De chaos van Arcus

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

De chaos van Arcus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-04 12:07

Bah, af en toe word ik gewoon helemaal gek van het Arcus (scholengemeenschap). Misselijk

Daar doe ik TMBO (synoniem voor bezigheidstherapie Scheve mond ). Behalve dat ik totaal niks aan die hele school heb dus gewoon mijn jaar vergooi is het ook nog eens vreselijk chaotisch daar (en dan ben ik al een vreselijke chaoot maar dat slaat alles!), wat tot de nodige frustraties leidt.

Elke dag is er wel iets. Maar nu word ik er echt he-le-maal gek van. Ziek

De helft van de tijd komt de leraren niet opdagen Verward . En áls ze al komen doen ze niks meer dan voor zich uit kijken en zeuren omdat je niet recht zit bijvoorbeeld. Of je word weggestuurd omdat we toch niks te doen hebben.
Ook klopt er 9 van de 10 keer niks van de administratie, lesroosters die totaal niet met elkaar overeen komen papieren worden door elkaar gehaald etc.

Vandaag weer zo'n mooi voorbeeld. We hadden het 1e uur toets Engels en het 2e uur zouden we toets Biologie hebben.

Staan we 10 minuten bij het lokaal te wachten, maar er kwam niemand. Toen we vroegen waar onze docente bleef bij de receptie wist dat niemand. Daar ging onze toets Scheve mond We wisten al niet waar de stof over ging omdat die vrouw een tijd niet naar school was gekomen.

Zaten we in de Kantine, komt er een man ons vertellen dat we naar de toetszaal moeten omdat de toets al een kwartier aan de gang is Verward Wélke toets??? Verward Verward

Moesten we met Biologie beginnen en na 3 kwartier kwam onze docente, die we eigenlijk hadden.
Er zou een brief op het mededelingen bord zijn gehangen over welke stof de toets ging en waar we moesten zijn, door onze mentor. Maar die had zich ziekgemeld en niks erover doorgegeven dus wisten wij niks? Frusty

De stage plek zou morgen officieel in zijn gegaan, maar elke keer als we ernaar vragen krijgen we te horen: "Daar ga ik niet over dan moet je bij die en die zijn." Als je vraagt hoe we dan in contact komen met 'die en die' dan wordt er gezegd: "Dat weet ik ook niet?" Boos!

Ik had als profielkeuze wel 100x DUIDELIJK aangegeven dat ik Landbouw óf Zorg en Welzijn wilde voor het 2e half jaar (aangezien ik verder wil in de paarden als ik eindelijk van die school af kan heb ik er tenminste nog íets aan). Dat was allemaal prima.

Ik was een van de weinige die precies wist wat hij/zij wilde en alles uitgestippeld had en in hapklare brokjes de docenten voorgeschoteld had waar ik stage kon lopen, welke opleiding ik ging volgen en wat ik daar voor nodig had.

Krijg ik gister te horen dat ze me maar op Handel en Administratie hebben gezet want dat is beter voor me Verward Stoom uit je oren Hoe dúrven ze te bepalen wat ik wil? Ik heb toch duidelijk aangegeven wat ik wilde. Hoe kunnen zij dat dan maar even veranderen omdat "dat beter voor me is" Sinds mijn 9e weet ik al wat ik wil en hoe ik het aan ga pakken. Oké door een aantal voorvallen zijn de plannen gewijzigd maar met hetzelfde eind doel. En zij denken even te kunnen bepalen wat ik wil en hoe ik dat ga doen? Boos! Boos!

Ik heb die school niet eens nodig. Het is dat ik daar moet zijn van de leerplicht ambtenaar. Gelukkig heb ik een mooie afspraak. Als ik 80% aanwezig ben dit jaar hoef ik niet meer naar school en kan ik m'n tijd eindelijk nuttig gaan besteden.

Sorry voor het lange verhaal maar ben echt kwaad en behoorlijk gefrustreerd door die onzin.


Carlaa

Berichten: 2863
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Zuidoost Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 14:22

Jeetje, lekker dan... Ik snap inderdaad ook niet hoe hun kunnen gaan bepalen welke specialisatie jij gaat doen, belachelijk zeg! En die leraren die niet komen opdagen, informatie en documenten door elkaar halen.... Oh jeetje, wat een rommeltje zeg! Hebben jullie op school geen LR? Misschien dat je daar met z'n allen wat mee kunt, maar aan de andere kant wil je volgend jaar van school, begrijp ik dat goed?

Gatver zeg, lekker motiverend zo'n school...
Succes, lijkt me moeilijk hier in 2 weken wat aan te veranderen, balen zeg! Boos!

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 16:26

Sol dat is echt niet alleen het Arcus, misschien een schrale troost, maar de HsZ is geen haar beter.

Tamara

Berichten: 10105
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 16:35

Jees, wat een puinhoop zeg, zou dr idd compleet gek van worden! En al helemaal dat zij dan ff voor jou gaan beslissen wat het beste voor je is, dat weet je allang zelf. Valt er echt nix te regelen met een of andere begeleider op school ofzo? Hoe lang moet je nog?

Degene die iets onderneemt en daarin faalt, is nog altijd beter dan degene die niets onderneemt en daarin slaagt
31-08-2015 <3

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-04 20:02

Ik heb een paar keer contact op proberen te nemen met verschillende mensen om me te beklagen, duidelijkheid te zoeken ed. maar ik word overal weer doorgestuurd naar iemand die net zo weinig weet. Echt belachelijk.

Mijn neef heeft er al eens over naar de krant geschreven, die had hetzelfde probleem. En ik denk dat ik hem achterna ga.

Als ze maar niet denken dat ik werkelijk een ander profiel kies, sorry láát kiezen, het 2e halfjaar (wat eigenlijk al begonnen had moeten zijn).


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _bloempje01_, amiette, arinazazoe11, Carr_friesje, Chans, chocky84, GoogleAdsense, Googlebot, HuyanaJoy, jildou1979, Judith_, komone, lisannne_, luuntje, Madison, MariaMaaike, perdjes, Rocamor, Travel_me, Willemiens, xApple, zonnebloem18 en 160 bezoekers