Verdachte terreuraanslag op cruciale datum overleden

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-01 10:24

Verschillende media pakken donderdag uit met het bericht dat het FBI een hele lijst met namen klaar heeft van verdachte kamikaze-piloten en getuigen in de zaak van de fatale terreuraanslagen van dinsdag. Twee van die verdachte piloten zijn de broers Bukhari. Zij zijn afkomstig van Saoudi Arabië, huurden een villa in Vero Beach Florida en minstens één van beiden had een pilotenbrevet.

De redactie van Planet Internet surfte even rond, tikte de naam "Bukhari" in in een zoekmotor en kwam uit op een archiefpagina van The Cincinnati Enquirer, een lokale krant. De pagina in kwestie brengt de verhalen over de lokale ongevallen, zo blijkt. Op die pagina springen twee dingen in het oog.

Eén. De naam Ameer Bukhari. Hij is één van de twee dodelijke slachtoffers van een kleine vliegtuigcrash in Florida. Het slachtoffer wordt omschreven als " een man uit Saoudi Arabië die in Vero Beach, Florida, woonde. Hij vloog in een eenmotorige Piper Cherokee die eigendom was van FlightSafety International, waar hij een opleiding als piloot volgde. Toeval? Kan. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er twee uit Saoudi-Arabië afkomstige Ameer Bukhari's met pilootambities uit Vero Beach woonden.

Twee. De datum. Het artikel is verschenen op woensdag 13 september. De crash waarbij Bukhari om het leven kwam, vond plaats op maandagmiddag, zo staat er. Twee dagen eerder dus. Toen was het 11 september, 's middags. De eerste verjaardag van Bukhari's dood valt dus net op dezelfde dag als de fatale terreuraanslagen in de Verenigde Staten. Toeval?

Donderdag meldden CNN en een aantal andere nieuwsbronnen duidelijk dat het FBI ervan uitgaat dat de broers Bukhari allebei om het leven kwamen bij de terreurcrashes. Letterlijk van CNN geplukt: "Investigators believe the Bukhari brothers died onboard the jetliners involved in the crashes. Law enforcement sources said the FBI is seeking to question the family members as material witnesses."

Het kan natuurlijk om een communicatieprobleem gaan. In haar haast om zo snel mogelijk nieuws te brengen heeft CNN al wel eens eerder een fout gemaakt. Maar zelfs als blijkt dat Kameer Bukhari niet op de verdachte kamikaze-lijst staat, dan is het toch wel heel erg toevallig dat hij net een jaar geleden om het leven kwam. Als zijn broer Adnan wél bij de terreurcrash betrokken was, is hij dus net op dezelfde dag overleden als zijn broer Kareem: 11 september. Toeval?

Bron: http://www.planetinternet.be

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens


skipperfan

Berichten: 10877
Geregistreerd: 23-07-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 10:44

Ja zeker toeval, maar nu hebben ze nog steeds niet de dader te pakken.
Maar wie doet nou zoiets?
Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?
Ik hoop dat ze de dader heel snel te pakken krijgen.
De mannen die dit gedaan hebben zijn al dood, dus.....
Irak misschien?

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-01 12:35

Vrij simpel: weinig terroristen gebruiken hun originele naam en hebben waarschijnlijk wel meer dan een paspoort. Helemaal niet vreemd als er meer dan een Ameer Bukhari is. Wel vreemd dat de data zo op elkaar lijken. Als dit maar geen heel erg misplaatste grap is...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie