Mensen met callcenters (werk-) ervaring?

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

 
 
Charlotte

Berichten: 2720
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Mierlo

Mensen met callcenters (werk-) ervaring?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-04 17:12

Wie o wie kan mij helpen? Aangezien ik een nummer heb gekregen van een call center, waar ik zo kon gaan solliciteren, maar eigelijk vind ik dat onbekende terrein maar een beetje eng.
Ik zou dus zo'n 7 euro per uur ( wit ) verdienen, + bonussen. Je moet schijnbaar wel presteren ( dus ook daadwerkelijk iets verkopen) , en ook schijnt niemand het lang vol te houden.

Zijn er hier mensen die het wel eens hebben gedaan, en hoe bevalt het? Wat moet je goed kunnen, en wat zijn de nadelen.

Alvast bedankt!

Vandaag even geen achterhaalde quotes


peppertje

Berichten: 791
Geregistreerd: 01-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 17:23

Je krijgt trainingen voordat je echt begint, dus je wordt maar niet zo in het diepe gegooid....
Je moet idd wel presteren anders lig je eruit, maargoed, het is niet zo dat je enorm hoog moet presteren, het is wel haalbaar.
Het loon wat je gaat verdienen is normaal voor een callcenter, de bonussen zijn ook altijd leuk, zo verdien je toch weer wat meer!
Nadeel is wel dat veel mensen die je belt jou irritant vinden, dus die doen vaak chagrijnig... als je je daar niets van aan kunt trekken, is er niets aan de hand...

Eliane

Berichten: 2409
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 17:24

Tja, ik weet niet echt iets maar een paar mensen die ik ken hebben het een tijdje gedaan. Niet om je af te schrikken maar ze vonden het allebei verschrikkelijk: heel erg saai en 'hersenloos' (no offense to mensen die het doen!). Hoe zij het vertelden was het alsof je zelf een soort van 'machine' wordt: de computer belt de hele tijd nummers en jij zit maar constant op dezelfde plek, hetzelfde te doen en hetzelfde te zeggen.. Ik weet niet of het echt zo erg is, dit is het enige wat ik ervan heb gehoord.

Waar je goed in moet zijn: netjes en beleefd blijven, kunnen blijven focussen op je gesprek en overtuigend zijn en blijven, óók na het 100ste telefoontje...

Succes ermee Lachen

Tallie1979
Berichten: 20302
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 17:27

Ik zit op de salesafdeling van UPC.. Ik heb inmiddels van alles gedaan, maar hier vind ik het nog het allerleukste Haha!

Als je er van houd om te praten en je vind het geen probleem om mensen dingen vol geduld uit te leggen dan ben je in de wieg gelegd voor dit werk Haha!

Ik wil voorlopig ff niet anders meer Haha!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 17:47

Ik heb 1,5 jaar gebeld voor een bedrijf in kunststof kozijnen (en ja, ik weet het praatje nog steeds Bloos! ).
De voordelen: je kan lekker 's avonds werken een paar uurtjes, dus kan overdag andere dingen doen. Onze werktijden waren van 6 tot 9.
Het is lekker verdienen, en het is heel makkelijk werk. Wij zaten in 'open' hokjes van ongeveer een vierkante meter, je krijgt lijsten die je afbelt en je zet daarop of iemand niet thuis, boos of geinteresseerd was Haha!
Wij moesten ook een x aantal afspraken scoren om te blijven, maargoed, ik heb er anderhalf jaar gewerkt en ben er toen zelf mee gestopt, dus dat is wel te doen.
De nadelen: als je outbound belt (dus jij belt mensen op) dan zit eigenlijk 99% daar niet op te wachten. Levert soms hele grappige situaties op (sommige mensen proberen je zo lang mogelijk aan de praat te houden, zonder dat ze beseffen dat daarmee jouw werktijd lekker snel omgaat en je er nog geld voor krijgt ook Haha!), maar je treft dus ook mensen die echt heel pissig worden dat je belt. Kan wel eens demotiverend zijn.

Ik zou het niet gauw weer doen, omdat ik er op het laatst zo flauw van was, die paar afspraken scoren op een lijst van honderden mensen. Daarentegen hadden we wel een heel gezellig clubje mensen, en er was ook tijd voor een geintje tussendoor. Het is een beetje wat je er zelf van maakt. Ik zat er puur voor de centen en de gezelligheid onderling, maar een beetje geestdodend is het wel. Ik had op het laatst gewoon mijn huiswerk onder de bellijsten liggen, en zat dus onder het bellen te studeren, omdat zonder nadenken het praatje vanzelf uit mijn mond rolde. De bonussen stellen vaak niet zoveel voor, dus houd daar niet teveel rekening mee.

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 18:02

Het is een goede manier om in een korte tijd veel geld te verdienen, maar daar houdt het ook echt helemaal mee op!
Ver-schrik-ke-lijk werk...
Ik heb het een maandje of 6 gedaan En verdiende toen (15 jaar) 10 gulden per uur + bonussen. Goud geld dus, maar klote werk eerste klas!

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 18:16

Ik heb het een paar wk gedaan, de werktijden waren niet echt financieel compatible met de oppas Lachen

4 uur lang mensen bellen, je target halen (ik haalde best makkelijk mijn target)... van de 240 mensen die je belt zijn er maximaal 35 die het ok vinden dat je belt... veel negativiteit krijg je over je heen.
En dan belde ik nog om een brochure op te sturen over wetswijzigingen voor pensioenen Tong uitsteken

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Madelief28

Berichten: 4276
Geregistreerd: 13-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 20:18

ik heb je gepebeet Haha!

*\o/* *\o/* *\o/* *\o/* Genieten van mijn 2 prachtige dochters! *\o/* *\o/* *\o/* *\o/*

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 20:29

peppertje schreef:
Je krijgt trainingen voordat je echt begint, dus je wordt maar niet zo in het diepe gegooid....


Dat was bij mij dus wel anders. Ik heb 2 dagen training gehad, verder niks nakkes nada.
Maar ik moet erbij zeggen dat het een noodoplossing was voor hun.
Van de groep ( 6 personen) waar ik mee zat zijn er nu nog 2 over, een collega van mij en ik.
Wij hoeven niet te verkopen maar zijn een klantenservice waar veel al vragen komen en ook geregeld klachten, dus we werken niet met bonussen.
Niet leuk werk en zeker niet mijn soort werk. Daarom ga ik morgen ook op een andere baan solliciteren. Zodra het kan ben ik daar weg.

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 20:49

Ik werk al 3 jaar bij een callcenter, maar ik doe alleen onderzoeken. Ik moet dus niks verkopen of mensen iets aansmeren, dat zou ik ook echt nooit willen! Lijkt me echt rotwerk, je krijgt meer geld als je meer verkoopt dus je gaat die mensen dan echt pushen.. Ik heb er zelf ook een hekel aan als mensen hier thuis bellen. Het verdient wel lekker, maar er zijn ook genoeg callcenters waar je gebeld wordt om vragen te beantwoorden, of net als wat ik doe, onderzoeken doen..

foetsie

Berichten: 2311
Geregistreerd: 11-01-04
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:04

Scheve mond Brr ik heb echt wel een hekel van dat soort mensen die je van alles proberen aan te smeren.
En altijd onder eten bellen of onder GTST> Boos!

Geniet van het leven, want je leeft maar 1 keer!

pniekepnak
Berichten: 4926
Geregistreerd: 04-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:18

Het ligt eraan waar je voor belt, ik moest dingen over de telefoon verkopen. Dus bijvoorbeeld abbonementen op tijdschriften of donateurs werven. Dat was dus niet leuk, omdat je inderdaad de hele avond hetzelfde verhaaltje op moet zeggen en honderd keer NEE te horen krijgt. Dan maken zelfs die paar JA's niets meer goed, je avond blijft saai. Ik heb het een half jaar volgehouden, maar toen ging ik echt met ontzettende tegenzin naar m'n werk en dat had ik er niet voor over. Ik doe nu net zoiets, alleen dan spreek ik op straat mensen aan. Dit is veel leuker, omdat je lekker buiten bent, face tot face met mensen praat (waardoor het veel makkelijker wordt) en gewoon veel meer sociaal contact hebt, ook met je collega's.
Mij beviel het niet, maar het ligt ook erg aan wat voor project je hebt. Een vriendin van me werkt er nu al meer dan een jaar, en vind het niet erg omdat ze op een leuk project gezet is.

She got home late, she got home late
She drank so hard the bottle ached

Rensje

Berichten: 521
Geregistreerd: 26-10-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:22

ik heb het ook gedaan, en ik vond het echt verschrikkelijk. Bij ons lag de target erg hoog, en als je dit drie keer niet haalde moest je gelijk een onbetaalde refresh training volgen.
Ook hadden ze gewoon een product wat niet goed liep: duitse loterij loten
Mij beviel het dus absoluut niet, ik vond het saai en onhaalbaar
Maar als je goed kan banketstaaf en je bent er goed in is het fijn werken, omdat je vaak je eigen tijden kan indelen, en er soms dus bonussen aan vast zitten Lachen
Het is dus voor iedereen anders! Lachen

Gezocht: Bijrijdpaardje omgeving rotterdam( berkel en rodenrijs, bergschenhoek, schiebroek, hillegersberg...)

A woman needs two animals: The horse of her dreams and a jackass to pay for it.

batje

Berichten: 10386
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:24

Tallie1979 schreef:
Ik zit op de salesafdeling van UPC.. Ik heb inmiddels van alles gedaan, maar hier vind ik het nog het allerleukste Haha!

Grappig, heb ik ook een tijd gezeten.. Ik vind het juist ontzettend afwisselend werk.. Hangt natuurlijk ook van je instelling af en hoe intensief de gesprekken zijn (ingewikkeldere dingen kosten meer tijd dan bv een krantje verkopen, dus de gesprekken gaan ook wat verder)

Als je het leuk vindt om te praten, servicegericht bent en een beetje leuk product hebt kan het een erg leuke baan zijn, anders wens ik je sterkte Knipoog

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69591
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:31

Ik heb het ook jaren gedaan.

Eerst bij een echt commerciele tent, outbound dingen verkopen (van pennen tot proefabonnementen op kranten), later inbound (werd je gebeld door mensen die een abonnement op de Veronica gids wilde Lachen ). Inbound vond ik leuker dan outbound.

Ben daarna gaan werken bij een bedrijf dat vooral telefonische onderzoeken deed. Dus niet verkopen, maar enquetes afnemen. Leuk om te doen en de reacties zijn ook leuker dan bij telefonische verkoop (daarnaast ook inbound werk). Daar ook doorgestroomd naar supervisor op de belzaal en later, toen ik klaar was met mn studie, ben ik daar als trainer gaan werken. Jawel mensen opleiden om te gaan bellen Lachen.

Ik merk nu in mn huidige werk dat ik er nog wel profijt van heb Lachen. Ik heb iig geen telefoonangst Haha!.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Misja

Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:33

Even een raar vraagje misschien... Maarre.. als je dan dat 'inboundwerk' doet, kan het dan zijn dat je soms maar een paar telefoontjes krijgt binnen je werktijd??
Kan me niet voorstellen dat er van 18.00 tot 21.00u elke dag continu mensen aan de lijn hangen die een abb. op de Veronica gids willen hebben? Bloos Toch? Bloos!

Op het randje van de afgrond..is het uitzicht het mooist!.......

Charlotte

Berichten: 2720
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-04 21:46

Zo wat een reacties Lachen Allereerst allemaal bedankt!
Zoals ik het nu lees lijkt me de outbound minder, en ik verwacht eigelijk dat dit dus wel outbound gaat worden. Ik ga dus even afwachten hoe mijn klasgenootje het ervaart, en dan binnekort waarschijnlijk solliciteren!

Vandaag even geen achterhaalde quotes

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69591
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:54

Bij Inbound heb je vaak verschillende lijnen. Wij hadden bijvoorbeeld een telecombedrijf, een klachtenlijn voor huis-aan-huis krantjes, afspraken voor een hypotheekadviseur en de Veronicagids. Je moest dus wel goed nadenken voordat je de telefoon opnam (staat anders ook zo l*llig als iemand denkt met zn hypotheker te bellen en je neemt op met 'Veronica' Haha!).
Bij Inbound kan het idd uren heel rustig zijn en dan het volgende moment juist heel hectisch met veel lijnen in de wacht Ziek. Maar goed, dat maakt het juist leuk Lachen.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Misja

Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:55

Klinkt inderdaad een stuk leuker dan outbound!

Op het randje van de afgrond..is het uitzicht het mooist!.......

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69591
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 21:55

En Charlotte: als je op de een of andere manier op valt bij Outbound dan krijg je vanzelf aanbiedingen om bij Inbound te komen Knipoog.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 22:44

Misja schreef:
Even een raar vraagje misschien... Maarre.. als je dan dat 'inboundwerk' doet, kan het dan zijn dat je soms maar een paar telefoontjes krijgt binnen je werktijd??
Kan me niet voorstellen dat er van 18.00 tot 21.00u elke dag continu mensen aan de lijn hangen die een abb. op de Veronica gids willen hebben? Bloos Toch? Bloos!


Ik heb op de inbound van centerparks gewerkt, in drukke tijden had je elke minuut van de dag iemand aan de telefoon. Maar ik heb ook wel s hele tijdschriften uit kunnen lezen tijdens het werken..

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 22:45

Charlotte schreef:
Zo wat een reacties Lachen Allereerst allemaal bedankt!
Zoals ik het nu lees lijkt me de outbound minder, en ik verwacht eigelijk dat dit dus wel outbound gaat worden. Ik ga dus even afwachten hoe mijn klasgenootje het ervaart, en dan binnekort waarschijnlijk solliciteren!


Outbound is ook onderzoeken doen en enquetes afnemen he! Dus vraag eerst even wat je precies moet doen voordat je nee zou zeggen tegen outbound Knipoog

Chubby

Berichten: 12594
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 07:30

Citaat:
Goud geld dus, maar stinkmodder werk eerste klas!


Verward Ik werk hier (functie van Customer Service en Marketing Assistant)nog 3 dagen, dan ben ik 2 weken vrij en daarna misschien wel héél lang...
Heb dus gesolliciteerd bij een Call Centre, waar ik per direct zou kunnen beginnen. Startend met Outbound en dan doorgroeiend naar Inbound ed. Werktijden van 9.00 - 13.00, van 13.00 - 18.00 en van 18.00 - 21.00. verplicht 2 avonden in de week werken én maximaal 40 uur per week.

Voor 40 uur per week ga ik 75% verdienen van wat ik nu verdien. Maar reiskosten worden niet vergoed, waardoor ik dus nog minder overhoud dan wanneer ik thuis van de WW ga zitten profiteren!

Ben lekker door aan het solliciteren naar andere functies. Ik wil best wat inleveren, maar ga niet vrijwillig onder het minimum zitten Haha!


Mama van Floris sinds 27 augustus 2011 en Hidde 30 september 2013

WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 07:34

Ik heb eerst ongeveer een maand of twee bij SNT voor KPN gebeld. dat ging in het begin wel goed, maar later werd het saai en scoorde ik een stuk minder Schijnheilig Daarna ben ik bij de postbank aan de slag gegaan, dat verdiende walgelijk goed (9 euro per uur) maar helaas lig ik daar sinds vorige week uit Boos! Nu ben ik weer op zoek naar iets anders, maar wel callcenter werk. Het is gewoon makkelijk om te doen, ze doen niet moeilijk over je leeftijd, en ik kan het parttime doen naast mn studie.

Ik moet zeggen dat mijn voorkeur toch eigenlijk wel naar inbound gaat omdat ik niet zo'n harde verkoper ben (en je dat eigenlijk wel moet zijn....) Scheve mond

Tallie1979
Berichten: 20302
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-04 07:50

Ik doe op dit moment 95% inbound.. Het gaat wel veranderen naar 80% in en 20% out.

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten, want als je ziet wat ik nu al verkoop Bloos Ik ga denk ik vet scoren als ik straks bonussen binnen kan slepen.. Motiveert ook nog een stuk beter Tong uitsteken

Verkoopwerk blijft het leukst, kan er weinig aan doen Tong uitsteken


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 01San, _KimmeL, Anoniem12367, AnoukS_, BingBot, bonnie1998, Celine1996, dierliefde, Donna89, jen, Lisa91, lizy29, Lizzy1991, Lotte_98, MarjanB, Marlon1991, Melisssx, mooney, Patriesje, PeerAppel, Sellyxx, srsW, Thenexttry, Yahoo, Zinniz en 185 bezoekers