Waarschuwing nieuw virus.

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
_flo_

Berichten: 1269
Geregistreerd: 02-03-01

Waarschuwing nieuw virus.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-04 22:12

Vanmiddag kreeg ik de volgende, serieuze waarschuwing binnen.
Info / waarschuwing virusmeldingen. [ Update ] 02-03-2004


Op dit moment zijn er op internet veel virussen in omloop. Veel voorkomende virussen (wormen genaamd) gebruiken het adressenboek van de geïnfecteerde PC om zichzelf te verspreiden. Hierbij wordt namens een willekeurig persoon in het adressenboek naar een ander mailadres in het adressenboek gestuurd. Dit heeft veel consequenties voor het mailverkeer op het internet.

Indien het mailtje met een virus wordt onderschept, krijgt de zogenaamde afzender een bericht terug dat het mailtje is onderschept met een virus erin. De zogenaamde afzender heeft dit mailtje echter nooit verzonden aangezien het virus gebruik maakt van het adressenboek van een geïnfecteerde PC om te versturen namens iemand anders. Medewerkers van de (******) krijgen dan ook regelmatig de melding dat een virus is onderschep! Deze meldingen gaan helaas geheel buiten de (******) om en kunnen derhalve niet voorkomen worden.

Virussen worden echter ook steeds creatiever. Vandaar dat we u nogmaals attent willen maken op een aantal richtlijnen voor het gebruik van mail.

Wat ook heel vaak voor komt is dat er mailtjes binnen komen met attachments in gecomprimeerde .zip formaat. U wordt dringend verzocht om geen ATTACHMENTS te openen van onbekenden! Bekijk de inhoud van de tekst en verwijder het totale mailtje indien hier niets zinnigs in wordt vermeld.

Op dit moment zijn er op internet veel virussen in omloop. Veel voorkomende virussen (wormen genaamd) gebruiken het adresboek van de geïnfecteerde PC om zichzelf te verspreiden. Hierbij wordt namens een willekeurig persoon uit het adresboek naar een ander mailadres uit het adresboek van de geïnfecteerde PC gestuurd. Dit heeft veel consequenties voor het mailverkeer op het internet.

Indien het mailtje met een virus wordt onderschept buiten de (******) Groep, krijgt de zogenaamde afzender een bericht terug dat het mailtje is onderschept met een virus erin. De zogenaamde afzender heeft dit mailtje echter nooit verzonden aangezien het virus gebruik maakt van het adressenboek van een geïnfecteerde PC om te versturen namens iemand anders. Medewerkers van de (******) krijgen dan ook regelmatig de melding dat een virus is onderschept! Deze meldingen gaan helaas geheel buiten de (******) om en kunnen derhalve niet voorkomen worden.

Virussen worden echter ook steeds creatiever. Vandaar dat we u nogmaals attent willen maken op een aantal nieuwe virussen.

Tegenwoordig komen er vaak mailtjes binnen met bijlagen in het gecomprimeerde .zip formaat. U wordt dringend verzocht om GEEN bijlagen te openen van onbekenden! Bekijk de inhoud van de tekst en verwijder het totale mailtje indien u de inhoud niet vertrouwt.

De laatste variant van virus wormen bevatten een wachtwoord op het bijgeleverde zip bestand, waardoor veel virusscanners niet in staat zijn het zip bestand te scannen. In de tekst van het bericht staat het benodigde wachtwoord vermeld. Open deze zip bestanden dus niet door het wachtwoord alsnog in te vullen!

Britt.


Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 22:14


}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

MacavityL

Berichten: 3649
Geregistreerd: 10-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 22:14


"And sometimes I think the people to feel saddest for are people who once knew what profoundness was, but who lost or became numb to the sensation of wonder -- people who closed the doors that lead us into the secret world"

_flo_

Berichten: 1269
Geregistreerd: 02-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-04 22:22

Tja, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
En deze waarschuwing is echt serieus te nemen!

Naar zeggen van manlief en het werk wat hij doet, heeft dit virus in Duitsland al heel wat schade aangericht.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: blackpromise, Ensueno, GoogleAdsense, Googlebot, Jamiie, leanneXXnona, MissBambi, Niinatjuh en 66 bezoekers