Vraag over stacaravans op een camping, hellup!!

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

 
 
Percy
Berichten: 11123
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Vraag over stacaravans op een camping, hellup!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 14:05

Vandaag ben ik naar een stacaravan op een camping gaan kijken. Dat was meteen de eerste keer in mijn leven want ik heb altijd een grote hekel gehad aan de "campingmentaliteit" en nooit begrepen waarom mensen boven op elkaar gaan zitten in een veel te kleine ruimte die ook nog eens vlak bij een andere veel te kleine ruimte staat Verward

Maar ja, nu mijn boerderij te koop is, ik niet zeker weet of ik wel een huurhuis heb voordat ik hier uit moet en ik straks buitenkinderen in een rijtjeshuis moet proppen wordt het opeens een aantrekkelijk alternatief. Deels om tijdelijk een dak boven mijn hoofd te hebben straks, deels om de kinderen nog een stukje buiten te geven zodat de overgang niet zo enorm is.

Er stond er dus een te koop, flink bedrag voor mijn gevoel, 7 x 3 m. wel riool, schotel, electriciteit en water, geen gas (gasflessen voor kachel en gasstel). Wel een toilet, geen douche. Twee slaapkamers en een woonkamer/keuken (ik krijg nog foto's, zal ik straks uploaden).
Ding staat op een camping in mijn woonplaats, vlakbij speeltoestellen en speelveld, staat op 30 vierkante meter (totale grond) en ziet er heel goed onderhouden uit.

Maar hij is wel oud. Ik heb de campingeigenaar gesproken en die weet niet zeker of hij straks nog wel toestaat om hem door te verkopen omdat hij het liefst allemaal nieuwe caravans op het terrein wil. Hij heeft de camping pas overgekocht.

Straks ben ik dus misschien de aanschaf wel kwijt als ik pech heb, dat is een fiks nadeel. Ander nadeel is het gebrek aan een douche die ik er misschien wel in zou kunnen maken.

Voordeel is dat hij dus op een fijne plek staat, goed onderhouden is en niet al te klein is (ook niet echt groot).

Betaalbaar is hij straks wel voor mij maar ze vragen 4750 inclusief de stalling van 1000 euro voor dit jaar, feitelijk dus 3750.

Ik weet het echt even niet. Wel doen, niet doen, verder kijken.

Maar een hele dure kan en wil ik niet kopen, een hele goedkope is weer in te slechte staat natuurlijk.

Als ik deze een lik verf geef mag hij ook bij doorverkoop misschien wel weer blijven staan maar zeker is het niet.

Ik kom er echt even niet uit dus meedenk hulp is zeer welkom.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus


loulou

Berichten: 13628
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 14:14

hoelang denk je hem nodig te hebben?

veel stacaravans op campings worden ook verhuurd, mischien is dat een optie?
lijkt me iig goedkoper (tenzij je denkt hem heel lang nodig te hebben)
en je zit daarna niet met het probleem hem te moeten verkopen..

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:05

Ik vind het een hoop geld Percy........ zou 1000 euro af proberen te dingen, gewoon zeggen, likkie verf eroverheen ..........

maar kijk een beetje verder....... een caravan van 10 bij 3 heb je niet voor heel veel meer

dimmelim

Berichten: 2687
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:08

Je kunt een caravan door de ANWB laten keuren om de waarde vast te stellen zodat je een gegrond bod kunt doen. Dit kost alleen wel 500 euro of zoiets dus de vraag is of dat in jouw geval zinnig is.

Gebrek aan douche lijkt me wel vervelend. Zijn er wel goede douchemogelijkheden op het terrein?

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:16

Wat heel belangrijk is bij een stacaravan, is of het ding uberhaupt nog te verplaatsen is. Veel oudere exemplaren storten van pure ellende in als ze ooit nog van hun plek moeten.
En gezien die eigenaar van het terrein er mogelijk (lees: waarschijnlijk) vanaf wil straks, heb jij dan mooi een probleem.

Ik zou het persoonlijk niet doen. Dan nog eerder kijken naar een huurmogelijkheid.

Tessebes

Berichten: 16946
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:23

Ik vind het ook enorm veel geld. Willen ze hem niet verhuren?
Ik heb in een stacaravan van 10x3 gewoond (alleen!) en dat was heel goed te doen. Ik weet niet met hoeveel mensen je in dat ding van 7x3 moet gaan wonen?

Tessebes

Berichten: 16946
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:27

Deze is al een stuk goedkoper bijvoorbeeld.

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:27

Heeft dezelfde camping niks in de verhuur? Ik ga straks ook op een camping wonen en ga huren. Staangeld betaal ik een stuk meer dan jij, maar in maandbedrag komt me dat, inclusief huur van de caravan, op nog geen €275 per maand. Inclusief gas, water en licht.
Ik heb dan een stacaravan van 12x3 meter, 2 slaapkamers met in totaal 5 bedden en een badkamertje met toilet, wastafel en douche.

* To Belg, or not to Belg *

Ann
Berichten: 11616
Geregistreerd: 28-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:30

Hmm, ik vind het behoorlijk duur voor een oudere caravan van die afmetingen, ik zou het niet doen, straks raak je hem niet kwijt en zit je met een fikse kostenpost, ik ging kijken of het mogelijk is om een caravan te huren Scheve mond

Francis

Berichten: 10271
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Twelloooo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 15:48

Als je zeker weet dat het voor een korte tijd is (niet langer dan een paar maandjes) kun je het doen... anders zou ik echt verder zoeken naar iets groters en beters... zéker als het niet zeker is of je'm straks nog mag doorverkopen. Met twee kids heb je echt iets meer ruimte nodig dan wat je in een enkele hebt, vooral 's winters... Ik vind het nu af en toe al lastig en ik heb maar 1 kind en een groter chalet. Ook een perceel van 30 vierkante meter vind ik klein. Ik heb ruim 300 vierkante meter...
Wat wel weer prettig is, is een speelveld in de buurt (mits je kids in die leeftijd hebt natuurlijk).

Op zich is hij niet duur, maar dan vergelijk ik het met prijzen die hier (op de veluwe) gelden. Mijn 1½ chalet, woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer met bad en redelijk ruime tuin, in het bos niet echt op een recreatiepark, maar meer alleen staanplaatsen in het bos, kostte 50.000 euro gemeubileerd, niet op eigen grond, stageld (dus zonder gas/water/licht) is ruim 2200 per jaar. (dat is ook voor hier wat aan de hoge kant, de meeste parken zitten hier rond de 1800, maar zoals ik al zei, ik woon eigenlijk midden in het bos, aan een zandweg).
Hier zijn ze er ook nog wel goedkoper overigens, ook grotere wel. De mijne was wat duurder omdat ik op een extra mooi plekje zit en ik wilde het ook wel betalen, omdat ik vanweg m'n trimsalon niet echt op een gesloten park wilde zitten. Nu woon ik direct aan een (openbare) zandweg en kan mijn visite met de auto tot m'n huis komen. Dat kan dus op een park normaal gesproken niet. Dan kan alleen de bewoner zelf met de auto het park op en bezoekers moeten hun auto op een parkeerplaats zetten.

Waar je in ieder geval op moet letten is of je CV hebt. Veel (vooral oudere) chalets hebben gaskachels, maar dat is écht geen doen!! Je hebt vooral in het voor en najaar snel last van vocht in de keet, maar met een CV houd je het nog een beetje binnen de perken...(maar last van vocht houd je toch snel in een caravan, dus veel ventileren!)
Let er ook op of de boel onder de caravan 'winterhard' gemaakt is d.m.v. voldoende isolatie of thermolint, anders bevriest je 's winters de boel.
Als je niet echt het 'kamper' gevoel wilt hebben, compleet met roezelgordijnen en porcelijnen herderinnetjes Misselijk , kun je ook het best op zoek gaan naar een park waar geen kantine/zwembad/speeltuin enz. bij is. Als je een park hebt wat alleen uit staplaatsen bestaat, zonder 'vakantievoorzieningen' is het meestal rustiger en heb je 's zomers ook geen last van de wekelijkse bonte avond of soundmixwedstrijd a la frans bouwer enzo...

In ieder geval veel succes met je zoektocht, en mocht je meer willen weten, mag je me altijd PBen ok... is al weg Knipoog
Laatst bijgewerkt door Francis op 02-03-04 16:38, in het totaal 1 keer bewerkt

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 16:04

Francis schreef:
In ieder geval veel succes met je zoektocht, en mocht je meer willen weten, mag je me altijd PBen of bellen


Ik weet niet of het verstandig is om je telefoonnummer hier zo neer te zetten... Heb daar vervelende ervaringen mee...

* To Belg, or not to Belg *

Francis

Berichten: 10271
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Twelloooo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 16:14

Mijn telefoonnummer staat op meerdere sites vermeld omdat ik in het bestuur van de DPHC zit, en heb er ook nog nooit problemen mee gehad...
Maar bedankt voor je bezorgdheid...

Natural forces within us are the true healers of disease. ~ Hippocrates

Percy
Berichten: 11123
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 16:17

Telefoonnummer hier op bokt is misschien niet zo handig nee. Misschien kan je even via de rode knop vragen of ze het weg willen halen als het zelf niet meer gaat?

Die andere hier in het topic heb ik net gebeld, daar ga ik morgenochtend even bij kijken. Die staat op dezelfde camping. Bedankt voor de tip.

Als ik andere marktplaatsprijzen vergelijk zie ik dat ze wel heel erg uiteen lopen.

De ellende is dat ik straks waarschijnlijk midden in het seizoen moet gaan overbruggen. Huren wordt dan lastig en op zich lijkt het me wel iets voor de langere termijn om af en toe naar toe te gaan als afwisseling met het rijtjeshuis.
Maar tijdelijk huren is inderdaad een optie, er wordt daar in elk geval niet via de camping zelf verhuurd.

Moeilijk hoor, ik ben inderdaad nogal bang voor de tuinkabouter en ganzen in de vensterbank sfeer Knipoog

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 16:18

Ik had wel alleen een gaskachel en voor mij werkte het prima....

Tessebes

Berichten: 16946
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 16:26

gijsenkim schreef:
Ik had wel alleen een gaskachel en voor mij werkte het prima....


Ik ook, maar je moet wel overal stoken, want anders krijg je snel last van vocht/condens/schimmel.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 16:27

Wat ik wel had was een electrische deken op de laagste stand onder de matras. (hadden we aan boord ook) om het vocht uit je matras te houden

Tessebes

Berichten: 16946
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 16:29

gijsenkim schreef:
Wat ik wel had was een electrische deken op de laagste stand onder de matras. (hadden we aan boord ook) om het vocht uit je matras te houden


Dat is wel slim ja, maar ik had alleen 's avonds stroom. Scheve mond

Percy
Berichten: 11123
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 17:22

Een electrische deken heb ik wel, stroom is er dag en nacht maar het was inderdaad alleen een gaskachel.

Ach, wat kou en vocht betreft ben ik het een en ander gewend inmiddels Knipoog

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 17:25

Heb je dat stukkie van de kip nog gelezen in ++ , over een kip kopen voor de kids?

Percy
Berichten: 11123
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 17:28

Ja, dat heb ik gelezen, vind ik een goed plan maar ik moet eerst dat groter formaat caravan nog aanschaffen Lachen
Ik heb wel gevraagd of zoiets er bij mag staan en dat scheen te mogen.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 17:47

Zijn die mensen op marktplaats nou zo dom of lijkt het maar zo. Ik ben op zoek naar een caravan voor percy........ denk ga ook eens kijken of er wat in ZH te koop is............ nou best wel wat stuk of 60! Zijn het allemaal stacaravans die aan de andere kant van nederland staan en met eigenaren die hier in DH of Rotterdam wonen...........man daar zakt toch je broek vanaf!.......... Welke plaatsen wil je eventueel wonen Percy

Percy
Berichten: 11123
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 18:12

*LOL* De gemiddelde caravanbezitter is gewoon vrij dom denk ik Bloos!

Ik ben tot dezelfde ontdekking gekomen, ze hebben hun eigen woonplaats er in staan en niet de standplaats of ze zeggen "Brabant" Tja, daar heb je ook veel aan, drie km. verderop is het hier al Brabant maar de andere kant van Brabant ligt tegen Zuid-Holland aan Knipoog

Ik wil in deze regio blijven wonen voor de kinderen zodat ze op hun eigen school en sportclubjes kunnen blijven. Een straal van 15 km. rond Weert dus op zijn hoogst.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 19:19

Hmm Percy had hier maar een maandje eerder mee gekomen....
Ik heb een maandje geleden ong. onze stacaravan *groot* laten slopen.
Was verder nog helemaal goed maar hij moest van ons land af en ik had geen zin en tijd meer voor de verkoop.
Hebben hem ooit bij ons land gekocht.

Allerliefste Kasper en Mick, Ik zal jullie NOOIT vergeten

Percy
Berichten: 11123
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 19:58

Grrr, Angelique, daar heb ik wat aan Knipoog

Volgens mij is het met die sta-caravans zo dat als je ze wilt kopen ze hoge bedragen vragen en als je ze kwijt wilt je ze alleen nog aan de schroot kan slijten Haha!

Ik weet in elk geval dat flink afdingen straks zeer waarschijnlijk nog wel wat effect zal kunnen hebben.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 20:02

Percy schreef:
Grrr, Angelique, daar heb ik wat aan Knipoog

Volgens mij is het met die sta-caravans zo dat als je ze wilt kopen ze hoge bedragen vragen en als je ze kwijt wilt je ze alleen nog aan de schroot kan slijten Haha!

Ik weet in elk geval dat flink afdingen straks zeer waarschijnlijk nog wel wat effect zal kunnen hebben.Oeps Haha!... Ja sorry Bloos
Je had hem bij mij zo kunnen komen ophalen.. maar goed daar heb je nu niks meer aan.

Tis iddd lastig ze kwijt te raken hoor zeker in de winter.

Iggg heel veel succes met je zoektocht OK dan!

Allerliefste Kasper en Mick, Ik zal jullie NOOIT vergeten


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chardy, Googlebot en 28 bezoekers