xXLiekeXx schreef:Ons derde varken willen we aanhouden om mee te fokken. Iemand die daar al ervaring mee heeft? Wij willen er graag een beer bijzetten voor een periode, maar kunnen nog niks naar onze smaak vinden. We zitten te kijken naar Husumer, Duroc of Pietrain. Ons varken is zelf (waarschijnlijk) een kruising tussen Duroc, Pietrain en bonte Bentheimer.
Heb je een foto van jullie varken?
En wat voor biggen wil je gaan fokken, wat zoek je in een vlees varken?
De Duroc en Pietrain worden veel gebruikt in de bio industrie, je zou deze kunnen vergelijken met de dikbil koe en de plofkip.
Groeien erg snel en worden ook erg groot, met een lange rug en hoog op de poten.
De Husumer is een middelgroot varken met vrij korte rug en word redelijk snel vet.
Wij brachten onze Bentheimer zeug eerst altijd weg of de beer kwam naar ons toe. We vinden zelf de kruising Bentheimer x Husumer erg lekker. Het doorregen vlees van de Bentheimer, maar het wat sneller groeiende en wat meer vet van de Husumer.
We hebben dit jaar voor het eerst onze eigen Husumer beer aangeschaft om te dekken, waarschijnlijk gaan we volgend jaar een Berkshire beer kopen, kijken hoe die kruising is.