Moonfight schreef:Even terug komend op jou post op de vorige pagina Kugger. Jullie vinden schaap lekkerder dan lam? Zelf nog geen schaap op maar wel helemaal gek van lam! Eten jullie ook wel eens een echt ouder schaap? Een oude ooi bijvoorbeeld? En in hoevere is dat anders dan lam?
Oude ooien eten we slechts zelden, en dan nog relatief jonge die vanwege andere redenen dan "te oud" zijn geslacht.
De schapen die wij nu eten zijn "vetrargamall" = één winter oud ( hebben 1 slachttijd overgeslagen en zijn dus 1jaar ouder dan de lammeren. Sterker van smaak dan lam, niet zo sterk als oudere uitgerangeerde productiedieren.
Over smaak valt te twisten , en wij zijn nogal gewend dit soort vlees te eten, en vinden "meer smaak" een voordeel, maar dat vindt bepaald niet iedereen.
IJslanders beweren dat ijslands schapen-en lamsvlees veruit superieur is aan "buitenlands", ik geloof dat eigenlijk niet zo, maar wie weet, ik kan daar niet echt over oordelen. Feit is dat ze hier in voorjaar/zomer vrij in de natuur fourageren dus wie weet zit er wat in.
Samenvattend is eigenlijk het enige wat er van te zeggen is, proef zelf