Wordt 2018 positiever??

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Hanmar, Leo, Shanna

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
liesenlizzy

Berichten: 1813
Geregistreerd: 30-12-08
Woonplaats: Zevenaar

Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-18 21:25

Ik open bijna nooit topics op dit gedeelte van het forum, maar ik wil de boel heel graag van mij afschrijven..

2016 en 2017 zijn zware jaren geweest.. Ik werkte tot juli 2016 bij McDonald's, kreeg helaas (alweer) geen vaste aanstelling. Via via kon ik bij Postnl aan de slag als koerier. Tijdens het gesprek werd gezegd dat ik tussen 26 en 34 uur per week aan de slag kon gaan. Prima, wat minder als wat ik deed, maar moet wel goedkomen. Puntje bij paaltje werden dat maar 12 uur per week... Met 5 pony's, een autootje en een gehuurde particuliere woning werd dat financieel wel erg moeilijk... Vaak aangegeven dat ik heel graag meer wilde werken en uitgelegd waarom, maar helaas, zij konden mij niet meer inplannen..

Omdat ik bij de verhuurders van mijn huisje (op hetzelfde terrein) stond ingeschreven, kreeg ik maar een kleine aanvullende uitkering. Een derde baantje erbij zoeken kon/mocht niet, want ik moest fulltime beschikbaar blijven voor Postnl. (Ik werk ook 2 middagen als instructie op een manege).. Gelukkig liet de McD. vestiging weten dat ze mij graag terug wilden hebben (mocht pas na 6 maanden). Dus waar ik halverwege 2016 financieel de boel nog goed op de rit had, was dat daarna bagger.. Gelukkig hele lieve huur"bazen", die veel begrip voor mijn situatie hadden en ik mijn achterstand die was ontstaan, mocht aanvullen wanneer mijn financiele situatie weer op orde was.. Wel hadden zij in december kenbaar gemaakt dat hun zoon weer terug wilde keren en of ik daarom naar andere woonruimte wilde zoeken (ik zat er 5 jaar en was destijds als tijdelijk aangeboden). 31 december laatste dag bij de Post, 1 weekje vrij en dan 9 januari 2017 bij McD beginnen *\o/* Dat was 2016...

2017:
vanaf 9 januari fulltime gaan werken. De beslissing genomen om mijn jongste pony te verkopen. Ze werd 3 jaar, ik wist dat ik weinig tijd ging krijgen om haar rustig aan te gaan beleren en gezien mijn financiele situatie was het ook maar beter.. Helaas ging mijn ook oude merrie ineens zichtbaar achteruit..

In februari is de jongste verkocht en opgehaald.. Wat deed dat zeer, maarja ik moest realistisch zijn.. Tussendoor zoeken naar nieuwe woonruimte en alvast spullen gaan uitzoeken..
Maart vooral bezig geweest met huis opruimen, spullen inpakken, wegdoen of verkopen..

April de beslissing genomen om de oudste in te laten slapen... Slik, au, maar ik moest realistisch zijn..
Eind april kreeg ik een woning via de woningbouw aangewezen, waar ik heel blij mee ben. De voorbereidingen op verhuizen kon nu echt beginnen..
10 mei kreeg ik de sleutel. Voor de verhuizing had ik 1 week vrij gevraagd en gekregen. Alles was strak geregeld en binnen een week was ik, met de konijntjes, helemaal gesetteld.

Juni stond in het teken van de verbouwing van een andere McD. vestiging, waardoor het die maand enorm druk is geweest bij ons.. In totaal 184 uur gewerkt en 25 uur op de manege gewerkt.. Maar alles met een goed doel: mijn financiele gaten opvullen...
Ook maar besloten om mijn andere jonge paard te koop aan te bieden.. Ook hierbij moest ik realistisch zijn en mijn al pijnlijke hart opzij zetten... Hij is in Augustus verkocht..

Juli en augustus stonden in het teken van fulltime werken en ponykampen begeleiden op de manege. Lange dagen, korte nachten.. Halverwege augustus aangegeven op het werk, dat ik vanaf september 4 dagen wilde werken, zodat ik 1 dag in de week helemaal niks had en bij kon komen (zeer fijne vestigings manager die dat goed begreep).. Augustus ook alle financiele gaten opgevuld en had ik zelfs geld over om te sparen *\o/* het harde werken wierp zijn vruchten af *\o/*

September ging moeizaam.. heel moe en emotioneel. Vond ik ook heel logisch en ben eind september naar de huisarts geweest om in ieder geval bloed te laten prikken om te kijken of de vermoeidheid door fysieke of mentale klachten kwam.. Een paar dagen later de uitslag: groot tekort aan vit. D, dus aan de ampullen.. Ook een gesprek met de praktijkondersteuner aangevraagd.. (daar loop ik nog steeds)

Oktober: Tot dan toe had ik alles positief ingezien, alles met een glimlach aangepakt, alle uitdagingen aangegaan, geen uitdaging uit de weg gegaan... En toen ging de auto kapot... waar ik eindelijk financieel er beter voor stond, kon ik wéér opnieuw beginnen... Dit is een groot knak moment voor mij geweest.. Een jaar hard door bijten, realistisch zijn, gevoelens opzij schuiven, je dromen/plannen vooruit blijven schuiven.. Ik was er klaar mee.. Het was heel lang geleden dat ik mij zo naar gevoeld heb, ineens was de bodem zoek.. Alles gaat vanaf dat moment langs mij heen. Ik sta op met hoofdpijn en ga naar bed met hoofdpijn.. Na het werken zat ik nog een uur thuis na te shaken van de spanningen, een keer flauwgevallen, zweet- en paniek uitbarstingen.. allemaal relateerde ik dat aan oververmoeidheid.

Eind november nog maar weer naar de huisarts: Overspannen zo ie zo.. Ga je nu door, zit binnen nu en 6 maanden helemaal in een burn-out.. -O- In overleg met de vestigingsmanager de ziektewet in gegaan...
In het begin kon ik echt amper wat dingetjes ondernemen. Naarmate ik langer thuis zat, ging het met vallen en opstaan weer stapje voor stapje de goede richting op. Begon dingen weer positiever te bekijken, maar moest enorm oppassen met wat ik deed, op welk moment.. De vermoeidheid kon ineens als een donderslag bij heldere hemel toeslaan..

Owja, mijn jonge paard heeft zich in oktober ook nog op een ontzettend knullige manier geblesseerd. Hiermee naar de kliniek geweest om te onderzoeken: Achillespees heeft een flinke optater gehad.. 6 maanden stappen..

Voor mij kon het niet snel genoeg 31 december worden.. een punt achter dit jaar zetten, met een "schone" lei beginnen.. Oudjaarsavond bij mijn oudste broer gevierd. Was super gezellig. Zeer moe, maar voldaan thuis gekomen.

En toen was het 1 januari. Total loss van afgelopen nacht.. lang in bed blijven liggen, heel effetjes met paardlief gewandeld, de konijntjes verzorgd en weer mijn bedje ingedoken. Totdat mijn maag begon te protesteren en ik eten ging maken...
Ik hoorde ergens water vallen, maar kon het in eerste instantie niet plaatsen.. Totdat ik bij de wasmachine omhoog keek... Lekkage... Morgen de woningbouw maar bellen.... Wordt dit jaar nog erger als afgelopen jaar??????

Hoop, lef en vertrouwen
Hoop om op te bouwen
Moed zal mij gaan leiden
Strijd zal mij bevrijden
Vecht voor een beter leven


Vanillia

Berichten: 6283
Geregistreerd: 22-09-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 15:31

Ik heb het idee dat een groot deel van je troubles te maken hebben met je financiele situatie. Ik zal nu wel heel Bokt over me heen krijgen, maar wordt het niet eens tijd om je 2 (?) ponies te verkopen? Kan me voorstellen dat dat financieel een hoop lucht oplevert.

liesenlizzy

Berichten: 1813
Geregistreerd: 30-12-08
Woonplaats: Zevenaar

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 15:42

Bedankt voor je reactie :)

Klopt, een groot deel van de struggels heeft ook met de financiën te maken. Echter kon ik er 5 onderhouden met fulltime werk. Okee, ik kon rond komen en geen vakantie meer vieren, maar dat zijn keuzes die ik voor mij zelf gemaakt heb :P . Nu zou ik met fulltime werken en inderdaad "nog" 2 pony's financieel wat makkelijker hebben...

Het zal wel heel cliché overkomen, maar de pony's zijn, zeker op dit moment, de reden om mijn bed uit te komen.. Ik heb geen vriend/relatie (meer), mijn sociale leven is op stal en op het werk en mijn opa en oma's bezoek ik met regelmaat (wat zij erg waarderen). Thuis is mijn terugtrekhonk. Lekker mijn plekje om tot rust te komen, alles van mij af te kunnen zetten.

Hoop, lef en vertrouwen
Hoop om op te bouwen
Moed zal mij gaan leiden
Strijd zal mij bevrijden
Vecht voor een beter leven

eenitraM
Berichten: 10596
Geregistreerd: 24-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 15:44

Knap dat je het zo lang hebt volg gehouden!

Vanillia schreef:
Ik heb het idee dat een groot deel van je troubles te maken hebben met je financiele situatie. Ik zal nu wel heel Bokt over me heen krijgen, maar wordt het niet eens tijd om je 2 (?) ponies te verkopen? Kan me voorstellen dat dat financieel een hoop lucht oplevert.


Al ben ik het hier ook mee eens.

Ik kan alles weerstaan, behalve verleiding. <<)

Janneke2
Berichten: 11528
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 16:18

Vanillia schreef:
Ik heb het idee dat een groot deel van je troubles te maken hebben met je financiele situatie. Ik zal nu wel heel Bokt over me heen krijgen, maar wordt het niet eens tijd om je 2 (?) ponies te verkopen? Kan me voorstellen dat dat financieel een hoop lucht oplevert.


Bij deze.
TS wordt het slachtoffer van minder fraaie werkgevers.
MD: nee, u bent flexwerker - we nemen u pas weer na 6 maanden aan.
Postnl maakt het nog bonter: doorgaans moet je zzp'er worden - en ze zijn hun belofte mbt aangeboden werk niet eens nagekomen.

Ja, dan werk je je een slag in de rondte en met het minimum loon zet dat toch weinig zoden aan de dijk.

Lang leve het neoliberale vvd beleid.

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Vanillia

Berichten: 6283
Geregistreerd: 22-09-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 16:25

Sorry Janneke, maar ik zie even niet wat dat te maken heeft met mijn mening dat het mij verstandiger lijkt dat TS haar ponies weg doet?

Ik snap je wel hoor TS, kan me voorstellen dat je ponies op dit moment een van de weinige dingen zijn waar je op dit moment wel ontspanning uit haalt. Denk alleen wel dat het goed is om af te wegen of het je onderaan de streep misschien niet meer stress oplevert dan dat het je goed doet.

liesenlizzy

Berichten: 1813
Geregistreerd: 30-12-08
Woonplaats: Zevenaar

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 20:14

Bedankt Janneke

Financieel maakt het nu weinig uit of ik 1 of 2 weg doe. (1 staat voor zo goed als voor niks). Moet ik dan mijn toekomst plannen, welke binnen (zonder teveel tegenslagen) 2 jaar werkelijkheid kunnen worden, alweer gaan opschuiven? Verkopen van 2 pony's die ik nodig heb om mijn doel te kunnen bereiken? Wegdoen wat daar geschikt voor is?? Ik kan ze prima onderhouden, mits ik fulltime kan blijven werken, waar dan ook. Ik heb met hetzelfde werk en daarbij behorende (lage) inkomen er 5 van kunnen onderhouden, waarom dan niet 2??
Sorry als het wat bot overkomt, Is absoluut niet mijn intentie en ik waardeer het enorm dat er wordt meegedacht, ben alleen niet zo goed in om om dingen heen te draaien

Hoop, lef en vertrouwen
Hoop om op te bouwen
Moed zal mij gaan leiden
Strijd zal mij bevrijden
Vecht voor een beter leven

zorro

Berichten: 7527
Geregistreerd: 19-02-05

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 20:20

Nee, ik zal ze lekker houden.. juist nu is het belangrijk om een reden te hebben om je bed uit te gaan, om wat ontspanning te vinden.. gaat het echt niet, dan zie je dan maar weer.

Bijkomen, dat is nu het belangrijkste. En dat kan best even duren, ik spreek uit ervaring. Maar neem de tijd. Ik hoop dat dit jaar een heel mooi en goed jaar voor je gaat worden!

Vanillia

Berichten: 6283
Geregistreerd: 22-09-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 20:22

Geeft niks, ik draai liever ook niet om dingen heen ;) Met alle respect, maar als je 'weer opnieuw kan beginnen' op het moment dat je auto kapot gaat dan is dat een teken dat je financiële situatie niet zo heel gezond is. Misschien passen je toekomstplannen (op dit moment) gewoon niet bij je budget. Dat is een k*t conclusie, maar ik heb altijd geleerd dat je eerst financieel zeker moet zijn (inkomen, dak boven je hoofd, geld voor je basisbehoeften, spaarrekening) en daarna pas gaat kijken naar luxe aanvullingen. Een paard houden (of meerdere) valt daar voor mij absoluut onder.

ODonoghue

Berichten: 1291
Geregistreerd: 17-03-14
Woonplaats: Friesland

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 20:49

Is het niet een idee om tegen betaling een verzorgster te vinden?

Jij hebt wat meer tijd over terwijl je paarden in beweging blijven/verzorging houden, je houdt je paarden, je kan altijd met ze bezig en je hebt maandelijks weer een klein beetje meer :)

"Opinions are like assholes, everybody has one" - Mark Sheehan

Abe <3

liesenlizzy

Berichten: 1813
Geregistreerd: 30-12-08
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 20:53

Ja klopt, daar heb je ook absoluut gelijk in. Toch Is het zo dat wanneer je een achterstand van ruim €5000,- in 9 maanden hebt kunnen rechttrekken, je daarna weer kunt gaan opbouwen. Voor alle ellende begon stond ik er financieel goed voor. Had ik overal gevulde potjes voor (potje auto, potje pony's, potje huis, en spaarpotje). Geen duizenden euro's, maar wel wat voor een reparatie voor de auto of voor een nieuwe wasmachine. Wanneer je ineens maar 1/3 (soms zelfs 1/4) van wat je normaal aan inkomen hebt, binnenkrijgt, gaat alles ineens heel snel... dat heb je niet even ineens weer aangevuld..

Voor de oudste pony heb ik inderdaad al een bijrijder :)
Voor de jongste Is dat geen optie voorlopig, zeker niet nu ivm een blessure..

Hoop, lef en vertrouwen
Hoop om op te bouwen
Moed zal mij gaan leiden
Strijd zal mij bevrijden
Vecht voor een beter leven

ODonoghue

Berichten: 1291
Geregistreerd: 17-03-14
Woonplaats: Friesland

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 21:02

Ik heb wel respect voor je dat je, (ipv zoals sommige mensen) niet zit te zeuren over hoe zwaar je het wel niet hebt, je gewoon in 2018 hoopt op het beste en er ook heel positief in staat en door vecht!
Met die instelling kom je er wel;

"Opinions are like assholes, everybody has one" - Mark Sheehan

Abe <3

Imaginaerum
Berichten: 3034
Geregistreerd: 24-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 21:06

Vanillia schreef:
Geeft niks, ik draai liever ook niet om dingen heen ;) Met alle respect, maar als je 'weer opnieuw kan beginnen' op het moment dat je auto kapot gaat dan is dat een teken dat je financiële situatie niet zo heel gezond is. Misschien passen je toekomstplannen (op dit moment) gewoon niet bij je budget. Dat is een k*t conclusie, maar ik heb altijd geleerd dat je eerst financieel zeker moet zijn (inkomen, dak boven je hoofd, geld voor je basisbehoeften, spaarrekening) en daarna pas gaat kijken naar luxe aanvullingen. Een paard houden (of meerdere) valt daar voor mij absoluut onder.

Dat denk ik ook. Vanuit de beschreven situatie zou ik ook geen meerdere paarden/pony's en 24 konijnen nemen.
Misschien kun je nadenken over een opleiding die je meer kansen geeft op een vaste baan en boven het minimumloon?
Als je dan je basis helemaal op orde hebt, is er vast wel weer ruimte voor luxe zaken. :)

Genève (Ustinov x Upgrade x Burggraaf) B + 3

liesenlizzy

Berichten: 1813
Geregistreerd: 30-12-08
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 21:10

Bedankt :) Soms is het moeilijk en is het moeilijk om je hoofd niet te laten hangen of je kop in het zand te gaan steken. Ervaring heeft mij geleerd dat het dan helemaal de verkeerde kant op gaat..

Nog heel even terug te komen op Vanillia: ik ben het nog steeds helemaal met je eens mits de omstandigheden atijd al moeilijk en haast niet haalbaar zijn :) Dan is een paard houden gewoonweg teveel aan luxe en absoluut not done..

Hoop, lef en vertrouwen
Hoop om op te bouwen
Moed zal mij gaan leiden
Strijd zal mij bevrijden
Vecht voor een beter leven

Anoniem

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 21:19

TS ik ga wel mee met wat Imaginaerum zegt. Nog los van de burn-out/overspannen wordt het misschien wel tijd om eens het roer om te gooien. Wat als McDo je straks weer eruit mikt en je naar het zoveelste poedersuiker moet? Even heel bot gezegd..

Wat is je vooropleiding? Heb je een MBO diploma? Iets andets om op voort te borduren?

Ik ben de laatste die zal zeggen dat je een dikke vette spaarpot moet hebben, maar je moet wel realistisch blijven. Ik zou het ook heel leuk vinden om een paard te hebben, zou ongetwijfeld ook goed voor me zijn (voor m'n lijf en state of mind) maar de financiele druk is het niet waard. Heel cru gezegd; een paard kan je over 5 jaar ook nog wel kopen. Een doel even 'on hold' zetten zodat je je kop boven water kan houden is ook echt geen schande. Maar ik denk dat dit wel het punt wordt waarop je wel echt keuzes moet gaan maken; kies je voor constante onzekerheid en twee paarden, of wil je bouwen aan zekerheid en de paarden later weer oppakken?

Wat is de meerwaarde om nu krom te blijven liggen als je eraan onderdoor gaat?

liesenlizzy

Berichten: 1813
Geregistreerd: 30-12-08
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-01-18 21:26

Imaginaerum schreef:
Dat denk ik ook. Vanuit de beschreven situatie zou ik ook geen meerdere paarden/pony's en 24 konijnen nemen.
Misschien kun je nadenken over een opleiding die je meer kansen geeft op een vaste baan en boven het minimumloon?
Als je dan je basis helemaal op orde hebt, is er vast wel weer ruimte voor luxe zaken. :)


De paarden en konijnen waren er al lang voor alle ellende begon :) (eerste pony is 10 jaar geleden, konijnen volgden een jaar later en dit zijn er op een piekmoment bijna 45 geweest)
Ik ben zeker aan het nadenken over ander werk/opleiding.. (dit staat voor nu even on hold) Ik weet gewoon niet wat ik zou willen.. In de zorg zoeken ze veel mensen en het is een breed vakgebied..Schoonmaakwerk zou ik zelfs ook zien zitten. Echter wordt je hier ook voor een minimum loon aangenomen en een leidinggevende/manager functie zie ik totaal niet zitten. Je hebt dan alleen maar gezeik, zowel van onderaf, als van bovenaf.. nog meer stress.. Dan had ik mij binnen de McD. allang en breed omhoog kunnen werken. Laat mij maar lekker onderaan die werkladder werken. Op de vloer, daar waar er nog met handen en voeten gewerkt moet worden, waar je creatief bezig moet zijn.. Maarja er zijn zoveel andere mensen die ongeschoold/laagopgeleid zijn en dit werk kunnen/moeten doen..

Citaat:
TS ik ga wel mee met wat Imaginaerum zegt. Nog los van de burn-out/overspannen wordt het misschien wel tijd om eens het roer om te gooien. Wat als McDo je straks weer eruit mikt en je naar het zoveelste poedersuiker moet? Even heel bot gezegd..

Wat is je vooropleiding? Heb je een MBO diploma? Iets andets om op voort te borduren?

Ik ben de laatste die zal zeggen dat je een dikke vette spaarpot moet hebben, maar je moet wel realistisch blijven. Ik zou het ook heel leuk vinden om een paard te hebben, zou ongetwijfeld ook goed voor me zijn (voor m'n lijf en state of mind) maar de financiele druk is het niet waard. Heel cru gezegd; een paard kan je over 5 jaar ook nog wel kopen. Een doel even 'on hold' zetten zodat je je kop boven water kan houden is ook echt geen schande. Maar ik denk dat dit wel het punt wordt waarop je wel echt keuzes moet gaan maken; kies je voor constante onzekerheid en twee paarden, of wil je bouwen aan zekerheid en de paarden later weer oppakken?

Wat is de meerwaarde om nu krom te blijven liggen als je eraan onderdoor gaat?


Mijn vooropleiding is MBO niveau 2 dierverzorging.. (niv. 2 omdat ik voortijdig ben gestopt omdat ik 10 jaar geleden in een depressie terecht kwam wat totaal buiten deze ellende valt) Niet iets waar ik wat mee kan :P

Hoop, lef en vertrouwen
Hoop om op te bouwen
Moed zal mij gaan leiden
Strijd zal mij bevrijden
Vecht voor een beter leven

leeneliefje

Berichten: 4315
Geregistreerd: 24-10-07
Woonplaats: Rheden

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 21:27

Ik denk dat noch jijzelf noch jou paarden er profijt van hebt als je ze koste wat het kost wil behouden. Dat doe je dan eigenlijk, in mijn ogen, puur voor je eigen plezier. één paard hebben is al een grote luxe, ik ken mensen die fulltime werken en dolgraag een paard willen, maar er gewoon mee wachten omdat áls ze en paard nemen ze er ook voor de volle 100% voor willen zorgen. Stel je paard krijgt koliek en moet naar de kliniek? Het klinkt alsof je nét rondkomt en niet kan sparen... wat doe je dan?

Ik zou liever het zekere voor het onzekere nemen en nu nog keuzes maken als je paarden gezond zijn ipv onder druk staat door een hele vervelende situatie. Maar goed dat ben ik.

Ik wil helemaal niet naar tegen je doen, maar vind het een vreemde gewaarwording.
Een paard hebben is geen eerste levensbehoefte (al voelt dat natuurlijk wel zo), je kan ook voor iemand een paard gaan bijrijden zodat áls er dierenartskosten ontstaan jij die niet uit eigen portemonnee hoeft te betalen. Ik vind: een paard moet je RUIM kunnen betalen, anders houd je nooit rek over voor noodsituaties.

Azrael | v Nero x Cabochon | B + 11 - L1+11 - L2+ 10 - M1 + 5

Two feet move your body, four feet move your soul <3

Anoniem

Re: Wordt 2018 positiever??

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-18 21:32

Er zijn genoeg 'simpele' functies om je voor om te laten scholen. Ik ben het met Leeneliefje eens; zelf ga je op dit moment eraan onderdoor en je paarden (en dus lange termijn doel-wat dat ook mag zijn) hebben er ook geen profijt van.
Je hebt een MBO niveau 2; geef jezelf een schop onder je hol, paarden eruit, en start een MBO 3, desnoods een werken/leren traject.

Het luxe leven komt daarna wel weer. Want inderdaad; een paard is een luxe. Je gezondheid en je huis niet, dat heb je gewoon nodig.

Klinkt even heel cru en heel bot, en ik wilde ook absoluut niet denken aan het weg doen van m'n pony, maar als je jezelf in allerlei bochten moet wringen en alle poedersuiker aan moet pakken om er twee paarden op na te kunnen houden heb je imo je prioriteiten niet op orde...


AmoorM
Berichten: 2858
Geregistreerd: 16-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-18 18:03

Hopelijk gaat 2018 beter uitpakken... :(:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Esmee_98, Melissa0304, MissBambi, Primavera en 28 bezoekers