zullen we van bokt eens flink wat kaartjes naar je sturen.

Heel erg veel sterkte!

:evaw:

Chica

Berichten: 12277
Geregistreerd: 04-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:36

Even verplaatst naar Algemeen.

Heel erg veel sterkte ook van mij, we gaan voor je duimen hoor...

In 1912: Dingen werden gebruikt. Mensen waren geliefd.
In 2012: Mensen worden gebruikt. Dingen zijn geliefd.
Some days you're the dog Some most days you're the hydrant


Met beide voeten op de grond, kom je geen stap vooruit
Dag lieve Niamh..HVJ

TinkerSilke
Berichten: 27
Geregistreerd: 14-04-04
Woonplaats: In de buurt van Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:37

Sterkte

Bont is beautiful!

Polly

Berichten: 14402
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:38

inderdaad sjimmy, we zullen dat ziekenhuis eens laten weten dat bokt bestaat!!
Heel veel sterkte meis!!

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:40

pff meid dat is niet nix! Heel erg veel sterkte!

Onderschriftloos :Y)

Amy77
Berichten: 11221
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:42

Wat een verhaal zeg, kan me voorstellen dat je erg bang bent. Gelukkig word je als een V.I.P behandeld, met de beste arts van Nederland. Ik zal voor je duimen. En idd, het zijn de kleine dingen die het doen, bv je paardje die naar je toe komt, dat maakt men vrolijk, geniet daar goed van, tenminste nog iets wat je blij maakt op dit moment. Veel sterkte en laat je weten hoe het allemaal verloopt?

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:43

Ik hoop dat je niet te lang moet wachten voordat je aan de beurt bent , want zo verder gaan is niets...

Sterkte!

Je suis Charlie.

kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 21:47

Heel erg veel sterkte!! En succes! Je bent in goede handen.. en je bent jong! En sterk.. Ik ga voor je duimen heel veel liefs en sterkte!

KellyenXena

Berichten: 3615
Geregistreerd: 08-04-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 22:13

Jeetje wat een verhaal....Weet niet zo goed wat te zeggen...Veel sterkte!

Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-04-04 22:16

Bedankt lieve mensen voor jullie ontzettend lieve reacties. Dit doet me echt heel erg goed. Waarschijnlijk gebeurd het pas na 16 juni (ga 16 juni eerst naar de RHCP in de Amsterdam Arena Rock-on, dudes! ). Dat wil ik niet missen en op het ziekenhuis snappen ze dat "gelukkig" ook wel Lachen

Ik hou jullie op de hoogte, zal binnenkort wel een datum te horen krijgen wanneer ze het gaan doen. Zodra ik die weet zet ik die hier neer..

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 22:17

We duimen hier op bokt voor je!

Eline

Berichten: 73129
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 22:17

Heel, heel veel sterkte met de operatie...

het klinkt alsof je ontzettend heb nagedacht over je beslissing, en ik duim voor je dat de operatie goedgaat! en dat je daarna weer gewoon wel de dingen kan doen die je wil doen!

Eliane

Berichten: 2409
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 22:20

Knap dat je zo'n beslissing kan maken! Lijkt me namelijk heel erg moeilijk...

Ik kan me goed voorstellen dat je het hardstikke eng vind, maar ik zal ook absoluut meeduimen dat het allemaal goed komt Ach gut Heel veel sterkte in ieder geval!

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 22:22

Mocht ik de andere, nieuwe topic's straks misschien mislopen: alvast heel veel succes met de operatie. En ik hoop echt dat het helpt. Net wat je zegt, zo heb je ook geen leven.
Als ik er aan denk (het is nog ver weg) zal ik voor je duimen *LOL*

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 01:19

Knap dat je deze zet hebt genomen, en hopenlijk gaat alles goed en kun je binnenkort weer alle dingen doen die je leuk vindt.

Sterkte en succes.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 01:27

Heel heel heel veel sterkte!
Heel knap, en ik hoop uiteindelijk ook verstandig, dat je de stap gaat nemen om er iets aan te verbeteren!
Ik hoop echt voor je dat alles goed gaat!
Veel succes tot die tijd, ik kan me voorstellen dat je er heel erg mee in je maag zit, omdat het niet een risicoloze operatie is. SUCCES Lachen

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 06:27

Heel veel succes. vind het ontzettend knap dat je hebt kunnen kiezen. denk nietdat veel mensen het je na doen. Heel veel sterkte met de periode tot de operatie probeer er zoveel mogelijk van te genieten.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Horse_

Berichten: 10275
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 07:59

Wat schattig van je paardje dat ze je aanvoelde en naar je toen kwam. Hoop voor je dat je snel aan de beurt bent en je snel beter bent. Sterkte en succes Ach gut

Barb

Berichten: 11790
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 08:18

jeetjemineetje, dat is niet niks
Ik wens je heel veel sterkte toe

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

Sani

Berichten: 26638
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 08:37

Wow..... Scheve mond

Veel sterkte!!!!!

jacqueline

Berichten: 5548
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 09:16

Jeetje zeg, wat verschrikkelijk.
Heel veel sterkte en hopelijk ben je snel aan de beurt.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, GoogleAdsense en 31 bezoekers