Pup die jankt...

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Skooki
Berichten: 122
Geregistreerd: 26-08-03

Pup die jankt...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 10:52

Hallo

Snachts gaat het goed, dan jankt mijn pup van 10 weken niet.
Als hij moet plassen dan begint hij te janken en zetten we hem even buiten neer en dan zetten we hem weer terug in zijn bench. Maar 2 uur later begint hij weer.. dan hoeft hij niet te plassen, maar wil gewoon uit de bench. Wat kun je op z on moment het beste doen??

Iemand tips? We zijn al vaak boos geworden op z on moment, maar hij trekt zich er niet veel van aan.. tja Jack Russel he...

Groetjes


Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 10:56

Heeft ie het niet koud??
Die puppen van ons bleven ook janken.. Toen hebben we ze onder de warmte lamp gedaan.... En dus geen gejank meer
Je kan proberen een kruik bij hem leggen of als je hebt een warmtelamp of iets dergelijks Knipoog

Succes.

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Billy

Berichten: 19016
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 10:57

Zit dat dier de hele dag in de bench? Dan is er maar een oplossing. Verkopen aan iemand die wel zin en tijd heeft om met een pup te spelen en hem op te voeden.
Pups moeten tijd en ruimte hebben om te spelen, ook zonder baas. Dit is gewoon zielig

Be a voice, not an echo!

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 11:06

Zelfde vraag als Billy:
Zit die pup de gehele dag in de bench?

Zo ja, verkoop hem dan alsjeblieft aan iemand die een pup er wel uitlaat om met hem te spelen. Pups hebben ruimte nodig . In een bench doe je ze wanneer ze gaan slapen.

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 11:20

Dat had ik niet gelezen.... Maar als het zo is dan sluit ik me helemaal bioj Billy en Frairy aan Een pup hoort niet de hele dag in een bench te zitten Alleen als jullie er niet zijn... dan is een bench een oplossing Scheve mond

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Wiesje

Berichten: 2863
Geregistreerd: 09-12-02
Woonplaats: America

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 11:43

Als de pup inderdaad de hele dag verder in zijn bench zit, verkoop hem dan alsjeblieft aan iemand die wel tijd en energie in het dier kan steken. Een pup, evenals een volwassen hond, hoort niet in de bench de hele dag.

Als hij maar af en toe in de bench komt en dan nog piept, NEGEREN.
Niet straffen hij wil aandacht. Positief of negatief, maakt niet uit. Negatieve aandacht is immers ook aandacht.

Als je hem in de bench zet om zindelijk te maken, laat hem dan los op het moment dat ie een plas heeft gedaan (en dus even niet hoeft) laat hem lekker een uurtje of twee/drie spelen, maak een wandeling en zet hem dan eventueel terug (even slapen, weer plas doen) en weer los.
Zorg er wel voor dat hij het plassen in de bench of waar dan ook niet associeert met loskomen, want dan weet hij de volgende keer: he, als ik plas mag ik eruit. En dit kan ook knap lastig worden.

www.fjovrili.com
Goed dat je roddelt, dan blijf ik op de hoogte van mezelf!

Odin

Berichten: 2503
Geregistreerd: 26-04-03
Woonplaats: Haarlemmermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 12:13

Een uurtje of twee/drie spelen achter elkaar is voor een pup van 10 weken echt veel te veel hoor! Mijn voorganger gaf deze suggestie maar ik zou dit zelf dus echt niet doen.

Benchtraining moet je rustig opbouwen. Een pup van 10 weken kan best moeite hebben met 2 uur in de bench zitten overdag. Ik vind dit ook echt te lang aan 1 stuk hoor! Kijk, 's nachts is je pup als het goed is moe van alle nieuwe indrukken die hij heeft opgedaan, en zal langere tijd in een bench niet zo'n probleem zijn, zoals je zelf al zegt. Maar overdag is toch een ander verhaal. Dit moet je echt opbouwen met minuten erbij, niet in kwartieren of zelfs uren denken! Het kost je zelf wat inspanning en energie, maar het zal op den duur de moeite waard zijn. Als je hem in de bench doet na het spelen (als hij een beetje moe is) en in ieder geval met een favoriet speeltje of botje of zo, en hem dan bijvoorbeeld eerst 10 minuutjes erin laat, kun je de tijd in de bench gaan uitbouwen. Natuurlijk is het meest belangrijke dat je je hondje beloont voor goed gedrag, dus als je hem de bench uithaalt na een paar minuten, moet je hem uitbundig prijzen dat hij stil is geweest en zich super heeft gedragen.

Bij een pup die nog zo jong is, moet je niets overhaasten. Het is immers een pup, en geen volwassen hond!

Succes ermee, en geduld is een schone zaak!

27-10-13: Weer eens wat rijfoto's: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=198&t=1748038
Romanov (Rubin Royal x Ramino x Weltmeister [OLD]): M2 + 6 dressuur

Maaike

Berichten: 11576
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 12:29

ik ben inderdaad ook benieuwd hoe lang je pup in de bench zit?? Ik heb zelf ook een jonge jack russell en die jankt ook wat in de bench maar dat gaat steeds beter. Hij moet er wel veel in in het begin, maar niet te lang. Dan went hij er het makkelijkst aan. Koekjes ook bijv in de bencht geven.

Enneh dat hij zich niets aantrekt van het boos worden ligt niet aan het feit dat t een JR is, mijn beestje is erg gevoelig en als je boos wordt reageert ie daar maar al te goed op. Neem rustig de tijd voor je pup, leer elkaar goed kennen

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

suuzjuh

Berichten: 77
Geregistreerd: 09-02-04
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 13:15

fsoudan schreef:
Dat had ik niet gelezen.... Maar als het zo is dan sluit ik me helemaal bioj Billy en Frairy aan Een pup hoort niet de hele dag in een bench te zitten Alleen als jullie er niet zijn... dan is een bench een oplossing Scheve mond

Jah ik ook
en als ie dat niej doet (de heledag in de bench zitten) dan kan je hem misschien bij je in je kamer laten slapen (wel met de deur dicht
of vernielt hij alles? Verward

-xXx-Suzanne
Boyz crazy 4-live

Carolinef

Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 13:22

je moet m alleen snachts in zijn bench zetten en overdag lekker mee naar buiten, leren lopen aan lijntje, socialiseren, en dan slaapt ie vanzelf wel omdat ie moe is, vergeet niet dat ie van zijn moeder en waarschijnlijk broers en zusjes verwijderd is, en tis eigenlijk nog n baby die bang en eenzaam is. Straffen is mi niet nodig omdat ie piept, hij is denk ik eenzaam en verdrietig en verveeld, dus hoppa mee nemen dat hondje, en n jack is klein zat om ook even bij je te houden op de arm, je moet m wel vermaken en niet aleen hebben om in een bench te stoppen.
en puppycursus? ziet ie soortgenootje?

krijg er n beetje n zielig gevoel bij, bij dit verhaal.

Ubie (Brusvein) Haakon (Hisco) en Indigo (Ismo) onze 3 Fjorden musketiers!!!
http://www.bokt.nl/markt/ad/17225/rober ... o-boek-pre

Cittemee
Berichten: 299
Geregistreerd: 31-07-03
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 14:05

Jammer dat je nog niet hebt gereageerd om dingen wat duidelijker te maken.

Onze Jack huilde ook heel erg snachts, daar was maar 1 oplossing voor 'bench in de slaapkamer' dan hoorde hij ons ademen en dan was hij stil, vergeet niet dat wat iemand hierboven al zei, het is nog maar een baby en ineens weg van zijn warme mamma en broertjes en zusjes.
Na een week sliep hij gewoon in de woonkamer in de bench.
Overdag liet in hem gewoon zijn gangetje gaan, gewoon goed opletten dat ze altijd moeten plassen na eten spelen en drinken, en tja een pup zindelijk maken kost tijd ik heb daar nooit een punt van gemaakt.
Zag ik dat hij moe werd (en geloof me een pup kan echt wel uren spelen) dan legde ik hem in de bench.

Met mijn franse bull was het veel erger, die kreeg ik met 15 maanden van de fokker vandaan en die jankte echt keihard snachts (en ook overdag trouwens) dus die sliep eerst zelfs een week in bed, toen was ze aan het huis en geluiden gewend en nu slaapt ze samen met mijn Jack in de bench snacht.

Those we loved but lost
are no longer where they were
but are always where we are.

gabyfedde

Berichten: 11325
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 14:11

Als hij langer dan alleen de nacht in de bench zit: zoek er een GOEDE baas voor, dit verdient een pup/hond niet!

Als hij alleen 's nachts in de bench zit: gedrag negeren. Ook al schreeuwt hij het hele huis bij elkaar, geen aandacht geven. Dat is de enige juiste manier, hij zal zo leren dat janken geen middel is om aandacht te krijgen.

Don't dream your life, live your dreams!

Skooki
Berichten: 122
Geregistreerd: 26-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 14:22

Ik weet niet hoor.. maar staat er ergens dat hij de hele dag in de bench zit? Nee dus.. dan zou ik niet eens een hond kopen, zo ver heb ik nog wel gedacht hoor. Het ging er alleen om dat hij om 6 uur ' s ochtends begint met janken, dan zet ik hem even buiten neer zo dat hij wat kan doen.
Dan gaat hij zijn bench weer in tot een uur of 8/9. Maar vanaf 6 uur jankt hij dus door... en het lijkt mij dat dat ook wel zonder gejank kan.

Van 9 tot 11 a 12 uur savonds komt mijn hond niet in de bench, tenzij ik even boodschappen moet doen. Dus er staat echt nergens dat hij hele dagen in de bench zit. Zoveel verstand heb ik nog wel van honden hoor..

Ik heb vanaf dat ik hem kreeg tot nu toe nog elke nacht kruiken bij hem gelegd onder een dekentje. Begonnen met 2, nu heeft hij er nog 1.

Groetjes

Skooki
Berichten: 122
Geregistreerd: 26-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 14:23

Carolinef schreef:
je moet m alleen snachts in zijn bench zetten en overdag lekker mee naar buiten, leren lopen aan lijntje, socialiseren, en dan slaapt ie vanzelf wel omdat ie moe is, vergeet niet dat ie van zijn moeder en waarschijnlijk broers en zusjes verwijderd is, en tis eigenlijk nog n baby die bang en eenzaam is. Straffen is mi niet nodig omdat ie piept, hij is denk ik eenzaam en verdrietig en verveeld, dus hoppa mee nemen dat hondje, en n jack is klein zat om ook even bij je te houden op de arm, je moet m wel vermaken en niet aleen hebben om in een bench te stoppen.
en puppycursus? ziet ie soortgenootje?

krijg er n beetje n zielig gevoel bij, bij dit verhaal.Welk verhaal???? Boos!

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 14:35

Skooki schreef:
Hallo

Snachts gaat het goed, dan jankt mijn pup van 10 weken niet.Als hij moet plassen dan begint hij te janken en zetten we hem even buiten neer en dan zetten we hem weer terug in zijn bench. Maar 2 uur later begint hij weer.. dan hoeft hij niet te plassen, maar wil gewoon uit de bench. Wat kun je op z on moment het beste doen??

Iemand tips? We zijn al vaak boos geworden op z on moment, maar hij trekt zich er niet veel van aan.. tja Jack Russel he...

GroetjesIk denk door dit dat het verkeerd is begrepen door ons Knipoog

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Chubby

Berichten: 12583
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 14:41

En hij stopt pas met janken 's morgens als jullie beneden komen...? Tadaa!

Wat hij doet is zijn "roedel" bij elkaar roepen. Dat doet 'ie door te janken en jawel, het werkt... Wat je kunt proberen is om even weg te gaan, maar voor hij gaat janken weer terug te zijn in de kamer en dan lekker met hem spelen. Of op de bank gaan slapen na zijn ochtendplasje...


Mama van Floris sinds 27 augustus 2011 en Hidde 30 september 2013

Delphi2

Berichten: 2723
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Frasselt (DE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 14:46

Als hij jankt (omdat hij moet plassen) en jij haalt hem uit de bench, dan wordt zijn gejank beloont, zorg dus dat je hem uit de bench haalt voordat ie gaat janken, je weet waarschijnljk inmiddels wel hoelang hij ongeveer zijn plas kan ophouden. En verder als je hem hoort janken geen aandacht geven en pas uit de bench halen als ie stil is. Zal wel even duren want afleren duurt langer dan aanleren!
Succes

Kijk voor TREC instructrie en trainingen op onze website http://www.trec-training.nl

Hoefschoenmaatje, passervice voor hoefschoenen, stuur PB voor meer info

iefkeJarig

Berichten: 28921
Geregistreerd: 28-08-03
Woonplaats: Tilburg e.o.

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 02:00

Een gouden tip:

Leg een t-shirt of iets anders wat naar jouw of partner ruikt in de bench!

Semper erit denique omnia


   Chrystal-gek

   Berichten: 3076
   Geregistreerd: 17-05-01
   Woonplaats: Overijssel

   Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 03:01

   Skooki, dat iedereen het verkeerd heeft begrepen, komt waarschijnlijk niet door wat jij erin hebt gezet, maar door wat je er niet in hebt gezet Clown .

   Maargoed, als een hond piept, negeer hem dan.
   Ook straffen is aandacht, en of het nou negatief of positieve aandacht is, aandacht is aandacht.
   Dus negeren, leert hij vanzelf wel dat piepen niks oplost.

   Maar aan de andere kant piept hij ook als hij werkelijk moet plassen, en dat is eigenlijk juist wel goed.
   Dus om dat te negeren is eigenlijk weer zonde.
   Maar zoals iemand al zei, voorkom dat hij gaat piepen om te plassen, maar zorg dat hij al de kans heeft gehad om buiten zijn behoefte te doen voordat hij de kans krijgt om te piepen.

   Wij hadden/hebben geen bench voor onze hond die we al vanaf pup hebben.
   Als puppy zijnde had hij eerst een doos en daarna een mand in de serre staan, die een beetje profosorisch afgesloten was (de serre bedoel ik dan he, die heeft nl geen deur of wat dan ook), maar meneer was een ster om uit de serre te komen (ondanks dat de versperring iedere nacht groter en zwaarder werd Haha! ).
   Gelukkig brak hij niks af of wat dan ook.
   Snachts was hij nog niet zindelijk, overdag gaf hij aan dat hij naar buiten wou door in de serre tegen de ramen te krabben.
   En toen heeft mijn moeder hem eens een keer mee naar boven genomen, maar hij was vanaf dat moment wel zindelijk Schijnheilig .
   En het is nog steeds een superhond hoor, is zindelijk, kan prima alleen zijn (ook wat langer), breekt niet wat af of zoiets (ook nooit gedaan, behalve dan kranten die op de grond rond slingerden, maar verder echt niks) en heeft een superkarakter.

   De andere hond die we pas hebben gekregen, is met de bench opgegroeid, maar kan niet alleen zijn en is ook niet goed zindelijk.
   Wij zijn niet zo voorstanders van de bench, zouden er liever ook geen gebruik van maken.
   Maar de bench gebruiken we wel overdag af en toe als we weg zijn, gewoon omdat dit nodig is omdat hij niet anders gewend is (maar leuk vindt hij het nog steeds niet), savonds gaat hij ook mee naar boven, maar was hij ook al gewend.
   Dat is dus het nadeel van een benchhondje mijn inziens, als het kon hadden we de bench allang weer uit huis gedaan.
   Hij wordt op het moment wel weinig gebruikt, er is nl bijna altijd wel iemand thuis of er is een andere oplossing.
   Zindelijkheid gaat ietsjes beter, maar is echt nog niet ok.
   Dit gaat dan ook heel lang duren, als het al goed komt.
   Misschien heeft dit hondje dan ook een ander probleem waardoor hij niet zindelijk is (en dan bedoel ik meer opvoeding, gedrag hond zelf en (ex)baas of meer de omstandigheden waarin ze op dat moment verkeerden), maar de bench zal er vast en zeker mee te maken hebben.

   Zoals je dus al kon lezen, ik ben geen voorstander van de bench, mijn advies is dan ook, doe hem zo snel mogelijk weg nu het nog kan (klinkt dramatisch, maar zo dramatisch is het nou ook weer niet bedoeld hoor Clown ), en koop een gewone hondenmand oid, zet die in een afsluitbare ruimte (zoals de keuken) waar weinig mis mee kan gaan (dingen kapot maken of de niet-zindelijkheid) en negeer gepiep ed, behalve dus als hij moet plassen oid.
   Je bent er snel genoeg achter als je hond een ritme heeft waarom hij piept.
   Maar je zegt dus zelf al dat als je hond piept de 1e keer dat hij naar buiten moet (maar probeer dit dus te voorkomen), maar de 2e keer niet, negeer het dan iig.
   Of neem je hond mee naar boven Schijnheilig Schijnheilig Schijnheilig Cool .

   *Na regen, komt zonneschijn... zegt men*

   iefkeJarig

   Berichten: 28921
   Geregistreerd: 28-08-03
   Woonplaats: Tilburg e.o.

   Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 03:07

   Waarom neem je je hond nog steeds mee naar boven? De eerste paar nachten oké (heb ik niet gedaan) maar voor altijd?? En onze pup gaat uit zichzelf in de bench als hij wil slapen en als we gaan eten.
   Een kussen met onze geur voorkomt dat hij gaat piepen en janken...

   Semper erit denique omnia


     Sylvia

     Berichten: 28725
     Geregistreerd: 22-07-03
     Woonplaats: Lelystad

     Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 07:47

     Inderdaad het janken voor zijn... Net voor je naar bed gaat een wandelingetje maken, desnoods om 4 uur eruit om er nog ff een stukje mee te lopen. En inderdaad: zet die bench beneden neer!

     Spoiler:
     Hier moet een nieuw onderschrift komen.

     Siempie

     Berichten: 30310
     Geregistreerd: 18-01-02
     Woonplaats: Beverwijk

     Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 08:42

     Waar lezen jullie dat zij de bench boven heeft staan?????

     KiWiKo

     Berichten: 51675
     Geregistreerd: 19-10-02
     Woonplaats: Killstraight

     Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 08:48

     Ik zou mn hondje lekker bij me in bed nemen........ niks nada ziltz zero bench.......... maar ja ik heb geen verstand van honden

     Sylvia

     Berichten: 28725
     Geregistreerd: 22-07-03
     Woonplaats: Lelystad

     Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 08:48

     Nergens Clown

     Maar ik kan me niet voorstellen dat een pup die jankt, in de woonkamer of keuken, te horen is in de slaapkamer... Onze St.-Bernard jankte ook regelmatig (zat los in de bijkeuken), maar dat was op de gang al amper meer te horen...

     En in bed? Vind ik wel zo onhygienisch... Mijn katten mogen ook niet op bed, ze komen alleen op het bed als tussenstop naar de zak aan de verwarming... Plus dat je dat nooit meer afgeleerd krijgt...

     Spoiler:
     Hier moet een nieuw onderschrift komen.

     Miep

     Berichten: 1707
     Geregistreerd: 13-03-03
     Woonplaats: Enschede

     Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 11:02

     Mijn jrt pup is nu ook 10 weken, maar jankt niet meer in de bench.
     Hij zit er de hele nacht in, en ( o wat slecht ) ook elke ochtend 4 uurtjes.
     Dan is er namelijk niemand thuis.
     De bench staat in de bijkeuken waar ook de andere honden op die momenten liggen.
     De Pup durfen we nu gewoon nog niet los te laten lopen, zijn tandjes jeuken nogal.

     De eerste 2/3 nachten heeft onze pup ook erg gejankt en geblaft.
     Ook wij konden dit nog horen in de slaapkamers boven, en zelfs ik hoorde het in mijn hutje achter in de tuin.
     Wij hebben de pup er nooit uitgehaald als hij piepte, doe je dat wel? dan beloon je hem om te piepen.

     Heb je een dekentje oid. wat in het nest heeft gelegen?
     Onze pup heeft wel een dekentje bij zich die dus lekker naar mama en broertjes/zusjes ruikt.

     Het niet luisteren heeft niks met jrt te maken, ik heb ondertussen mijn 6e jrt.
     En het zijn juist allemaal hele gevoelige hondjes, die slecht tegen veranderingen kunnen.

     Groetjes Miep Knipoog

     * Profiel aangepast, nu met foto's *


     Wie is er online

     Gebruikers op dit forum: Laurora, Yahoo en 27 bezoekers