Eukanuba

Moderators: Murthul, Dani, Leo, Muurp

 
 
Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Eukanuba

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-04 17:13

Waarschijnlijk zullen veel mensen dit merk wel kennen, van honden/kattenvoer, vast ook wel mensen die dit merk gebruiken, wij gebruikten het zelf ook voor onze hond, maar zijn een ander merk gaan gebruiken toen we hoorden wat ik jullie zo zal vertellen. Ik weet niet of er hier al eerder een topic over is geweest, maar ik vind het toch het vermelden waard.

Afbeelding

Citaat:
Voor een optimale groei en ontwikkeling en een lang en gezond leven heeft iedere hond voeding nodig die specifiek voor hem is samengesteld. Niemand heeft meer inzicht in deze grote verscheidenheid van behoeften dan Eukabuna. Na jarenlang onderzoek en ontwikkeling hebben wij een assortiment bijzonder hoogwaardige voedingsproducten ontwikkeld dat erop gericht is te voorzien in de specifieke behoeften van uw hond - ongeacht zijn leeftijd, gewicht, grootte, mate van activiteit en speciale behoeften.


Nu zullen een hoop mensen denken, "onderzoek, ja leuk, moet toch gebeuren" maar de manier waarop deze mensen het (o.a ?) hebben gedaan vind ik toch wel heel misselijkmakend. Er was een docu op de televisie, waarin het volgende werd het volgende verteld;

Eukanuba voert dus onderzoeken uit, en hoe .. ze hebben een laboratorium, nu niet meer in Nederland, deze moest gesloten worden toen men erachter kwam wat er achter de deuren van dit Lab plaatsvond, namelijk echt gruwelijke dierenmishandeling (in mijn ogen, en met mij vast velen anderen). Ze hielden daar honden, opzich geen probleem natuurlijk, maar wat ze ermee deden? Verschillende honden eukanuba laten eten, vervolgens vastbinden op een tafel, zijn stembanden doorsnijden zodat ze het gejank niet hoeven horen en vervolgens de spieren van het dier blootleggen zodat ze de reactie van de spieren op het voer konden waarnemen, en dat allemaal terwijl die dieren gewoon leefden ! In ieder geval, het lab in NL is nu gesloten, maar ze hebben doodleuk een andere geopend in Engeland.

De precieze plaatsen ed. weet ik ook niet meer, maar dit lijkt me toch duidelijk genoeg ?

Die arme beesten .. Verdrietig Je zou die mensen toch ....

Citaat:
In de uitzending heeft u gruwelijke verborgen camera-beelden uit een Amerikaans laboratorium kunnen zien, gemaakt door een medewerkster van dierenorganisatie PETA (= People for the Ethical Treatment of Animals). Deze werkte tien maanden undercover en maakte de videobeelden met een verborgen camera. Iams, die claimt marktleider in de diervoedingsindustrie te zijn, huurde dit laboratorium om diervoeding van onder meer het dure merk Eukanuba te testen. Maaike Wermer van de Dierenscherming reageert in de uitzending op de schokkende beelden.

Zes jaar in een kleine kist
De pezen van de honden worden blootgelegd om het effect van het diervoeder te meten in het spierweefsel. Stembanden worden afgesneden om het gejank niet te hoeven horen. Op de beelden is te zien hoe honden ontwaken uit de anesthesie en op de onhygienische vloer liggen. De honden verblijven soms zes jaar lang in kleine kisten in compleet isolement, in hokken met getraliede vloeren, zodat de ontlasting naar beneden kan vallen. Verzoeken van de undercover-medewerkster om honden een 'basis socialisatie' te geven door bijvoorbeeld speelgoed in de hokken te leggen, of vaste vloeren in de hokkken te maken, werden genegeerd. PETA maakte de beelden begin dit jaar openbaar.

Verbeteringen?
Toen PETA met deze beelden naar buiten kwam, besloot Iams in april 2003 alle research in het lab te beëindigen. Ook verhuizden ze naar eigen zeggen alle 19 honden naar een plek waar ze verzorgd en opgenomen zijn in een adoptieprogramma voor Iams-medewerkers. De honden en katten zouden nu in goede gezondheid zijn.

Reactie Peta
Een woordvoerder van PETA wil eerst bewijzen zien: 'Iams liegt herhaaldelijk met beloftes om de levensomstandigheden van honden te verbeteren. Ons onderzoek vond plaats meer dan een jaar nadat Iams beloofd had de welzijnsomstandigheden te verbeteren. Iams had ons zelfs al verzekerd dat dat al in gang gezet was. Toch zijn er 27 van de 60 honden doodgegaan toen onze undercover-medewerker er was. Op nadrukkelijk aandringen van PETA heeft Iams bekend gemaakt waar de honden zich nu bevinden; in Dayton.

PETA is geweigerd deze plaats te laten zien. We weten niet of de omstandigheden zijn verbeterd. We blijven aandringen bij Iams om ons de plaats te laten zien en om de honden ter adoptie aan te bieden, maar zolang we geen bevestiging krijgen dat alles goed geregeld is, gaan we er vanuit dat het tegendeel geldt.'

Waarom PETA alleen Iams aanpakt, terwijl het bekend is dat veel hondenvoerfabrikanten gebruik maken van dierproeven: 'Iams claimt marktleider in de dierenvoedingsindustrie te zijn. Wij vragen ze om zich daarnaar te gedragen te handelen; zij zouden als pioneer de dierproeven tot een einde te kunnen brengen en een voorbeeld zijn voor de andere fabrikanten.'

TNO: alternatief voor dierenproeven
Onderzoeksinstituut TNO stuurde de redactie een foto van TIM1, een machine die het maag en darmstelsel emuleert. Hierop kunnen proeven worden gedaan waar normaal gesproken dieren aan blootgesteld kunnen worden.

Protestacties
Naar aanleiding van de aankonidiging van onze uitzending zijn verschillende partijen in actie gekomen.

Dierenbescherming
De Dierenbescherming heeft een voorbeeldbrief opgesteld die te downloaden was via hun website. Naar aanleiding van de brief heeft de Dierenbescherming een gesprek met Iams gevoerd. Lees hier de uitkomst van het gesprek.

SP
De Socialistische Partij heeft deze middag een speciale protestpagina gemaakt. SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen vraagt zich af of het überhaupt nog noodzakelijk is om dierproeven uit te voeren ten behoeve van de productie van dergelijk voedsel. Dat dit niet bij elk huisdiervoedsel bedrijf praktijk is, is een feit. Zo is het mogelijk om diervoer te testen door de eigenaars van honden en katten op vrijwillige basis mee te laten doen aan onderzoek, de dieren in huiselijke omstandigheden verschillende types voer voor te schotelen en de eigenaar een vragenlijst in te laten vullen. Zij wil van de directie van Eukanuba/Holland Diervoeder, dat het merk Eukanuba in Nederland op de markt zet, opheldering over de dierproeven. Vanaf de pagina kunt u onder andere een protest e-mail sturen naar Eukanuba. Kijk voor meer informatie op www.sp.nl/dierenleed


Klik hier voor het filmpje...
Laatst bijgewerkt door Yellowfish op 02-02-04 17:22, in het totaal 3 keer bewerkt

  Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond


Tanneke

Berichten: 3730
Geregistreerd: 31-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:18

Dat heb ik ook op tv gehoord
Arme beesten die dat hebben mee
moeten maken Boos!

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-04 17:18

Tanneke schreef:
Dat heb ik ook op tv gehoord
Arme beesten die dat hebben mee
moeten maken Boos!


Ze zouden bij die mensen hetzelfde moeten doen Boos! !

  Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond

DominiqueDG
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:19

Jezus mina zeg!Wat een stelletje **(#@**$&&
Ik schrik er echt van. Wij voeren dit gelukkig niet aan onze hond. Weten ze hier in Engeland van? Ik hoop dat ze die in Engeland ook snel sluiten.

bren

Berichten: 1255
Geregistreerd: 16-02-02
Woonplaats: noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:21

werk in een dierenwinkel ken dat
verhaal erg goed,bij eukanuba wisten ze niet
dat daar zo met de dieren werd omgegaan,
zijn vorig jaar zomer met een onderzoek begonnen
en kwamen er toen achter dat ze zo met de dieren
omgingen zijn toen gelijk gestopt met dat laboratorium.

radar heeft hun geen kans gegeven om er tegenin te gaan.

dus eukanuba word sinds de zomer 2003 getest op een goed
laboratorium.

groetjes bren

21-10 indoor mm Barsingerhorn

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-04 17:30

bren schreef:
werk in een dierenwinkel ken dat
verhaal erg goed,bij eukanuba wisten ze niet
dat daar zo met de dieren werd omgegaan,
zijn vorig jaar zomer met een onderzoek begonnen
en kwamen er toen achter dat ze zo met de dieren
omgingen zijn toen gelijk gestopt met dat laboratorium.

radar heeft hun geen kans gegeven om er tegenin te gaan.

dus eukanuba word sinds de zomer 2003 getest op een goed
laboratorium.

groetjes bren


Huh Verward het was een onderzoek via Eukanuba en ze wisten er zelf niets van af ? beetje vaag verhaal Scheve mond

  Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond

iloveperry

Berichten: 1604
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: Ommen!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:34

Mag ik even? G*dverdomme!

wat een ........ lui!

gigantisch!
grr hier wordt ik zo kwaad van!

wie het laatst lacht......snapt de grap niet Haha!

Novelle
Berichten: 999
Geregistreerd: 19-02-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:39

vrolijk word je er zeker niet van, het is verschrikkelijk,
wat mensen al niet doen,

Kiekeboe

Yessy

Berichten: 22291
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:39

wat een idioten Boos! er zijn toch ook wel andere manieren om zoiets te testen? onze hond eet dat merk ook, maar volgens hierboven worden bijna alle merken zo getest, anders zou ik misschien wel een andere kopen...

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:42

Pas geleden is hier een heel topic over geweest, maar dat geeft niet.
Hoe meer aandacht het krijgt hoe beter.

Eukanuba kan wel zo mooi zeggen dat ze nu een ander lab hebben, maar nog steeds staan ze geen controles toe.
Rara hoe kan dat Verward Schijnheilig

Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-04 17:45

Jenna schreef:
Pas geleden is hier een heel topic over geweest, maar dat geeft niet.
Hoe meer aandacht het krijgt hoe beter.

Eukanuba kan wel zo mooi zeggen dat ze nu een ander lab hebben, maar nog steeds staan ze geen controles toe.
Rara hoe kan dat Verward Schijnheilig


Inderdaad ! vraag ik me dus ook af..

  Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond

Ethelate

Berichten: 19889
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:48

Ja, als ze niks te verbergen hadden en hun naam wouden redden, zouden ze onderzoek wel toelaten.

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:51

Precies !

Als een bedrijf zo'n naam krijgt lijkt het mij dat ze er alles aan doen om hun naam te zuiveren.
Naar mijn idee zijn ze dus gewoon weer vrolijk verder gegaan waar ze gebleven zijn. En ze gooien gewoon met reclame spotjes om te zorgen dat ze toch nog klanten houden.

Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-04 17:53

Jenna schreef:
Precies !

Als een bedrijf zo'n naam krijgt lijkt het mij dat ze er alles aan doen om hun naam te zuiveren.
Naar mijn idee zijn ze dus gewoon weer vrolijk verder gegaan waar ze gebleven zijn. En ze gooien gewoon met reclame spotjes om te zorgen dat ze toch nog klanten houden.


Ze gaan inderdaad verder waar ze gebleven zijn, alleen dan in Engeland, belachelijk toch ! Boos!

  Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond

jen

Berichten: 2891
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 17:55

Ze zijn al even op een ander lab over hoor. En denk eens aan al die andere hondenvoeders die ook bij dat labaratorium zitten. Dat laten ze niet zien. Het is wel zielig voor die beesten maar ze moeten er niet 1 merk op aanvallen. Er zijn (bijv.) 5 andere merken die hetzelfde doen.

Met mijn gedachten ergens anders ben ik altijd overal
nieuwe foto's in profiel
[RIJ-ITP] Winnie 7 weken ohz

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-02-04 17:59

jen schreef:
Ze zijn al even op een ander lab over hoor. En denk eens aan al die andere hondenvoeders die ook bij dat labaratorium zitten. Dat laten ze niet zien. Het is wel zielig voor die beesten maar ze moeten er niet 1 merk op aanvallen. Er zijn (bijv.) 5 andere merken die hetzelfde doen.


Ik heb het gehoord over Eukanuba, er zullen inderdaad nog andere merken zijn, maar dan vermelden ze er niet bij, en kunnen andere mensen dus ook niet weten.

En het is inderdaad zielig voor "die beesten". Ze zouden eens wat minder aan zichzelf moeten denken.

  Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond

Miep

Berichten: 1707
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 19:32

Denken jullie er wel aan dat eukenuba ook hele goede dingen doet?
Er lopen daar ook honden rond die al ziek zijn, nier probleem bijvoorbeeld.
Op die honden word wel het geproduceerde nierdieet geprobeerd om te kijken of die honden daar goed op reageren.
Reageren zij goed?Dan is dus weer een voer gevonden voor andere patiënten.

En van royal canin ed. wil ik ook niet weten wat zij doen..

Groetjes Miep Knipoog

* Profiel aangepast, nu met foto's *

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 19:35


Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 20:44

Ja klopt, was een poos geleden al in het nieuws, echt te erg

_Marjon_

Berichten: 10440
Geregistreerd: 02-04-03
Woonplaats: Geertruidenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 20:57

een vriendin van mijn moeder heeft het op tv gezien! echt te erg voor woorden gewoon, pure mishandeling Boos!
mijn moeder zie: allemaal beagles... ik weet niet of het zo is..
wij hebben iig een beagle, niet dat dat veel uitmaakt of je het koopt of niet, maar mijn moeder zal het iig nooit kopen Boos!:(:(

Mama van Gwen 7-2-15

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 20:58

Weet iemand welk hondenvoer wel goed is, en dus niet zo verschrikkelijk wordt getest? Wij kopen, nu dus kochten, altijd eukanuba..

ricoh

Berichten: 1086
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 20:59

Een hond van een kennis is eens doodgegaan aan voervergiftiging. Zij is toen alle merken hondenvoer gaan onderzoeken, om erachter te komen wat het beste is. In Eukanuba blijkt dus landbouwgif te zitten...

sunshine

Berichten: 11467
Geregistreerd: 08-11-01
Woonplaats: Diessen (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 21:06

Boos! Stoom uit je oren echt niet normaal!

Wie helpt mij mee Blacky te vinden? Hij zou in Drenthe hebben gestaan!
Pandijks Orion 17-05-1990 ...The day when I stop loving you, is the day when I close my eyes, forever..ik mis je nog steeds iedere dag ;(

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 21:08

ricoh schreef:
Een hond van een kennis is eens doodgegaan aan voervergiftiging. Zij is toen alle merken hondenvoer gaan onderzoeken, om erachter te komen wat het beste is. In Eukanuba blijkt dus landbouwgif te zitten...

Wat? Landbouwgif in Eukanuba?
Ik kan het nog begrijpen dat dingen getest moeten worden (al mag dat wat diervriendelijker!)

Maar landbouwgif vind ik wel heel erg vreemd... Verward

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

Miep

Berichten: 1707
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-04 21:34

Nou het spijt me hoor, maar dat er landbouwgif in zit dat gaat er bij mij dus echt niet in.
Eukenuba is een merk wat veel word verkocht in de Dierenartspraktijken, en wat ook goed verkocht word.
Dit zal niet gebeuren als er daadwerkelijk landbouwgif in zit..

Groetjes Miep Knipoog

* Profiel aangepast, nu met foto's *


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Penny, Amaris, annetm, BingBot, ChanelR, darkangel23, Esgaroth, Googlebot, Ingrid_92, JustMe8484, justmexx, Juudepuutje, Laura1589, Lipstick, litilaura, Nozidia, s_v, Selina, SensaHorses, TessJazz, TinkerTreas, xSannee, zorah en 163 bezoekers