Verstandskiezen laten trekken

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
zns

Berichten: 2492
Geregistreerd: 09-08-03

Verstandskiezen laten trekken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-04 13:57

Mijn vriend moet a.s. donderdag naar de tandarts om zijn verstandkiezen te laten trekken.

En niet alle mannen zijn helden Haha! Tong uitsteken en hij vind het best wel "eng" Bloos .

Iemand ervaring hiermee?
Doet het veel pijn de prikken, napijn enz?


DunjaR
Berichten: 3404
Geregistreerd: 12-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 13:59

bij mij deed alleen de prik pijn voor de rest nix heb s'avonds ook weer
gewoon gegeten.

bij mijn vriend (echt een watje dus) heeft het 2 weken lang zeer gedaan
bijhem waren ze namelijk al ontstoken en bij mij niet ik was gewoon op tijd dus en hij heeft echt gewacht tot ze pijn gingen doen!

hij nam ook 12 zakjes van dat spul ik weet niet meer hoe dat heet terwijl je er maar 6 op een dag mocht en die hielpen goed hoor alleen hij is niet voor zn andere meer gegaan hij moet er nog 3 hiihihihih zielig he!!!!!!

Margon

Berichten: 19689
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 14:02

Gollempje hier van bokt heeft geloof ik ook laatst haar verstandskiezen laten trekken en volgens mij had zij er niet zo heel veel last van!

Wens je vriend maar sterkte Knipoog

Live,LOve,'ndLaugh

Horse_

Berichten: 10275
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 14:37

Ik heb ze alle 4 er al uit. Ze waren bij mij ook niet ontsoken De bovenkaak in 1 x en de onderkaak in 2 x bij de kaakchirurg. Vond alleen de prik erg pijn doen en de vieze bloed (watten) nasmaak. Verder kon ik de 1e 2 dagen alleen spagtti slurpen en drinkontbijtspul. Niet roken of de 1e dag bij de paarden komen anders kun je ontstekeningen krijgen. Bij mijn zus zat de zenuw om de wortel heen gekronkeld en dat deed verrekte zeer. Als ze bij hem (goed) liggen en de boel niet ontstoken is zal hij er ook niet veel last van krijgen denk ik.

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 15:11

Er zijn er bij mij 2 uit, ik heb dus twee keer met een gat in mijn mond rondgelopen. Alleen de prik deed pijn en ik had een stijve wang gedurende een paar uurtjes. Misschien wil je vriend zijn walkman opzetten, want het gekraak ik geen fijn gehoor.

Er wilde nog wel eens wat eten verdwijnen in dat gat, maar verder had ik nergens last van.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

renegade
Berichten: 387
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: ursem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 15:21

ze zijn bij mij ook getrokken (alleen boven) en ik ben als de dood voor de verdoving (beetje nare ervaring met mn tandarts hij nu ook met mij) en ik heb gewoon gegeten alleen hebben ze mijn gaten gehecht ( zijn er na een dag uit geknipt door mij zelf want ze zaten los) en heb er nooit last van gehad ook geen ontstekingen en ben gewoon naar mn paard en werk geweest!

peggel

Berichten: 1134
Geregistreerd: 12-03-03
Woonplaats: Schijndel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 15:44

niets aan de hand joh! hij moet zich niet zo druk maken. bij mij zijn ze er allemaal uit maar gewoon getrokken en dat stelt helemaal niks voor. bij mn vriend zijn er drie uitgesneden door de kaakchirurg, en dat is iets(je) moeilijker. maar eh.... ook daar voel je alleen een prikje. en die heb ik ook maar amper gevoeld. als ze eruit gesneden worden schijn je wel de hechtingen te voelen trekken de eerste paar dagen.

curly2day

Berichten: 5281
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 15:47

Ik wil je niet bang maken dus begin eerst met die van mij Haha! :

Deed wel even wat pijn en dan vooral met eten,maar verder niets bijzonders

Maar mijn vriend(afgelopen vrijdag) : hebben ze 7 verdovingen moeten geven(maximaal, zeiden ze) en ze hebben de kiezen moeten verbrijzelen e.d.

Hij ziet er nu dus ook niet uit en leeft op vloeibaar, salade en toetjes Schijnheilig


Wens hem succes !!

jacqueline

Berichten: 5548
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 15:57

ieeeeeeh en ik wilde dit allemaal niet lezen.....*huil*....en toch doe ik *dom dom dom* Tong uitsteken
Ik moet namelijk 20 april mijn verstandkies trekken >;)

Tessebes

Berichten: 16930
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 16:00

Ik heb er behoorlijk last van gehad hoor, vooral bij de 2de ronde trekken. Begin voor de operatie al met het slikken van ibuprofen TABLETTEN. Ik had bruis voorgeschreven gekregen, maar dat krijg je bijna niet weg als het eenmaal verdoofd is.

curly2day

Berichten: 5281
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 16:03

wat ook goed is en wat ik de eerste x ook heb gedaan is echinaforche ( of hoe je het ook schrijft) tabletten van te voren slikken.

En gelijk een ijszak erop !!

Qtje
Berichten: 75
Geregistreerd: 16-10-03
Woonplaats: Mol - België

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:20

Ik wet niet hoe dat in NDL gebeurd, maar bij ons in België moet je om je wijsheidstanden te laten trekken naar de kliniek, en dan wordt je onder volledige narcose geopereerd! als ik de berichtjes hier lees heb ik de indruk dat het bij jullie gewoon bij de tandarts gedaan wordt onder plaatselijke verdoving??? Auwtsj....

Ik heb die van mij een jaar of 5 terug laten weghalen. Ik heb toch wel een paar dagen dikke, blauwe kaken gehad en alleen yoghurt kunnen eten. Na een week of zo mochten de draadjes eruit.

Veel succes en veel sterkte!!!

Kim

Gracia

Berichten: 2441
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:35

pff heb gelukkig nog geen last van mijn verstandskiezen, ben wel een keer bij de kaakchirurg geweest... aaah wat heb ik nu een hekel aan die man....

Gracia & Zizora
Een tuigpaard is goud waard!

Snoortje
Berichten: 58
Geregistreerd: 08-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:40

Ook ik heb een bijzonder nare ervaring met het trekken van mijn verstandskiezen. Ik was erg bang en heb dit zowel aan de assistente als de kaakchirurg doorgegeven. Vervolgens gingen ze zonder ook maar iets uit te leggen een groene doek over me heen leggen en kreeg ik 7 spuiten die allen erg pijnlijk waren. Ik was niet goed verdoofd en terwijl de kaakchirurg aan het snijden was gaf ik aan erg veel pijn te hebben. Onzin, zei hij dit kan niet. Hij ging gewoon door en ik schreeuwde het uit van de pijn. Vervolgens zei hij doodleuk "mevrouw (ik was toen pas 21) u moet wel stil liggen want ik kan mijn werk zo niet doen!". Ik vroeg aan hem waarom hij dan doorging, hij zei "ach hij was er toch al bijna uit". Vanaf het moment dat de laatste kies eruit was tot het moment dat ik met jas en al buiten stond heeft ongeveer 1 minuut geduurd. Het was gewoon trekken en wegwezen. Ik heb lekker een potje staan janken buiten! Nu ben ik al 3 jaar aan het treuzelen want de andere 2 moeten ook nog en ik durf niet!

Tessebes

Berichten: 16930
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:41

Qtje schreef:
Ik wet niet hoe dat in NDL gebeurd, maar bij ons in België moet je om je wijsheidstanden te laten trekken naar de kliniek, en dan wordt je onder volledige narcose geopereerd! als ik de berichtjes hier lees heb ik de indruk dat het bij jullie gewoon bij de tandarts gedaan wordt onder plaatselijke verdoving??? Auwtsj....


Het wordt (over het algemeen) door de kaakchirurg in het ziekenhuis gedaan onder plaatselijke verdoving.

Noemen ze het in belgie echt wijsheidstanden??? Hahahahah... dat slaat echt nergens op. Ze het verstandskiezen, vanwege hun verre stand achter in de mond. Haha! Tong uitsteken

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 18:04

Bij mij werden de verstandskiezen in twee keer (twee maal twee kiezen) inderdaad door de kaakchirurg in het ziekenhuis uitgesneden onder plaatselijke verdoving.
Van de verdoving had ik op zich niet zoveel last. Ik kreeg hiervoor verschillende spuiten, aan beide zijden van de kiezen en in mijn verhemelte. Moet wel zeggen dat de spuit in het verhemelte wel vervelend was.

peeky

Berichten: 3752
Geregistreerd: 29-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 19:34

Oh jee hier word ik helemaal zenuwachtig van Nagelbijten / Gniffelen Bij mij moeten ze er dit jaar ook nog uit Bloos!

Amy77
Berichten: 11206
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 20:35

Goed, ik kon het niet laten dit te lezen, want ik moet eerdaags er toch echt aan geloven, die van mij duikt steeds weer onder als het ware en dat gaat al 4 jaar zo, nu doet ie pijn, aaaahhh. Ik ben tandartsassistente geweest en heb een dagje bij de kaakchirurg meegelopen, geen pretje en moest ook regelmatig even gaan zitten, haha. Uit de verhalen te horen van de patienten als ze opstaan uit de stoel en weer naar huis mogen zeggen ze een voor een, het viel reuze mee(ook van een vrouw waar haar zijkant van tandvlees opengesneden moest worden, zij is echt niet goed, haha), dus ik hecht maar veel waarde aan die verhalen en denk dat ik een doosje valeriaan van te voren opeet, zodat ik lekker relaxt daar op die stoel lig. 1 tip voor je vriend en voor degene die nog moeten, drink geen koffie van te voren, want dan werkt de verdoving minder en duurt het langer voor ze ingewerkt zijn. Ik praat nu wel over een sterke bak koffie hoor. Succes!

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

suuzjuh

Berichten: 77
Geregistreerd: 09-02-04
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 20:44

Hoi
Bij mij deed alleen de Prik je in gehemelte pijn
Maar het *trekken* deed geen pijn maar was wel een raar gevoel
want je voelt het wel maar het doed geen pijn
suc6 voor je Friend

-xXx-Suzanne
Boyz crazy 4-live

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 21:08

Onder of boven schijnt nog een heel verschil te maken. Rechtsboven was zo ontstoken dat 'ie er echt uit *moest* en dat heeft de weekendtandarts gedaan onder flinke plaatselijke verdoving (ik heb 'orthofobie' zoals dat zo mooi heet). Afschuwelijk dat gekraak, ik raakte in paniek want ik dacht dat hij afbrak ofzo, maar feitelijk was het in 30 seconden gebeurd. Heb nog wel een uur na zitten trillen, maar feitelijk viel het mee. Ik moest een paar dagen voorzichtig zijn met scherp gekruidde dingen eten en verder heb ik er geen last van gehad.
Er moeten er nog 2 uit en die gaan in april onder narcose gebeuren. (ik moet toch onder narcose voor iets anders). De onderkaak schijnt ook akeliger te zijn ivm zenuwen etc.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 21:11

ik ben 22 en heb mijn verstandskiezen nog steeds niet! ik heb ze wel zien zitten op een rontgenfoto

Amy77
Berichten: 11206
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 22:16

Er moeten er nog 2 uit en die gaan in april onder narcose gebeuren. (ik moet toch onder narcose voor iets anders). De onderkaak schijnt ook akeliger te zijn ivm zenuwen etc.=quote arwenlune

Mag dat?? Ik moet nl geopereerd worden in maart, ga ik vragen of ze dat ding ook gelijk weg willen halen, wie weet, scheelt n hoop dubbel stress..

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 22:39

Ik moet onder narcose voor een gebits-sanering en krijg dan een soort 'gastoptreden' van een kaakchirurg die die twee kiezen er effies uithaalt. De afspraak is door de ZHtandarts en en kaakchirurg gezamelijk gemaakt, zodoende. Maar je kan het allicht proberen, al zal het ivm soort narcose misschien niet gaan. Bij mij kan het omdat ze toch al in m'n mond bezig zijn.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Misja

Berichten: 3317
Geregistreerd: 12-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 22:42

Scheve mond Waarom lees ik dit?
Ik heb ze nog allemaal..maar vraag me af of dat ook zo gaat blijven.. Weet zeker dat als ik weet dat ze eruit moeten, ik niet meer slaap tot het moment dat het ook werkelijk is gebeurd.
Ik moet geregeld naar de neuroloog, en die zit precies tegenover de kaakchirurg..als ik dan die ontredderde mensen naar buiten zie komen, val ik al bijna van mijn stokje.... Scheve mond

Op het randje van de afgrond..is het uitzicht het mooist!.......

MootjeK

Berichten: 1196
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 22:51

Bij mij zijn er nu drie uit en eigenlijk heb ik nergens last van gehad. De eerste keer had ik zelfs pas door dat mijn kies eruit was toen de kaakchirurg een pakketje (met wat achteraf bleek mijn kies) in mijn handen drukte en 'tot ziens' riep. De andere twee zijn tegelijkertijd getrokken en ook daar heb ik nauwelijks last van gehad. Eentje was een beetje ontstoken, maar ook dat viel reuze mee qua pijn. Geen nare ervaringen dus. OK dan!