Meer nuchtere bokkers?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Meer nuchtere bokkers?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-04 12:55

En nee..... dit is niet wat jullie denken Haha!

Nadat ik gisteren gezakt was voor mijn rij-examen, was mijn instructeur helemaal verbaasd dat ik er niet zo erg mee leek te zitten. Terwijl andere mensen volgens hem vaak in tranen waren, heb ik meer zoiets van; jammer, volgende keer beter....

Ik maak me nooit zo druk om dat soort dingen, het is vervelend, maar het leven gaat verder en dingen die gebeurd zijn kun je nu eenmaal niet meer veranderen.
Zo ook met toetsen e.d. kan ik me nooit zo druk om maken

Tuurlijk ben ik ook wel een beetje zenuwachtig van te voren en maak ik me ook wel eens ergens druk om. Maar echt helemaal in de stress schieten van te voren, of als iets wat minder goed uitpakt helemaal in een dip zitten is er bij mij niet bij (gelukkig Lachen ).
Conclusie van een vriendin die ik gister aan de telefoon had, was dat ik gewoon heel nuchter ben Knipoog

Meer mensen hier die zo nuchter aangelegd zijn?

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 12:58

Ik kan wel heel nuchter zijn ja...

Op dit moment ligt mijn oma van 87 op sterven en ook onze Golden Retriever van bijna 14 begint nu heel hard terug te vallen.
Maar ik kan er geen nacht wakker om liggen, ze hebben allebei een mooi leven gehad en ik denk dat ik om beide geen traantje zal laten.

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:02

Zo'n bikkel als Sjuimpje ben ik dus niet Haha! Als ik op een crematie/begravenis ben van iemand die ik nauwelijks ken, kan ik de traantjes meestal niet binnenhouden... maar dan niet omdat ik het zo vreselijk vind, maar omdat dat gejank aanstekelijk werkt Haha!

Afrijden.. sja ik ben ook 2 keer gezakt en daar heb ik dus geen traan om gelaten, ik baalde daar wel flink van, maar erom janken

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:08

Ik heb het zelfde als Flair, zeker bij begravenissen of crematie's...altijd janken... Scheve mond
Maar voor de rest ben ik hooguit wat teleurgesteld, maar huilen zal ik dan zeker niet

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:10

Hm ja ik sta in de familie ook bekend als nuchter.
Al betekent dat natuurlijk niet dat je geen emoties hebt. Ik zet me over het algemeen vrij snel over iets heen, dat wel. Wat gebeurt, gebeurt, hoe vervelend ook, maar in sommige gevallen kan je er toch niks aan veranderen en dan kun je het maar beter accepteren, zodat je jezelf er niet mee hebt.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:15

Ik ben ook vaak heel nuchter, maar meer in de zin hoe ik tegen dingen aankijk. Ben wel snel geemotioneerd, dat wel. Maar waar andere mensen een heisa om maken blijf ik kalm en rustig. *moeilijk uit te leggen*

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Nerwen

Berichten: 15613
Geregistreerd: 02-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:19

Ik ben vaak nuchter. Als er een van mijn beesten of familie overlijd, dan moet ik daar wel om huilen...
Maar zou ik zakken voor bijvoorbeeld een rijbewijs of examen dan zal ik daar geen traan om laten... Qua karakter ben ik ook een erg rustig persoon...

Eline

Berichten: 73127
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:25

ik ben een stresskip Lachen Ik kan mezelf helemaal opfokken als ik bijvoorbeeld op vakantie ga, alles moet mee, alles net op het laatste moment inpakken etc... maar meesetal duurt dat niet zo lang, zo van: even stress, maar op het moment dat het goed gaat (of de prak in loopt) kom ik weer terug op aarde en kan ik gaan genieten/problemen gaan oplossen...

begravenissen kan ik zoiezo niet tegen, kan heel slecht over verhalen over de dood....

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:30

Hierboven lees ik ook vaak dat iedereen uit probeert te leggen adhv emotie hoe nuchter iemand is. Volgens mij heeft dat niet zoveel met elkaar te maken. Ik zie nuchterheid meer als een manier om met dingen om te gaan, maar tegelijkertijd kan je best heel veel tranen laten hoor.
Op de begrafenis van mijn oma bijvoorbeeld heb ik behoorlijk staan huilen, omdat ik het zo sneu voor mijn opa vond en natuurlijk omdat oma er 'niet meer was'. Maar ik wist ook dat het zo het beste was en had me ook geen mooier afscheid voor haar kunnen wensen. Kan dan dus ook vrij snel over zulke dingen heenstappen.
Voor mij staan emotie mbt huilen bv en nuchter zijn dus los van elkaar.
Emotie in de zin van 'paniek' en 'zwelgen in verdriet' en 'je mee laten slepen door emoties en daardoor de dingen niet meer helder zien' hebben m.i. wel weer met (gebrek aan) nuchterheid te maken. Maar tranen zie ik daar los van.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:31

Ik ben op het moment ook behoorlijk nuchter, maar op een heel andere manier (lege maag) Tong uitsteken
Over het algemeen ben ik best nuchter ja. Er zijn maar weinig dingen waar ik me echt druk om kan maken. Voor het afrijden was ik behoorlijk zenuwachtig, en na 2x zakken ook flink teleurgesteld, maar om erom te gaan huilen? Na 3x zakken zou ik ermee gestopt zijn, maar toen haalde ik het wel. Ook voor mijn VWO-examens, ik bedacht dat ik allemaal 2-en en 1-en mocht halen en dan nog zou ik slagen, denk maar niet dat ik 1 seconde m'n best heb gedaan om te leren. Dat had ik 6 jaar lang gedaan (heb flink m'n best moeten doen om nog wat op te pikken), toen was het wel eventjes genoeg.
Als het flink stressen is op 't werk dan krijgen ze mij ook niet klein, dan blijf ik uitermate relaxed. Net als met ongelukken etc. dan ben ik helderder dan normaal (bel ik gelijk degene die ik moet hebben etc).
Alleen bij 1 gebeurtenis heb ik meer gehuild dan me lief was (en eerlijk gezegd hou ik 't nog nauwelijks droog), maar dat heeft niks te maken met nuchter zijn denk ik.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:37

Jurga schreef:
Ik ben ook vaak heel nuchter, maar meer in de zin hoe ik tegen dingen aankijk. Ben wel snel geemotioneerd, dat wel. Maar waar andere mensen een heisa om maken blijf ik kalm en rustig. *moeilijk uit te leggen*


Hier herken ik mezelf wel in. Ik kan ook heel nuchter reageren waar andere mensen bijna in paniek waren geweest, idd heel stom is dat..

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:42

Of ik nuchter ben....?? Ik denk het niet. Ben heel emotioneel en kan me overal druk over maken. Ik zeg dan altijd tegen mijn vriend dat het weer erg druk in mijn hoofd is en dat het er niet uit wil gaan.
Als er iets in het vooruitzicht is kan ik me daar onwijs aan vastklampen en heel erg enthousiast zijn (en erover dagdromen).
Bij zakken, wat ik gelukkig maar 1 keer heb meegemaakt met mijn rijbewijs...ja dan laat ik wel een traantje en zeg dan stellig dat ik het nooit meer zal doen, maar als puntje bij paaltje komt doe ik het dan wel weer (heb gelukkig de 2e keer wel mijn rijbewijs gehaald).

Op mijn werk daarintegen ben ik redelijk nuchter....
Maar ech zo nuchter als iedereen hierboven beschrijft...nee dat ben ik niet.
Althans...bedenk me nu dat ik met paarden wel veel nuchterder ben dan normaal.....

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:46

Ik ben ook heel nuchter in de zin van *er zijn ergere dingen*.

Bijvoorbeeld eindexamen doen. Iedereen liep over van de stress, terwijl ik zoiets had van als je er goed voor staat en je doet je best kan er niks gebeuren. Daar bij 't is je leven niet. Dan doe je er toch een jaartje langer over.

Paniekerig ben ik ook *helemaal* niet.

Terwijl ik best moest huilen toen de man van een gezin waar ik altijd oppaste om was gekomen door electrocutie.

Niet omdat ik die man zo miste ofzo. Maar het verdriet van die mensen en die kinderen die geen vader meer hebben.

Overigens heb ik voor het eerst meegemaakt dat ik stijf stond van de schrik toen ik pas een ongeluk(je) meemaakte (met de auto).
Maar toen heb ik, toen ik weer in de auto zat en het laatste stukje naar bij werk even gereden had, het even uitgejankt, 10 minuten blijven zitten, en gewoon gaan werken.
Er waren ook collega's die zich dat niet voor konden stellen toen ik het 's middags vertelde.

En richtje idd met autorijexamen ook helemaal niet zenuwachtig.

:evaw:

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:51

Ik ben ook behoorlijk nuchter

toetsen proefwerken examens sollicitatiegesprekken functioneringsgesprekken enz enz ik ben er niet zenuwachtig voor,
wedstrijden ook al niet

bij begrafenissen ben ik de enige die het droog houd, en toen ik Quentin een tijdje terug in een vreemde houding vnd in zn stal(lag vast en half op zn rug, benen zaten klem omhoog) blijf ik erg rustig, geprobeerd of ie zelf los kon komen, maar hij deed niets behalve zwaar ademen, toen DA gebeld en total niet in paniek

toen Quentin vorige zomer instortte voor mn neus bleef ik ook compleet rustig

nee, mij krijgen ze niet snel van mn stuk gebracht

zelfde als wanneer een lange relatie stukloopt, tsja jammer dan, voel me wel even kl*te maar ga gewoon door

als ik dan sommige meiden zie die totaal een wrak zijn als een relatie van amper 6 mnd stukloopt...nee dan ben ik totaal anders!

en hele vervelende klanten in de winkel die echt alleen maar zeuren zeiken en poedersuiker maken, mn collega's kunnen daar lang niet allemaal vengoed tegen, ik maak me er totaal niet druk om.
ik doe mn best en meer kan ik niet doen denk ik altijd maar!

en agelopen zomer een fietser gevonden die een hartstilstand had, samen met mn vriend geranimeerd en ambulance gebveld, terwijl ik wel bijna gek werd van 2 hystersiche vrouwen(zn vrouw en een omstander waren echt aan t krijsen en gillen) bleef ik weel rustig terwijl die man geen hartslag meer had en al blauwe lippen had en bloed in zn mond etc
(hijheeft het teouwens overleefd Lachen )

over het algemeen ben ik dus wel nuchter!

ben trouwens wel 1x in paniek geraakt, ik ben 2x aangereden door een auto in 1 jaar tijd, de 2e keer voelde ik mn benen niet meer en ik dacht dus eerlijk waar dat ik nooit van mn leven meer zou kunnen lopen/paardrijden etc
ben toen zo hysterisch geworden dat ik 'out' ben gegaan en pas veel later in de ambulance onderweg naar t zieknhuis weer bij kwam

achteraf had ik beknelde zenuwen door de klap die mn rug had gemaakt toen ik over de auto heenvloog(zat op scooter) en op mn rug op de straat landde, maargoed je benen niet kunnen voelen is wel eits extreems!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 13:59

Ik ben ook altijd vrij nuchter ingesteld. Helemaal als het gaat om examens of dat soort dingen Haha! Nou moet ik zeggen dat je het ook kunt ‘leren’ om wat nuchterder tegen dingen aan te kijken. Je kunt leren te relativeren Lachen Ik denk dat dat een belangrijke eigenschap is als je nuchter tegen dingen aan wilt kijken.

Simpel voorbeeldje: week of 4 geleden met de auto de sloot ingereden vanwege de sneeuw. Boeiuh! Haha! Het eerste waar ik aan dacht was “oliebol… kan ik mijn auto nog verkopen!?” *LOL* (inmiddels is mijn auto nog steeds niet verkocht, maar daar zie ik voorlopig nog maar even vanaf… hij bevalt me goed ). Een week of 2 later reed ik naar mijn werk en een tegenligger verloor 2 grote vloerplaten. Deze lagen los op zijn dak en waaiden van het dak af. Ik zag die dingen links op het wegdek komen. Als de wind iets anders had gestaan had ik ze op mijn auto gekregen… tja… als je daar over na gaat denken dan heb je helemaal geen prettig leven meer dussssss…. Relax! Cool

Zo heb ik er ook niet zoveel moeite mee als een dier van mij of mijn ouders afgemaakt moet worden om wat voor reden dan ook. Je weet dat het het beste is voor het dier en dat je je best gedaan hebt. Natuurlijk ga je het dier wel missen, maar het leven moet wel doorgaan. Klinkt hard misschien, maar zo zit ik gewoon in elkaar Lachen

Het is trouwens niet zo dat ik geen medeleven toon als iemand anders zijn of haar dier in moet laten slapen. Ik kan me best wel verplaatsen in het gevoel van de andere persoon. Dus zo’n koude kikker ben ik nou ook weer niet Haha!

Op andere vlakken ben ik echter wel weer een gevoelsmens. Tja… beetje een gespleten persoonlijkheid waarschijnlijk *LOL*

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:01

Cody schreef:
Ik zie nuchterheid meer als een manier om met dingen om te gaan, maar tegelijkertijd kan je best heel veel tranen laten hoor.


Zo zie ik het ook. Ik kan best emotioneel zijn, maar tegelijkertijd probeer ik de gebeurtenis wel te rationaliseren. Op die manier kan ik het voor mezelf een plekje geven en verder gaan met m'n leven. En IMO hebben die tranen ook niets met (gebrek aan) nuchterheid te maken.

'Er zijn wel ergere dingen' vind ik trouwens wel een dooddoener. Er zijn altijd ergere dingen, wanneer mag je dan wèl verdriet hebben of je uberhaupt ergens druk om maken? IMO is er niets mis met je emoties tonen na een ingrijpende gebeurtenis (of dat nou zakken of slagen voor een examen is of de dood van een dierbare). Nuchterheid heeft bij mij iig meer te maken met de manier waarop je daarna verder gaat met je leven.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:03

Ik ga helemaal met Cody mee, ze weet het beter te verwoorden dan ik Haha!.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-04 14:19

Heb zelf het idee dat ik niet zo zeer zoiets heb in de zin van *er zijn ergere dingen*
Maar meer * wat gebeurd is, is gebeurd, en het leven gaat verder*

Emotioneel en nuchter zijn tegelijk kan ik me ook best wat bij voorstellen Maar als je in die emoties blijft ' hangen' wordt het weer een ander verhaal....

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:29

Haha, Maarten dat doet me denken aan het autoongeluk dat ik samen met mijn vriend had, ik stapte uit terwijl ik niet door had dat al dat bloed uit mijn eigen hoofd kwam keek ik achterom en zei: ooh wat zonde van je auto.... Verward

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:50

Iedereen hier heeft het over niet-leuke dingen die kunnen gebeuren en of je daar wel of niet nuchter mee omgaat.
Ik heb vooral met vrolijke dingen.

Voorbeeld: Ik ga in juni trouwen, het lijkt me allemaal harstikke leuk en gezellig met familie en vrienden een leuke dag hebben.
Maar voor de rest zie ik de "juichbaarheid" ervan niet zo.
Ik denk wel eens bij mezelf: Ben ik nu niet goed of is de rest gek Haha!
De meeste vrouwen die ik ken staan te jubelen bij een trouwjurk en een bruidsmodeshow, maar ik kan er niet echt warm of koud van worden.
Wil er graag mooi uitzien, maar ben absoluut niet gevoelig voor dat commerciele gedoe: "de mooiste dag van je leven" "sprookjesachtig"
Toen vorig jaar herfst een vriendin aan mij vroeg of ik al nachtmerries van de trouwjurk had, heb ik bijna met open mond staan kijken.

Behalve als mijn knollie goed loopt of leuke dingen doet, dan heb ik een smile van oor tot oor. Bloos

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:52

flair schreef:
Haha, Maarten dat doet me denken aan het autoongeluk dat ik samen met mijn vriend had, ik stapte uit terwijl ik niet door had dat al dat bloed uit mijn eigen hoofd kwam keek ik achterom en zei: ooh wat zonde van je auto.... Verward


dat voel je dan nog helemaal niet oid, vreemd is dat. Of het dringt gewoon nog niet helemaal door.

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-04 14:55

essie79 schreef:
Iedereen hier heeft het over niet-leuke dingen die kunnen gebeuren en of je daar wel of niet nuchter mee omgaat.
Ik heb vooral met vrolijke dingen.


Dat heb ik ook En dat kan af en toe best lastig zijn....
Mensen snappen gewoon niet waarom ik niet vreselijk enthousiast ben over bepaalde dingen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:56

essie79 schreef:
Iedereen hier heeft het over niet-leuke dingen die kunnen gebeuren en of je daar wel of niet nuchter mee omgaat.
Ik heb vooral met vrolijke dingen.


Ik noemde hierboven ook het 'slagen voor een examen' als ingrijpende gebeurtenis. Knipoog

Maar ik begrijp je gevoel. Bij mij komt het besef van enorm leuke dingen vaak pas als het 'echt' is, niet als ik ze nog in het vooruitzicht heb. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Soraya

Berichten: 6875
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Hoogvliet

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:59

In zenuwachtig zijn en stress hebben daar ben ik goed in. Maar meestal is het gewoon even slikken en weer doorgaan met een glimlach Lachen

Hardcore-Soldier
Hardcore-fan#18
Respect2all

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 14:59

essie79 schreef:
Iedereen hier heeft het over niet-leuke dingen die kunnen gebeuren en of je daar wel of niet nuchter mee omgaat.
Ik heb vooral met vrolijke dingen.

Voorbeeld: Ik ga in juni trouwen, het lijkt me allemaal harstikke leuk en gezellig met familie en vrienden een leuke dag hebben.
Maar voor de rest zie ik de "juichbaarheid" ervan niet zo.
Ik denk wel eens bij mezelf: Ben ik nu niet goed of is de rest gek Haha!
De meeste vrouwen die ik ken staan te jubelen bij een trouwjurk en een bruidsmodeshow, maar ik kan er niet echt warm of koud van worden.
Wil er graag mooi uitzien, maar ben absoluut niet gevoelig voor dat commerciele gedoe: "de mooiste dag van je leven" "sprookjesachtig"
Toen vorig jaar herfst een vriendin aan mij vroeg of ik al nachtmerries van de trouwjurk had, heb ik bijna met open mond staan kijken.

Behalve als mijn knollie goed loopt of leuke dingen doet, dan heb ik een smile van oor tot oor. Bloos


Precies like me met dat trouwen-verhaal.

Eerlijk gezegd deed het me allemaal niet zo heel veel. Tuurlijk was een leuke dag en vond het fijn om met Harmen te zijn enzo. Maar verder 'mooiste dag van je leven'. mmm weet ik niet hoor, er moeten nog zooooveel dagen komen Haha!

Die jurk vond ik maar onzin, maar ja kreeg 'm van mijn ouders dus toch maar geen tweedehansje of leengeval Knipoog
En ja toch doe je er wel je best voor om het allemaal goed te regelen. Maar kriebels ervan had ik zeker niet!
En ik heb ook priiiima geslapen die nacht ervoor.
Gaat er iets fout, jammer dan.
Alleen vond ik het wel jammer dat écht plensde met het foto's maken.
Dús maar 1 foto met Omar Huilen
Ik riep meteen 'volgende week nog een keer foto's maken met kleren aan'.
Maar met dat ik het riep dacht ik al *de groeten, dat gaat niet gebeuren, weer al dat geregel*.

:evaw: