ziekte

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
looniej

Berichten: 259
Geregistreerd: 22-06-03
Woonplaats: etten-leur

ziekte

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-04 21:47

mijn hond heeft een ziekte: myositis
het is een best zeldzame en we weten er nix vanaf?
jullie wel????
zet het dan ff hier neer
jullie zoude ons er heel erg meej helpen

thnx


Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 21:58

Waarom bel je je dierenarts niet op en vraagt hem even of hij je precies kan uitleggen wat voor ziekte dit is? Want ik neem aan dat je het ook van hem hebt dat je hond deze ziekte hebt Lachen Zoek anders eens bij een zoekmachine (www.google.nl oid)

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 22:47

Citaat:
Wat is myositis?De beschrijvingen hieronder van de ziekte myositis zijn vrij algemeen. Elk geval is uniek. Wij raden u dan ook aan om de specifieke raadgevingen van uw arts ter harte te nemen.Myositis is de algemene term om het zwellen van spieren te beschrijven. Een wonde, een infectie en fysieke inspanning kunnen dit opzwellen van spieren veroorzaken. Ook bepaalde medicijnen kunnen de oorzaak zijn van een plotse zwelling van de spieren. In al deze gevallen gaat het echter om een tijdelijk probleem. De zwelling zal verdwijnen na behandeling van de wonde, infectie, na de fysieke inspanning en nadat men de medicijnbehandeling heeft stopgezet. Er bestaat echter ook een chronische vorm van myositis, inflammatoire myopathie genoemd.Wat is inflammatoire myopathie?De geneeskundige wereld spreekt over vier verschillende soorten inflammatoire myopathie: Dermatomyositis (DM), Polymyositis (PM), Jeugdmyositis (Juvenile Myositis: JM) en Inclusielichaampjes Myositis (Inclusion-Body Myositis: IBM). Inflammatoire myopathie is vermoedelijk een auto-immuun ziekte. Het immuun systeem van het lichaam dat normaal infecties en virussen bestrijdt, stopt niet wanneer de infectie of de virusbesmetting bestreden is. Het immuunsysteem valt ook normale, gezonde weefsels in het lichaam aan door ontstekingen of zwellingen te veroorzaken. Inflammatoire myopathieën manifesteren zich meestal als een sterke verzwakking van de spierkracht. Elk ziektepatroon is echter uniek in verdere ontwikkeling en behandeling.


De eerste tekenen

De eerste tekenen van de ziekte zijn onder meer moeilijkheden om op te staan uit een stoel, trappen te beklimmen of de armen omhoog te brengen. De patiënt kan zich erg moe beginnen te voelen na een wandeling of na een tijdje rechtop gestaan te hebben. In bepaalde gevallen manifesteert de ziekte zich door moeilijkheden met slikken of ademen.


Een diagnose stellen


Uw dokter kan enkele tests doen waaronder een fysieke test, een bloedtest, een electromyogram (EMG) en een spierbiopsie. De diagnose wordt meestal bevestigd door de spierbiopsie die gebruik maakt van specifieke kleurstoffen.Polymyositis (PM)


De karakteristieken van Polymyositis zijn: zwakte van de proximale spieren (spieren in de nabijheid van de romp, bovenste ledematen en de nek); zwakte van de distale spieren (spieren verder verwijderd van de romp) is gevarieerder. Moeilijkheden om te slikken is een regelmatig verschijnsel. Een derde van de patiënten heeft pijnlijke spieren, maar dit is meestal niet de hoofdklacht.

PM komt meestal niet voor bij patiënten jonger dan 20, maar er zijn wel enkele gevallen van kinderpolymyositis bekend. PM komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Met dank aan www.myositis.org

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 1810naomi, BingBot, Elmo1987, happyness en 48 bezoekers