wat moet ik doen (werk, wonen en studie)

Moderators: Murthul, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
samirah

Berichten: 990
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

wat moet ik doen (werk, wonen en studie)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-04 23:12

Ik kom er niet uit wat ik nu doen zal en zet het nu op bokt in de hoop dat de bokkers mij wat advies kunnen geven. Ik werk nu bij een fastfoodketen (die rood gele) ben er blijven '" hangen "na m'n studie zeg maar. I wist niet goed wat ik wilde en had m'n buik even helemaal vol van kantoorwerk. Ik had net een niet zo leuke stage voor mbo-Ba afgerond ( bijna geen begeleiding van school en bedrijf, topdrukte bij het bedrijf en zelf een enorme dip) heb die stage ook bij een ander bedrijf overgedaan en gehaald. Dat was echt een fijne stage met een goede begeleider in een leuk bedrijf. Ik wilde toen iets waar ik gewoon m'n geld verdiende met simpel werk zodat ik kon kijken wat ik echt wilde. We zijn nu een jaar verder en ik wil graag iets anders. Op mijn huidige werk kan ik niet veel langer blijven, ik wordt ouder en duurder en kan slecht tegen die onregelmatige diensten. Ik wil eigenlijk graag weer een opleiding gaan doen omdat alle vacatures die mij trekken bijna allemaal op Hbo-niveau zijn. De mensen in mijn omgeving (collega's vrienden, kennissen etc.) vinden de hulpverlening iets voor mij. Ook wordt vaak gezegd dat ik goed kan organiseren en dat ik daar iets mee moet gaan doen. Ook ben ik redelijk goed met m'n talen maar dan vooral mondeling. Ik ben erg nieuwsgierig naar het waarom van mensen, wat ze beweegt om dit of dat te doen. Als ik hier naar kijk lijkt iets met psychologie me erg boeiend. Ik wilde vorig jaar graag MER ( Managment economie en recht ) gaan doen maar dat deed iedereen zodat ik het niet gedaan heb omdat ik benauwd was er geen werk in te kunnen vinden. Als ik eenmaal een opleiding gekozen heb weet ik niet of ik die voltijd, of duaal of als avondopleiding moet gaan doen. Ik ben er eigenlijk bang voor dat als ik de dagopleiding ga doen ik de motivatie verlies omdat het niet boeiend genoeg is. Ik weet dat dit egoistisch klinkt maar hier liep ik tijdens m'n Mbo-opleiding tegenaan. Ik wilde na de stages eigenlijk niet meer naar school terug, was het liefst bij de bedrijven blijven werken. Ga ik een deeltijdopleiding doen dan moet je er een passende baan bij hebben, eigenlijk denk ik niet dat ik die ga vinden. Ik moet nog twee toetsen van m'n Mbo-Bedrijfadministratie niv.4 doen. Die toetsen worden waarschijnlijk volgend schooljaar afgenomen.

Ik moet ander werk vinden en wil eigenlijk weg uit de achterhoek. Ik heb altijd een andere regio een opleiding willen volgen en/ of er wonen en werken. Ik ben vandaag naar Apeldoorn geweest om daar de uitzendbureaus af te gaan. Ik heb een aantal goede tips gekregen over m'n cv maar verder had ik te weinig administratieve werkervaring. Ik wil het liefst een administratieve baan maar op het moment maakt het me echt niet uit wat ik doe als ik m'n geld ermee kan verdienen en redelijk met m'n collega's overweg kan, ik kan met bijna iedereen overweg.

Als ik eerlijk ben wil ik het liefst naar de regio Apeldoorn verhuizen maar dan moet ik wel inkomen, woonruimte en een plekje voor m'n paardje vinden. Ik heb vandaag ook gezien dat daar een hogeschool zit, dus zou er evt. ook naar school kunnen gaan.

Ik weet dat het een lang verhaal geworden is maar ik ben heel benieuwd wat jullie advies aan mij is.

Ik zie eigenlijk door de bomen het bos op het moment niet meer

2 "gouden" paarden wie had dat ooit gedacht.. en toen kwam daar nog een 3e bij.. :j *\o/*

springen is passie, dressuur is een kunst


Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 23:31

Zet alles schematisch op een rijtje, wat bevalt niet aan huidige situatie, wat verwacht je van toekomst. Wat zijn alle voors en tegens van mogelijke nieuwe situaties enz. Dat verduidelijken kan al veel helpen. Succes ermee!

Ellebel

Berichten: 4198
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 08:42

ik kan alleen maar zeggen: als je huidige situatie je niet bevalt, doe er iets aan! En ga weer leren voor iets dat je wel leuk vind....hoewel je daarvoor misschien wel wat offers zult moeten brengen. En ga gewoon eens rustig kijken wat de mogelijkheden zijn, je hoeft niet meteen van vandaag op morgen te beslissen. Veel info aanvragen, soms loop je ineens tegen iets aan waar je nog nooit aan gedacht had...succes ermee in ieder geval!

Only two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former - Albert Einstein

manzano

Berichten: 18067
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-04 11:08

Even over de opleiding: ik doe MER en als het je leuk lijkt zou ik er echt voor gaan. Ik maak me ook absoluut geen zorgen dat ik er niks mee kan vinden later. Als je het vergelijkt zijn er bijvoorbeeld ook heel veel mensen die bedrijfseconomie gaan doen (misschien nog wel meer) en zo'n opleiding is veel specialistischer. MER is zo breed dat je overal wel aan de slag kan. Veel succes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie