Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Elise_0o schreef:Heb even een bevriende boerin om advies gevraagd, zij hebben mestkalveren van melkkoeien.
Ze vertelde dat er qua vlees zeker wel verschil is, vleeskoeien groeien harder en het vlees is 'luxer'.
Qua prijs zit er ook veel verschil in, melkkoe kalfjes zijn een stuk goedkoper.
Verder zei ze dat een kalf slachten onder de 8 maanden is jong rosé vlees. Onder de 12 maanden kalfsvlees en er boven is rundvlees.
Dus als ik ze in maart zou aankopen (op de leeftijd van 3 maanden, dan was er minder kans op complicaties) en ze in oktober/november zou laten slachten, zodat ze dus alleen op de wei lopen, niet op de paddock/stal, dan is het dus kalfsvlees wat ik krijg.
Nu even contact opnemen met een boer hier in de buurt die melkvee heeft, kijken wat hij vraagt voor een kalf en of het mogelijk is om er eentje van 3 maanden in maart over te nemen.
julius_juut schreef:blijkbaar zijn mensen toch meer bereid om meer te betalen voor vlees van dieren die een dierwaardig leven hebben gehad.
Elise_0o schreef:Wij hebben 1,1 hectare waarvan ongeveer 8500 M2 wei, een paddock van 500m2 en een poel van 500 M2.
We zitten in de zware klei, wat in de mooie maanden heel fijn is omdat het groeit als een tierelier, maar in de winter (als het niet vriest) is het onbegaanbaar, vandaar de paddock.
Op 9000 M2 zou je toch wel genoeg gras moeten hebben zou je denken?
Of stopt alles met groeien zodra het warm en droog word?
DeMolenhoek schreef:Zijn er hier soms bokkers in de buurt van belgisch limburg (of nederlands limburg zelfs eventueel) die mij willen tonen hoe zo een schietpen in zijn werk gaat?
Welke kippen houden jullie trouwens? Ik zou eventueel wat legkippen houden die ook groot genoeg uitgroeien om als slachtkip te kunnen gebruiken Zo kan ik af en toe een kip laten broeden en de kuikens dan gebruiken voor de slacht. Of kopen jullie daar toch apart eieren voor aan?
Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Facebook, IASCrawler en 190 bezoekers