Beginners-auto

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

 
 
Concorde

Berichten: 6657
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Beginners-auto

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-04 22:37

Ik heb nog geen eens rijles Bloos Maar ben wel alvast voor de fun autootjes aan t kijken op marktplaats enzo.

Ik wilde eerst een pinda of een zoefzoekie ofzo, iets kleins en zuunigs zeg maar

Nu kwam m'n vader op het geniale idee om gelijk maar een jeep oid te kopen. Hij heeft zelf een Renault Laguna, waar wel een trailer achter kan (met 1 paard dan), maar ziet de bui al hangen dat ik strax een trailertje op de kop tik, en 3 x per week zn auto moet lenen- waarna hij genoodzaakt is om in mijn pinda rond te tuffen (ik heb nogal een stevig gebouwde papa, dus zie je m al gaan Schijnheilig )

Heb dus zo'n beetje op marktplaats zitten kijken, en voor <€2000 kun je als je hard zoekt wel een jeepje krijgen, en dan liefst op grijs, én op diesel.

Ben ik wel slim om dat zo te willen gaan doen? Of is het erg onhandig om als eerste auto een jeep te nemen?

Some people look for a beautiful place, others make a place beautiful


Spookie

Berichten: 934
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 22:57

Volgens mij maakt dat helemaal niks uit. Zo'n jeepje kan tenminste wel een stootje hebben Knipoog . Hihi, misschien wel handig, je leert toch pas autorijden als je je rijbewijs hebt zeggen ze toch?

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:00

Denk op zich dat een jeep niet het grootste probleem zal zijn..... Wat ik me afvraag, is of het wel slim is om als je pas net je B-rijbewijs hebt, al met trailer te gaan rijden.
Zou je niet eerst wat ervaring met het gewoon rijden opdoen voor je er een trailer achter hangt?

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:00

Je kan wel voor weinig geld een auto kopen maar meestal krijg je dan een oud en afgeragd ding, die zo naar de klote is als je een beetje pech heb.

Ik zou voor wat meer geld een 'nieuwere' auto kopen.
Goedkoop is duurkoop !
Succes met zoeken.

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Spookie

Berichten: 934
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:02

Dat denk ik ook zeker ja, maar met zo'n licht jeepje moet je toch je E halen. Weet je tenminste al wel een beetje hoe het voelt, zo'n ding achter je auto.

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:10

kojack schreef:
Ik zou voor wat meer geld een 'nieuwere' auto kopen.
Goedkoop is duurkoop !
Succes met zoeken.


dit slaat echt nergens op.
Ik heb jaaaren in een autootje van 500 gulden (Sorrie voor het bedrag0 gereden, en er was nooit wat met dat ding, toen kocht ik een auto van 15.000 gulden en die heeft van alles gemankeert, dus dat is echt onzin.

Als je een beetje voor zeker wilt gaan, neem dan iemand mee die verstand van auto's heeft (en ga natuurlijk niet naar een beunhaas) en tegenwoordig zegt het keurmerk BOVAG ook niks meer.

En laat hem bij twijfel ANWB keuren!

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:13

Chiqa"]
[quote="kojack schreef:
Ik zou voor wat meer geld een 'nieuwere' auto kopen.
Goedkoop is duurkoop !
Succes met zoeken.


dit slaat echt nergens op.
Ik heb jaaaren in een autootje van 500 gulden (Sorrie voor het bedrag0 gereden, en er was nooit wat met dat ding, toen kocht ik een auto van 15.000 gulden en die heeft van alles gemankeert, dus dat is echt onzin.

Als je een beetje voor zeker wilt gaan, neem dan iemand mee die verstand van auto's heeft (en ga natuurlijk niet naar een beunhaas) en tegenwoordig zegt het keurmerk BOVAG ook niks meer.

En laat hem bij twijfel ANWB keuren!
[/quote]


Ik zeg toch niet dat het hoeft ? Ik zeg alleen dat je de pech kan hebben.

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:15

Voor rijervaring en lage kosten zij: Panda, Corsa, Cuore hele fijne autootjes. Ze staan in de laagste schaal voor motorrijbelasting en zijn zuinig in brandstof.
Ik heb in heel wat auto's gereden en heb nu een 15 jaar oude Daihatsu Cuore. 23 euro per 3 maanden wegenbelasting en hij rijdt heel zuinig.
Aan een Opel heb je lage kosten, die krengen doen het altijd en onderhoudskosten zijn laag als er wat aan mankeert. Die is 1 schaal duurder dan de Cuore.
Ik heb in mijn 21 jaar dat ik auto rijdt 2 Panda's gehad, wereld wagentjes. Jappies staan er om bekend dat ze het ook altijd doen, maar als je er wat aan heb, dan betaal je je blauw aan onderdelen.
Franse auto's zijn confertabel, maar onderhoud weer lastiger en duur. Bij Franse auto's heb je apart gereedschap nodig als je er wat aan heb en je wilt het zelf (laten) maken
Ga voorlopig ervaring doen in een zuinig autootje van een jaar of 10 oud. Komt er een deuk in, jammer pech.
Mijn man is oorspronkelijk automonteur. Hij heeft de pest aan franse auto's (Sorry). Hij heeft 10 jaar bij de Opel gewerkt en daarna bij een garage voor alle merken, toen bij de Fiat.

Eerst rijervaring opdoen en als je echt zeker bent op de weg, dan pas denken aan een auto die een trailer mag trekken. Ik durf zelf met een lege trailer te rijden en als er een paard in staat, dan mag mijn man rijden. Haha!

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:15

Met een trailer rijden als je net je rijbewijs hebt is gewoon niet verstandig, niet doen.

Wat ik zou doen:
koop eerst maar eens een lekker klein koekblikje en ga daar in scheuren en kilometers maken, ervaring opdoen, stuk goedkoper dan een 4x4. Spaar ondertussen voor een fatsoenlijke 4x4 en je E-rijbewijs, verkoop je koekblikje en ga dan veilig op pad!
Denk misschien ook eens na over een bestelbus, daar zitten ook fijne trekauto's bij en ze zijn een stuk goedkoper in aanschaf.

Nulla tenaci invia est via

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:28

Ik rij al jaren Ford Fiesta, en ben daar altijd heel tevreden over geweest. Ik zou niet zo snel aanraden om in die echt hele kleintjes te rijden. Ik heb zelf ook een hekel aan Franse auto's en Italiaanse merken (Fiat) komt er bij mij ook niet in. Zoek een degelijks Duits merk, Opel of Ford of desnoods een Audi, en maak eerst wat kilometers.
Een een maatje groter dan zo'n koekblik kan je vader zich ook nog vertonen Haha!

Ik zou persoonlijk niet snel voor een oudere Jeep gaan. Met een Jeep wordt door de echte liefhebbers toch al snel behoorlijk mee geragd...

Je suis Charlie.

marina

Berichten: 5151
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:39

Ik kan me het bijna niet voorstellen dat je voor onder de 2duizend een goede betrouwbare jeep kan kopen, waar je met een gerust hart een trailer achter knoopt

manic

Berichten: 6551
Geregistreerd: 09-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:44

Mijn eerste auto was een oude Ierse Peugeot 306 die ik van mijn vriendje "kreeg"omdat hij een andere kocht. Dat ding was echt levensgevaarlijk, met slechte remmen, geen zijspiegels en soms bleef het gaspedaal gewoon hangen. Heb ik nog wel even in doorgeragd...

De volgende was een Mitsubishi Lancer, 1.4 liter. En hier terug in Nederland heb ik een Nissan Sunny 1.4 liter gekocht. Allemaal beetje type middenmoot. Erg fijn... vooral de Nissan heeft erg veel ruimte, maar als ik zo eens mijn kosten allemaal op een rijtje ga zetten, dan denk ik dat het toch een stuk slimmer was geweest als ik maximaal een 1.0l autootje had gekocht. Ik voel me zelf wat veiliger in een grotere auto, en rij ook zo naar Parijs ofzo, maar zo een kleine auto is absoluut echt super veel zuiniger dan wat ik nu rijdt. Wegenbelasting, maar denk ook aan de verzekeringskosten en bezinekosten, want die zijn echt gruwelijk.

Een Jeep is heel tof, maar qua onderhoud echt behoorlijk aan de maat...


Overigens reed mijn moeder altijd Cuore zonder problemen... de problemen ontstonden pas toen ze overging op een Daewoo Matiz.

Europe is our playground

Annem84

Berichten: 2653
Geregistreerd: 02-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 23:58

ik vind het juist fijn om in een oud wrak te leren auto rijden. ik heb ook een peugoutje (of hoe je het dan ook schrijft) 205 uit '87 voor 650 euro. dan is het tenminste niet zo erg als je er een deukje in rijdt. ik stond namelijk laatst ergens geparkeerd en ik wilde er vooruit uit rijden want tegenover mij stond toch geen auto. dus ik kijk bij de parkeerplaatsen langs mij of er niets voor staat. nou daar stond dus niets dus ik denk rijden maar staat er bij mij net wel een klein laag Kl*te paaltje. nou ja dan ben ik toch maar blij dat het een oud autootje is. is niet zo erg dat daar een deuk in mijn bumper zit.

maar ik heb het geluk dat mijn vader en mijn broertje in de auto wereld zitten want als er ooit iets stuk is, is het de dag erop weer gemaakt.

Mensen met paarden hebben hemel op aarde, maar wanneer ze sterven valt er niets te erven!

oxborn

Berichten: 448
Geregistreerd: 02-03-04
Woonplaats: ergens in Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 00:06

Mijn eerste auto was een vw golf 2. Een heerlijke auto, waar ik weinig problemen mee gehad heb.
Mijn ervaring is als je voor dat geld een auto wil, zou ik niet naar een jeeep of zoiets gaan kijken, want dat kan niet veel soeps zijn en het is zo en zo al moeilijk om in die prijsklasse iets betrouwbaars te vinden.

Westernfreak

Berichten: 5233
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 00:12

Eerst het B-rijbewijs maar eens halen en ervaring opdoen inderdaad. Een rijbewijs betekent dat je veilig de weg op kunt, maar niet dat je goed kunt rijden. Als je je zelf zeker voelt in het verkeer (lees: genoeg ervaring op hebt gedaan) kun je je BE-rijbewijs halen.
Wil, als ik geld heb...wel een 4x4 en een BE-rijbewijs en... en...
Mijn advies is dan ook: eerst ervaring opdoen in een (goedkoop) autootje en dan eens gaan denken aan een 4x4 met trailer (zei zij die net een jaar haar B-rijbewijs heeft Lachen )

"The world is best viewed through the ears of a trotter"

Amy77
Berichten: 11221
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 02:16

Ik heb dus ook een jeepje gekocht vorig jaar voor iets meer, ik heb er echt veel ellende mee gehad. Zo'n beetje alles is vernieuwd wat er in zat, behalve een nieuwe moter en versnellingsbak. Dat ding heeft me heel veel geld gekost aan reperatiekosten. Neem dus iemand mee die er goed verstand van heeft, want vaak de wat oudere terreinwagens is mee geragd en soms niet goed onderhouden of veel aan gesleuteld als hobby, waardoor er veel gebreken aan KUNNEN zitten. Veel succes met het zoeken naar een leuke jeep. P.s om ff op je vraag terug te komen, volgens mij maakt het helemaal niet uit wat voor auto je als je eerste auto koopt hoor, elke auto is weer anders en zal je aan moeten wennen, dus of je nu van je lesauto naar een pinda gaat of naar een jeep, maakt niet uit.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 07:45

Mijn auto was relatief duur zo te lezen, een dikke 1000 gulden. Ding was van de politie geweest (die mogen er maar een ton mee rijden) en mankeert stiekem heel veel. Opel Corsa overigens. Ik heb er wel een gastank inliggen, dus meer MRB.

Anywayz: ga idd eerst eens een jaar of wat ervaring opdoen. Ik rij nu 1 3/4 jaar, heb er 30.000 km opzitten. Ik ben nu langzamerhand rond aan het kijken voor mijn E, ik heb ook pas sinds enige maanden het gevoel dat ik echt kan rijden, om me zo even uit te drukken. Ben altijd wel van mening geweest dat ik best aardig reed, maar ik zag af en toe dingen over het hoofd.

Dus: koop een oud wrakje (je wilt mijn wieldoppen niet zien... Bloos!) en maak kilometers, en ga dan volgend jaar of zo voor je E kijken...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:12

Het lijkt mij niet verstandig.
Vooral omdat je verzekering moet betalen over de NIEUWwaarde van de auto, en die is bij jeeps vaak enorm hoog. Als je net je rijbewijs hebt, dan heb je nog geen no-claim opgebouwd, en betaal je je echt helemaal scheel.
Koop dus een klein autootje, die niet al te duur is (ook niet als nieuwwaarde dus). Ford Ka is erg leuk!!!

En eerst ervaring opdoen met een normale auto is wel zo verstandig. En als je dan toch met trailer wilt crossen, haal dan je E. Dan weet je hoe je moet rijden, en vooral keren enzo. Wel zo veilig als je met een paard op stap wilt.
Ik heb trouwens al 2 maanden na m'n B rijbewijs, m'n E gehaald.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:18

Mijn huidige Cuore heb ik voor 500 gulden gekocht en ik rij er al 3 jaar in zonder problemen. 1 Panda heb ik gekregen en daar heb ik 1 jaar ingereden, een andere Panda heb ik 6 jaar zonder problemen mee gereden en 1250 gulden voor betaald.
Mijn man is automonteur, maar aan onderhoud doet hij niks. Slokkie olie en water op z'n tijd is het enigste wat hij er aan doet Haha! .
Mijn 1ste auto was een Toyota Carolla. Daarna een Mini OK dan! , toen een oude Ford Escort, 2 x Panda OK dan! , Mazda ?? klein ding die je niet veel zag, Mitshubisi Colt, Opel Ascona, Daihatsu Cherade OK dan! , Mistubishi Bus L100, Vitara, King Cap OK dan! , Ascona en Opel Manta GTE OK dan! .

Met je eerste auto leer je rijden en ervaring op doen. Na 100.000 km kan je zeggen dat je kan auto rijden of niet.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:22

Phia, als ik het goed tel heb je al 15 auto's versleten? Ziek

PhiaBink schreef:
Met je eerste auto leer je rijden en ervaring op doen. Na 100.000 km kan je zeggen dat je kan auto rijden of niet.


Helemaal mee eens Dat is wat de ANWB ook zegt: pas na 100.000 km, of na 7 jaar, kun je rijden...

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Miep

Berichten: 1707
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:23

Ga inderdaad eerst ervaring op doen met een 'oud brikkie'.
Ga voor een kleinere auto, maar rij ook af en toe in die van je ouders.
Zodat je strax niet alleen kleine auto's gewend bent.

Mijn broer heeft nu dik 1,5 zijn rijbewijs, is begonnen met een alfa 33, uit 1992.
Een echte oude bak, maar o wat een fun heeft hij daar mee gehad.
ding liet m nooit staan..

Nu heeft hij een alfa 146 gekocht, een eind 97-er.
Het 'nieuwe' van het rijden is er nu af ( lees: Niet meer in de 3 door de bocht, geen 80 rijden op de singels enz. )
En met deze alfa 146 gaat hij nu zeker voorzichtiger om dan met die ouwe bak.

Groetjes Miep Knipoog

* Profiel aangepast, nu met foto's *

Rijo
Berichten: 2670
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:25

Ik heb een oude opel corsa heb ontzettend veel plezier van dat ding en hij koste me niets, grijskenteken dus dat scheelt ernorm.

Zelf is mij aangeraden eerst ervaring op te doen met je autootje. Je leert pas rijden als je je rijbewijs haalt. Dan moet je alles alleen doen en kan niemand voor je ingrijpen. Als je dat goed onder de knie heb zou ik gaan kijken voor een ander autotootje en een trailerbewijs.

Zou dus eerst even goed oefenen het is niet zomaar wat een paard vervoeren in de trailer.

gr

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:34

Ik zou in ieder geval wel een beetje goede auto, met goede motor etc kopen, dus geen Fiat, citroën.

Maar eerder een golf, seat, renault doe je vaak veel langer mee

22 Januari verwachten we ons kleintje

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:40

Ik ben juist niet voor een klein koekblik als je net je rijbewijs hebt.
Ik heb ondervonden dat een flinke kreukelzone heel veel uitmaakt, als ik mijn autoongeluk destijds in een klein autootje had gehad denk ik niet dat ik dit nog had kunnen typen (ik reed btw zelf niet)

Ik heb dus zelf bewust voor een middelmaatje gekozen als eerste auto

Een jeep vind ik wel weer verstandig, die kunnen wat hebben! Denk ook aan je veiligheid en niet alleen aan de kosten...

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 09:44

Ik heb ook sinds een paar maandjes een autootje. Heb al een jaar of vijf m'n rijbewijs, maar had de laatste paar jaren niet zoveel gereden. Schijnheilig
Ik merk wel, dat je in je eerste auto nog een hoop moet leren. Als je m'n vriend af en toe ziet kijken als ik weg rijdt, of schakel, denk ik dat het juist goed is om een oud goedkoop autootje te kopen. Haha! Ik heb een suzuki alto uit 86, hij koste me 150 euro. Cool De verzekering kost me 20 euro per maand, en wegenbelasting kost 24 euro per kwartaal. Ik gooi m eens in de 3-4 weken vol, dat kost me nog geen 30 euro.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _JY_, Angelkisssss, ChanelR, Chubby12, enamorada, floorpenp, Googlebot, hildaxmcr, Incroyable, JsA, Niniane, xChanelx, xTiffani en 173 bezoekers