Dier- en veehouderij (HBO)

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Dier- en veehouderij (HBO)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-01-04 21:38

Ik doe nu de opleiding Mondhygiëne aan de Hogeschool van Utrecht. Ik zie het niet meer zo zitten, omdat ik me het beroep heel anders had voorgesteld. Ik zie het niet zo zitten om (grof gezegd) tot mijn 65ste in monden te gaan wroeten. Ook het reizen valt me vies tegen, elke dag ben ik in totaal zo een 4 uur kwijt om maar naar school te mogen gaan. Op kamers wil ik niet, omdat ik hier mijn leven niet wil "kwijt raken" en ik vind het ook te duur en ik ben er nog niet klaar voor.
Nu was ik vandaag een beetje aan het oriënteren naar andere opleidingen. Diergeneeskunde lijkt me leuk om te doen, maar ook zwaar, 6 jaar lang en dan ook weer 4 uur reizen in totaal.
Nu kwam ik dan de opleiding Dier- en veehouderij tegen en dan de specialisatie Diergezondheidszorg. Het leek me wel leuk, maar ik vind de informatie die op de site gegeven wordt allemaal vaag en rooskleurig. Uit ervaring weet ik dat de open dagen ook niet een totaal beeld kunnen geven, maar daar ga ik wel naar toe.
Nou zou ik graag van mensen willen weten, die meer over de opleiding weten, hoe de lessen zelf zijn, wat de kans is om werk te vinden en wat de leuke en minder leuke dingen zijn.
Alles is welkom!

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!


Scylla
Berichten: 1220
Geregistreerd: 09-04-03
Woonplaats: Sliedrecht, t baggerdurp van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 21:40

Mijn zus zit in Delft op school, en die doet ook Dier- en veehouderij. De eerste paar weken waren best zwaar, maar misschien dat dit ook wel kwam omdat ze een jaar had gewerkt. Maar ik geloof dat ze nu wel tevreden is erover!

Westernfreak

Berichten: 5232
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 22:08

Zelf heb ik 2 jaar (nou ja, anderhalf) Dier - en veehouderij gevolgd. Ik wou zelf niet voor de Diergezondheiszorg gaan, maar voor de Paardenhouderij.
De eerste twee jaar is algemeen, soms erg zwaar omdat bepaalde vakken je helemaal niet aanspreken (in mijn geval trekkers en bodemkunde Gaaaap ).
Overigens werd er afgeraden om alleen de afstudeerrichting "diergezondheid" te kiezen. Er blijkt erg veel belangstelling en maar weinig toekomstperspectief in te zitten. Moeilijk om een baan in die richting te krijgen dus. Veel studenten kiezen dan ook voor een combinatie van "diergezondheid" en paarden- of rundveehouderij.

Succes met je beslissing!

"The world is best viewed through the ears of a trotter"

Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 22:16

Tja, wat wil je weten? Ik zit nu in mijn derde jaar. (HAS Den Bosch)
De kans op werk is redelijk, nu wel wat afgenomen maar dat is in iedere sector. Je zegt geinteresseerd te zijn in diergezondheidszorg. Ongeveer 1/4 van de opleiding zal daar mee te maken hebben. De vakken zijn ontzettend uiteenlopend (van economie, voeding, bodemkunde tot marketing en biologie). De opleiding wordt wel steeds diergerichter ipv veegericht maar toch, gewoonweg omdat daar meer over bekend is, blijven de voorbeelden en dus lessen en projecten over vee (varkens, koeien etc) gaan. Dat heeft ook niet mijn voorkeur maar dat is wel een feit. Daar lopen veel mensen het 1e jaar tegenaan al is het heel duidelijk aangegeven van te voren.
Over het algemeen vind ik het een goede opleiding waar je zeker een baan in zult kunnen vinden. Er zitten hier mensen die specifiek iets willen met vissen, reptielen, honden, paarden.. maar er zitten ook boeren die een bedrijf over gaan nemen.
Wat diergezondheid betreft krijg je practica (kippen open snijden enzo Knipoog), serologie, biologie, dierziektebestrijding, bedrijfshygiene etc.
Ook zijn er regelmatig excursies, zo ben ik al een aantal keer naar de faculteit diergeneeskunde geweest en een proefdierlaboratorium.

Pff, nou als je nog meer wilt weten roept u maar! Lachen

Schitterend paarden-pensioen-oord in Frankrijk: http://www.equinepensions.com/

Chubby

Berichten: 12583
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-04 08:57

Hoi,

ik heb het 1e jaar (in Delft) gevolgd en ben er toen mee opgehouden. Er werd beloofd dat je je, ondanks dat de lessen gericht zijn op vee, in werkstukken ed kon richten op paarden en kleindieren (hond, kat etc). Voor elk van die werkstukken kregen wij echter een slecht cijfer, omdat je bijvoorbeeld specifieke kengetallen niet kon noemen in die doelgroep. Heel frustrerend om dus gedwongen te worden je op dingen te focussen die je niet interesseren...

Verder vond ik de leraren erg laks en ongeinteresseerd, de begeleiding van school uit zwaar onder de maat en de stages (adressen van school) beneden niveau...

Maar als je dit soort dingen van te voren meeneemt in je beslissing, en je wilt er voor gaan, dan lijkt me dat je hele leuke dingen kunt gaan doen "als je later groot bent" Lachen


Mama van Floris sinds 27 augustus 2011 en Hidde 30 september 2013

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-01-04 18:42

Zijn er toevallig ook mensen die de opleiding gehaald hebben en nu werk hebben? Hoe hebben jullie het ervaren?

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, ChanelR, ellen05, IMAY1990, loadihra, Mars, micatje, moonsparkle, patrice02, steeffie, terrabeertje, Vaiqua, xmarloesx2 en 175 bezoekers